Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, karantina zorunlu mu yoksa karantinada olsaniz iyi olur mu anlaminda.

    Edit: Suan icin, sadece Boston'da zorunluymus test ve karantina. Diger eyaletler daha esnekmis.
    Yinede en iyi cevap eyaletlerin web siteleriymis.

    Tskler @crazycells


  • Merhaba ben doktora için Chicago aktarmalı olarak Kansas City'e geleceğim. https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm bu siteye göre Amerika'da sadece Boston girişte bir covid testi isteniyor sanırım. Onun dışında bir değişiklik bulamadım. Farklı bir bilgisi olan var mıdır? Biden seçilirse Covid ile ilgili bir vaadi var mı? Teşekkür ederim.


  • Merhaba, ben 29 eylul'de Istanbul'dan Fransa aktarmali Detroit'e geldim. Fransa ucaginda form doldurdum, onun disinda herhangi bir test veya karantina isteme durumu olmadi


  • Arkadaşlar 21 aralık - 25 aralık tarıhlerınde new york jfk giriş yapıp geri döneceğim. herhangi bir test yada karantına zorunlulugu varmıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SAVAS merhaba. ilgili başlıkta son dönem abd girişleri için iletilere ulaşabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/808?page=41

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    böyle bir haber paylaşıldı forumda. bu başlıkta da durması açısından paylaşıyorum..


  • @gucarslan Bu daha baslangic. Okullara da almayacaklar yakinda asi yaptirmayanlari. Hatta isyerleri bile ise alimlarda asi sarti getirebilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea abd'nin yapmaya başladığı ve FDA'in onayladığı pfizer'in aşısının pozitif etkisi varsa eğer (ki bunu zaman gösterecek) bence yapılmasında bir zarar yok. bahsettiğiniz yerler için de ne yazık ki bu elzem.. yeni alınacak kararları ben de çok merak ediyorum açıkcası.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Screen Shot 2020-12-27 at 12.57.24 PM.png

    Yeni guncellemeye gore test sarti 30 Aralik tarihinde baslayacak. 6 yas alti icin teste gerek yok. Turkiye'ye giren veya Turkiye'de aktarma yapan herkes icin gecerli. Yakin zamanda ucacaklarin dikkatine!

    Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya aktarmalı olarak başka bir ülkeye uçuş yapacak yolcularımızın dikkatine:

    Türkiye'deki regülasyon gereği yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda; uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00:00 itibarıyla, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 6 yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Transit yolcularımızın; PCR testi gerekliliği, yaş sınırı ve süre yönlendirmeleri bakımından varış ülkesi kurallarını da ayrıca dikkate almaları gerekmektedir.

    Basılı olarak ya da dijital ortamdaki negatif PCR test sonucunu ibraz etmeyen yolcularımız, uçuşa kabul edilmeyecektir.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.


  • @crazycells yurtdisi cikislar cin gideceginiz ulkenin kurallari gecerli, THY yurt disi cikis icin PCR istemiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    @crazycells yurtdisi cikislar cin gideceginiz ulkenin kurallari gecerli, THY yurt disi cikis icin PCR istemiyor.

    tamamdir, duzeltmeyi yaptim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    26 Ocak'tan sonra ABD'ye havayolu ile yabanci ulkelerden giris yapan herkesten negatif COVID-19 testi (veya hastaliktan iyilesmis oldugunun kaniti) istenecek.

    Testin son 72 saat icinde yapilmis olmasi gerekiyor. Bu yeni kural 2 yas ustundeki herkesi kapsiyor, ABD vatandaslari veya GC sahipleri de negatif test gostermek zorunda.

    https://www.cdc.gov/quarantine/fr-proof-negative-test.html

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html

  • ⭐⭐⭐⭐

    ****Mart 2021 ayı itibariyle dijital sağlık ve aşı kimliği
    Uygulaması başlıyor ****

    IATA’nın havaalanı, yolcu ve güvenlik ürünleri başkanı Alan Murray Hayden, Travel Pass dijital sağlık kimlik bilgisi çözümünü pazara sunmak için hızlı bir ilerleme kaydedildiğini ve "dünyanın en büyük havayollarının çoğunun Mart ayından itibaren kullanacağını" söyledi.

    IATA ve Evernym tarafından düzenlenen bir web semineri sırasında konuşan Hayden, "Hayatımda hiç bu kadar hızlı hareket eden bir proje görmedim," diyor.

    "Bunu gerçekleştirmek ve sektördeki bu sorunu çözmeye çalışmak için günde 12 saat çalışan ekiplerimiz var."

    IATA, COVID-19 pandemisine yanıt olarak Travel Pass geliştirdi ve yolcu seyahat belgelerini doğrulamak için 50 yıldan uzun süredir havayolları ve seyahat acenteleri tarafından kullanılan bir ürün olan Timatic dahil olmak üzere mevcut IATA çözümlerinin üzerine inşa etti. Hayden, Travel Pass'ın da hızlı bir şekilde geliştiğini, çünkü IATA'nın COVID öncesi geliştirmekte olduğu dijital kimlik çözümleri geliştiricisi Evernym ile ortaklaşa geliştirdiğini söylüyor.

    Travel Pass'ın ana özelliği, gezginlerin COVID-19 testleri veya COVID-19 aşıları için doğrulanmış sertifikalarını saklamalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir mobil uygulamadır; ayrıca kağıt işlemlerinden daha fazla güvenlik ve verimlilik sağlar.

    Hayden, "Şimdiye kadarki testlerle ilgili zorluklardan biri, temsilcilerin testleri, bir numaralı ve iki numaralı sahte testlerin çoğalmasını gerçekten doğrulamaları için geçen süredir," diyor Hayden.

    “Test etmek paraya çok benzer - sisteme olan tüm inanç, tüm oyuncuların ona ne kadar güvenebileceğine bağlıdır. Test sonuçlarına ve aşı sonuçlarına güvenmemiz gerekiyor. Ardından sınırlarla ilgili kısıtlamaları başlatabiliriz. "

    Evernym’in üst düzey iş geliştirme müdürü Jamie Smith, bu doğrulanabilir kimlik bilgilerinin diğer dijital belge türlerinden daha güvenli olduğunu çünkü verilerin merkezi bir veritabanından ziyade "uçta" var olduğunu söylüyor.

    Smith, "Kağıdın aksine, dijital filigranları inceleme fırsatına sahibiz" diyor.

    "Bu, kuruluşların bu dijital filigranlara bakıp 'Bunu size kim verdi ve bunu size ve yalnızca size mi verdiler ve son olarak değiştirildi mi?' Ve bu kontrolleri neredeyse anında yapabilirler. Bu gerçekten çok güçlü hale geliyor. "

    Hayden, bunun gibi bir sistemin operasyonel açıdan da gerekli olduğunu söylüyor. Şu anda normal yolcu sayısının yalnızca% 5 ila% 10'unu taşıyan "büyük bir İngiliz havayolu" örneğini paylaşıyor, ancak bu yolcuların test sonuçlarını doğrulamak için çalışan check-in acentelerinin% 100'üne ihtiyacı var.

    Açıkçası bu sürdürülebilir değil. Dolayısıyla, elektronik sürümü kullanmak ve doğrulanabilir kimlik bilgilerini kullanmak, tüm bunları havaalanının dışına itebilir, böylece yolcular tamamen belgelenmiş bir şekilde ulaşır ”diyor.

    Travel Pass sisteminin dört bileşeni vardır: Sağlık gereksinimleri kaydı, yolcuların seyahat, testler ve nihayetinde seyahatleri için aşı gereksinimleri hakkında doğru bilgileri bulmalarını sağlar. Timatic tarafından desteklenen kayıt defteri, yolcunun test türünün ve zamanının seyahat programına uygun olup olmadığını belirleyebilir.

    İkincisi, test ve aşılama merkezlerinin bir siciline sahiptir, böylece yolcular hedef hükümetin gereksinimlerini karşılayan laboratuarlar bulabilirler.

    Üçüncüsü, IATA ve Evernym, test laboratuvarlarının test sonuçlarını veya aşı sertifikalarını yolculara güvenli bir şekilde göndermesine olanak tanıyan bir uygulama geliştirdi.

    Ve son olarak, sistem, yolcuların pasaportlarının ve test sonuçlarının dijital bir versiyonunu saklamak için kullandıkları, tüketiciye dönük IATA Travel Pass uygulamasına sahiptir. Gezginler ayrıca bu sonuçları varış noktasındaki havayolu ve yetkililerle paylaşabilir.

    Hayden, "Bunun arkasındaki tüm amaç, bir yolcunun kaldırım kenarından uçağa fiziksel olarak belge alışverişi yapmak zorunda kalmadan yürüyebilmesidir," diyor.

    IATA’s head of airport, passenger and security products, Alan Murray Hayden, says fast progress is being made to bring its Travel Pass digital health credential solution to market, and “most of the world’s biggest airlines will be using it from March on.”

    “I’ve never in my life seen a project move at such pace,” Hayden says, speaking during a webinar hosted by IATA and Evernym.

    “We have teams of people working 12 hours a day to make this happen and to try to solve this industry problem.”

    IATA has developed Travel Pass in response to the COVID-19 pandemic and has built it on top of existing IATA solutions including Timatic, a product used by airlines and travel agents for more than 50 years to verify passenger travel documents. Hayden says Travel Pass has also developed quickly because it is an extension of the contactless identity application IATA was developing pre-COVID in partnership with Evernym, a developer of digital identity solutions.

    The main feature of Travel Pass is a mobile app that helps travelers to store and manage their verified certifications for COVID-19 tests or COVID-19 vaccines; it also provides more security and efficiency than paper processes.

    “One of the challenge with testing so far is the time it takes for agents to actually verify the tests, number one, and number two, the proliferation of fake tests,” Hayden says.

    “Testing is very much like money – the whole belief in the system comes down to how much confidence all the actors can have in it. We need confidence in test results and vaccination results. Then we can start opening up the restrictions on borders.”

    Evernym’s senior director of business development, Jamie Smith, says these verifiable credentials are more secure than other types of digital documents because the data exists “at the edge” rather than in a centralized database.

    “And unlike paper, we get the opportunity to inspect digital watermarks,” Smith says.

    “That means organizations can look at those digital watermarks and say, 'Who gave this to you, and did they give it to you and only you, and lastly has it been tampered with?' And they can do those checks nearly instantly. That becomes really, really powerful.”

    Hayden says a system such as this is also required from an operational standpoint. He shares an example of a “large U.K. airline” that is currently carrying only 5 to 10% of its normal number of passengers, but it needs 100% of its check-in agents working to verify those passengers’ test results.

    “That quite frankly is not sustainable. So using the electronic version and using the verifiable credential airlines can push all of this off airport, so passengers arrive completely documented,” he says.

    The Travel Pass system has four components: A registry of health requirements enables passengers to find accurate information on travel, testing and eventually vaccine requirements for their journey. Powered by Timatic, the registry can determine if the traveler’s test type and timing are appropriate to the itinerary.

    Second, it has a registry of testing and vaccination centers so passengers can find labs that meet the requirements of the destination government.

    Third, IATA and Evernym have built an app that enables testing labs to securely send test results or vaccination certificates to passengers.

    And finally, the system has the consumer-facing app, the IATA Travel Pass app, that travelers use to store a digital version of their passport and test results. Travelers can also share those results with the airline and authorities at the destination.

    “The whole purpose behind this is a passenger can walk from curbside to plane without having to physically exchange documents,” Hayden says.


  • Merhaba yarına ani kararla New York bileti alacağım. Şimdi PCR testi yaptirirsam uçuşumda elimde test sonucu olmayabilir, bana hastane test sonucunu email ile göndersirse New York girişinde sıkıntı yaşar mıyım?

  • ⭐⭐

    @mkonca amerika PCR test sonucunu 26 Ocak 2021 tarihinden itibaren zorunlu kiliyor. Daha bugun e mail attim. Cevaplari bu sekilde oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhaba yarına ani kararla New York bileti alacağım. Şimdi PCR testi yaptirirsam uçuşumda elimde test sonucu olmayabilir, bana hastane test sonucunu email ile göndersirse New York girişinde sıkıntı yaşar mıyım?

    Bu testler su an zorunlu degil, 26 Ocak'tan sonra son 72 saat icinde yapilmis bir test ile ABD'ye girmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    American Airlines , Dijital Sağlık Pasaportunu Kullanan İlk ABD Taşıyıcısıdır
    Sumit Singh
    17 Ocak 2021

    American Airlines bu hafta, tüm uluslararası destinasyonlardan Amerika Birleşik Devletleri'ne gelen seyahatler için bir sağlık pasaportu tanıttığını duyurdu. ABD'ye uçan yolcular, 23 Ocak'tan itibaren test ve diğer seyahat gereksinimlerini onaylamak için VeriFLY uygulamasını kullanabilir.

    Bir sonraki seviyeye taşımak
    Dallas / Fort Worth merkezli taşıyıcı, kalkıştan önce havaalanında check-in ve belge doğrulama sürecini kolaylaştırmak için daha önce VeriFLY'i başlattı. Sistem ayrıca yolculara seyahat pencereleri ve kimlik bilgileriyle ilgili önemli hatırlatmalar sağlıyor.

    Şimdi, Simple Flying tarafından görülen bir basın açıklamasına göre, havayolu, uygulamaya erişimi genişletiyor. Bu, ABD hükümetinin herhangi bir uluslararası destinasyondan ülkeye seyahat eden iki ve daha büyük yaştaki tüm yolcuların kalkıştan sonraki üç takvim günü içinde COVID-19 için negatif testi yapma gerekliliğini destekler.

    Şu anda, yolcular ABD'den Jamaika, Şili, Kolombiya, El Salvador, Guatemala ve Honduras gibi uçuşlarda VeriFLY'i zaten kullanabilirler. Uygulama ile, el ilanları hedeflerini girebilir ve negatif PCR testinin kanıtı gibi gerekli belgeleri yükleyebilir.

    American Airlines Müşteri Deneyimi Başkan Yardımcısı Julie Roth, şirketinin müşterileri için uluslararası seyahatleri kolaylaştırmak için uygulama kullanımını genişlettiğini paylaşıyor. Havayolu, uygulama hakkında olumlu geribildirim aldı. Bu nedenle firma, daha sorunsuz bir seyahat deneyimi oluşturmaya yardımcı olmak için daha fazla yolcunun kullanmasını dört gözle bekliyor.

    American Is The First US Carrier To Use Digital Health Pasaport
    by Sumit Singh
    January 17, 2021

    American Airlines announced this week that it is introducing a health passport for inbound travel to the United States from all international destinations. Passengers flying to the US can use the VeriFLY app to confirm testing and other travel requirements from January 23rd.

    Taking it to the next level
    The Dallas/Fort Worth-based carrier previously launched VeriFLY to streamline the check-in and document verification process at the airport before departure. The system has also been providing travelers with critical reminders in regards to travel windows and credentials.

    Now, according to a press release seen by Simple Flying, the airline is expanding access to the app. This is in support of the US government’s requirement that all passengers that are aged two and older traveling to the country from any international destination test negative for COVID-19 within three calendar days of departure.

    Currently, passengers can already use VeriFLY on flights from the US to the likes of Jamaica, Chile, Colombia, El Salvador, Guatemala, and Honduras. With the app, fliers can enter their destination and upload required documentation such as proof of a negative PCR test.

    American Airlines VP of customer experience Julie Roth shares that her company is expanding its work the usage of the app to make international travel easier for its customers. The airline has received positive feedback about the app. So, the firm looks forward to having more passengers use it to help create a smoother travel experience.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Amerika Birleşik Devletleri'ne Gelen Tüm Hava Yolcuları İçin Negatif COVID-19 Testi veya COVID-19'dan Kurtarma Kanıtı Gereksinimi

    24 Ocak 2021'de güncellendi

    Uluslararası seyahat etmeyi planlıyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) hava yoluyla seyahat etmeden önce en fazla 3 gün içinde test yaptırmanız ve uçağa binmeden önce olumsuz sonucunuzu havayoluna göstermeniz veya belgeleri göstermeye hazır olmanız gerekir. İyileşme (yeni bir pozitif viral testin kanıtı ve sağlık hizmeti sağlayıcınızdan veya bir halk sağlığı görevlisinden seyahat etme izninizin olduğunu belirten bir mektup).

    12 Ocak 2021'de CDC, yabancı bir ülkeden ABD'ye gelen tüm hava yolcularının uçuşlarının kalkışından en fazla 3 gün önce test yaptırmalarını ve COVID-19'dan kurtulduklarının olumsuz sonucunu veya belgelerini uçağa binmeden önce havayolu şirketi. Hava yolcularının ayrıca, sundukları bilgilerin bir tasdik biçiminde doğru olduğunu teyit etmeleri istenecektir.

    Bu Emir 26 Ocak 2021, 00:01 EST (05:01 GMT) itibarıyla geçerlidir.

    26 Ocak 2021 itibariyle, bu Sipariş, 25 Aralık 2020'de CDC Direktörü tarafından imzalanan ve Birleşik Krallık'tan Amerika Birleşik Devletleri'ne gelen tüm havayolu yolcuları için negatif bir kalkış öncesi COVID-19 test sonucu gerektiren önceki bir siparişin yerini almaktadır.

    **Seyahatten Sonra

    Seyahatten 3-5 gün sonra test yaptırın VE seyahatten sonra 7 gün evde kalın.
    Negatif test etseniz bile, 7 gün boyunca evde kalın.
    Testiniz pozitifse, başkalarının enfekte olmasını önlemek için kendinizi izole edin.
    Test yaptırmazsanız, seyahatten sonra 10 gün evde kalmak en güvenli yoldur.
    Test yaptırsanız da almasanız da, 14 gün boyunca ağır hastalık riski yüksek olan insanların yanında olmaktan kaçının.
    Her zaman seyahatle ilgili eyalet ve yerel önerileri veya gereksinimleri izleyin.**

    Genel Sorular

    Bu gereklilik ABD vatandaşları için geçerli mi?

    Bu Sipariş, ABD vatandaşları ve yasal daimi ikamet edenler de dahil olmak üzere ABD'ye seyahat eden 2 yaşında veya daha büyük tüm hava yolcuları için geçerlidir.

    Yabancı uyruklular, olumsuz bir test veya kurtarma belgesi gösterebiliyorlarsa artık Başkanlık Bildirgesi seyahat kısıtlamalarına tabi değil mi?

    CDC emri, Başkanlık bildirilerinin yerini almaz. Bu nedenle, COVID-19 için olumsuz bir test sonucu veya uçuşa binmeden önce COVID-19'dan havayoluna kurtarıldığına dair belgeler, bir yabancı uyrukluyu Başkanlık bildirilerinde belirtilen seyahat kısıtlamalarından muaf tutmaz.

    Belirli istisnalar dışında, çeşitli Başkanlık bildirileri, ABD'ye girişlerinden önceki 14 günlük süre boyunca fiziksel olarak bulunan tüm yabancıların, göçmen veya göçmen olmayan olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne girişlerini askıya alır ve sınırlar.

    Ülkelerin tam listesi ve Beyaz Saray web sitesindeki bildirilere bağlantılar için Amerika Birleşik Devletleri'ne Giriş Yapmaları Yasaklanan Yolcuları ziyaret edin.

    ABD toprakları veya mülkleri bu Düzenin amaçları doğrultusunda yabancı ülke olarak kabul ediliyor mu?

    Hayır, negatif bir COVID-19 testi veya COVID-19'dan kurtarma belgesi sunma Emri, bir ABD topraklarından uçan veya bir ABD eyaletine sahip olan hava yolcuları için geçerli değildir.

    ABD toprakları ve ABD toprakları arasında Amerikan Samoası, Guam, Kuzey Mariana Adaları, Porto Riko Topluluğu ve ABD Virjin Adaları bulunmaktadır.

    Bu düzen ne zaman yürürlüğe girer?

    Bu Emir 26 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek.

    Onay nedir?

    Bir tasdik, 18 U.S.C. uyarınca bir ifade, yazı, giriş veya başka bir temsildir. § 1001, sağlanan bilgilerin doğru olduğunu onaylar.

    Bu Emir kara sınırı geçişleri için geçerli mi?

    Hayır, bu gereklilikler yalnızca ABD'ye hava yolculuğu için geçerlidir.

    İnsanların ABD'ye uçağa binmeden önce olumsuz bir test veya kurtarma belgelerine sahip olup olmadıklarını kim kontrol ediyor?

    Havayolu, uçağa binmeden önce tüm yolcular için COVID-19 negatif test sonucunu veya kurtarma belgelerini onaylayacaktır.

    CDC, uluslararası test yerleri hakkında bilgi sağlayacak mı?

    CDC, diğer ülkelerdeki testlerin yerleri ve kullanılabilirliği hakkında bilgi sağlayamaz. Seyahat ettiğiniz ülkede nasıl ve nerede test yaptırılacağı hakkında bilgi için COVID-19 Ülkeye Özgü Bilgilerharici simgesini kontrol edin veya o ülkedeki yerel yetkililere başvurun.

    Evde yapılan test uygun mu?

    Emir, talep üzerine havayoluna veya halk sağlığı görevlilerine bir laboratuar raporunun sunulmasını gerektirir. Bir laboratuvarda test edilen bir evde numune toplama kiti, bu tür yöntemler ülkenin ulusal sağlık otoriteleri tarafından onaylanmışsa, gereksinimleri karşılamalıdır.

    Doğrulanabilir bir test sonucu nedir?

    Doğrulanabilir bir test sonucu, bir laboratuvar test sonucunun yazılı dokümantasyonu (kağıt veya elektronik kopya) şeklinde olmalıdır. Test, bir viral test (NAAT veya antijen) kullanılarak gerçekleştirilmeli ve negatif sonuçlar uçağa binmeden önce havayoluna sunulmalıdır. Test sonucu belgeleri, kişiyi tanımlayan bilgileri, numune toplama tarihini ve test türünü içermelidir. Negatif bir test sonucu, uçuştan önceki 3 gün içinde test yapıldığını göstermelidir. Pozitif bir test sonucu, testin uçuştan önceki 3 ay içinde yapıldığını göstermelidir.

    Yolcular

    Ya COVID-19 aşısı olduysam veya antikorlar için pozitif test ettiysem? Yine de negatif bir COVID-19 testine veya COVID-19'dan kurtarma belgelerine ihtiyacım var mı?

    Evet, şu anda ABD'ye seyahat eden tüm hava yolcularının, aşılama veya antikor durumundan bağımsız olarak, negatif bir COVID-19 test sonucu veya iyileşme dokümantasyonu sunmaları gerekmektedir.

    ABD'ye seyahat etmek için ne zaman bir sınava girmeliyim ve ne tür bir sınava ihtiyacım var?

    ABD uçağınızın kalkmasından en fazla 3 gün önce test yaptırın. Şu anda COVID-19 ile enfekte olup olmadığınızı belirlemek için viral bir testle (NAAT veya antijen testi) test ettiğinizden emin olun. Ayrıca, sonuçlarınızı uçuşunuz kalkmadan önce aldığınızdan ve havayolunu göstermek için sonuçlarınızın belgelerine sahip olduğunuzdan emin olun.

    ABD'deki eyalet ve yerel hükümetlerin hava yolcuları için ayrı test gereksinimleri var mı?

    ABD uçağına binmek için federal test gereksinimlerinin karşılanması gerekir. Bazı eyalet ve yerel yönetimler, kendi yetki alanlarına gelen hava yolcuları için benzer veya daha kısıtlayıcı test gereksinimlerine sahip olabilir. Federal gerekliliklere ek olarak seyahatle ilgili eyalet ve yerel önerileri veya gereksinimleri her zaman kontrol edin ve bunlara uyun.

    Yolculuğum 3 günden kısaysa yine de teste ihtiyacım var mı?

    Evet, seyahatiniz 3 günden kısaysa yine de bir sınava ihtiyacınız olacak. ABD'de yapılan bir viral test, numune dönüş uçuşunuzun kalkmasından 3 gün önce alındığı sürece, Siparişin gerekliliklerini yerine getirmek için kullanılabilir.

    Dönüş yolculuğunuz testinizden sonra 3 günden daha uzun süre ertelenirse, dönüş uçuşunuzdan önce yeniden test etmeniz gerekecektir.

    Yakın zamanda COVID-19'dan kurtulursam ne olur?

    CDC, COVID-19 semptomlarınız olmadığı sürece, pozitif bir viral testten sonraki üç ay içinde tekrar test yaptırmanızı tavsiye etmez. Son 3 ayda pozitif bir viral test geçirdiyseniz ve izolasyonu sona erdirme kriterlerini karşıladıysanız, bunun yerine pozitif viral test sonuçlarınızın dokümantasyonu ve sağlık hizmeti sağlayıcınızdan veya bir halk sağlığı görevlisinden gelen bir mektupla seyahat edebilirsiniz. seyahat izni aldınız. Olumlu test sonucu ve mektup birlikte "kurtarma belgeleri" olarak adlandırılır.

    Sağlık uzmanınızdan veya bir halk sağlığı görevlisinden, örneğin işe veya okula dönmek gibi izolasyonu sona erdirmenizi sağlayan bir mektup, seyahat mektupta özellikle belirtilmemiş olsa bile, seyahat etme izninizin olduğunu göstermek için kullanılabilir.

    Teste girmezsem ve ABD'ye gitmek istersem ne olur?

    ABD'ye seyahat eden hava yolcularının, negatif bir COVID-19 test sonucu veya kurtarma belgesi sunmaları gerekir. Havayolları, uçağa binmeden önce tüm yolcular için negatif test sonucunu veya kurtarma belgelerini onaylamalıdır. Yolcu bir test sonucu veya kurtarma belgesini sunmamayı seçerse, havayolu yolcunun uçağa binmesini reddetmelidir.

    Test pozitif çıkarsa ne olur?

    Semptomlar gelişirse veya ayrılma öncesi test sonucu pozitifse, COVID-19'dan iyileşene kadar insanlar kendi kendilerini izole etmeli ve seyahatlerini ertelemelidir. Havayolları, COVID-19 için olumsuz bir test sonucu veya kurtarma dokümantasyonu göstermeyenleri uçağa almayı reddetmelidir.

    Test sonucuma ilişkin ne tür belgeler sunmam gerekiyor?

    CDC, ABD'ye gelen hava yolcularının, uçağa binmeden önce havayolu şirketi tarafından incelenmek ve ABD'ye vardıktan sonra halk sağlığı görevlileri tarafından olası bir inceleme için test sonuçlarının basılı veya elektronik bir kopyasını bulundurmalarını gerektirir.

    Yolcuların ayrıca onay belgelerinin bir kopyasını ve bunu tutan havayolunun da alması gerekiyor mu?

    Yolcuların yalnızca olumsuz test sonuçlarının bir kağıt veya elektronik kopyasını veya seyahat programlarının tamamı boyunca kurtarma belgelerini saklamaları gerekir. Onay, havayolu veya uçak operatörüne ibraz edilmeli ve onlar tarafından muhafaza edilmelidir.

    Uçuşum rötar yaparsa ve test için 3 günlük sınırı aşarsa ne olur?

    Uçuşunuz kalkıştan önce ertelenirse, gecikme testinizin 3 günlük kalkış öncesi test süresi gerekliliğinin dışında kalmasına neden olursa yeniden test yaptırmanız gerekecektir.

    ABD üzerinden başka bir ülkeye bağlanıyorsam, yine de test edilmem gerekir mi?

    Evet. Bağlantı için bile ABD'ye giren herhangi bir uçuş, kalkıştan önce test edilmesini gerektirecektir.

    ABD'ye bir veya daha fazla bağlantılı uçuşum varsa, 3 günlük süre ilk uçuş için mi yoksa son uçuş için mi geçerli?

    ABD'ye direkt uçuşla geliyorsanız, testinizin ABD uçuşunuzdan 3 gün önce yapılması gerekmektedir. ABD'ye bir veya daha fazla bağlantılı uçuşla geliyorsanız, testiniz seyahat programınızdaki ilk uçuştan önceki 3 gün içinde yapılmalıdır, ancak yalnızca bağlantılı uçuşlar, son varış yeri olan tek bir yolcu kaydı olarak rezerve edilmişse. ABD ve her bağlantı (bekleme) 24 saatten uzun değildir. ABD'ye bağlantılı uçuşunuz ayrı olarak rezerve edilmişse veya seyahat programınızdaki bir bağlantı 24 saatten uzun sürüyorsa, uçağınızın ABD'ye varmasından önceki 3 gün içinde test yaptırmanız gerekecektir.

    Uçuşumdan önce negatif test yaparsam, ABD'ye vardığımda başka bir test yaptırmam gerekir mi?

    CDC, yolcuların seyahatten 3-5 gün sonra test yaptırmalarını VE evde kalmalarını veya seyahatten sonra 7 gün boyunca kendi kendilerine karantina almalarını önerir. Negatif test etseniz bile, 7 gün boyunca evde kalın. Test yaptırmazsanız, evde 10 gün kalmak en güvenli yoldur. Her zaman seyahatle ilgili eyalet ve yerel önerileri veya gereksinimleri takip edin.

    Tüm yolcular (COVID-19'dan iyileşenler dahil) maske takmayı, evinizde olmayan insanlardan en az 6 fit uzakta durmayı ve en az 20 saniye boyunca ellerini sık sık sabun ve suyla yıkamayı unutmamalıdır. burnunu sümkürmek, öksürmek veya hapşırmak ve yemekten önce. Gezginler, COVID-19 semptomlarını aramalı ve kendinizi hasta hissederseniz ateşinizi ölçmelidir. COVID-19 semptomları olan herkes kendi kendini izole etmeli ve daha fazla seyahat etmeyi ertelemelidir.

    Daha fazla bilgi için Uluslararası Seyahat Ettikten Sonra sayfasını ziyaret edin

    ABD'den ayrılmadan önce test yaptırmam gerekiyor mu?

    Şu anda, CDC'nin giden yolcular için bir test zorunluluğu yoktur, ancak uluslararası seyahatinizden 1-3 gün önce viral test (NAAT veya antijen) ile test yaptırmanızı önerir. Yolcular, giriş koşulları için uluslararası varış noktalarına danışmalıdır.

    Yakın zamanda COVID-19'dan kurtulmuş kişilerin negatif test olmadan seyahat etmesine izin vermenin gerekçesi nedir? Peki ya yeniden enfeksiyonlar?
    COVID-19'dan iyileşen kişiler, enfeksiyondan sonra 3 aya kadar pozitif test yapmaya devam edebilir. CDC, COVID-19'u olan bir kişinin ilk semptom geliştirmesinden sonraki 3 ay içinde (veya enfeksiyonu asemptomatik ise ilk pozitif viral tanı testinin tarihi) sonra yeniden test edilmesini önermez. COVID-19'dan kurtulmuş olsalar bile, COVID-19 semptomları geliştiren kişiler seyahat etmemeli ve test ve değerlendirme için özen göstermelidir. Bu kılavuz, COVID-19'dan kurtulan kişiler hakkında ek bilgi elde edildikçe güncellenebilir.

    ABD'ye uçan hava yolcularının test gereklilikleri nedeniyle seyahati iptal etmem veya ertelemem gerekirse, CDC seyahat masrafları için para iadesi almamda bana yardımcı olabilir mi?

    CDC, COVID-19 nedeniyle iptal edilen veya geciken seyahatler veya ABD'ye uçan hava yolcuları için test gereklilikleri nedeniyle yolcuların seyahat masrafları için geri ödeme yapmasına yardımcı olamaz ve yolcuların seyahat masrafları için geri ödeme almalarına yardımcı olamaz. Bazı şirketler politikalarını CDC'nin seyahat önerilerine veya gereksinimlerine dayandırabilirken, her şirket kendi geri ödeme politikalarını oluşturur.

    Bazı durumlarda, seyahat iptal sigortası, uluslararası bir salgın durumunda seyahat programınızı değiştirmeniz gerekirse, bir seyahatteki finansal yatırımınızı koruyabilir. Seyahat iptal sigortası dahil seyahat sigortası hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, CDC’nin Travellers ’Health web sitesini ziyaret edin.

    CDC, COVID-19 testinin bedelini bana geri ödeyecek mi?

    CDC, COVID-19 test ücretlerini gezginlere geri ödeyemez. Sigorta sağlayıcınızla veya ödeme seçenekleri hakkında testinizi sağlayan yerle iletişime geçebilirsiniz.

    **Requirement for Proof of Negative COVID-19 Test or Recovery from COVID-19 for All Air Passengers Arriving in the United States

    Updated Jan. 24, 2021**

    If you plan to travel internationally, you will need to get tested no more than 3 days before you travel by air into the United States (US) and show your negative result to the airline before you board your flight, or be prepared to show documentation of recovery (proof of a recent positive viral test and a letter from your healthcare provider or a public health official stating that you were cleared to travel).

    On January 12, 2021, CDC issued an Order requiring all air passengers arriving to the US from a foreign country to get tested no more than 3 days before their flight departs and to present the negative result or documentation of having recovered from COVID-19 to the airline before boarding the flight. Air passengers will also be required to confirm that the information they present is true in the form of an attestation. This Order is effective as of 12:01am EST (5:01am GMT) on January 26, 2021.

    As of January 26, 2021, this Order replaces a previous order signed by the CDC Director on December 25, 2020, requiring a negative pre-departure COVID-19 test result for all airline passengers arriving into the United States from the United Kingdom.

    After You Travel

    Get tested 3-5 days after travel AND stay home for 7 days after travel.
    Even if you test negative, stay home for the full 7 days.
    If your test is positive, isolate yourself to protect others from getting infected.​​
    ​If you don’t get tested, it’s safest to stay home for 10 days after travel.​
    Avoid being around people who are at increased risk for severe illness for 14 days, whether you get tested or not.
    ​Always ​follow state and local recommendations or requirements related to travel.

    General Questions

    Does this requirement apply to US citizens?

    This Order applies to all air passengers, 2 years of age or older, traveling into the US, including US citizens and legal permanent residents.

    Are foreign nationals no longer subject to Presidential Proclamation travel restrictions if they can show a negative test or documentation of recovery?

    The CDC order does not replace the Presidential proclamations. Therefore, a negative test result for COVID-19 or documentation of having recovered from COVID-19 to the airline before boarding the flight does not exempt a foreign national from the travel restrictions outlined in the Presidential proclamations.

    With specific exceptions, several Presidential proclamations suspend and limit entry into the United States, as immigrants or nonimmigrants, all aliens who were physically present within specific countries during the 14-day period preceding their entry or attempted entry into the United States.

    For a full list of countries and links to the proclamations on the White House website, visit Travelers Prohibited from Entry to the United States.

    Are territories or possessions of the US considered foreign countries for the purposes of this Order?

    No, the Order to present a documentation of a negative COVID-19 test or recovery from COVID-19 does not apply to air passengers flying from a US territory or possession to a US state.

    US territories and possessions of the US include American Samoa, Guam, the Northern Mariana Islands, the Commonwealth of Puerto Rico, and the US Virgin Islands.

    When does this order take effect?

    This Order will go into effect on January 26, 2021.

    What is an attestation?

    An attestation is a statement, writing, entry, or other representation under 18 U.S.C. § 1001 that confirms that the information provided is true.

    Does this Order apply to land border crossings?

    No, the requirements of this Order only apply to air travel into the US.

    Who is checking to make sure that people have a negative test or documentation of recovery before they board a plane to the US?

    The airline will confirm a COVID-19 negative test result or documentation of recovery for all passengers before boarding.

    Will CDC provide information about international testing locations?

    CDC is unable to provide information about locations and availability of testing in other countries. Check COVID-19 Country Specific Informationexternal icon for information on how and where to get tested in the country from which you are traveling or contact local authorities in that country.

    Does an at home test qualify?

    The Order requires a lab report to be presented to the airline or to public health officials upon request. A home specimen collection kit that is tested in a laboratory should meet the requirements, if such methods have been approved by the country’s national health authorities.

    What is a verifiable test result?

    A verifiable test result must be in the form of written documentation (paper or electronic copy) of a laboratory test result. Testing must be performed using a viral test (NAAT or antigen), and negative results must be presented to the airline prior to boarding. The test result documentation must include information that identifies the person, a specimen collection date and the type of test. A negative test result must show test was done within the 3 days before the flight. A positive test result must show the test was done within the 3 months before the flight.

    Passengers

    What if I have had a COVID-19 vaccine or have tested positive for antibodies? Do I still need a negative COVID-19 test or documentation of recovery from COVID-19?

    Yes, at this time all air passengers traveling to the US, regardless of vaccination or antibody status, are required to provide a negative COVID-19 test result or documentation of recovery.

    When do I need to get a test to travel to the US and what kind of test do I need?

    Get tested no more than 3 days before your flight to the US departs. Make sure to be tested with a viral test (NAAT or antigen test) to determine if you are currently infected with COVID-19. Also make sure that you receive your results before your flight departs and have documentation of your results to show the airline.

    Do state and local governments in the US have separate testing requirements for air passengers?

    Federal testing requirements must be met to board a plane to the US. Some state and local governments may have similar or more restrictive testing requirements for air passengers arriving in their jurisdictions. Always check and follow state and local recommendations or requirements related to travel in addition to federal requirements.

    Do I still need a test if my trip is shorter than 3 days?

    Yes, you will still need a test if your trip is shorter than 3 days. A viral test done in the US can be used to fulfill the requirements of the Order as long as the specimen was taken no more than 3 days before your return flight departs.

    If your return travel is delayed longer than 3 days after your test, you will need to be retested before your return flight.

    What if I recently recovered from COVID-19?

    CDC does not recommend getting tested again in the three months after a positive viral test, as long as you do not have symptoms of COVID-19. If you have had a positive viral test in the past 3 months, and you have met the criteria to end isolation, you may travel instead with documentation of your positive viral test results and a letter from your healthcare provider or a public health official that states you have been cleared for travel. The positive test result and letter together are referred to as “documentation of recovery.”

    A letter from your healthcare provider or a public health official that clears you to end isolation, e.g., to return to work or school, can be used to show you are cleared to travel, even if travel isn’t specifically mentioned in the letter.

    What happens if I don’t take a test and want to travel to the US?

    Air passengers traveling to the US are required to present a negative COVID-19 test result or documentation of recovery. Airlines must confirm the negative test result or documentation of recovery for all passengers before boarding. If a passenger chooses not to present a test result or documentation of recovery, the airline must deny boarding to the passenger.

    What happens if I test positive?

    People should self-isolate and delay their travel if symptoms develop or a pre-departure test result is positive until they have recovered from COVID-19. Airlines must refuse to board anyone who does not present a negative test result for COVID-19 or documentation of recovery.

    What kind of documentation of my test result do I need to present?

    CDC requires that air passengers arriving in the US have a paper or electronic copy of their test result for review by the airline before you board and for potential review by public health officials after you arrive in the US.

    Do passengers also need to have a copy of their attestation as well as the airline retaining it?

    Passengers are only required to retain a paper or electronic copy of their negative test result or documentation of recovery for the entirety of their itinerary. The attestation should be submitted to and retained by the airline or aircraft operator.

    What happens if my flight is delayed and it goes over the 3-day limit for testing?

    If your flight is delayed before departure, you will need to get re-tested if the delay causes your test to fall outside of the 3-day pre-departure testing period requirement.

    If I am connecting through the US to another country, do I still need to get tested?

    Yes. Any flight entering the US, even for a connection, will require testing before departure.

    If I have one or more connecting flights to the US, does the 3-day period apply to the first flight or the last one?

    If you are arriving on a direct flight to the US, your test must be done within the 3 days before your flight to the US departs. If you are arriving to the US via one or more connecting flights, your test must be done in the 3 days before the first flight in your itinerary, but only if the connecting flights were booked as a single passenger record with a final destination in the US and each connection (layover) is no longer than 24 hours long. If your connecting flight to the US was booked separately or a connection in your itinerary lasts longer than 24 hours, you will need to get tested within the 3 days before your flight that arrives in the US.

    If I tested negative before my flight, do I need to get another test when I get to the US?

    CDC recommends that travelers get tested 3-5 days after travel AND stay home or otherwise self-quarantine for 7 days after travel. Even if you test negative, stay home for the full 7 days. If you don’t get tested, it’s safest to stay home for 10 days. Always follow state and local recommendations or requirements related to travel.

    All travelers (including those who have recovered from COVID-19) should remember to wear a mask, stay at least 6 feet apart from people who are not in your household, and wash their hands often with soap and water for at least 20 seconds after blowing their nose, coughing, or sneezing and before eating. Travelers should look for symptoms of COVID-19, and take your temperature if you feel sick. Anyone sick with symptoms of COVID-19 should self-isolate and delay further travel.

    For more information, visit After You Travel Internationally

    Do I need to get a test before leaving the US?

    At this time, CDC does not have a testing requirement for outbound travelers, but recommends that you get tested with a viral test (NAAT or antigen) 1-3 days before you travel internationally. Travelers should check with international destinations for their entry requirements.

    What is the justification for letting people who recently recovered from COVID-19 travel without a negative test? What about reinfections?

    People who have recovered from COVID-19 can continue to test positive for up to 3 months after their infection. CDC does not recommended retesting within 3 months after a person with COVID-19 first developed symptoms (or the date of their first positive viral diagnostic test if their infection was asymptomatic). Even if they have recovered from COVID-19, people who develop symptoms of COVID-19 should not travel and should seek care for testing and evaluation. This guidance may be updated as additional information about people who have recovered from COVID-19 becomes available.

    Can CDC help me get a refund for travel expenses if I have to cancel or delay travel because of testing requirements for air passengers flying to the US?

    CDC does not reimburse and is unable to help travelers get reimbursements for travel expenses as a result of canceled or delayed travel because of COVID-19 or testing requirements for air passengers flying to the US. While some companies may base their policies on CDC’s travel recommendations or requirements, each company establishes its own refund policies.

    In some cases, trip cancellation insurance can protect your financial investment in a trip if you need to change your itinerary in the event of an international outbreak. Visit CDC’s Travelers’ Health website if you would like to learn more about travel insurance, including trip cancellation insurance.

    Will CDC reimburse me for the cost of a COVID-19 test?

    CDC is not able to reimburse travelers for COVID-19 testing fees. You may wish to contact your insurance provider or the location that provided your test about payment options


  • Selamlar,

    Gunumuzde yasaklari ve alinan onlemleri takip etmesi neredeyse imkansiz hale geldi. Bir kac gun iceriside Boston'a seyahat edecegim. Son zamanlarda seyahat eden varsa bilgilerini paylasir ve basligi guncel tutabilirsek. Seyatleri cile yerine keyife donusturebiliriz diye dusunuyorum.

    31/03/2021 itibariyle THY Bildirisi

    Ülkeye negatif sonuçlu PCR testiyle giriş

    2 yaş ve üzeri yolcuların kalkış saatinden maksimum 3 gün öncesinde numunesi alınmış negatif PCR (nükleik asit test) veya antijen testi sonucuna sahip olmaları gerekiyor.

    Negatif test sonuç belgeleri şu detayları içermelidir: Kişiyi tanımlayan bilgiler (ad, soyad, doğum tarihi), viral testin türü, numune alınış tarihi, testi yapan kişi/kurumun isim ve iletişim bilgileri. Test sonucunun negatif olduğuna ilişkin ifade “NEGATIVE”, “SARS CoV-2 RNA NOT DETECTED”, “SARS CoV-2 ANTIGEN NOT DETECTED”, “COVID-19 NOT DETECTED” şeklinde olmalıdır.

    Ülkeye COVID-19 geçirmiş olduğunu gösteren belgeyle giriş

    COVID-19 enfeksiyonu geçiren yolcularımız, ilk maddeye alternatif olarak uçuş kalkış saatinden en az 10 gün veya en fazla 90 gün önce numunesi alınmış pozitif bir viral test sonucu ile yolcunun seyahat izni olduğunu belirten lisanslı bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı veya halk sağlığı görevlisine ait yazılı veya elektronik ortamda bir belgeyi (documentation of recovery) gösterebilir.

    Yolcularımız, yayınlanan kurallara uygun negatif bir test aldığını veya COVID-19'dan kurtulduğunu gösteren seyahat izni belgesi olduğunu, kurallara uygun ilgili pozitif test sonucuyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan beyan formu (attestation) ile doğrulamalıdır. Beyan formuna ulaşmak için tıklayınız. Formun 2 yaş ve üzeri tüm yolcular için önlü/arkalı olacak şekilde tek sayfa çıktısı alınarak doldurulup imza altına alındıktan sonra seyahatin başlayacağı havalimanında Türk Hava Yolları istasyon yetkililerine üç sayfa halinde teslim edilmesi gerekmektedir.

    Tüm test sonuçları yazılı veya elektronik formda olabilir.

    New York’a seyahat edecek yolcuların bir adet gezgin sağlığı formunu doldurmaları gerekiyor. Form online olarak bu sayfa üzerinden doldurulabiliyor.

    Massachusetts'e seyahat edecek yolcuların bir adet form doldurmaları gerekiyor. Form online olarak bu sayfa üzerinden doldurulabiliyor.

    California’ya seyahat edecek yolcuların bir adet form doldurmaları gerekiyor. Form online olarak bu sayfa üzerinden doldurulabiliyor.>

    Mass.Gov Bildirisi

    Effective Monday, March 22, the MA Travel Order is replaced with a Travel Advisory. MA Travel Form and lower-risk states map are no longer in effect.

    As of Monday, March 22, all visitors entering Massachusetts, including returning residents, are advised to quarantine for 10 days upon their arrival.  Travelers in the following categories are exempt from this quarantine advisory:
    
        Travelers who have received a negative COVID-19 result on a test administered not more than 72 hours prior to their arrival in Massachusetts.  Travelers may also test out of the quarantine advisory after arrival in Massachusetts, as long as they quarantine until receiving a negative test result.
        Anyone who is entering Massachusetts for fewer than 24 hours
    
        Anyone who is returning to Massachusetts after being out of the State for fewer than 24 hours
        Workers who enter Massachusetts to perform critical infrastructure functions (as specified by the Federal Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) during required commuting to or from work and while at work.
    
        Travelers who are fully vaccinated (i.e. who have received two doses of either the Moderna or Pfizer COVID-19 vaccines OR who have received a single dose of the Johnson & Johnson vaccine, 14 days or more ago) and who do not have symptoms.
    
    All travelers are encouraged to consult and follow the CDC’s guidelines and requirements for travel.
    
    Please find below more detailed information and answers to specific questions.
    

    Elimizde test sonucu olduktan sonra problem kalmamis gibi gorunuyor fakat onemli olan test sonucunu alabilmek. Istabul Airport'ta test yapildigi bilgisi link'te yer aliyor fakat ne kadar surede alabiliyoruz bilgi verilmemis kullanan bilgi alabilen var mi? Istanbul Airport 7/24 Test

    Edit: Havalimanin'da yogunluk oldugu icin test sonucunu almak 10 saati buluyormus.

  • ⭐⭐⭐⭐

    31 MART 2021 ÇAR / 06:00 EDT
    IATA, Travel Pass uygulamasının Nisan ortasında Apple'da yayınlanacağını söyledi

    Reuters) - Küresel havayolu endüstrisi kuruluşu IATA Çarşamba günü yaptığı açıklamada, COVID-19 test sonuçları ve aşı sertifikaları için Nisan ayı ortalarında Apple platformunda dijital seyahat geçişinin başlatılacağını söyledi.

    Şu anda test aşamasında olan dijital seyahat kartının Mart ayı sonunda piyasaya sürülmesi planlanmıştı.

    IATA Afrika ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Kamil Alawadhi, 15 Nisan civarında Apple platformunda ve daha sonra Android platformu için piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi.

    Alawadhi, "Ancak uygulama ancak havayolları, farklı ülkeler, havalimanları kabul ettiğinde başarısına ulaşacaktır." Dedi.

    İngiltere merkezli havayolu Virgin Atlantic Cuma günü yaptığı açıklamada, 16 Nisan'dan itibaren Londra'dan Barbados'a giden IATA uygulamasını deneyeceğini söyledi. Barbados, kağıt yerine dijital geçişi kabul eden ilk ülkelerden biri olan geçişi sınırında belgeleri kabul edeceğini söyledi.

    IATA, seyahat kartının check-in'leri hızlandırmaya yardımcı olacağını söyledi.

    Alawadhi, "Çok sayıda havayolu uçak seyahati için talep etti." Dedi.

    WED MAR 31, 2021 / 6:00 AM EDT
    IATA says travel pass app to launch on Apple mid-April

    Reuters) - Global airline industry body IATA said on Wednesday a digital travel pass for COVID-19 test results and vaccine certificates would be launched on the Apple platform in mid-April.

    The digital travel pass, currently in the testing phase, had been planned to be launched by the end of March.

    IATA Regional Vice President for Africa and the Middle East Kamil Alawadhi said it was expected to launch on the Apple platform around April 15, and later for the Android platform.

    "But the application will only achieve its success once airlines, different countries, airports adopt it," Alawadhi said.

    UK-based carrier Virgin Atlantic said on Friday it would trial the IATA app on its London to Barbados route from April 16. Barbados has said it will accept the pass at its border, one of the first countries to accept a digital pass instead of paper documentation.

    IATA has said its travel pass will help speed up check-ins.

    "A huge amount of airlines have requested to be on board," Alawadhi said.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum