Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 365.1k 361

  • Bu arada bugün forum kullanıcısı LPR arkadaşımız Green card yanında olmadan Lufthansa ile Newark uçuşu yapıyor,şuana kadar haber almadığımıza göre sıkıntısız bir yolculuk oluyor, inince deneyimini yazmasını rica edeceğim


  • @Muhtaradana DÜZELTME : Greencardım elimdeydi. Ama check in sırasında ilk sorduklarında göstermeden “zaten yanınızda olmasa uçağa alınmayacaktınız “ dediler.Bu kuralın yeni geldiğini söylediler. Onun dışında Newark’ta olağanüstü bir arama ve sorgu vardı. Nerdeyse tüm göçmenleri, öğrencileri, turistleri sorguya aldılar ve valiz taraması yaptılar. Ben 6 ayı 3 gün geçirmiştim ama bana da geçerli bir gerekçe sunmasaydım sorun yaratacak gibiydiler. Ama bu durumun Dc’deki olaylardan mı, göçmenlere karşı bir durumdan mı anlayamadım. Onun dışında aktarma yaptığımız Frankfurt’ta gate’de random seçildiniz diyip arka arkaya iki Türk(biri ben) SSSS taraması için odaya götürülüp madde taraması yaptılar. Türk olduğumuz için seçtiklerine eminim. Deneyimlediklerim bunlar. Tavsiyem geçerli bir sebep yoksa(kovid dahil) 6 aydan fazla yurtdışında geçirmeyin gerçekten o stresi yaşamaya değmez. Orada elimizden gc ı alsa hiç birşey yapamayız.


  • @ilhanucarus bilgiler için teşekkür ederim, geçmiş olsun


  • Esim yarin ucuyor THY ile LAX ten bugun test oldu test sonucunu print ettik yeterli herhalde bu? Kim kontrol ediyor bunu ? PCR testi olmasi yeterli degil mi? Ozel Klinikte rapid test yaptirdiydik.


  • @Betfair39 merhaba. Testi nerede yaptirdiginizi ogrenebilir miyim ? Ben de Subat sonu donecegim de, CVS ler yapiyor sanirim , sizden de tecrubenizi ogrenmek isterim. Tesekkurler


  • @cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Betfair39 merhaba. Testi nerede yaptirdiginizi ogrenebilir miyim ? Ben de Subat sonu donecegim de, CVS ler yapiyor sanirim , sizden de tecrubenizi ogrenmek isterim. Tesekkurler

    Ben hic CVS lerde yaptirmadim ama ayda 5-6 kez https://curative.com/ uzerinden randevu alip Dodgers stadina gidip test yaptiriyorum is icin.Birde son 1 aydir inanilmaz kalabalik artan vakalardan oturu bu yuzden 4-5 gun onceden yer ayirtmaniz gerekiyor test icin.
    Hem buradan yaptirdik esim icin hemde ozel doktordan ucret karsiligi baska bir daha test yaptirdik ne olur ne olmaz diye 2 farkli yerden.
    Telefondan gostermek yetiyor mu acaba test sonucunu yoksa yine de print etmek gerekli mi diye merak ettim.
    Yarin ucus olucak burayi da guncellerim sonrasinda bir problem cikarsa.


  • Birde soyle bir sey THY 72 saat oncesinde alinmis test sonucu demiste bu ucretsiz yapilan yerlerde 48 saatten sonra geliyor artik test sonuclari.Mesela curative uzerinden Dodgers stadinda yaptirdigimiz testin sonucu 2 gun olmasina ragmen hala cikmadi ve ucus yarin.Sansa birakmamak icin iyiki bugun baska yerden test yaptirip sonucunu almisik.Riske girmeye gerek yok sonucta ucaga alinmiyor denmis test sonucu olmadan.


  • @cnpist

    Merhaba,

    @rana Amerigroup urgent care diye bir yerde ücretsiz yaptırdığını söylemişti. Ve sonucu 3 günden evvel çıkmış.

    Web sitelerinde gözüktüğüne göre sadece NY'da değiller, farklı eyaletlerde de yerleri var. Ben biraz araştırdım ama nasıl yaptıracağımızı bulamadım. Telefon da ettim, yine düzgün bir şey elde edemedim. Bir de siz bakın isterseniz.


  • @ICu

    https://curative.com/

    suradan ucretsiz yaptirabilirsiniz saglik sigortaniz yoksa.Varsa bilgileri giriyorsunuz onlar sigortaya charge ediyorlar ama iste son zamanlardaki yogunluktan 3-4 gun surebilir eger acil istiyorsaniz ucret odeyerek urgent care lerden yaptirabilirsiniz.


  • @Betfair39

    Teşekkürler, yukarıdaki mesajınızda görünce buraya da baktım ama NJ yakınlarında test merkezleri yok sanırım.

    Bir de Si-paradigm'i duydum.

    https://siparadigm.com

    Ona da kayıt yaptırdım. Ücretsiz olduğundan tam emin değilim ama bakalım, gidince göreceğiz.


  • @ICu ve @Betfair39 tesekkurler bilgiler icin.


  • @Betfair39 rapid test Pcr testi değil deniyordu. Check-in sırasında kontrol ediyorlar sanırım


  • @Muhtaradana bu arada bu konudaki saçmalık IATA nın sitesinede yansımış maalesef

    20210109_180626.jpg


  • Su an icin dv vizesi olanlari hic sormadan almayin talimati geldigini soyledi Gozendeki kisi. Bu sene vize alip karti olmayanlari almiyorlar maalesef.


  • Merhabalar, Ben 2019 tahlisiyim. ocak 2020 de USA'ya girisimi yaptim ve 2 ay sonra covid nedeniyle Turkiye'ye dondum. Greencard'im basilamamis. Bu bilgi tarafima posta yoluyla bildirildi. Uscis benden randevu almami istedi. gerekenler ise imza ve fotografmis. 15 ocakta Amerika'ya tekrar giris yapacagim. Universite son sinif oldugum ve sinavlarimin yuz yuze yapilmasi nedeniyle daha erken giremedim. Burada yazilan greencard'i olmayanlara sorun cikiyor katagorisine giriyor muyum anlayamadim tam olarak?


  • Arkadaslar testin mutlaka PCR mi olması gerekiyor, cogu yer zaten 3 gunden once veremiyor, 72 saat oncesinde almak zor. THY ile konustum ID NOW u da kabul edemiyoruz dediler. Bu konuda tecrübesi olan var mi? Turkiye uçuşumuz Sali günü, Pazar günü de test yaptiramadigimiz icin fazla opsiyonumuz kalmadı, same day PCR testing ler de 250 dolar.
    Tesekkurler


  • Bugun LH ile Frankfurt uzerinden LA e tekrar dondum. İstanbulda fiziksel olarak green cardi gormek istediler ve karti olmayanlari almadıklarini soyledler. IST-FRA ayagi rahat gecti, ucak cok dolu degil idi, soyleki 3lu koltuklarda genelde orta koltuk bos idi. Frankfurtta aktarma oldugu icin test istemiyorlar. FRA-LA biraz daha kalabalik idi. RAhat bir ucus oldu. LA de 15-20 dakika icinde alandan ciktim, pasaport kontrolu cok hizli oldu, bagajlarda hizli geldi. Kimse soru sormadan girdim. En son 2 ay once gidip donmustum, onun etkisi var hehalde.


  • @cnpist welcome back 🙂


  • Bugun Medford-Denver-Frankfurt-Istanbul ucusu gerceklestirdim Lufthansa ile. PCR konusunda cok hassaslar, test sonucunu her ucaga biniste tekrardan gosterdim. Hic bir sekilde rapid testler ve antikor testleri kabul edilmiyor. Testlerin PCR(RT-PCR) olmasi lazim. Ayrica raporda da numune alim saatinin olmasi lazim onuda kontrol ediyorlar 72 saat icinde mi diye. Buyuk sehirlerde testler hizli sonuclaniyor ama kucuk bir sehirdeyseniz daha cabuk sonuclanan pahali opsiyonlara yonelmelisiniz aksi halde ucusa kabul edilmezsiniz.
    Test sonucunun yetismemesi durumunda No-Show durumuna dusmeden once havayolunu arayarak bilet degisikligi yapabilirsiniz.

    Ayrica buraya Turkiye Los Angeles Konsoloslugu hakkinda kotu bir elestiri birakmak istiyorum. Kendi yetki alanlarindaki Oregon eyaletinde test yapilabilecek yerleri sormak icin konsolosluga mail ile ulastim. Oregon icin bir calismalarinin olmadigi, yerel otoritelerle baglantiya gecmem gerektigini soylediler. Bir konsolosluk, kendi vatandaslari icin boyle onemli konularda calisma yapmayacaksa, Hollywood yildizlariyla fotograf cektirmek icin mi acik duruyor merak etmekteyim.


  • @sigmoidalmammal

    Merhaba,

    Geçmiş olsun.

    Sağlık sigortanız var mıydı? Testi nerde yaptırdınız? Ne kadar ödediniz?


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    220 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    152 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    113 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

    Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum