Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Sn @Muhtaradana gözen firmasına ait bilgilendirmenin linki var mıdır sizde.


  • @arnblt maalesef link yok, bize verilen bilgiler şahsa yapılmış, ama yinede telefon numarası sordum, cevap gelirse yazacağım


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Muhtaradana bu konuda yeni bilgiler geliyor, havalimanlarına gelen uyarı aynen şu şekilde⬇

    Due to U.S. Presidential travel ban on DV-1, DV-2 and DV-3 visas which has been extended, these visas are not valid for travel to the United States. Please, offload anyone that you encounter with DV visa class code.

    Bu bilgilendirme metni 2 Ocakta geliyor⬆

    Ayrıca yeni bir bilgi daha var, Türkiyeden çıkışlarda yetkili firmanın bugünkü bilgilendirmesine göre

    "Kişi daha önce giriş çıktıysa sorun yok, uçabilir"

    denmiş, ama yine bu hafta içi başka bir arkadaşımızın tanıdığının başına gelen bir olay var ki, burda Greencardı fiziksel olarak yanında olan bir kişiyi engelleme girişimi söz konusu

    "Bu hafta içinde 5 yıldır GC sahibi olan birinin uçağa alınmamaya çalışıldığını ve kendisinin Gözen’e şikayette bulunduktan sonra CBP’nin aranıp daha sonra kusura bakmayın bize sadece GClıları almayın demişlerdi öyle değilmiş uçağa binebilirsiniz deyip uçağa aldıklarını öğrendim"

    Yani anlıyacağınız ortalık çok karışık


  • Bu arada bugün forum kullanıcısı LPR arkadaşımız Green card yanında olmadan Lufthansa ile Newark uçuşu yapıyor,şuana kadar haber almadığımıza göre sıkıntısız bir yolculuk oluyor, inince deneyimini yazmasını rica edeceğim


  • @Muhtaradana DÜZELTME : Greencardım elimdeydi. Ama check in sırasında ilk sorduklarında göstermeden “zaten yanınızda olmasa uçağa alınmayacaktınız “ dediler.Bu kuralın yeni geldiğini söylediler. Onun dışında Newark’ta olağanüstü bir arama ve sorgu vardı. Nerdeyse tüm göçmenleri, öğrencileri, turistleri sorguya aldılar ve valiz taraması yaptılar. Ben 6 ayı 3 gün geçirmiştim ama bana da geçerli bir gerekçe sunmasaydım sorun yaratacak gibiydiler. Ama bu durumun Dc’deki olaylardan mı, göçmenlere karşı bir durumdan mı anlayamadım. Onun dışında aktarma yaptığımız Frankfurt’ta gate’de random seçildiniz diyip arka arkaya iki Türk(biri ben) SSSS taraması için odaya götürülüp madde taraması yaptılar. Türk olduğumuz için seçtiklerine eminim. Deneyimlediklerim bunlar. Tavsiyem geçerli bir sebep yoksa(kovid dahil) 6 aydan fazla yurtdışında geçirmeyin gerçekten o stresi yaşamaya değmez. Orada elimizden gc ı alsa hiç birşey yapamayız.


  • @ilhanucarus bilgiler için teşekkür ederim, geçmiş olsun


  • Esim yarin ucuyor THY ile LAX ten bugun test oldu test sonucunu print ettik yeterli herhalde bu? Kim kontrol ediyor bunu ? PCR testi olmasi yeterli degil mi? Ozel Klinikte rapid test yaptirdiydik.


  • @Betfair39 merhaba. Testi nerede yaptirdiginizi ogrenebilir miyim ? Ben de Subat sonu donecegim de, CVS ler yapiyor sanirim , sizden de tecrubenizi ogrenmek isterim. Tesekkurler


  • @cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Betfair39 merhaba. Testi nerede yaptirdiginizi ogrenebilir miyim ? Ben de Subat sonu donecegim de, CVS ler yapiyor sanirim , sizden de tecrubenizi ogrenmek isterim. Tesekkurler

    Ben hic CVS lerde yaptirmadim ama ayda 5-6 kez https://curative.com/ uzerinden randevu alip Dodgers stadina gidip test yaptiriyorum is icin.Birde son 1 aydir inanilmaz kalabalik artan vakalardan oturu bu yuzden 4-5 gun onceden yer ayirtmaniz gerekiyor test icin.
    Hem buradan yaptirdik esim icin hemde ozel doktordan ucret karsiligi baska bir daha test yaptirdik ne olur ne olmaz diye 2 farkli yerden.
    Telefondan gostermek yetiyor mu acaba test sonucunu yoksa yine de print etmek gerekli mi diye merak ettim.
    Yarin ucus olucak burayi da guncellerim sonrasinda bir problem cikarsa.


  • Birde soyle bir sey THY 72 saat oncesinde alinmis test sonucu demiste bu ucretsiz yapilan yerlerde 48 saatten sonra geliyor artik test sonuclari.Mesela curative uzerinden Dodgers stadinda yaptirdigimiz testin sonucu 2 gun olmasina ragmen hala cikmadi ve ucus yarin.Sansa birakmamak icin iyiki bugun baska yerden test yaptirip sonucunu almisik.Riske girmeye gerek yok sonucta ucaga alinmiyor denmis test sonucu olmadan.


  • @cnpist

    Merhaba,

    @rana Amerigroup urgent care diye bir yerde ücretsiz yaptırdığını söylemişti. Ve sonucu 3 günden evvel çıkmış.

    Web sitelerinde gözüktüğüne göre sadece NY'da değiller, farklı eyaletlerde de yerleri var. Ben biraz araştırdım ama nasıl yaptıracağımızı bulamadım. Telefon da ettim, yine düzgün bir şey elde edemedim. Bir de siz bakın isterseniz.


  • @ICu

    suradan ucretsiz yaptirabilirsiniz saglik sigortaniz yoksa.Varsa bilgileri giriyorsunuz onlar sigortaya charge ediyorlar ama iste son zamanlardaki yogunluktan 3-4 gun surebilir eger acil istiyorsaniz ucret odeyerek urgent care lerden yaptirabilirsiniz.


  • @Betfair39

    Teşekkürler, yukarıdaki mesajınızda görünce buraya da baktım ama NJ yakınlarında test merkezleri yok sanırım.

    Bir de Si-paradigm'i duydum.

    Ona da kayıt yaptırdım. Ücretsiz olduğundan tam emin değilim ama bakalım, gidince göreceğiz.


  • @ICu ve @Betfair39 tesekkurler bilgiler icin.


  • @Betfair39 rapid test Pcr testi değil deniyordu. Check-in sırasında kontrol ediyorlar sanırım


  • @Muhtaradana bu arada bu konudaki saçmalık IATA nın sitesinede yansımış maalesef

    20210109_180626.jpg


  • Su an icin dv vizesi olanlari hic sormadan almayin talimati geldigini soyledi Gozendeki kisi. Bu sene vize alip karti olmayanlari almiyorlar maalesef.


  • Merhabalar, Ben 2019 tahlisiyim. ocak 2020 de USA'ya girisimi yaptim ve 2 ay sonra covid nedeniyle Turkiye'ye dondum. Greencard'im basilamamis. Bu bilgi tarafima posta yoluyla bildirildi. Uscis benden randevu almami istedi. gerekenler ise imza ve fotografmis. 15 ocakta Amerika'ya tekrar giris yapacagim. Universite son sinif oldugum ve sinavlarimin yuz yuze yapilmasi nedeniyle daha erken giremedim. Burada yazilan greencard'i olmayanlara sorun cikiyor katagorisine giriyor muyum anlayamadim tam olarak?


  • Arkadaslar testin mutlaka PCR mi olması gerekiyor, cogu yer zaten 3 gunden once veremiyor, 72 saat oncesinde almak zor. THY ile konustum ID NOW u da kabul edemiyoruz dediler. Bu konuda tecrübesi olan var mi? Turkiye uçuşumuz Sali günü, Pazar günü de test yaptiramadigimiz icin fazla opsiyonumuz kalmadı, same day PCR testing ler de 250 dolar.
    Tesekkurler


  • Bugun LH ile Frankfurt uzerinden LA e tekrar dondum. İstanbulda fiziksel olarak green cardi gormek istediler ve karti olmayanlari almadıklarini soyledler. IST-FRA ayagi rahat gecti, ucak cok dolu degil idi, soyleki 3lu koltuklarda genelde orta koltuk bos idi. Frankfurtta aktarma oldugu icin test istemiyorlar. FRA-LA biraz daha kalabalik idi. RAhat bir ucus oldu. LA de 15-20 dakika icinde alandan ciktim, pasaport kontrolu cok hizli oldu, bagajlarda hizli geldi. Kimse soru sormadan girdim. En son 2 ay once gidip donmustum, onun etkisi var hehalde.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 8
  • 36
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum