Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    FEMA son bir hafta daha odeme yapip artik odemeyecegini soyledi. Trump EO ile devreye giren LWA boylelikle bitti.

    Zaten FEMA paralari bitene kadar odenecek idi, buyuk eyaletler 3 veya 4 hafta odeyebilecek bilgisini gormustum bir yerde.


  • Ödeme yapılmıs 300 dolar geçmişe dönük ödemede yaptılar


  • PUA issizlik maasi 39. haftada veya 26 Aralikta (hangisi once gelirse) sonra eriyor. Bana bildirim epostasi geldi. asagiya alintiliyorum:

    Texas is not authorized to pay any federally funded Pandemic Unemployment Assistance (PUA) benefits after 39 weeks from the date your claim started or after
    December 26, 2020, whichever comes first.

    For your PUA claim, the 39th week is 11/28/2020. TWC cannot pay you benefits after this date. Because all federal pandemic programs are expiring at the same time, you may not be eligible for any additional benefits under any claim program. You cannot appeal this decision.

    The expiration date for this pandemic unemployment benefits program was set under the terms of the Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES Act), and cannot be changed without additional congressional action. For more information about the CARES Act, see: http://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/748.

    The Texas economy continues to reopen, and Texans are returning to work. There are a large number of available jobs providing Texans with new work opportunities. For help finding your next job, please visit www.WorkInTexas.com and use the virtual and in person services at local Workforce Solutions offices at https://twc.texas.gov/directory-workforce-solutions-offices-services throughout the state.


  • Artik bu PUA issizlik maasinin sonlandirilmasi gerektigini dusunuyorum. Cevremde gordugum ve duydugum kadariyla oldukca fazla sekilde suistimal ediliyor. Calisabilecek ve is bulabilecek olanlar, hicbir caba harcamadan bu maasi haftalik aliyorlar. Bazilari da PUA almak icin anlasmali olarak paychecksiz calisiyorlar. PUA sonlandirilmadigi surece issizlik normal seviyelere dusmeyecek.


  • @MySea Bazi is kollarinda hala calismak riskli. Ama haklisiniz bir evde 3 tane issizlik maasi olan oldugunda evi gecindirebilecek para elde ediliyor. Austin icin haftalik 170$ aliyordum. Zaten yetmeyecekti. Lyft ve Uber hala riskli gorunuyor. Delivery ile baslayacagim.


  • Merhaba ,Trumpin 6 hafta icin ayarladigi extra 300$ in gectigimiz haftalarda yattigini fark etttim.Hala issizlik maasi almaktayim ve bugun certify yaparken bunu bildirmedigim aklima geldi.Ne zaman yattigini da kontrol etmemistim.Acikcasi PUA gibi bunun da sistemde gozukecegini dusunuyordum.Bilgisi olan var mi yada hesabina bu para yatmis,benim gibi hala issizlik maasi alan kimse?Nasil bildirmem gerektigini merak ediyorum, yada bildirmeli miyim?


  • @aliarmgn PUA dokumunde gorunuyor olmasi gerek. Dashboard menusunden yatan paralar gibi bir bolum olmali (TX da var). Bizde o para da gorundugunden ayrica beyana gerek kalmiyor.


  • @caglaror NJ Pua gozukuyor eski calistigim yerler ve beyan ettiklerim de ama son yatiraln para icin bisey yok belki sistemde daha sonra gozukecektir soylediginiz gibi.Tesekkurler bilgi icin.


  • @caglaror, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @aliarmgn PUA dokumunde gorunuyor olmasi gerek. Dashboard menusunden yatan paralar gibi bir bolum olmali (TX da var). Bizde o para da gorundugunden ayrica beyana gerek kalmiyor.

    Merhaba size bikac soru soracagım ama mesaj atılmıyor


  • @Erkangeziyor mesaj attim size


  • Merhaba
    Ben eyalet değiştirdim ve adres değişikliği yapmak istiyorum. NY Labor sitesinde adres değişikliğine girdiğim zaman sadece email adresi değiştirebiliyorum. Adres değişikliği seçeneği çıkmıyor. Telefonla aradığımda da high volume dan dolayı sıraya bile almadan telefonu kapatıyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

    Bir kaç aydır işsizlik maaşı almıyordum ama şu an ihtiyacım var. Yeni taşındığım eyaletten direk hesap açıp başvursam sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba
    Ben eyalet değiştirdim ve adres değişikliği yapmak istiyorum. NY Labor sitesinde adres değişikliğine girdiğim zaman sadece email adresi değiştirebiliyorum. Adres değişikliği seçeneği çıkmıyor. Telefonla aradığımda da high volume dan dolayı sıraya bile almadan telefonu kapatıyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

    Bir kaç aydır işsizlik maaşı almıyordum ama şu an ihtiyacım var. Yeni taşındığım eyaletten direk hesap açıp başvursam sorun olur mu?

    Sanirim dediginiz durumda artik yeni eyaletten yardimlari almaniz gerekiyor.


  • @crazycells yani ben şu an NY'a herhangi bir bildirim yapmadan, NJ'den hesap açıp almaya başlayacağım. Doğru mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells yani ben şu an NY'a herhangi bir bildirim yapmadan, NJ'den hesap açıp almaya başlayacağım. Doğru mu?

    Evet, New York DOL sitesinden artik haftalik yardim talebinde bulunmayin.

    NJ'de hesap acip bilgilerinizi doldurun. Belki kendi sitelerinde ayrica aciklamalar vardir; ama yeni bir basvuru yapip yapmayacaginiza emin degilim, ona bakmam lazim.

    Eger ikisi icin ayri formlar yoksa sanirim sifirdan yeni bir basvuru yapiyorsunuz bu durumda, ame bu kisma tam emin degilim.


  • @crazycells Evet ikisi için ayrı siteler var. NJ labor department sitesine girip hesap açacağım. Başvuru yaparken beni yönlendirir diye düşünüyorum. Denedikten sonra burdan paylaşırım.

  • ⭐⭐

    nyc işsizlik maaşı nekadar
    kaç ay calışınca işsizlik maaşı veriyorlar


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    nyc işsizlik maaşı nekadar
    kaç ay calışınca işsizlik maaşı veriyorlar

    Bildiğim kadarıyla maaş ödediğiniz vergi miktarına göre değişiyor. net bir rakam yok. Ay sınırlaması yok, 1 ay bile çalışmış olsanız alabiliyorsunuz.


  • @yapay-zeka Buradan hesaplayabilirsiniz ben yazın işsizlik maaşı almadan önce buradan hesaplamıştım işsizlik maaşı aldığımda burdaki rakamın aynısı çıkmıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells Evet ikisi için ayrı siteler var. NJ labor department sitesine girip hesap açacağım. Başvuru yaparken beni yönlendirir diye düşünüyorum. Denedikten sonra burdan paylaşırım.

    Yok, siteler icin degil de basvurular icin soyledim... Dediginiz gibi her eyaletin ayri bir Department of Labor'i var, eger basvuru yaparken size New York hakkinda da sorular sorarsa (yani onceki adresinize dair), o durumda tek bir basvuru yeterli olacaktir diye dusunuyorum.


  • @crazycells NJ siteden başvurdum ama NY'ta çalıştığım için oradan almam gerekiyormuş.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum