Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @turgut-yildiz Bu durumu ilk sizden duydum gerçekden de şaşkınım, petitioner'in orjinal boşanma evrağının istenmesi çok ilginç...

    Sizden bunu duyunca bende eşimden orjinal sponsor formunu ı-864, ırs'den alınan transcript 'i, eski boşanma ilamının orjinalini,W2 belgelerini, ve hatta bir kaç fatura göndermesini istedim,FEDEX kargoyla gönderdi bakalım 3-4 güne elime ulaşır diye düşünüyorum.

    Belki de bu belgelerin hiç birine bakmayacaklar bile,ama işi garantiye almak için başka çare yok gibi görünüyor.

    Bence bütün evrakları tek bir dosya yapıp gönderin.
    Yeni gelişme olursa burada lütfen paylaşın,bizlerde yeni gelişmeleri öğrenmeye çalışıyoruz.


  • @tantuni İnşallah ,teşekkürler..


  • @bulls bakmadılar ama benden de istediler..😊😊 söylemiştim


  • @Ozgur-tunali Özgür Bey sizin pasaportunuz gönderildi mi? Ben bugün gönderilir diye bekliyordum ama bir gelişme olmadı.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. Sağolun!


  • @Ozgur-tunali Evet Özgür bey,sizin pasaport geldi mi?


  • @tantuni @bulls benimde yollanmadı henüz bir hareket yok..biraz hızlı çalışıyorlar malum!! Dün basıldı bugün pasaporta yapıştırılmıştır..yarında verilir 😊😊ancak yanii...


  • @Ozgur-tunali O zaman önümüzdeki hafta büyük ihtimal pasaportunuz elinize geçer 👍🏻


  • @bulls inşallah


  • crazycell ve Dugan arkadaşım dediğim gibi eşim Almanya doğumlu ama Türk vatandaşı. Birth certificate olarak e devletten aldığımız nüfus örneğini yükledik ama şu cevap geldi NVC den: Please replace this with an acceptable birth certificate from a correct issuing authority. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.

    Acaba eşimin sadece TC vatandaşı olduğunu açıklayan bir mektup mu yüklesem sisteme? Almanya konsolosluğunu aradım hiç yardımcı olan falan yok. Dugan arkadaşımızında durumu aynı biizm gibi idi oda İSviçre doğumlu sadece Türkiye'den e devletten nüfustan aldığı belgeyi yüklemişti ve kabul olmuştu.


  • Crazycell documents kısmında tüm documents accepted yazıyor ama mesajlar kısmında iki tane mesaj var. birinci mesaj şu Please replace this with an acceptable birth certificate from a correct issuing authority. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines. İkinci mesajda şu: Please upload and submit Derya's most recent IRS transcript 2019. A transcript can be obtained on the IRS's website: https://www.irs.gov/individuals/get-transcript. If you were not required to file a tax return, submit an explanation for not filing. If you filed a joint-income tax return, please also submit your corresponding W-2s/1099.

    Green card için başvurduğum eşim Almana doğumlu ve sadece TC vatandaşı. Birde kendisinin işte evini househol member olarak ekledik var olan assetler olarak. Tax return doldurmak zorunda değil. Bunu ask NVC den cevap olarak mı yazmamız lazım acaba?


  • @bonjour merhaba sisteme doğum belgenizi yüklediniz mi bilmiyorum ama ben FORMUL A yükleyince kabul etmemişlerdi. E devletten vukuatlı nüfus kayıt örneğini kabul ediyorlar sadece.


  • @Ali-Samancı aynen dediğin gibi vukuatlı nüfus örneğini yükledim eşimin e devletten aldığımız ama doğum yeri Almanya olduğu için mi bu cevap geldi anlamadım. Kendisi Almanya'da doğmuş olsa bile saadece Türk vatandaşı. Aynı durumda olan Dugan var sanırım oda İsviçre doğumluyum dedi e devletten aldığı nüfus kayıt örneğini yükleyip elçiliktende Yüklediğim vukuatlı nüfus örneği karşısında da accepted yazıyor ama messeages kısmında aynen şu mesaj var. Please replace this with an acceptable birth certificate from a correct issuing authority. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guideline.

    Ne yapacağımı şaşırdım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    crazycell ve Dugan arkadaşım dediğim gibi eşim Almanya doğumlu ama Türk vatandaşı. Birth certificate olarak e devletten aldığımız nüfus örneğini yükledik ama şu cevap geldi NVC den: Please replace this with an acceptable birth certificate from a correct issuing authority. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.

    Acaba eşimin sadece TC vatandaşı olduğunu açıklayan bir mektup mu yüklesem sisteme? Almanya konsolosluğunu aradım hiç yardımcı olan falan yok. Dugan arkadaşımızında durumu aynı biizm gibi idi oda İSviçre doğumlu sadece Türkiye'den e devletten nüfustan aldığı belgeyi yüklemişti ve kabul olmuştu.

    Bence sayin @Dugan 'in sansi yaver gitmis ve Isvicre dogumlu oldugunu gozden kacirdiklari icin belgeyi kabul etmisler.

    Daha once ilgili cevaplari vermistim, aynisini tekrar soylemis olacagim. Almanya dogumlu oldugunuz icin belgeyi Almanya'dan almaniz gerekiyor, su sayfada nasil alinacagi yaziyor:

    zaten burada da konsolosluktan alinacagi yazmiyor, dolayisiyla bence de konsolosluga bosuna basvuru yapmayin. Sizin Almanya'da dogdugunuz yerdeki ilgili resmi kuruma ulasmaniz gerekiyor:

    Local registrar's office (Standesamt) where the birth occurred.

    Aldiginiz belge ingilizce degilse, ingilizce cevirisini yaptirip yuklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Crazycell documents kısmında tüm documents accepted yazıyor ama mesajlar kısmında iki tane mesaj var. birinci mesaj şu Please replace this with an acceptable birth certificate from a correct issuing authority. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines. İkinci mesajda şu: Please upload and submit Derya's most recent IRS transcript 2019. A transcript can be obtained on the IRS's website: https://www.irs.gov/individuals/get-transcript. If you were not required to file a tax return, submit an explanation for not filing. If you filed a joint-income tax return, please also submit your corresponding W-2s/1099.

    Green card için başvurduğum eşim Almana doğumlu ve sadece TC vatandaşı. Birde kendisinin işte evini househol member olarak ekledik var olan assetler olarak. Tax return doldurmak zorunda değil. Bunu ask NVC den cevap olarak mı yazmamız lazım acaba?

    Kendisi dependent mi? Tam anlayamadim vergi kismini maalesef. Joint olarak vergisini oduyorsa o durumda kendi gelirini gosteren W-2 ve 1099 formlarini yukleyebilir.

    Eger belgelerin eksik oldugunu dusunuyorsaniz tamamlamanizi tavsiye ederim, belgeleri tamamlamazsaniz surecte gereksiz gecikmeler yasayabilirsiniz.


  • @crazycells Kendisi zaten TC vatandaşı ne US vatandaşlığı ne SSN hiç birsey yok. Bakalım açıklayıcı bir mektup yazıp yükleyeceğim add documents kısmına bakalım ne cevap verecekler. Birde işin ilginç tarafı 30 kasımda yükledim 04 aralıkta yanıt geldi yani toplam 5 günde. Süreç hızlı gibi. Genelde dosya yükleyen arkadaşlar kabul olursa 2 haftada yanıt alıyorlardı. Dediğim gibi yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor ama mesajlar kısmında bu iki mesajı aldım. Bu durumd mülakat tarihi alamayız değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Kendisi zaten TC vatandaşı ne US vatandaşlığı ne SSN hiç birsey yok. Bakalım açıklayıcı bir mektup yazıp yükleyeceğim add documents kısmına bakalım ne cevap verecekler. Birde işin ilginç tarafı 30 kasımda yükledim 04 aralıkta yanıt geldi yani toplam 5 günde. Süreç hızlı gibi. Genelde dosya yükleyen arkadaşlar kabul olursa 2 haftada yanıt alıyorlardı. Dediğim gibi yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor ama mesajlar kısmında bu iki mesajı aldım. Bu durumd mülakat tarihi alamayız değil mi?

    Ben de emin degilim maalesef, yuklediginiz belgeleri dogru bulup yine de eksik bulmus olabilirler. Ben sizin yerinizde olsaydim eksik dedikleri belgeleri alip yuklerdim. Eger belgelere gerek duymuyorlarsa zaten bir kaybiniz olmayacak, eger belgeler gerekliyse zaman kaybini onlemis olursunuz.

    Vergi konusunda ise size katiliyorum; bu durumda kendisinin ne Green Card'i, ne ABD vatandasligi, ne de SSN'si olmadigini ayri bir mektupta belirtip ekleyin.


  • @crazycells işin içinden ben bile çıkamadımki oradaki NVC görevlisi nasıl çıksın:)) Olay biraz komik çünkü green card almak istediğim eşim aynı zamanda ev banka hesapları ile kendi ve benim assetlerim ile birlikte kendi kendine benimle birlikte sponsor gibi birsey. Yani sarmal bir yapıya sahip bizim sponsorluk. Olay böyle olunca oradaki görevli madem buda sponsor olarak ekleniyor o zaman tax return demiştir. Benim tax return zaten ekledik. Birde doğum belgesi olarak Almanya'da doğmuş ama TC vatabdaşı eşim buradaki e devlettten aldığımız nüfus kağıt örneği onu yükledik ama replace this with an acceptable birth certificate diyor. ne yapayım senin dediğin gibi yine aynı e devletten aldığımız önceki yüklediğim nüfus kağıt örneğini yükledim. Nitekim Dugan ın durumu aynı oda İsviçre'de doğmuş ve oda sadecec TC vatandaşı ona vermişler vizesini daha 2 hafta önce. Aynı dediğin gibi açıklayıcı bilgi içeren mektup yükledim ve aynı birth certificate yükledim e devletten aldığımız. Bakalım ama yine yok diyecekler gibi geliyor bana.


  • @bonjour Size bu şekilde cevap vermelerine üzüldüm, ama anlam veremedim. @crazycells arkadaşın dediği gibi belki de benim doğum yerini gözden kaçırdılar ama farklı yerlerde bu yazdığı gibi CEAS sisteminde sağ üst köşedeki kısımda "Foreign State of Chargeability" bölümünde Switzerland yazıyor (sizde de Germany yazıyor olması gerekiyor) bunu da gözden kaçırdılarsa diyecek bir şey bulamıyorum. Ben bir kere bile düşünmedim İsviçre'den birth certificate almayı, çünkü e-devletten alınan diğer belgeleri kabul ediyorlar bu neden edilmesin ki, aklıma bile gelmedi açıkçası. Accepted deyip mesaj gelmesini de anlamadım. Bize de mesaj gelmişti form ile alakalı ama accepted dememişlerdi. Bizde ona göre güncelleyip gönderdik accepted oldu.Ayrica benden Almanya'da yaşadığım için Alman makamlarından sabıka kaydı istiyorlardı sistemde, yani hem Türk makamlarından hem de Alman makamlarından, kendi koydukları kurallara göre 1 yıldan fazla orada yaşamayanlar için istenmemesi gerekiyor normalde ancak sistemde bu belgeyi istiyorlardı, aradık NVC'yi ama temsilci konuyu bilmediği için yardımcı olamadılar, nitekim Almanya büyükelçiliği de vermiyor sabıka kaydını, biz de bu dosyayı yüklemedik ve açıklayıcı bir metin yazdık, sorun çıkmadı. Siz de açıklayıcı bir metin yazarsanız (sistemdeki belgelerin yüklendiği kısma) işe yarayabilir ama kabul edilmeyip süre daha da uzayabilir (hemen dönüş yaparlar mı bilemiyorum). Bu durumda mecburen belgeyi Almanya'dan posta yoluyla almak zorunda kalırsınız ki bu da 1ay civarında sürebilir (Alman kurumun hızına bağlı tabii). Gerçekten üzüldüm bunlarla uğraştığınız için, umarım e-devlet belgesini kabul ederler ve bir an önce mülakat aşamasına geçersiniz.


  • @Dugan yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor. Sadece birth certificate karşısında replace this with an acceptable birth certificate yazıyor. 1 haftadır Alman konsolosluğunu arıyorum sadece santral çıkıyor mail gönderin diyorlar. mail gönderiyorum cevap vermiyorlar. Acil hat için bir numara verdiler aradım açtılar bu birth certificate acil değil diyor telefondaki görevli. Gelde sinirlenme. O zaman maile cevap ver. Alman vatandaşı değilse birisi doğum belgesini Almanya'dan ısrarla neden istenirki? Vatandaşı olduğu ülke Türkiye'den e devletten alıyoruz işte, daha ne yapalım yani. Bakalım zaten eşimin sadece TC vatandaşı olduğunu Alman vatandaşı olmadığını, Türkiye'de yaşadığını ve Türkiyeden offical birth certficate aldığımızı onuda sisteme yüklediğimi belirten açıklamalı bir mektup ile e devletten aldığımız aynı nüfus kağıt örneğini yükledim. Bakalım pek umudum yok ya ne diyecekler.

    Travel.state.gov da şu bilgi var To view the Civil Documents for your country* of nationality, select your country*/area of authority from the drop-down menu below. On the Reciprocity Page, click on the tabs on the left to see the categories of Civil Documents and how to obtain them. Burada civil documents for your country of nationality diyor. Yani vatandaşı olduğunuz ülkedeki civil documents diyor. buradan şu anlam çıkmıyor mu TC vatandaşı isen Türkiyeden alacağın civil documents tur başka bir ülkede doğmuş olsan bile.

    Dugan şunu yazmışsın "1 yıldan fazla orada yaşamayanlar için istenmemesi gerekiyor normalde ancak sistemde bu belgeyi istiyorlardı, aradık NVC'yi ama temsilci konuyu bilmediği için yardımcı olamadılar, nitekim Almanya büyükelçiliği de vermiyor sabıka kaydını, biz de bu dosyayı yüklemedik ve açıklayıcı bir metin yazdık, sorun çıkmadı. "

    Bak işin garibi sabıka kaydını e devletten aldığımız şekilde yükledik ona birsey söylenmemiş. Zaten eşim doğduktan 2 hafta sonra dönmüşler Türkiye'ye. Sen 1 yıl üzeri yaşayanlardan onuda istiyorlar demişsin. Neyse eşimin durumunda öyle bir durum yok sadece doğmuş ve 2 hafta sonra dönmüşler aile olareak. Zaten ondan sonra Almanya ile hiç alakası yok kendisinin. Herneyse sisteme açıklayıcı mektup yükledikten sonra size mülakat tarihi mi geldi?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 654
  • 1
  • 1476
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum