Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells ne yapacağız bu durumda Almanya Ankara büyükelçiliğnden mi bu doğum belgesini alacağız? Bu yurtdışı doğum belgesini CEAC sisteminemi yüklüyoruz yoksa elçiliğie görüşmeye giderken mi götürüyoruz? (Doldurduğumuz belgelerde doğdunuz yer olarak başka bir ülke seçeneği yok sanırım, dolayısı ile görüşmeye giderken mi acaba bu doğum belgesi Almanya'dan temin edilip İngilizceye tercüme edilip görüşme sırasında veriliyormu acaba) İkimizde şu an Türkiye'deyiz. Almanya'da doğmuş olan birisi Türkiye'de yaşıyor ise nereden bu doğum belgesini alacak? Bu durumda başka bir ülkede doğmuş olup belge alan arkadaşlar var mı acaba? Nasıl bir yol izleyip aldılar doğum belgesini?

    Her ulke icin surec farkli olabilir, genelde konsolosluklar yardimci oluyor ama bazi ulkeler icin o ulkedeki yerel kurumlara da basvuru yapmaniz gerekebilir. Almanya icin sureci suradan ogrenebilirsiniz:

    Belgeyi ve gerekiyorsa ingilizce tercumesini CEAC'a yuklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    crazycell başka bir ülkede doğanlar için şu belge yeterli olmazmı Nüfus müdürlüğünden ben Formul A (Uluslararası doğum belgesi) apostilli yaptırıp almıştım eşim için. Bu belge yeterli olmazmı? CEAC sistemine belgeleri yükleyecektim. Eşimin E devletten aldığım nüfus kayıt örneği var elimizde, birde nüfus müdürlüğünden aldığımız Formul A uluslararası doğum belgesi var eşimin. Bu ikisini CEAC a yüklesek submit edip işlemleri başlatsak. Sonrada Almnayadan veya Alman elçiğinden eşimin doğum belgesini almaya çalışsak ve elimize geçince görüşmeye gidince elçiliğe götürsek (Gerçi bakalım o belge olmadan NVC onay verir mi)Tanımlarda şunu diyor: Formül A Uluslararası Doğum Belgesi Nedir?
    Uluslararası doğum kayıt örneği tercümesi adından da anlaşılacağı üzere doğum belgenizin doğduğunuz ülkeden başka bir ülkeye verilmesi durumunda sizin doğum ile ilgili bilgilerinizin uluslararası olarak geçerliliğini gösteren bir belgedir. Formül-A (DOĞUM BELGESİ): Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, doğum tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir

    Eger Almanya'dan belge almak istemiyorsaniz bu belgeyi yukleyebilirsiniz ve kabul edip etmeyeceklerini test edebilirsiniz. Yonergelerde dogdugunuz ulkeden istiyorlar belgeyi, yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek. Formul A genelde sorun cikariyor, Turkiye dogumlulardan vukuatli nufus kayit ornegi istiyorlar.


  • @Dugan teşekkür ederim yardımların için. Sisteme baktım eşinizin (ben şu an onun için green cardi için başvuruyorum ve ona ait ev, gelir gibi şeyleri asset göstereceğiz) ev, gelir vs gibi asset gösteriyorsanız sisteme ona ait tax, W2 formuda yüklemeniz gerekiyor diyor. Eşim zaten Türkiye'de yaşıyor ve TC vatandaşı US teki gibi Türkiye'de tax formu ve W2 yokki. Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum. Bu spruyu crazycell bilme ihtimali daha yüksek sanırım. Ne dersin crazycell Türkiye'de yaşşayan birisinde tax formu veya W2 formu istenirse ne yapacağız? Zaten evi asset gösteriyoruz, o zaman tapu veya evin değerini gösteren bir belge yüklemek gerekir diye düşünüyorum ben.


  • @bonjour Eşim benim için green card başvurusu yaptı, kendisi ABD vatandaşı, ben Türkiye'de yaşıyorum, biz sadece onun ve ablasının gelirlerini ve tax formlarını yükledik, çünkü sponsor ABD'de ikamet etmesi gerekiyor, bildiğim kadarıyla ABD vatandaşı dahi olsa ama orada yaşamıyorsa sponsor olamıyor, Türkiye'deki eş de kendisine sponsor olamıyor (ev, araba gibi şeyler olabilir belki, tam hatırlamıyorum açıkçası). Benim maddi durumumu gösteren hiçbir belge yüklemedik. Zaten CEAS sisteminde bir dilekçe sahibi yani petitioner (ABD vatandaşı yada green card holder) bir de applicant (petitioner'in eşi) var. Affidavit of Support yani sponsor formu petitioner tarafından dolduruluyor ve sisteme yükleniyor. Petitioner'in geliri yada diğer varlıkları yeterli değilse yine ABD ikametgahı olan tanıdık birisi sponsor olabiliyor (joint sponsor). Yazdıklarımda yanlış yada eksik bir bilgi varsa lütfen düzeltin arkadaşlar çünkü kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Biz başvuruyu bu şekilde yaptık hiçbir sorun yaşamadık.


  • @Dugan benimde aynı senin anlattığın gibiydi.eşim usa vatandaşı ve kendi geliri yettiği için onu gösterdik yetti.benimde bildiklerim seninle aynı kardeşim


  • Arkadaşlar NVC sürecinde istedikleri en son IRS transcriptini gelir 0 olduğundan dolayı saklamamışız. IRS'in sitesine de giriş yapamıyoruz. Bu dosyayı başka bir yerden bulmanın bir yolu var mıdır? Yada bu istedikleri belge yerine geçecek başka bir döküman yükleyebilir miyiz?
    @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Dugan teşekkür ederim yardımların için. Sisteme baktım eşinizin (ben şu an onun için green cardi için başvuruyorum ve ona ait ev, gelir gibi şeyleri asset göstereceğiz) ev, gelir vs gibi asset gösteriyorsanız sisteme ona ait tax, W2 formuda yüklemeniz gerekiyor diyor. Eşim zaten Türkiye'de yaşıyor ve TC vatandaşı US teki gibi Türkiye'de tax formu ve W2 yokki. Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum. Bu spruyu crazycell bilme ihtimali daha yüksek sanırım. Ne dersin crazycell Türkiye'de yaşşayan birisinde tax formu veya W2 formu istenirse ne yapacağız? Zaten evi asset gösteriyoruz, o zaman tapu veya evin değerini gösteren bir belge yüklemek gerekir diye düşünüyorum ben.

    O nedenle forumdaki tavsiye ABD disinda yasiyor olsaniz bile her yil duzenli olarak "vergi bildirimi" yapmaniz yonunde 🙂 bu sekilde gosterebileceginiz bir vergi dokumani olur...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar NVC sürecinde istedikleri en son IRS transcriptini gelir 0 olduğundan dolayı saklamamışız. IRS'in sitesine de giriş yapamıyoruz. Bu dosyayı başka bir yerden bulmanın bir yolu var mıdır? Yada bu istedikleri belge yerine geçecek başka bir döküman yükleyebilir miyiz?
    @crazycells

    1040 formu veya W2'ler var mi?


  • Orjinal Divorce paper eksikliginden oturu 221g kagidi verildi. Ve administration process de isaretlendi. Kagit eksik oldugu icin isaretlendi yoksa hem lagot eksik hem administration process ayri seyler mi ? Pasaportumu bana oiade ettiler. Eksik olan kagitlla birlikte gondermem istendi ama endiselendim. Var mi bu durumla ilgili tecrubesi olan ?


  • @crazycells W2 formu var ama eski tarihli, son yılların yok fakat bizden 2019 yılının formunu istiyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turgut-yildiz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Orjinal Divorce paper eksikliginden oturu 221g kagidi verildi. Ve administration process de isaretlendi. Kagit eksik oldugu icin isaretlendi yoksa hem lagot eksik hem administration process ayri seyler mi ? Pasaportumu bana oiade ettiler. Eksik olan kagitlla birlikte gondermem istendi ama endiselendim. Var mi bu durumla ilgili tecrubesi olan ?

    Eksik evraktan dolayi isaretlenmistir, her eksik evrak durumu bir "idari islem" oluyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells W2 formu var ama eski tarihli, son yılların yok fakat bizden 2019 yılının formunu istiyorlar

    tam emin degilim maalesef, isterseniz IRS'ten transcript almayi tekrar deneyin. Eger joint sponsor kullaniyorsaniz, o durumda sizin mali belgeleriniz o kadar ayrintili incelenmeyebilir.


  • @Ozgur-tunali Merhaba, ben de sizden bir hafta sonra görüşmeye girdim. Aynı şekilde benimde vizem kabul olunduğu söylendi ve pasaportumu alarak 3-5 iş günü içerisinde gönderileceği belirtildi. Ama CEAC üzerinden kontrol edince Administrative Process kaldığı gözüküyor. Sizin durumunuzda bir ilerleme oldu mu?


  • @turgut-yildiz Merhaba,siz orjinal boşanma belgesini mülakata götürmediniz mi?


  • @bulls @turgut-yildiz ben sisteme yüklediğim boşanma ilamlarının oejinallerini götürdüm.hatta garanti olsun diye apostilletmiştim.orda bakıldı mülakatta geri iade edildi ama onunla ilgili bir sorun almadım..gerçi henüz vizem basılmadı ama en azından bununla ilgili bir sorun söylenmedi..


  • Aralık ayı için mülakat günü alan kimse yok mu arkadaşlar?

    6 hafta oldu hala mülakat günü bekliyoruz...!


  • @Ozgur-tunali Özgür bey acaba diyorum petitioner 'in boşanma evrağının orjinalini istemiş olabilirler mi?

    Konsolosluk yeni yeni icatlar çıkardığı için ben böyle düşünüyorum...
    daha önce konsolusluk ı-864 sponsor formunun imzalanmış orjinal belgesini istemiyordu,şimdi bazı kişilerden istemişler ya da isteyebilirler deniliyor.

    Yakın gelecekte iki eşin de orjinal bütün evraklarını isterler hatta çiftlerin mülakata birlikte katılmalarını zorunlu hala getirebilirler..


  • @bulls ben eşime ait orjinal boşanma ilamını (usa dan hemde) götürdüm hemde apostili olarak..tax formu 864 formu orjinali hepsini götürdüm.istenmedi ama yanımdaydı..istenmicek anlamına gelmiyor.istendiğinde bu şekilde ibraz edilirse bir sorun çıkaramazlar.yoksa sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar bunu biliyoruz hepimiz..


  • @tantuni on beş gündür ready yazıyordu..bugün adm.pro. oldu..henüz bir gelişme yok anlıcanız..bekliyoruz öle..pasaport yollanmadı bugün için bir mail falan da almadım


  • @bulls yani benim idari işlemin bu evraklarla alakası olma durumu olmadığını düşünüyorum.çünkü herşeyin orjinali bende mevcuttu.onlar bişey istemediki benden...


Benzer Başlıklar

  • 1234
  • 2
  • 2
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum