Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.5k 361
  • ⭐⭐⭐⭐

@yigitsagun fiyat olarak 28 Aralık tarihine tek gidis 404 usd bilet buldum. Diğer uçuşlar bayağı pahalı 850usd civarından başlıyor. THY nin bilet fiyatları uçmuş 1100 usd tek gidiş

• @redsat2000 USA Turkiye ucuslarinda cift yon bakin derim. Turkiye Amerika cift yon daha pahali iken, Amerika Turkiye daha ucuz oluyor genelde. Eger Amerikaya donecekseniz, biraz esnek planli bilet daha karli olabilir. Planlariniz dogrultusunda hersey tabiki.

• ⭐⭐⭐⭐

@cnpist Teşekkürler .Dönüş biletli thy 1580 usd civarı. Ayrıca Re-entry permit biometrik randevu gecikmesi nedeniyle tekrar dönüş tarihimi kestiremiyorum. Birde yaşanan uçuş iptalleri nedenyle tek almak daha avantajlı olacak .

• bir oneri daha vereym :) Miami degil de baska bir sehirden İstanbul a ucuslara baktniz mi , mesela NY falan gbi .

• ⭐⭐⭐⭐

@cnpist ABD de iç uçuşların bagaj ile ilgili sıkıntısı var. O açıdan aktramayı az tutmaya çalışıyorum.LUFTHANSA nın bir uçuşu buldum esnek bilet gidiş dönüş 1014 usd frankfurt aktarmalı bunuda alternatife koydum. Ancak Almanya test işine başladı mı bilmiyorum.

• Daha yeni LAX-FRA-IST yaptim, test ya da yazi istemediler. Almanya egerki havalimani degisimi varsa isteyebilir, ulkeye giris yaptiginiz icin ama ayni alandan ucuyorsaniz (benim gbi) birsey istemediler simdilik. Bagaj konusunda haklisiniz , LH ın iyi yani iki tane 23kg ve 1 tane 8kg bagaj hakki vermesi. Kolay gelsin, zor secimler.

• @yigitsagun travel bandan kastiniz nedir? Biz de londra aktarmali trye ucmayi dusunuyoruz aralik ayi icerisinde,gc sahibiyiz. British airways websayfasinda herhangi bir yasaktan bahsedilmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

Bir şehir efsanesi duydum, daha önce başına gelen var mı? Kendim hiç test etmedim.
    Eğer uçuşunuz 3 saat ve üzeri rötar yapıyorsa havayolu şirketi size 600-650 dolar gibi bir para veriyormuş. Tabi yemek servisi yapar gibi rötar yaptık hadi paraları servis edelim şeklinde değil de, bu durumu bilip, gidip parasını isteyenlere veriyorlarmış :)

• @EzgiLera, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bir şehir efsanesi duydum, daha önce başına gelen var mı? Kendim hiç test etmedim.
    Eğer uçuşunuz 3 saat ve üzeri rötar yapıyorsa havayolu şirketi size 600-650 dolar gibi bir para veriyormuş. Tabi yemek servisi yapar gibi rötar yaptık hadi paraları servis edelim şeklinde değil de, bu durumu bilip, gidip parasını isteyenlere veriyorlarmış :)

Bunu yapacaklarini sanmam ama rotar yuzunden connecting flight kacirirsaniz ve hemen bir ucus bulamazlarsa, sizin otel ve yeme/icme masraflarinizi karsiliyabiliyorlar.

Benim esimin basina geldi, Viyana'daki ucusu onceki ucusun rotar yapmasi sonucu kacirdi, Avusturya havayollari otel ve yemek teklif etmisler Viyana'da ama esim kabul etmeyince, Frankfurt uzerinden baska ucus ayarlamislar.

Benim de basima Dubai'de denk gelmisti. Onceki Kuwait ucusu rotar yapti, o yuzden Istanbul ucusunu kacirdim. Bir sonraki ucus 12 saat sonraydi. Emirates havayollari Dubai'de bana havaalaninda otel ayarlamisti ve 3 ogunluk yemek kuponlari vermisti.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@EzgiLera, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bunu yapacaklarini sanmam ama rotar yuzunden connecting flight kacirirsaniz ve hemen bir ucus bulamazlarsa, sizin otel ve yeme/icme masraflarinizi karsiliyabiliyorlar.

Benim esimin basina geldi, Viyana'daki ucusu onceki ucusun rotar yapmasi sonucu kacirdi, Avusturya havayollari otel ve yemek teklif etmisler Viyana'da ama esim kabul etmeyince, Frankfurt uzerinden baska ucus ayarlamislar.

Benim de basima Dubai'de denk gelmisti. Onceki Kuwait ucusu rotar yapti, o yuzden Istanbul ucusunu kacirdim. Bir sonraki ucus 12 saat sonraydi. Emirates havayollari Dubai'de bana havaalaninda otel ayarlamisti ve 3 ogunluk yemek kuponlari vermisti.

Hiç yoktan iyidir :) Ama bilet bakarken genelde aktarmalı uçuşlarda "sorumluluk size aittir" tarzı bir uyarı görüyorum. Havayolu şirketleri farkından dolayı mı acaba?

• Belli saatlerin uzerinde ucak kaynakli rotarda ya sizi baska ucakla ucurmaya, ekonomi de yer yoksa ust segmentte ucurmak gibi yontemlere gidebilir havayollari ya da size konaklama yeme-icme saglayarak bir sonraki gun ucurabilirler. Hangi sartlarda rotar olustugu ve zaman onemli su blogda guzel bir yazi var konuyla ilgili.
    https://www.birhayalinpesinde.com/ucak-rotarlarinda-iptallerinde-yolcu-haklari-nelerdir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bahsettiğiniz konu için doğru bir örnek mi bilmiyorum ancak; eğer uçuşum acil değilse her seferinde havayolu görevlililerine gidip yarın ki uçuşa ya da bir sonraki uçuşa geçebileceğimi, hakkımı devredebileceğimi söylerim. bir çoğunda 250~300$ (nakit) arası bir tutara hakkımı devrettiğim oldu. havayolu da beni bir sonraki ya da yarın ki uçuşa aldı. ben de gideceğim yere max bir gün geç gidip nakit para + uçak bileti aldım.

havayolları bunu şunun için yapıyor aslında. son dk o uçuşa binmek için gelen yolculara pahalı tarifeden uçak bileti satmak.. malum, son dk. uçak bileti almak istediğinizde (özellikle havalimanından) fiyatlar ciddi yüksektir, tabiki boşta bilet varsa. eğer yoksa da bu şekilde bir yola gider firmalar. bekleyin, haber vereceğiz minvalinde.

tavsiyem, eğer uçuşunuz acil değilse ve herhangi bir şeye yetişmeyecekseniz bunu deneyin. bu sayede biletinizin bir kısmını bedavaya getirme şansınız olabilir :airplane:

*edit: bu durum bazen fazla bilet satılması durumunda da oluyor. o zaman da havayolu kendi teklif ediyor sonraki uçuşlara alma durumunu..

• @gucarslan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

bahsettiğiniz konu için doğru bir örnek mi bilmiyorum ancak; eğer uçuşum acil değilse her seferinde havayolu görevlililerine gidip yarın ki uçuşa ya da bir sonraki uçuşa geçebileceğimi, hakkımı devredebileceğimi söylerim. bir çoğunda 250~300$ (nakit) arası bir tutara hakkımı devrettiğim oldu. havayolu da beni bir sonraki ya da yarın ki uçuşa aldı. ben de gideceğim yere max bir gün geç gidip nakit para + uçak bileti aldım.

havayolları bunu şunun için yapıyor aslında. son dk o uçuşa binmek için gelen yolculara pahalı tarifeden uçak bileti satmak.. malum, son dk. uçak bileti almak istediğinizde (özellikle havalimanından) fiyatlar ciddi yüksektir, tabiki boşta bilet varsa. eğer yoksa da bu şekilde bir yola gider firmalar. bekleyin, haber vereceğiz minvalinde.

tavsiyem, eğer uçuşunuz acil değilse ve herhangi bir şeye yetişmeyecekseniz bunu deneyin. bu sayede biletinizin bir kısmını bedavaya getirme şansınız olabilir :airplane:

*edit: bu durum bazen fazla bilet satılması durumunda da oluyor. o zaman da havayolu kendi teklif ediyor sonraki uçuşlara alma durumunu..

Peki bu rötar yapması durumunda mı oluyor yoksa genel olarak mı? Yani uçuşum akşam 5te diyelim, 2de check-in için oradayım. Check-in yaptıracağım görevliye "isterseniz siz beni sonrakine alın, az da para verin, ben okeyim" mi diyorum 😅
    Tabi bir de uçuş aktarmalıysa bu yöntem pek işe yaramaz sanırım, aktarmayı da daha ilk noktadan öteleyebileceklerini sanmıyorum 🤔

• @EzgiLera rötar ile alakalı değil. check-in yapmadan görevliye bu şekilde bir teklifte bulunabilirsiniz. aktarma durumu da şöyle.. eğer aynı havayolu ise bu mümkün.. örn: airfrance ile ist > paris > capetown uçacaksınız. hakkınızı devretmek istediğinizde rahatlıkla bu işlemi yaparlar. ancak farklı havayolu ile sorun olabilir, daha önce deneyimlemedim farklı havayolu aktarmalı olacak şekilde. bir yorum yapmam yanlış olur..

• @MySea Benzer bir durumu bende Çin dönüşü Türkiyede yaşadım hava muhalefeti nedeniyle istanbuldan başka bir şehre kalkacak olan uçağım iptal olunca otele yerleştirdiler bizi ve ertesi güne bilet ayarladılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@srhnkskn, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@MySea Benzer bir durumu bende Çin dönüşü Türkiyede yaşadım hava muhalefeti nedeniyle istanbuldan başka bir şehre kalkacak olan uçağım iptal olunca otele yerleştirdiler bizi ve ertesi güne bilet ayarladılar.

Peki @gucarslan ın söylediği gibi para da verdiler mi? :)

• @Murat-Yılmaz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

de londr

GC sahiplerine ABD ye giriş konusunda hiç bir yasak yok.

• Bugün İstanbul hava limanında yurt dışına çıkan kişiler için pir testi zorunluluğu olduğunu okudum. Bu Amerika yolcuları için de geçerli mi? Yakın zamanda giden arkadaşlardan böyle birleyen istendi mi?

• @tekirlimon İstanbul Havalimanı’ndan Almanya’ya gidecek olan tüm yolcularımızın, son 48 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. İlgili uygulama, Türkiye çıkışlı tüm uçuşlar için geçerli olup aksi bir durumda yolcular uçağa kabul edilmeyecektir.

• pcr test sonucunu TR istemiyor. Gideceginiz ulkeler istiyor. istanbul havalimaninda test isteniyor cumlesi dogru bir cumle degildir.
    herkesin gidecegi ulkeye bakmasi lazim. Ufak bir duzeltme olsun.

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • Öğrenci olarak sadece gidiş bileti

Yolculuk
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    O
    Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim. Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k