Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • çorumluya sormuşlar hacca gider misin?demiş ne gadar yeömiye demiş😂😂😂Çorum’a selam olsun.


  • Eline sağlık @ibrahimasar .


  • az ortamı yumuşatayım
    https://cdn.discordapp.com/attachments/697532158704746577/781554059681202206/IMG_20201126_180704.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kaanvercetti, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    az ortamı yumuşatayım
    https://cdn.discordapp.com/attachments/697532158704746577/781554059681202206/IMG_20201126_180704.jpg

    🙂
    Güzeldi...
    Ama ortam da yumuşak zaten. @daydreamer de @kingocali de çok saygıdeğer arkadaşlar. Bir yanlış anlama var ortada. Son olarak söyleyeyim. Türkün Türkten başka dostu da var. Ama en iyi dost yine Türkten çıkacaktır.


  • DV2020 için büyük ihtimalle kaldığı yerden mülakat aşamasına devam edecek 10000 civarı talihli var, DV2021 daha hiç başlamadı zaten, birkaç aydan önce de başlayacak gibi görünmüyor. DV2022 için bir erteleme veya daha kötüsü bir iptal filan gelebilir mi, ne dersiniz? Bana sanki artık ufaktan birikmiş dosyaları normale döndürmek adına bir sene atlayıp mesela DV2023'den devam edebilirlermiş gibi gelmeye başladı 🥶

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    DV2020 için büyük ihtimalle kaldığı yerden mülakat aşamasına devam edecek 10000 civarı talihli var, DV2021 daha hiç başlamadı zaten, birkaç aydan önce de başlayacak gibi görünmüyor. DV2022 için bir erteleme veya daha kötüsü bir iptal filan gelebilir mi, ne dersiniz? Bana sanki artık ufaktan birikmiş dosyaları normale döndürmek adına bir sene atlayıp mesela DV2023'den devam edebilirlermiş gibi gelmeye başladı 🥶

    o sekilde olmuyor maalesef; yasalar o sekilde hazirlanmamis... o yil secilenler sadece ayni mali yil bitene kadar vize alma sansina sahipler, eger vize alamiyorsaniz sansinizi yitiriyorsunuz. Sadece gectigimiz yil normalden farkli olarak bazi vizelerin rezerve edilmesi saglandi mahkeme karari ile, ama hala bu surece nasil devam edilecegine dair bir yonerge yayimlanmadi.


  • @crazycells Bu durumda eğer program bu şekilde sarkmaya devam ederse bundan en olumsuz etkilenecek grup dv 2021 olacak diye anlıyorum. Umarım hiçbiri öyle bir sıkıntı yaşamaz 🙏 kendi adıma çok üzülürüm. Hiçbiri DV2022 için de başvuramadığı için büyük hayal kırıklığı olur

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer dv2022 içinde başvurmuştur bir çoğu merak etmeyin başvurmak için önlerinde bir engel yok.


  • @daydreamer En olumsuz etkilenen DV2021 olmaz yüksek ihtimalle, DV2020 için ayrılan 9095 sayısını da dahil edersek %50'den biraz fazlası alınmış oluyor yanılmıyorsam. Bence bu yıl kötü senaryoda bile o kadar kötü olmaz 2021 için. Ama kesin de konuşmamak lazım, olanlar malum.

    DV2022'ye de çoğu başvurdu zaten n'olur n'olmaz diye. Tabii ezici çoğunluğuna tekrar çıkmaz orası ayrı.


  • @Rhonster Çoğu kişi sadece başvurunca bile kesin kazanmış gibi mülakat hazırlığı yaptığından, çekilişi kazananlar mutluluktan en ufak bir umutsuzluğa kapılmamışlardır diye düşünmüştüm aslında. Şimdi asıl sayılar ortaya çıktıkça yeni yeni durum daha ciddi bir hal almaya başladı, bu sefer de başvuru süreci çoktan geçti gibi sanki. Ama dediğiniz gibi onların bu aralar tek düşündüğü konu bu olmuştur ve hiç akıllarına gelmemiş bile olsa mutlaka grupta birileri çıkıp herkesin uyarmıştır. Aramızda geçen sene kazanıp bu sene tekrar başvuran var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer var bir kaç kişi yazmayanlardan da vardır illaki süreci başından beri takip eden herkes kesin bu senede başvurdu ne olur ne olmaz diye.

  • ⭐⭐

    @daydreamer, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Rhonster Çoğu kişi sadece başvurunca bile kesin kazanmış gibi mülakat hazırlığı yaptığından, çekilişi kazananlar mutluluktan en ufak bir umutsuzluğa kapılmamışlardır diye düşünmüştüm aslında. Şimdi asıl sayılar ortaya çıktıkça yeni yeni durum daha ciddi bir hal almaya başladı, bu sefer de başvuru süreci çoktan geçti gibi sanki. Ama dediğiniz gibi onların bu aralar tek düşündüğü konu bu olmuştur ve hiç akıllarına gelmemiş bile olsa mutlaka grupta birileri çıkıp herkesin uyarmıştır. Aramızda geçen sene kazanıp bu sene tekrar başvuran var mı?

    Dv2021 talihlilerinden neredeyse herkes bu sene tekrar başvurdu. Hatta case numberı sadece 2 haneli olanlardan bile başvuran var 🙂

  • ⭐⭐

    Ayrıca umutsuzluğa kapılmak ne kelime... GC lotosu çıktığını öğrendiğimizden beri (2021 kazananları olarak) sürekli bir belirsizlik içerisindeyiz. Özellikle seçim öncesine kadar her gün yeni bir "challenge" olarak geçti. Seçim sonuçlandığından beri durgunluk var sadece. Ve kazananların önemli bir kısmından "Keşke bu yıl kazanmasaydık." ya da "keşke çekilişi kazanmasaydım." şeklinde şeyler duydum.
    Hatta kendi adıma da "Keşke Case Numberımın current açıklanacağı bülteninin yayınlandığı ay kazandığımı öğrenseydim." Diyebilirim.
    Sonuçları beklemek heyecanlı, bazen zaman geçmiyor gibi geliyor, insan hayallere dalıyor. Ama gerçekten piyango kazanmayı ummak gibi bu süreç. Yani elinizde bir piyango bileti var, kazanıp kazanmadığınızı bilmiyorsunuz sadece kazansam şöyle yaparım böyle yaparım diyebiliyorsunuz. Kazanamazsanız da daha sonra tekrar şansınızı denersiniz, dünyanın sonu değil ya.. Ama farz edin ki piyangoyu kazandınız, ödülü almaya gittiniz, dükkan kapalı. Ne zaman açılacak belli değil. Açılacak mı belli değil. Açılsa da içinde size verecek para kalmış mı belli değil.. Elinizdeki biletin geçerlilik süresi 1 yıl ve zaman akıp geçerken siz beklemekten başka bir şey yapamıyorsunuz... @daydreamer


  • @EzgiLera Hakikaten çok can sıkıcı bir durum. Tam 100 yılda bir görülür denilen türde birşey. Çok kötü denk gelmiş. İnşallah herbiriniz için olumlu sonuçlanır.

  • ⭐⭐

    @daydreamer, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @EzgiLera Hakikaten çok can sıkıcı bir durum. Tam 100 yılda bir görülür denilen türde birşey. Çok kötü denk gelmiş. İnşallah herbiriniz için olumlu sonuçlanır.

    Sonuçlanacak ben inanıyorum. Umut olmasa bunca ay çekilir çile değil 🙂
    Umarım siz de kazanırsınız. Siz ve kazanmayı umut eden diğer herkes için söylüyorum: Süreç sıkıntılı olmasa bile insanı en çok yıpratan beklemek. Current olacağınız ayı beklerken sanki zaman geçmiyor.
    Hayır işin kötüsü şu pandemide insan hobi de edinemiyor 🙂 Tenise yazılmak istiyordum, tenis kortları kapalı. Açsalar bile sürekli bir kapanma tehlikesi var. Yüzmeye yazılayım desem ya kapalılar ya da güven vermiyorlar (gerçi hepsi kapalı sanırım şu an). İş arıyorum, zaten kötü olan piyasa şimdi daha da kötü. Tanıdığı olup iş bulamayanlar bile var yani 🙂
    Bu süre için çok iyi planlama yapmak lazım.


  • Arkadaşlar karamsar olmayın.12 aralıkta abd de kimin başkan olacağı açıklanacak.20 ocak ta da başkanlık koltuğuna oturacak.Biden açıklanırsa trump ın göçmenlik politikalarını takip edecek diye bir şey yok.trump açıklanırsa moral bozucu olmak istemiyorum ama sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor olacak.Allah yardımcımız olsun.


  • @clourpoint, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar karamsar olmayın.12 aralıkta abd de kimin başkan olacağı açıklanacak.20 ocak ta da başkanlık koltuğuna oturacak.Biden açıklanırsa trump ın göçmenlik politikalarını takip edecek diye bir şey yok.trump açıklanırsa moral bozucu olmak istemiyorum ama sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor olacak.Allah yardımcımız olsun.

    Merhaba, böyle bir ihtimal mi var? Şu anda Trump'ın kazandığını Trump'dan başka kimse iddia etmiyor. Kendi partisi dahil buna.


  • @fiyakasiz-adam, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @clourpoint, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar karamsar olmayın.12 aralıkta abd de kimin başkan olacağı açıklanacak.20 ocak ta da başkanlık koltuğuna oturacak.Biden açıklanırsa trump ın göçmenlik politikalarını takip edecek diye bir şey yok.trump açıklanırsa moral bozucu olmak istemiyorum ama sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor olacak.Allah yardımcımız olsun.

    Merhaba, böyle bir ihtimal mi var? Şu anda Trump'ın kazandığını Trump'dan başka kimse iddia etmiyor. Kendi partisi dahil buna.

    Öyle bir ihtimal yok diyebiliriz. Ama resmileşmeden büyük konuşmamak lazım.


  • @fiyakasiz-adam Ben tam olarak Abd nin seçim sürecini anlayamadım.onlarda seçim sonucunu denetleyen bir kurul olduğunu gecen tv de bir açık oturumda konuşan kişiler den öğrendim.trump da buna güvenerek hareket ediyor.bana çok karışık geldi.


  • Her eyaletin nufus oranlarina gore belirlenen electoral votes var. Mesela, Delaware icin bu 3 votes. Delaware eyaleti secimden once eyalet adina electoral vote toplantisinda oy kullanmak icin 3 guvenilir kisiyi temsilci olarak secti.

    14 Aralik da tum bu electoral vote temsilcileri toplanacak ve oylama yapacaklar. Hem baskan hemde baskan yardimcisi icin.

    Genel kani, eyaletlerdeki halk oylamasi sonucuna gore oy kullanmalari. Ama degisik zamanlarda, aykiri sekilde oy kullananlar olmus. Yuksek mahkemenin bu konuda verilmis kesin bir karari yok. Bazi eyaletlerin kendi kanunlari var, cogunluk oylarina gore electoral vote kullanilmasi yonunde. Ama bazi eyaletlerde bu kesin olarak kanunlastirilmamis. Yani donek electoral votes olabiliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum