Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

Önlisans ve Lisans Eğitimi
17 10 3.2k 10

Benzer Başlıklar

• Amerikada Üniversite okumak için yaş sınırı.

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @zemheri sadece soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sadece bilgi verilince forumda yeni baslik acilmasini uygun goruyoruz. Ayrica su bolum ogrenci vizeleri ile ilgili: https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j su bolum ise universite basvurulari ve lisans egitimi ile ilgili: https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi dolayisiyla sorunuz icin dogru bolumdeki basliklari kullanmalisiniz. (basligi ilgili yere tasidim)
  • OPT, Community College hakkında soru

Önlisans ve Lisans Eğitimi
    24
    2 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    mehmet.JSM
    @Erdem-M, içinde söyledi: OPT, Community College hakkında soru @DunyalilardanT Selamlar, benim de bir sorum olacaktı, acaba sizce İngilizce Öğretmenliği bölümünün ABD'de ki geçerliliği nedir? Çok tutulmayacak bir şey olduğunu düşünmekteyişm ama fikrinizi de almak isterim, aynı şekilde sizzin de @crazycells , teşekkürler. Şuan 2. sınıfta okumaktayım fakat orda bir denkliği varsa bile zor ve şüpheli diye düşünmekteyim. Aydınlatır mısınız? Kanada'daki İngilizce hocam İranlı. Ama gerçekten iyi öğretmen. Kendisi bu duruma gelebilmek için master yaparken akşam 16:00 dan 23:00 kadar hergün ders çalıştığını söylüyor. "Arkadaşlarım o saatlerde Cafe ya da barlarda çalışıp para kazanırken ben ders çalışmayı tercih ettim. Şu an arkadaşlarımdan çoğu ülkelerine dönmek zorunda kaldı ben ise University of British Columbia da phd yapıyorum." diyor. Bunun anlamı " neden yapamayasın?". Kolay yok." Yeter ki iste ve çok ama gerçekten çok çalış. " diyor. Bence haklı.
  • Amerika'da kısa süreli sertifika programları

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    2
    3 Oy
    2 İleti
    835 Bakış
    crazycellsC
    @hockeyumpire2 Amerika'da kısa süreli sertifika programları. içinde söyledi: Merhaba Amerika'da herhangi bir 6 -12 aylık bir sertifıka programına yazıldığınızda , aynı branstan Türkiye'de ingilizceye cevirttiğiniz transkript, sertıfıka ve reference letter , program sürenizin kısalmasına neden oldu mu? tecrübesi olan arkadaslar yardımcı olabilirmisiniz lütfen. iyi günler 💐 Bu, onceki soruya gore oldukca farkli bir soru oldu acikcasi :slight_smile: @hockeyumpire2 FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları içinde söyledi: @crazycells 6 -12 aylık sertıfıka programları için Fafsa alınabılıyor mu? yada ne tür yardımlar mevcut geri ödemeli de olur? tecrube edenınız var mı? Sorunuzun cevabi programin icerigine gore degisecektir diye dusunuyorum ama genelde bu dediginiz diploma programlarinda oluyor. Sertifika programlari icin, hele de bu kadar kisa sureliler icin boyle bir degisiklik olacagini sanmiyorum. Ayrica cogu ciddi okul, bitirilmis programlarin bilgilerini transfer etmiyor. Yani Turkiye'de bir okul bitirip diploma/sertifika/derece aldiysaniz, bu surecte gormus oldugunuz kurs veya dersleri ABD'de baska bir programa tasiyip ikinci kez mezun olamiyorsunuz. Dediginiz ancak bitmemis diploma programlarinda transfer yapilabiliyor. Onun da konusu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite
  • Community College kabul şartları?

Kilitli Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton Community College kabul şartları? içinde söyledi: ABD de bu okullardan onay almak için neler gerekir? lise başarı diploması şartı var mıdır belirli bir düzey? Onlisans egitimi ile ilgili olarak su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k