Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?


  • Community College olayını araştırdım,mantıklı geldi araştırdım ve daha sonrasında bir community college buldum community college'ın eyalette ki (Virginia) tüm üniversitelerle guaranteed transfer anlaşması varmış.Okullarda internetten araştırdığım kadarıyla gayet iyi okullar.

    İyi okullar transfer için genellikle 3.00 yada 2.50 ortalama+mektup istiyorlar ama 3.20 ortalama isteyip direkt alanda var.[VA Tech mesela]

    Yazılım mühendisliği istiyorum orada Computer Science diye geçiyor burada yazılım mühendisliği en iyi bahçeşehir,izmir ekonomi,ışık var sizce böyle bir community college okumak mantıklı mıdır ? Yoksa burada okuyup yüksek lisan için gitmek mi daha mantıklı.Bu arada community college'a gitmeden önce dil okuluna gidip C1/C2 seviyesine gelmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler.


  • Paran varsa git. Hem oraya alışırsın hem de çalışırken dolar kazanırsın


  • en çok merak ettiğim konulardan biri. Benim düşüncem 2 yıllık CC'den sonra iş hayatına başlamak ki bu konuda hala kararsızım. Bilgisi olanlar aydınlatabilirse sevinirim.


  • CC okumak gerçekten mantıklı. Kaldı ki CC sonrasında üniv/YL devam edilirse zaten ABD de yerleşik bir hayata geçmiş olursun. Dil de hallolacak sonuçta.
    Şahsen imkanım olsa direkt yazılım için CC okurdum. yetişmek adına oldukça yeterli diye düşünüyorum.
    Selamlar


  • Guzel dusunce . Para olarak karsilamaniz gerekecek gibi. Yurtdisindan ogrenci statusunde olacaginiz icin, CC de ucret Amerikan vatandaslarina gore daha fazla olacak. Aldiginiz vize calismaniza izin verecek mi, mutlaka kontrol edin. Universiteye de gectiginizde gene yabanci ogrenci statusunde yuksek ucret olacagini tahmin ediyorum. İki sene CC, iki sene universite biraz daha az maliyetli olabilir , bu konuya ve alacaginiz vizeye dikkat etmenizi onereririm.


  • @ahmetty, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

    en çok merak ettiğim konulardan biri. Benim düşüncem 2 yıllık CC'den sonra iş hayatına başlamak ki bu konuda hala kararsızım. Bilgisi olanlar aydınlatabilirse sevinirim.

    Bende transfer olmak için gitmek istiyorum fakat dersleri saymada bir sıkıntı çıkartırlar mı belirttikleri ortalamayı yapınca direkt gidebiliyor muyum kafamda çok fazla soru işareti var.


  • @Brownhood CC'yi yüksekokul gibi düşünmek daha doğru olur. Bildiğim kadarıyla Community College'larda mesleki bilgiler daha çok veriliyor. Dolayısıyla denklik gibi bir durum söz konusu mu bilemiyorum. Üniversite için denklik alabilirsiniz ama CC'ler için sanmıyorum.


  • @ahmetty, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

    @Brownhood CC'yi yüksekokul gibi düşünmek daha doğru olur. Bildiğim kadarıyla Community College'larda mesleki bilgiler daha çok veriliyor. Dolayısıyla denklik gibi bir durum söz konusu mu bilemiyorum. Üniversite için denklik alabilirsiniz ama CC'ler için sanmıyorum.

    Yok Community Collegelardan ABD'de ki üniversitelere transfer olunabiliyor hatta baktığım CC'nin DC'de ve VA'da yaklaşık 40 üniversiteyle transfer anlaşması var.Böyle bir imkan varken oradan Türkiye'ye dönmek biraz enayilik olur gibi geliyor bana ancak bu transfer anlaşmalarının bilmediğim bir yönü var mı diye buraya yazmak istedim ilerde sıkıntı çıkmasın diye.Belki ilgilenen olur diye yazayım Collegeların'da denkliği olabilir Türkiye'de üniye gitmeden ben Bahçeşehir'in UOLP programında CC'leri görmüştüm belki sayabilirler orada ki dersleri tabi ama işin Türkiye ayağı hakkında hiçbir bilgim yok.CC'lerin transfer kısmında nasıl bir sıkıntı çıkabilir bilen biri yazarsa çok memnun olurum.İyi forumlar herkese


  • Belli sartlar ve yuksek GPA isteyeceklerdir. Bir de gitmeyi dusundugunuz univertedeki major 'a gore CC de aldiginiz derslere dikkat etmeniz gerekir. Hangi universiteye girmeyi hangi bolume gecmeyi hedefliyorsaniz , onlarin sartlaarina ve derslerine bakmanizi oneririm.


  • @cnpist, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

    Belli sartlar ve yuksek GPA isteyeceklerdir. Bir de gitmeyi dusundugunuz univertedeki major 'a gore CC de aldiginiz derslere dikkat etmeniz gerekir. Hangi universiteye girmeyi hangi bolume gecmeyi hedefliyorsaniz , onlarin sartlaarina ve derslerine bakmanizi oneririm.

    Transfer şartları yazıyor ama hangi dersleri almamız gerektiği yazmıyor muhtemelen onu CC'nin danışmanı ile hallederim,teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    Chicagoda Community college kabul şartları nedir tofel ielts falan isteniyor mu bilgisi olan lütfen cevaplayabilir mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 çok teşekkürler bakacağım. Türkiyeden dil belgesi alacak durumum yok yani çalışıyorum ve bebek var zor olucak o yuzden şartsız şurtsuz bir yer arıyorum


  • herkese merhaba bir sorum olucaktı türkiyede bir okulda okurken 1.sınıftan amerikada ki bir cc ye transfer olunabiliyor mu ?İkinci sorum türkiyede tüm üniversite hayatımı dondurup cc ye lisans olarak gitmek istesem beni yine transfer öğrenci mi sayarlar okulu mu dondurmuş olmama rağmen yoksa transfer saymayıp sadece lise mezunu olarak first year student olarak sayarlar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayyvz, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

    herkese merhaba bir sorum olucaktı türkiyede bir okulda okurken 1.sınıftan amerikada ki bir cc ye transfer olunabiliyor mu ?İkinci sorum türkiyede tüm üniversite hayatımı dondurup cc ye lisans olarak gitmek istesem beni yine transfer öğrenci mi sayarlar okulu mu dondurmuş olmama rağmen yoksa transfer saymayıp sadece lise mezunu olarak first year student olarak sayarlar mı?

    Transfer ogrenci olmakla ilgili su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite/


  • Merhaba. GreenCard 2022 kazandım. Florida'da 2 yıllık İç Mimarlık (Interior Design) okumak istiyorum. 2 yıl sonunda iç mimar olarak çalışabilir miyim? İlla 4 yıllık okullara gitmem mi gerekiyor?


  • @DewRM, içinde söyledi: Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

    Merhaba. GreenCard 2022 kazandım. Florida'da 2 yıllık İç Mimarlık (Interior Design) okumak istiyorum. 2 yıl sonunda iç mimar olarak çalışabilir miyim? İlla 4 yıllık okullara gitmem mi gerekiyor?

    Sorunuzu ilgili başlıkta sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/category/11/mühendislik-ve-mimarlık


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum