Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de üniversite okumak mı Amerika'da community college okumak mı ?

Önlisans ve Lisans Eğitimi
17 10 3.2k 10

Benzer Başlıklar

• Amerikada Üniversite okumak için yaş sınırı.

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @zemheri sadece soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, sadece bilgi verilince forumda yeni baslik acilmasini uygun goruyoruz. Ayrica su bolum ogrenci vizeleri ile ilgili: https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j su bolum ise universite basvurulari ve lisans egitimi ile ilgili: https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi dolayisiyla sorunuz icin dogru bolumdeki basliklari kullanmalisiniz. (basligi ilgili yere tasidim)
  • OPT, Community College hakkında soru

Önlisans ve Lisans Eğitimi
    24
    2 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    mehmet.JSM
    @Erdem-M, içinde söyledi: OPT, Community College hakkında soru @DunyalilardanT Selamlar, benim de bir sorum olacaktı, acaba sizce İngilizce Öğretmenliği bölümünün ABD'de ki geçerliliği nedir? Çok tutulmayacak bir şey olduğunu düşünmekteyişm ama fikrinizi de almak isterim, aynı şekilde sizzin de @crazycells , teşekkürler. Şuan 2. sınıfta okumaktayım fakat orda bir denkliği varsa bile zor ve şüpheli diye düşünmekteyim. Aydınlatır mısınız? Kanada'daki İngilizce hocam İranlı. Ama gerçekten iyi öğretmen. Kendisi bu duruma gelebilmek için master yaparken akşam 16:00 dan 23:00 kadar hergün ders çalıştığını söylüyor. "Arkadaşlarım o saatlerde Cafe ya da barlarda çalışıp para kazanırken ben ders çalışmayı tercih ettim. Şu an arkadaşlarımdan çoğu ülkelerine dönmek zorunda kaldı ben ise University of British Columbia da phd yapıyorum." diyor. Bunun anlamı " neden yapamayasın?". Kolay yok." Yeter ki iste ve çok ama gerçekten çok çalış. " diyor. Bence haklı.
  • Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    19
    1 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    O
    @knnrn, içinde söyledi: Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak @ferhat Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: @knnrn Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: @ferhat Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak içinde söyledi: Arkadaşlar bir sorum olacak. Bildiğim kadarıyla Amerikada devlet üniversitesi de olsa para ödememiz gerekiyor. Bir yandan çalışıp bir yandan okumak(başka bir gelir kaynağı olmadan) sizce mümkün mü? ABD'deki ogrencilerin %90'i boyle yapiyor zaten. Tabii ki mumkun. evet öyle ama yanlarında destek olan bir aile söz konusu tek başıma yaşam karşılamak anlamında soruyorum malum dolar kurundan dolayı ailemin yollayabileceği para çok bir işe yaramaz Benim isyerimde full-time calisip bir yandan da universite okuyan arkadaslarim var. Aileleri herhangi bir yardim yapmiyor. Kazandigi parayla kirasini odeyip cocuklarina da bakiyor. İyiymiş ben eşimle gelmeyi düşünüyorum ikimiz çalışıp bir yandan ben üniversite okumak istiyorum mümkünse eğer okumak güzel birşey
  • Amerika'da Transfer Öğrenci Olmak (Üniversite)

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi egitim transfer
    56
    3 Oy
    56 İleti
    14k Bakış
    TaliveT
    Merhaba, Yıldız Teknik Üniversitesi 2. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve Amerika da herhangi bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorum. Okulun öğrenci işlerine bu durumu sorduğumda geçiş yapan kişilerin olduğunu söylediler fakat süreç hakkında çok fazla bilgileri yokmuş. Bu süreç nasıl işliyor, 0'dan mı eğitime başlanıyor yoksa ders saydırma vesaire gibi durumlar oluyor mu? Ortalama bir şehirde aşağı yukarı 1 yılın maliyeti ne kadar olur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k