Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fevzi-Özyurt okuyabilirsiniz. Hatta green-to-gold ile lisans okuyup sonrasinda subayliga gecebilirsiniz. Benim halihazirda lisansim oldugu icin detaylarini cok bilmiyorum ama green-to-gold diye arastirabilirsiniz.


  • @polat1112 PFC ama sorunuzun cevabını bilmiyorum hiç bakmadım subaylık işlerine


  • Bir sorum var. Diyelim ki orduda enlisted ya da officer olarak görev yaptıktan sonra polis olmaya karar verdiniz ve oldunuz. Sıfırdan bir rütbeyle mi başlıyorlar yoksa belli bir rütbeden mi başlatılıyor ve enlisted ile officer arasında ayrım yapılıyor mu polis olurken? Googleda tam olarak bulamadım cevabını o yüzden buraya yazmak istedim.


  • @Melih-Tokal general olarak da ciksaniz polis memuru olarak baslarsiniz.


  • Yani orduda sözleşmemiz bittiği zaman istersek polis olarak direkt mesleğe başalagabiliyor muyuz herhangi bir sınava felan tabi olmadan


  • @Osman-Demir-0 kesinlikle hayir. veteran olmak size biraz avantaj kazandirabilir ozgecmisinizde iyi duracagi icin ama dediginiz gibi bir durum soz konusu degil.


  • @tfnsylmz selam, vatandaş olduktan sonra görevimizi değiştirebiliyor muyuz?


  • @Joey kontratiniz bittiginde kontrat yenilemek isterseniz baska bir is secebilirsiniz. vatandas olursaniz clearance alma sansiniz oldugu icin daha guzel isler secebilirsiniz.


  • Merhaba,
    1-) Army, navy, marine, air force
    Herhangi birinde active duty olarak görev yaparken, vatandaşlığınızı aldınız ve sözleşmeniz bitti. İstediğiniz birine şartları karşılamanız koşulu ile officer başvurusu yapabilir misiniz? Officer olmak ve askerliği uzun soluklu bir kariyer olarak görüyorsanız, örneğin air force da officer olmak için direkt air force’ a başvurmak daha mı mantıklıdır?

    2-) İlk girişte 2 yıl active duty ve 2 yıl reserve olarak sözleşme imzaladınız. Active duty bittiğinde direkt reserve’ emi düşersiniz yoksa size active duty için yeni bir sözleşme mi sunulur mu?

    3-) Sözleşme bitiminde, yeni sözleşme imzalamaya açık olduğunuzda ve yurtdışı görev yeri talep ettiğinizde, çıkabilecek sonuç ihtimalleri nedir?
    Örneğin; bir Alman’ ın -Almanya, Türkiye, Avrupa....
    Bir Türk’ ün - Türkiye, İngiltere, Almanya....
    Şeklinde başvuru yapması gibi.


  • @Fevzi-Özyurt

    yapabilirsiniz. Air Force digerlerine gore daha iyidir ama ona gore de cok secicidir. Army lisans diplomasinin ne olduguna bakmaz, yeterli gpa ve spor testinden puan yapilabiliyorsa. Air Force STEM (Science, Technology, Engineering, and Math) disinda lisanslarla pek ilgilenmez. Kaldi ki STEM degree'lerde bile yuksek gpa olmasina da bakiyorlar.

    Direkt dusmezsiniz. Isterseniz tekrar active ile reenlist olabilirsiniz. Uzatmazsaniz ve reserves varsa kontratinizda onunla devam edersiniz.

    Sozlesme bitiminde re-enlist yaparken gorev yeri seciminiz garanti olur ve kontratinizda yazili olarak bulunur. Army icin konusuyorum Turkiye'yi secemezsiniz.

    Army icin secenekler bunlar: (1) Korea.
    (2) Pacific area, long tour.
    (3) Pacific area, short tour.
    (4) Alaska.
    (5) Japan.
    (6) Caribbean area.
    (7) Europe.
    (8) Germany.
    (9) Italy.
    (10) Hawaii.
    (11) Africa.
    (12) Southwest Asia.

    Bunlardan birini secerseniz kontratinizda garanti olur. Army olarak Turkiye'ye gitme sansiniz sadece bulundugunuz birlik oraya destek amacli deploy oluyorsa o sekilde olur bu da cok nadir olan bi sey. Turkiye'ye deploy olan cok fazla insan duymadim.

    Air Force'da iseniz tahminim Turkiye'yi secebiliyorsunuzdur Incirlik Air Force ussu oldugu icin.


  • Asvab testine bakarken bonuslarla alakali bir sey gordum. Orduya katilanlara maas haric fazladan bonus para mi veriliyor?


  • Sececeginiz MOS ve contract suresine bagli olarak bonuslar alabilirsiniz. Benim tanidigim birkac doktor var, orduda gorevliler subay olarak. Maaslarina ek olarak yillik $20-$30 bin civarlarinda bonus aliyorlar.


  • @Melih-Tokal @tfnsylmz 02:00 dan sonra cevap verebiliyor bizim saate göre. Kore' de görev yapıyor. @MySea @Richmond ne zaman görürler bilmem. Ama ben bildiğim kadarı ile cevaplayayım(@tfnsylmz dan öğrendiklerim ve araştırdıklarıma göre 🙂 ) Evet Mos listesinde bonus yazanlar için bonus alabiliyorsun. Ama bunun ucu biraz açık. Örneğin 40.000$ demek, 40.000 e kadar demek. Kesin 40.000$ dolar demek değil. Kaç sene imza attığın vesaire birçok şeye göre değişiyor.
    Sözlü olarak alıcağın söylendiği halde sözleşmende yoksa alamayabiliyorsun gibi durumlar var.
    Reenlist denen bir durum var. İlk sözleşmenin active duty süresi bittikten sonra, yenileme durumu. Bu durumda eğer istedikleri tarzda bir adam olduğunu kanıtlamışsan; bonus, base veya mos değişikliği konularında talepte bulunabiliyorsun.
    hatam varsa @tfnsylmz gördüğünde düzeltir diye düşünüyorum.
    Ama benim bu işten anladığım en büyük kural şu; İlk sözleşmeyi olabildiğince kısa yapmak gerekiyor. Çünki;
    1-) Greencard ile seçilebilen MOS' lar kısıtlı ve güzel MOS' lar genelde clearance gerektiriyor. Bu yüzden 1.-1.5 sene içinde vatandaşlık alınmış olunabileceği için, en kısa sürede yeniden MOS seçmek istenebilir.
    2-) Dil konusundaki eksiklikler yüzünden istenilen MOS' lardan birine yerleşilmemiş olabilir. Bu sorunu aşmış ve tekrar ASVAB sınavına girmek isteniyor olabilir.
    3-) Officer olmak isteyenler için, uygun bir MOS' ta olmak ve Base seçmek gibi konular kritik olabilir.
    vesaire uzar ve benim bilmediğim @tfnsylmz ' ın açıklayabileceği daha çok şey vardır diye düşünüyorum. İşin içine girdikten sonra çok fazla şeyde değişebilir. Bu yüzden olabildiğince kısa Active duty sözleşmesi imzalamak ve sonrasında yolumuzu bilinçli bir şekilde planlamak kritik.

    Birde ben 1 aydır youtube' dan (Air Force, Army, Navy) de active görev yapan youtuber' ları izliyorum. Türkiye' de 15 ay askerlik yapmış biri olarak (arka planı tahmin edebiliyorum) çok açık ve net diyebilirim ki, hiç göründüğü kadar basit bir meslek değil.
    Ben spor salonunda haftada 5 gün, günde 2 saat geçiriyorum. Bu bana çocuk oyuncağı şeklinde yaklaşmamak lazım. Olay sadece fiziksel değil ve üzücü olabilir. 🙂

    Şuan İstanbul' da çok iyi bir şirkette, iyi şartlarda çalışan birisi olarak, bunu yapabilir miyim ve pişman olur muyum konusunu çok fazla düşündüm. (NO REGRETS dövmeli bir kız vardı youtube' da active duty, aşık olmuş olabilirim. :))

    Bu benim iç sesim;
    (Birde eğer uzun soluklu düşünülmüyorsa zaten en kısa sözleşmeyi çak, al vatandaşlığı ve çık reserve' e okulunu oku veyahut ne istiyorsan.
    Yani o bu şu hiçbiri şuan önemli değil. Elinden gelen en kısa süreli sözleşmeyi çak ve gir eğer istiyorsan. Sonrasında zaten ne istediğine karar verirsin. Kısa sözleşme ihtimalin varsa kesinlikle bonus için uzatma. ). YANİ HER HALUKARDA EN KISA SÖZLEŞME CANDIR! 🙂


  • @Fevzi-Özyurt Paylasim icin tesekkurler!

    Askerlik herkesin uzun sureli yapabilecegi bir meslek degil. Fiziksel ve zihinsel olarak hazir olmak ve dayanikli olmak gerekiyor. Her an icin emir altindasiniz ve yine her an icin goreve gitme durumunuz var. Bu sicak savas bolgeleri de olabilir, zorlu egitim alanlari da olabilir. O yuzden karar verirken cok iyi dusunmek gerekiyor. Sonradan "LOTS OF REGRETS" de olabilir 😁


  • @MySea olmasın diye insanlar o kadar uzattım muhabbeti, inşallah olmazlar 🤣


  • @Fevzi-Özyurt Ne yalan söyleyeyim asker olmak en büyük hayallerimden biri(Türkiye'de). Ancak olurda green card kazanırsam sırf vatandaşlığı olabildiğince hızlı yoldan alıp benefitlerden yararlanıp uçuş okuluna gidip pilot olmak istediğimden orada asker olmak istiyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyelim.


  • @Melih-Tokal hayırlısı dostum, düşüncelerimiz aynıymış. Bende cyber güvenlik subayı olmak eğer olamazsam dediğini yqpmqyı planlıyorum. 🙂


  • @Melih-Tokal Var fakat cok ucan kacan seyler beklemeyin.MEPS e gittiginizde eger bonus vermiyorlarsa imzalamiyorum diyin.Bonus alma ihtimaliniz olusabilir


  • @Richmond bize biraz olumsuzluklardan ve yaşanması olası şeylerden ve senin canını sıkan olaylardan bahsedebilir misin rica etsem.


  • @Fevzi-Özyurt, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    biraz olumsuzluklardan ve yaşanması olası şeylerden ve senin canını sıkan olaylardan bahsedebilir misin rica etsem.

    -7-24 askersiniz gece 12 de telefonunuza mesaj gelebilir.
    -Bir cumartesi günü ansızın telefon gelebilir ve nöbete çağırılabilirsiniz.
    -Ben tugayıma ilk geldiğimde ilk 3 ayın çoğu sahada geçmişti.45-50 gün sahadaydık.Okadar eğitimlerden çıkıp birde sahaya giderseniz sinir bozucu olabiliyor.
    -Geç çalışma saatleri .Overtime denen bişey yok.Nekadar çalışırsan çalış aynı parayı alıyorsun.İlk bölüğüme geldiğimde sahada olmadığımız zamanlarda 6-21 çalışıyorduk.Bazen sabahları spor bile yapıyorduk saat 22 de eve gidip.
    -Her orduda olacağı gibi aşırı saçma işler olabiliyor.Bunları burada çok paylaşmak istemiyorum.
    -Evli değilseniz ordu barracksda yaşamak zorundasınız ve bizimki koskoca fort carson ın en kötü barrack ları.Hiçbirşey yok içinde.Kendi yemeğinizi yapamıyorsunuz.Fırın yok .Buzdolabı aşırı küçük ve verimli çalışmıyor ya herşeyi donduruyor yada herşey eriyor.Aygaz yok.Bunun yanında eğer barrack da yaşıyorsanız sürekli oda denetimi oluyor.Yani birinin kendi kişisel alanıma girmesi benim sinirimi bozuyor açıkcası.
    -Ama şansınız yaver giderse bunların hiçbiri başınıza dahi gelmeyebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum