Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Ozgur-tunali Özgür bey hayırlı uğurlu olsun öncelikle,sizin adınıza çok sevindim,umarım yakında pasaportunuzu ve vizenizi alırsınız,sorunsuz bir mülakat bizim de temennimiz...


  • @bulls umarım herşey yolunda gider.pasaport bir kaç gün içinde elimde olur sanırım..beş iş günü dendi bakalım..


  • crazycell muhtemelen bu konuda kesin bilgin olurmu ama yinede sorayım. NVC sürecinde joint sponsor bulamadık veya daha sonra bulduk diyelim ama biz diğer tüm belgeleri submit ettik diyelim. Joint sponsor bulursak joint sponsorun bize göndereceği I-864 form ve diğer tax return gibi belgeleri daha sonra bunu NVC ye mi submit etmek gerekir (önceden diğer tüm belegleri submit etmiş isek ve belki NVC de süreç devam ediyordur o belegler üzerinden o anda) yoksa eğer NVC onay verirse görüşme için elçiliğe gittiğimizde mi götürmek gerekir? En sağlamı NVC ye tüm belgeleri aynı anda submit etmek ama diyelim sponsor bulamadık daha sonra bulduk, böyle bir durumda nasıl bir yok izlemek gerekir?


  • @Ozgur-tunali Hayırlı olsun özgür bey, umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Aynı gün öğleden sonra benim de mülakatım vardı. Süreç birebir aynıydı diyebilirim. Benim bekleme sürem 15 dakikaydı. Pasaport, 1 fotoğraf, birkaç aile fotoğrafı, sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı dışında başka bir belge istemediler. 5-6 soru soruldu nasıl ve nerde tanıştınız, nerede evlendiniz, ne sıklıkla iletişim kuruyorsunuz gibi sorulardı. 15 dakika kadar sürdü ve vizemin onaylandığı söylendi. Diğer arkadaşların da her şey gönlünce olur inşallah.


  • @Dugan Hayırlı olsun,hayatınızda başarılar dilerim. şu anda sevindirici tek haber elçiliğin yavaş da olsa çalışıyor olması,tekrar hayırlı olsun..


  • @Ozgur-tunali Özgür bey bu hafta bitmeden umarım vizenizi teslim alırsınız 👏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour evet, suradaki I-864 bilgilerini okudugunuza emin olun, konsoloslugun ne istedigini daha net anlayabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/2598

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Elbette haklısınız ama,örneğin petitioner pasaport fotoğrafı yüklüyor ,ya da ehliyet,ya da banka hesap bilgileri,doğum belgesi vs,o zaman bunların da mı orjinallerini götürmeliyiz?

    ya da mülakata girecek olan (vizeyi alacak kişi) türk vatandaşının ceac sistemine yüklemiş olduğu evrakların orjinallerini mi yanımızda bulundurmalıyız?

    Goturebildiklerinizin hepsini goturun. ABD vatandasinin dogum veya vatandaslik belgesine gerek olacagini sanmiyorum (orijinaline), kopyasi da yetmeli. Vatandaslik bilgileri zaten Disisleri Bakanliginda mevcuttur diye dusunuyorum. Dokuman numarasini sisteme yazip gercek olup olmadigini anlayabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    crazycell muhtemelen bu konuda kesin bilgin olurmu ama yinede sorayım. NVC sürecinde joint sponsor bulamadık veya daha sonra bulduk diyelim ama biz diğer tüm belgeleri submit ettik diyelim. Joint sponsor bulursak joint sponsorun bize göndereceği I-864 form ve diğer tax return gibi belgeleri daha sonra bunu NVC ye mi submit etmek gerekir (önceden diğer tüm belegleri submit etmiş isek ve belki NVC de süreç devam ediyordur o belegler üzerinden o anda) yoksa eğer NVC onay verirse görüşme için elçiliğe gittiğimizde mi götürmek gerekir? En sağlamı NVC ye tüm belgeleri aynı anda submit etmek ama diyelim sponsor bulamadık daha sonra bulduk, böyle bir durumda nasıl bir yok izlemek gerekir?

    Mulakat tarihi belli olduktan sonra tek muhattabiniz konsolosluk olsun. Belgelerinizi konsolosluga goturmeniz yeterli. Eger kendileri sisteme yuklemenizi isterlerse ona gore yonlendireceklerdir.

    Artik IR-1 vize dosyalarini elektronik verdikleri icin buyuk ihtimal konsolosluk sizi mulakat sirasinda veya sonrasinda belgeleri "upload" etmeye yonlendirecektir diye dusunuyorum. Bu islemi konsoloslukta kendileri de yapiyor olabilirler, emin degilim. Ama merak etmenize gerek yok, eksiklikleri duzeltmeniz icin konsolosluk sizi yonlendirecek.

    Ama NVC'den mulakat tarihi aldiktan sonra formlari bence sistemden ne silin, ne de konsoloslugun yonlendirmesi olmadan siz yuklemeyin. Kafalar karismasin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dugan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Ozgur-tunali Hayırlı olsun özgür bey, umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Aynı gün öğleden sonra benim de mülakatım vardı. Süreç birebir aynıydı diyebilirim. Benim bekleme sürem 15 dakikaydı. Pasaport, 1 fotoğraf, birkaç aile fotoğrafı, sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı dışında başka bir belge istemediler. 5-6 soru soruldu nasıl ve nerde tanıştınız, nerede evlendiniz, ne sıklıkla iletişim kuruyorsunuz gibi sorulardı. 15 dakika kadar sürdü ve vizemin onaylandığı söylendi. Diğer arkadaşların da her şey gönlünce olur inşallah.

    hayirli olsun 🙂


  • @Dugan çok sağolun..Sizede bundan sonraki süreçte başarılar ve bol şanslar dilerim..


  • @bulls Teşekkür ederim


  • @crazycells tekrar merhabalar,
    Bu sefer ki sorum su; esimin 6 aylik giris suresi 6 nisanda bitiyor ve ne yazik ki beklenmedik saglik sorunlariyla karsilastik coronadan dolayi da tedavimiz erteleniyor ve 6 nisandan once giremezsek amerikaya ne olur? Girememe nedenlerimizin belgeleriyle konsolosluga yazsak ve esim tekrar saglik kontrolunden gecse vizemizi uzatirlar mi yoksa her seye sifirdan mi baslamamiz lazim?


  • @Dugan selamlar..pasaportunuzun yolladılar mı acaba?


  • NVC sürecini yeni tamamlayan arkadaşlar ve crazycell bu konuda tam bilgiye sahiptir diye düşünüyorum. NVC belglerini submit ederken Amerika'da eğer kendimize joint sponsor birisini gösterdiğimizde onunla ilgili istenilen belgeler tam olaak şunlar değil mi? Affidavit of support I-864 belgesini doldurup imzalayacak. son 3 yılın tax returnlari, W2 belgeleri (bazı kişiler W2 ya gerek yok dediler, doğru mu acaba W2 ya gerek yokmu? Sadece tax returnler yeterlimi), pasaportu veya driver licence scan edecek, sanırım birde orada yaşadığına dair evinin elektrik, su veya gaz bill gibi birsey scan edip gönderecek. Sanırım tamamı bu istenilen belgeler joint sponsordan, varmı ekstra yapmamız gereken birşey?


  • @Ozgur-tunali Selamlar, dün pasaportumun PTT'ye verildiğine dair mesaj aldım ancak pasaport henüz seçtiğim PTT adresine ulaşmadı. Ayrıca bugün elçilikten; "congratulations your visa has been issued" maili aldım. Sizde durum nedir Özgür bey ?


  • @Dugan bende hiç bir hareket yok henüz..bizimle aynı gün mülakata giren bir arkadaşa da yollanmış ama bana henüz hiç bir hareket yok..hayırlısı olsun çok sevindim adınıza umarım bir sorun yaşamıyorumdur.. sorayım dedim Sizede..


  • @Ozgur-tunali Mülakat için size her şeyin yolunda olduğunu ve Amerika'daki haklarınız için bir bilgi kitapçığı verildiğini söylemiştiniz, o kitapçık bana da verildi dolayısıyla hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Hafta başında sizin de pasaportunuz gönderilir içiniz rahat olsun.


  • @Dugan inşallah kardeşim..inşallah.ne bileyim aynı gün girdik hepimiz böyle olunca malum..artık neyin nasıl olacağını kestiremediğim için..çok sağol


  • @bonjour 2019 w2, recent pay stubs. 2017-2018-2019 tax returns, empployment verification driver license, pasaport biz bunlari yukledik joint sponsor icin kabul oldu


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 3
  • 994
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum