Dolar Çıldırdı
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Damattan Pazar gununden beri haber yok. Yoksa muhtesem yuzyil dizisinden esinlenip, bogdurttu mu damadi napti? 😁😎
Bence mümkün. Kaç gündür gören duyan yok malum :)
Ben II.Cemal Kaşıkçı olmaz umarım demiştim..
-
Bu ileti silindi! -
@Ramazan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@kartalveat Üretici de bir tüketici olduğu için öyle yazdım. Açığa çıkan hammaddeyi üretmek yada hali hazırda çiftçiden almak varken ithalatla çözmeye çalışıyor ve bunuda nakitle yapıyor olması ekstra masraf oluyor trampa şeklinde olsa efsane olur.
Kahrolsun, parayı bulan Lidyalılar
Kahrolsun ,kredi kartını icat eden Frank McNamara :beaming_face_with_smiling_eyes: -
@mahmutenis kıymanın pound'u 3.3 dolar steak ın ise 9.5 dolar o da iyisinden peki kanıtınız bu mu ? 3.5 dolara yarım kilo kıyma alıp 2 günlük yemek çıkartırsınız tek kişi için yanına alacağınız 3 5 dolarlık aperatifle pardon ama saatlik ne kadar alıyordunuz wat'ta ?
-
herhalde günlüğü 10 dolara filan çalışıyordunuz sizin ve bahsettiğiniz arkadaşınızın yaşadığı gibi yaşamak için öyle birşey olması gerek. kendinizi ajiteye zorlamayın.
-
Lamp chops burada poundu 12-13
yani kilosu 25 birim
Trde 100 birim desek...
Gercekten uzucu bir durum Turkiye adina... Turkiye nufusunun acaba kacta kaci bu yil icinde Kuzu pirzola yemistir?
-
@semavi kuzu değilde ayda bir 2 şiş kuşbaşına 15 lira veripte dürüm yiyorum şükür :D
-
@semavi toplasan 100 gram et yok 50 60 anca
-
@semavi, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
yani kilosu 25 birim
Trde 100 birim desek...
Gercekten uzucu bir durum Turkiye adina... Turkiye nufusunun acaba kacta kaci bu yil icinde Kuzu pirzola yemistir?
Youtuber Murat Özün Almanya’da Türk Marketi videosu yapmıştı. 65 euro’ya marketi satın aldı. Fox Tv’de de haber olmuştu. Yemediği küfür kalmadı. Boşvermek lazım. Kim ne yapıyorsa yapsın.
-
@Rhonster, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@semavi kuzu değilde ayda bir 2 şiş kuşbaşına 15 lira veripte dürüm yiyorum şükür :D
O da Adana'da kardesim. Tadi yanından geçmeyecek sis İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi illerde 30 40 TL ye gelir kisi basi.
-
yani kilosu 25 birim
Trde 100 birim desek...
Bence hala "birim para" olayını anlamayanlar var. Tabi birim para daha anlaşılmamışken bir de gelirine göre satın alma kolaylağı var ona hiç girmiyorum bile.. Ondan oluyor böyle kafa karışıklıkları :)
Amerika'da kişi başı 125 kilo et yeniyormuş yıllık diye duydum.
-
Dolar da yekten yekten düşüyor. Dolar zaten düştü faiz arttırmayalım deme ihtimalleri beni çok düşündürüyor..
-
-
-
@yalta, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@EzgiLera, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
yani kilosu 25 birim
Trde 100 birim desek...
Bence hala "birim para" olayını anlamayanlar var. Tabi birim para daha anlaşılmamışken bir de gelirine göre satın alma kolaylağı var ona hiç girmiyorum bile.. Ondan oluyor böyle kafa karışıklıkları :)
Amerika'da kişi başı 125 kilo et yeniyormuş yıllık diye duydum.
Gunluk 325 grama denk geliyor. Ben 125'den fazla yiyorumdur :)
Afiyet olsun :)
-
@yalta, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@mahmutenis, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Köpeğemi atılır,intihar mı edilir,hakaret etmek tiktok özgürlüğünden olsa gerek

Bu bi cvp değildir ozamanda kanıt koymak istemedim ama arkadaşlar bilsin Amerika’da bide et yiyin yaa diye ilk gittiğim zamanlar aldığım et ve bulduğum market buydu..wat ile giden ve tr den para çekmeyen her wat lı aşırı tutucuydu.10 kere okudum ancak ne demek istedigini anlayamadim. Amerika'da WAT ile bulunurken Walmart'dan gidip 0.453592 grami 9.47$ olan etten 1.192 kilogram alip karsiliginda 22.25$ odedin. Bu sana cok mu geldi? 22$'i kac saatte kazaniyordun WAT yaparken? Turkiye'de ayni etten bulamazsin. Turkiye'deki etler cok daha lezzetli yalan yok da Turkiye'de WAT'da calistigin isin benzeri bir iste ayni saat kadar calisip 1.192 kilogram dana biftek alip yiyebilir misin?
Ben buraya uzaydan gelmedim. 2019'da buraya gelmeden once Turkiye'de zaten sayili olan bir limanda calisiyordum. Esim bir devlet kurumunda memurdu. Aylik 1 kg kusbasi, 1 kg kiyma alirken, daha mi az alsak diye dusunmeye baslamistik en son . Hatta forumda biryerlerde Turkiye'deyken yaptigim alisverisin fislerini paylasmistim. O zaman ki fiyatlara bir bak istersen.
Yaşadığı yerden bu denli mutlu olanlar, hiçbir sorun görmeyenler, hayatından çok memnun olanlar gitmesin bence başka ülkelere, kalsınlar kendi ülkelerinde. Yoksa gittikleri yerleri de bozuyorlar. Aynı Türkiye'deki Suriyeliler gibi oluyorlar. Hem karnını doyuruyor hem nankör..
-
-
Birim para olayını anlamayan için, saatlik (10 dolar diye hesaplıyorum) 80 lira kazandığını düşün, kıymanın kilosunun 60 lira olduğunu düşün diyin. Belki daha anlaşılır olur.
Yani 45 dakika çalışarak 1 kilo kıyma alabiliyorsun.Hemen Türkiye'den bir hesap yapalım.
6000 TL Net maaşın olsun. Haftada 45 saat çalıştırsınlar seni, yani günde 9 saat 5 gün. Hiç öyle bedavadan mesai falan da yapmadın. 9x22=198 saat yapıyor.
Saatlik ücretin 30,3 TL'ye geliyor.Yani 6000 TL net aylık ücret alarak Türkiye'de orta yağlı kıymayı (55-60 TL olduğunu düşünelim kilosunun) 2 saatte alabiliyorsun.
Bu hesapda asgari ücretin 2 katından fazla alan bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ile asgari ücret alan bir ABD'li arasında yapıldığını da dikkate almak lazım.Yani asgari ücret ile saatlik ücretin 12 TL'nin altında oluyor. Yani 5 saat çalışman gerekiyor.
45 dakika nere 5 saat nere diyin.
Belki anlarlar.
-
-
@yalta
Şu linke tıklayarak fişinize ulaşabilirsiniz :) teşekkürler
https://yesilkartforum.com/forum/topic/459/yasam-masrafi-kiyaslamalari-abd-vs-turkiye/72?_=1605251814456
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum