Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @semavi, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Lamp chops burada poundu 12-13

    yani kilosu 25 birim

    Trde 100 birim desek...

    Gercekten uzucu bir durum Turkiye adina... Turkiye nufusunun acaba kacta kaci bu yil icinde Kuzu pirzola yemistir?

    Bence hala "birim para" olayını anlamayanlar var. Tabi birim para daha anlaşılmamışken bir de gelirine göre satın alma kolaylağı var ona hiç girmiyorum bile.. Ondan oluyor böyle kafa karışıklıkları 🙂

    Amerika'da kişi başı 125 kilo et yeniyormuş yıllık diye duydum.

  • ⭐⭐

    Dolar da yekten yekten düşüyor. Dolar zaten düştü faiz arttırmayalım deme ihtimalleri beni çok düşündürüyor..





  • ⭐⭐

    @yalta, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @EzgiLera, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @semavi, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Lamp chops burada poundu 12-13

    yani kilosu 25 birim

    Trde 100 birim desek...

    Gercekten uzucu bir durum Turkiye adina... Turkiye nufusunun acaba kacta kaci bu yil icinde Kuzu pirzola yemistir?

    Bence hala "birim para" olayını anlamayanlar var. Tabi birim para daha anlaşılmamışken bir de gelirine göre satın alma kolaylağı var ona hiç girmiyorum bile.. Ondan oluyor böyle kafa karışıklıkları 🙂

    Amerika'da kişi başı 125 kilo et yeniyormuş yıllık diye duydum.

    Gunluk 325 grama denk geliyor. Ben 125'den fazla yiyorumdur 🙂

    Afiyet olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @yalta, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @mahmutenis, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Köpeğemi atılır,intihar mı edilir,hakaret etmek tiktok özgürlüğünden olsa gerek DEB5061A-034F-403E-8E5E-ADD2684018E4.png 55F123FB-D10A-4C3C-8D90-A3DD40C2E555.png
    C1F7927E-4302-4092-B123-64E5D90E2AD8.png
    778F0D65-A4A0-4506-9668-AF068234F44A.png
    Bu bi cvp değildir ozamanda kanıt koymak istemedim ama arkadaşlar bilsin Amerika’da bide et yiyin yaa diye ilk gittiğim zamanlar aldığım et ve bulduğum market buydu..wat ile giden ve tr den para çekmeyen her wat lı aşırı tutucuydu.

    10 kere okudum ancak ne demek istedigini anlayamadim. Amerika'da WAT ile bulunurken Walmart'dan gidip 0.453592 grami 9.47$ olan etten 1.192 kilogram alip karsiliginda 22.25$ odedin. Bu sana cok mu geldi? 22$'i kac saatte kazaniyordun WAT yaparken? Turkiye'de ayni etten bulamazsin. Turkiye'deki etler cok daha lezzetli yalan yok da Turkiye'de WAT'da calistigin isin benzeri bir iste ayni saat kadar calisip 1.192 kilogram dana biftek alip yiyebilir misin?

    Ben buraya uzaydan gelmedim. 2019'da buraya gelmeden once Turkiye'de zaten sayili olan bir limanda calisiyordum. Esim bir devlet kurumunda memurdu. Aylik 1 kg kusbasi, 1 kg kiyma alirken, daha mi az alsak diye dusunmeye baslamistik en son . Hatta forumda biryerlerde Turkiye'deyken yaptigim alisverisin fislerini paylasmistim. O zaman ki fiyatlara bir bak istersen.

    Yaşadığı yerden bu denli mutlu olanlar, hiçbir sorun görmeyenler, hayatından çok memnun olanlar gitmesin bence başka ülkelere, kalsınlar kendi ülkelerinde. Yoksa gittikleri yerleri de bozuyorlar. Aynı Türkiye'deki Suriyeliler gibi oluyorlar. Hem karnını doyuruyor hem nankör..




  • Birim para olayını anlamayan için, saatlik (10 dolar diye hesaplıyorum) 80 lira kazandığını düşün, kıymanın kilosunun 60 lira olduğunu düşün diyin. Belki daha anlaşılır olur.
    Yani 45 dakika çalışarak 1 kilo kıyma alabiliyorsun.

    Hemen Türkiye'den bir hesap yapalım.
    6000 TL Net maaşın olsun. Haftada 45 saat çalıştırsınlar seni, yani günde 9 saat 5 gün. Hiç öyle bedavadan mesai falan da yapmadın. 9x22=198 saat yapıyor.
    Saatlik ücretin 30,3 TL'ye geliyor.

    Yani 6000 TL net aylık ücret alarak Türkiye'de orta yağlı kıymayı (55-60 TL olduğunu düşünelim kilosunun) 2 saatte alabiliyorsun.
    Bu hesapda asgari ücretin 2 katından fazla alan bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ile asgari ücret alan bir ABD'li arasında yapıldığını da dikkate almak lazım.

    Yani asgari ücret ile saatlik ücretin 12 TL'nin altında oluyor. Yani 5 saat çalışman gerekiyor.

    45 dakika nere 5 saat nere diyin.

    Belki anlarlar.



  • ⭐⭐

    @yalta
    Şu linke tıklayarak fişinize ulaşabilirsiniz 🙂 teşekkürler
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/459/yasam-masrafi-kiyaslamalari-abd-vs-turkiye/72?_=1605251814456


  • Et, Kıyma kavgası 😃😃😃😃
    Hükümet propagandası 😃😃😃😃😃

    Damat gider 😃😃😃😃
    Dolar düşer 😃😃😃😃

    Doları 6 dan alanlar 10 a 15 satacam diyenler ne oldu? dolar 5 lira.....
    size bir şey hatırlattı mı?

    Merkez bankası faiz arttırmadan faiz el altından 14 lere çıktı haberi olan var mı?

    evet Ameriga fakur... bizi kısgani.... onlar kötü et yiyi..... hatta et bile yiyemiyi .....

    NANKÖRLER 2400 LİRA ASGARİ ÜCRETLE AÇIZ DİYORLAR

    Ya bu nasıl bir kafadır?????
    Aklımla alay etmeyin lütfen ama lütfen alay etmeyin.....

  • ⭐⭐

    @iso1474 İso kardeşime katılıyorum 2400 tl nasıl yetmez anlamıyorum

    1300 kira versen 1100 kalıyor

    1100 tl'ye elektrik, su, doğal gaz, telefon, internet, aidat(araç varsa sigortası, benzini, yol geçiş ücretleri) (çocuk varsa birde okuyorsa geçmiş olsun)

    Ay sonu evde tek kişi çalışıyorsa -250 tl ile yaşıyor. Borçlanarak yaşaya bilirler (Yanlış anlamayın kinaye yaptım 🙂 )


  • @Ramazan hocam ben pek siyaseti sevmem lakin 3,75 7 tl nasıl geldiğini anlatim.Suriye meselesi libya meselesi akdeniz meselesi ırak meselesi yunanistan meselesi usa meselesi mısır lübnan katar azerbaycan karadeniz petrolü . Ben muhalif biri olarak söylüyorum bunları .Şimdi bu gibi meselelerden kendimi arındırıyorum ve kendi kabuğuma çekiliyorum derse bugun dolar 3 tl olur yatırımcıya güven sağlarsın adalet sisteminde liyakat esaslı bir sisteme geçiş ülkeye en büyük yatırımcıları çeker hukuk konusunda bizden sizden değilde yasalar ne söylüyorsa onu uygulaması tüm emitaları indirir.Şimdi ben dolar düşecek dediğimde düşmez diyen arkadaşlar vardı bende her çıkışın bir inişi vardır düştüğünde tekrar çıkmaz demiyoum şunu söylemek istedim 8,5 den tek kademeden almayın düşüşleri fırsata çevirin demek istedim bir sabah bir kalkarsınız 8,5 den aldığınız döviz sabah 7 tl düşe dediğimde bana oralara düşmez sen ne anlatıyorsun dediklerinde bende dedim ki çin ile swap yaparlar reform yaparlar birşeyler yaparlar kuru çekerler ama kalıcı olmaz dedim tabi konuyu takip etmeyen arkadaşlar birde yazılanları yasak olduğundan kaldırdığımız için şimdi şöyle anlaşılıyor ben 7 olacak deim bak gördünüzmü oldu gibi ...

  • Yasaklı

    Burada da böyle ergen muhabbetin olacağı hiç aklıma gelmezdi.. Et, but, kıyma, patates muhabbeti yapanlar lütfen Amerika'ya gitmesin. O kadar yedim bu kadar yerim ne kadar sığ , ne kadar düşüncesizce anlatılan şeyler. Emin ol amerikada'da herkes sizin yemek istediğiniz kadar yemiyordur o eti. Suriye'den kaçtığını söylediğiniz insanlar hiç olmazsa savaştan , ölmekten vs. korktukları için ya da mücadele edecek güçleri kalmadıkları için göç etmek "Zorunda" kalan insanlar. savaştan önce kimsenin botlarla Suriye'den kaçtığını görmedik. ama buradaki sığ görüşlere bakıyorum hem onlarla dalga geçiyor. Hem onların yaptığında daha onursuzca bişe yaparak " et yiyemiyorum " diye memleketten kaçıyor. memleketini kötülüyor , karalıyor. Bu memlekette hakimleri, doktorları, avukatları, mimarları, mühendisleri adam edemedik ki sistemden yakınalım. Tamamı ideolijik çatılar altında odalar kurmuş kamplaşmış. Üstelik bunları bir de beğeniyorsunuz sırf muhalifler diye. Yazık!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells @admin @FreeWoRLD temizlik vakti gelmiş bu konu başlığı için.



  • ⭐⭐

    @Bahadır-Kükrer, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Bu ülkede kimse siyaseti sevmez ama camide namaz kılarken bile konuşulur. Sorun doların düşmesi değil tl nin nasıl değer kazanması gerekiyor. Sorun sadece Suriye meselesi yada usa meselesi değil düzgün bir yönetim şeklin olmadığı için oynar başlıklı bir ekonomimiz var.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yalta bu forumu diğer forumdan ayıran en büyük özelliklerini çiğniyorlar. HUZUR - SAYGI - YARDIMLAŞMA - BİRLİK BERABERLİK - ANLAYIŞ ondan dolayı bu cümleyi yazdım. Bu forumda bir sorun var ve hiçbir zaman da çözüme kavuşmayacak bir konudur. Türkiye de yaşayanlar amerika hayatını anlayamıyorlar. Amerika da yaşayanlar da orada ki hayatı anlatamıyor. Şu anda amerika da yaşayan herkes şu cümleyi kurmuyor mu burası Türkiye de ki gibi mantık yok. Burada işler bambaşka yürüyor diye.




Benzer Başlıklar

  • 7
  • 50
  • 14
  • 24
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum