Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

• Herkese Merhaba ,Abd ye J1 vizesi ile geldim ve vizemin J1'den F1'e dönüştürülmesi için başvuru yaptım. Şuanda yaklaşık 3 ay oldu ve daha cevap gelmediği için okulun başlama gününü kaçırdım . Okul bana yeni bir başlangıç tarihi ve yeni bir i20 belgesi gönderdi ve bana başvurunu güncelle dedi. Bu belgeyi Uscis'e nasıl gönderebilirim acaba ? Başvurumu nasıl güncelleyebilirim ? Yapılmış bir başvuruya sonradan ekstra evrak nasıl gönderilir ?

• Herkese tekrar Merhaba, Mevcut j1 den f1 e olan başvurumun açıklanması uzun sürdüğü için okulun ilk başlangıç tarihini kaçırdım bundan ötürü okul yeni bir i20 belgesi gönderdi ve başvurunu güncelle dedi. Bunu nasıl yapabilirim ?
    ve yapılmış bir başvuruya sonradan yeni bir evrak gönderme olayı nasıl oluyor acaba ?

• @redur47 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

Herkese tekrar Merhaba, Mevcut j1 den f1 e olan başvurumun açıklanması uzun sürdüğü için okulun ilk başlangıç tarihini kaçırdım bundan ötürü okul yeni bir i20 belgesi gönderdi ve başvurunu güncelle dedi. Bunu nasıl yapabilirim ?
    ve yapılmış bir başvuruya sonradan yeni bir evrak gönderme olayı nasıl oluyor acaba ?

Sanirim eski basvuruyu guncelleyemiyorsunuz, ancak yeni bir basvuru yapabiliyorsunuz.

Surada bilgiler var, bir goz gezdirin isterseniz:
    https://www.uscis.gov/working-united-states/students-and-exchange-visitors/students-and-employment/changing-nonimmigrant-f-or-m-student-status

Eger okulun baslamasini ve basvurunuzun onaylanmasini beklerken, gocmen olmayan statunuzu kaybedecekseniz (ozellikle program baslamasina 30+ gun kala) su anki statunuzu uzatabilmek icin ayri bir I-539 basvurusu yapmaniz gerekiyor.

Fakat bu basvuruyu yapabilmek icin gecerli bir gocmen olmayan statude olmaniz gerekli.

• @redur47 F1 Statu değiştirme başvurusu güncelleme içinde söyledi:

Herkese Merhaba ,Abd ye J1 vizesi ile geldim ve vizemin J1'den F1'e dönüştürülmesi için başvuru yaptım. Şuanda yaklaşık 3 ay oldu ve daha cevap gelmediği için okulun başlama gününü kaçırdım . Okul bana yeni bir başlangıç tarihi ve yeni bir i20 belgesi gönderdi ve bana başvurunu güncelle dedi. Bu belgeyi Uscis'e nasıl gönderebilirim acaba ? Başvurumu nasıl güncelleyebilirim ? Yapılmış bir başvuruya sonradan ekstra evrak nasıl gönderilir ?

sayin @redur47 biliyorum hala USCIS'ten son cevap gelmedi size ama basvuru tarihinizi ve bilgilerinizi guncellediniz mi?

Yoksa J1 -> B1/B2 degisikligine mi odaklandiniz.

• @redur47 Merhaba oncelikle evet USCIS'I arayip hangi evraklari hangi adrese gondermeli bunu ogrenip, guncellemelisiniz, bir de bir arkadasim da ayni gecisi yapti ve yaklasik 6 ay sonra kagitlari geldi diye biliyorum. Yani surec degisiklik gosterebilir belkide...

• @crazycells Merhaba, Aslında ben iki başvuru ilede ilgileniyorum. B2 onaylanırsa F1 i geri çekip yeniden başvurucam red yememek için. F1 için başvuru yaparken daha önceden bir B2 başvurum olduğunu ve neden şimdi F1 için başvurduğumu dilekçede belirtmiştim. Bana gelen B2 ile ilgili RFE ye de elimden geldiğince kanıt fatura ve fotoğraf gönderdim. Okulumun başlangıç tarihini kaçırdığım için ise dün yeni bir i20 belgesi aldım okuldan ve Uscis California'ya gönderdim.
    Ayrıca RFE ye verdiğim cevapta bilgilerimi güncelledim. Yeni adresimi ve ne zamana kadar kalmak istediğimi belirttim yeniden.Çünkü zaten ben Şubat 10 a kadar kalmak istemiştim ancak bana RFE şubat 22 sinde gelmişti
    Saygılar

• Merhaba arkadaşlar B1/B2 10 yıllık turist vizem ile Abd ye girişte yanımda eşim varken pasaport polisi tarafından alıkonulma maceram hakkında yaşadıklarımı kısaca paylaşmak isterim.Belki durum hakkında merak edenlere bir fayda sağlar diye düşündüm.10 yıllık vizemin bitişine daha 4 sene var.Son 6 yıldır düzenli olarak her sene de 3-4 ay süreyi geçmeden iş,eğitim ve gezi amaçlı Abd de kalıyoruz.Bu seyahatlerin çoğunda NY jfk ilk iniş noktamız oldu.Seyahatimizin ilk bir kaç gününü hep aynı sevdiğimiz bir Manhattan Otelin de geçiriyoruz her seferinde.Geçen sene 2017 şubat ayın da Thy nin direk seferi ile İst dan yine JFK ye gitmeye karar verdik.Bir önceki yıl olan 2016 da yine 3 ayı geçmenden kalıp dönmüştük.Uçağımız indikten sonra her zaman yaptığımız gibi pasaport bilgilerini girdiğiniz ve barkodu okuttuğunuz easy check in makinalarında giriş işlemimizi yaptık.Jfk de yoğunluk olduğu zamanlarda sizi bu atm ye benzer makinalara yönlendiriyorlar ki çok sıra uzamasın.Neyse ilk kez karşılaştığımız bir durum oldu ve bu makina bize giriş onayı vermediğine dair üzerinde çarpı işareti olan bir çıktı verdi.Bu çıktı kağıt parçası ile doğruca tekrar sıraya girdik ve beklemeye başladık.Sıramız geldiğinde eşimle pasaport memuruna evraklarımızı uzattık.Her zaman ne amaçla geldiniz ve ne kadar kalıcaksınız gibi sorduğu hiç bir soruyu sormaması biraz garip gelmişti bana.Eşimin pasaportunu ona teslim etti ve siz geçin dedi ama bana beklememi söyledi.Aldımı beni bir telaş.Memur hiç konuşmuyor ayağa kalktı ve doğruca arkamda bekleyenlerin önünde duran askıyı kanca ile kapattı belli ki başka kimseyi almayacak dedim içimden ve hala ne olduğunu anlamaya çalışırken benimle gel dedi (aynen böyle “come with me” 😱 Yani eşim neden benden ayrıldı içeri girdi bir sorun mu var dememe kalmadan büyük bir ofisin önünde sırt çantam girişe bırakmamı ve içerde oturup beklememi söyledi.Yani hep duyarım girişte soru sorabilirler ne amaçla geldin,nereye gidiyosun gibi ama yahu arkadaş bildiğin filmlerde içeri alınmış eleman muamelesi biraz gücüme gitmedi desem garip olmaz.Hanım almış bavulları bekliyorum diye msj attı.Telaşlandı haliyle bende mecburen bişey olmaz sen kapı önünde bekle beni diye mesaja yanıt verirken bir memur gelip cep telefonunu almam gerekiyor dedi😩😀 Gülsem mi ağlasam mı bilemedim,o an içimden diyorum ya beni geri yollarlarsa diye..Bu arada bizim uçaktan çok insanın da aynı şekilde buraya getirildiğini gördüm biraz içim rahatladı ama konuşmamıza izin verilmedi.Kimseyle konuşup irtibat kurmaya çalışmayın diye sürekli uyardılar.O dönem sigarayı bırakmamıştım henüz,yani 10 saat yol gelmişim nevrim zaten dönmüş,yorgunluk,açlık .... Tam 2,5 saat bekledim o odada.Yaklaşık 80 kişi vardı en son 3 kişi kaldık tam uyku bastı derken adımı söyledi ve el işareti ile “Come here” dedi yani please falan yok tabii.Allahtan mevzuyu düşünme fırsatım oldu ve geçmiş seyahat tecrübelerimden ötürü gayet emin ve sakin şekilde yürüdüm,memur beni bir odaya aldı.Bildiğin sadece bir tepe lamba eski bir masa,2 sandalye ve birde bilgisayar vardı içerde.Otur dedi ve niye bu kadar sık geliyorsun,bu kadar sık gelmenin nedenini bana doğru ve tek tek anlat dedi.Bu kısımlar kısa geçicem,kullandığım mail adresim ve burdan yolladığım son mailler nelerdir,sosyal medya kullandığım hesaplarda ki adım,babamın ismi,cep numarası,Tr deki ikamet adresim aklınıza ne gelirse soruyor tek tek..Yaklaşık 50 dk bu sorulara tek tek sakin şekilde ve doğru cevap verdim.Hiç gerginlik yaratmadım aslında bu tür durumlara hazır olduğumu farkettim o an.Olabilir adamlar güvenlik sorgulaması yapabiliyor o da bize denk geldi işte.Neyse en son bana “nerde kalıcaksın?” diye sordu bende zaten gelmeden rezerve ettiğim ve hep kaldığım artık tanışık olduğumuz otelimizin adını verdim.Bu oteli ariicam şimdi eğer burda rezervasyonun yoksa senin Abd ye girişine izin vermeyeceğim dedi.Bende buna gerek olmayacağını çünkü her ziyarette burda kaldığımızı,resepsiyon görevlisinin adını söyleyip eşimi ve beni tanıdıklarını ve rahatlıkla arayıp teyit alabileceğini söyledim.Bu arada nerdeyse diz mesafesi kadar yakın oturuyoruz karşılıklı ve telefonum hala onun elinde sürekli bişeyelere bakıyor.Tamam bekle burda ben telefonla sorup geri geleceğim dedi ve gitti.İşte o odada tek kaldığım 10 dakika bayağı korkuttu beni hani korkmadım dersem yalan olur.10dakika sonra açtı kapıyı adımı telaffuz edip ilave olarak “sorry Brother,wellcome to Usa” dedi ve gidebileceğimi söyledi.Yani ne desem boş o an ki yaşadığım rahatlamayı anlatamam:)))) Tam 3 saat 20 dk sonra çıktım ordan ve yerde duran sırt çantamı ve telefonumu alıp girdim içeri.Yani böyle kem küm edip yanlış bilgi vermemek lazım.Bu şekilde bir anı olarak kaldı bizde.Bu olaydan sonra bir kez daha gittik ve hiç zorlukla karşılaşmadık.180 gün kuralını hiç aşmadık.Malum bir takvim yılında Turist vize ile 6 aydan fazla kalınamıyor.Turist vizeniz ile makul çerçevede akıl mantık sınırları içinde Abd kalabilirsiniz,konferanslara,fuarlara katılabilir,kurs,eğitim iş amaçlı görüşmeler yapabilirsiniz ancak para kazanmaya dayalı iş hayatınız olmaması gerekiyor.B1/B2 turist ve iş vize budur.Dolayısı ile bizim gibi sıklıklı ve uzun süreli girişlerde sorgulanma durumunuz her zaman var..

• @kocayürek çok geçmiş olmuş baya film çıkar bu olaydan :)) peki sizin böyle her sene 3 ay gitme sebebiniz harbi nedir :))) okadar mı güzel amerika :))

• @kocayürek sanırım rutin yapılan tabtikatlarından birine denk gelmişsiniz.

• @yekta selam ben 47 yaşımdayım.Biz hanımla kahve severiz ve kaliteli kahve için değişik ülke ve şehşrleri ziyaret etmek ve ileri de de bu sevgimizi işe dönüştürmek istiyoruz.Bu sebeple kısıtlı imkanlar ile ilk gezimizi 2012 de yaptık.Malum iyi kahve denince akla ilk gelen ülke orası.İlk gidişimiz Ny a oldu.Çok sevdik ve çok kolay geldi bize herşey,Arkadaşımız West NY,New Jersey de evinde misafir etti bizi.Mamhattan a 15 dk uzaklıkta Sonra ki her yıl fırsat yaratıp düzenli gitmeye başladık ve araba kiralayıp farklı eyaletlerde kahve mekanlarını gezmeye aynı zamanda eğitim almaya başladık,fikir aldık,bu konuda tecrübeli insanlarla tanıştık,Yıl 2017 ye geldiğinde baktık alışmışız çok da arkadaşımız gitti oraya,tam iş kurmak için iş vizesi alalım derken de şans eşime güldü ve gc çıktığını öğrendik.Kısmetimizde gc lı olarak gitmek var ise gideceğiz inşallah.Halen bekliyoruz malum current olalım diye...teşekkür ederim ayrıca:)) evet film gibiydi aynen

• Aynen @badman kesinlikle :))

• @kocayürek geçmiş olsun her zaman abd ye girmeden önce e-mail ve telefonda gereksiz yanlış anlamalara yer veren şeyleri temizlemek gerçekten çok önemli.

• Çok doğru teşekkürler @redur47

• @kocayürek Tesekkurler paylastiginiz icin bu stresli surecinizi. Ben direk gittigimde amerikali arkadasimin evinde kaliyorum. Vericek bir otel rezervasyonum olmuyor genelde. Son yolladigim mail neymis hatirlamam bile sorsalar bana :) iyi sakin kalmissiniz. Bu olaydan sonra tekrar giris yaptiniz mi?

• Evet tekrar sorunsuz giriş yaptık @jade rica ederim size de teşekkürler ayrıca..

• @kocayürek Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

Evet tekrar sorunsuz giriş yaptık @jade rica ederim size de teşekkürler ayrıca..

Tesekkurler cevaplar icin. :) Ben son gidisimde 2-3 hafta gibi kalicam sanirim bilmiyorum deyip 6 ay kaldim.Hatta bileti yakip kaldim erkek arkadasim birakmadi :) Saf Saf ya zaten bu sene GC gorusmesine de giricem eheheh bile dedim: orada yeni goctigu aksanindan anlasilan gorevliyle birlikte gulustuk falan. Cok sevindi. Amma velakin, Bu kadar bilgiden sonra, simdi atlayip gitsem herhalde geri yollarlar. Ne diye ekstra bilgi verirsin ki yok GC falan. Nasil gaza geldiysem :)

• :))) İyiymiş hakkaten.180 günü aşmadıysanız sorun olacağını sanmıyorum.İllegal bir durum yok ortada ve neticede 1 takvim yılı içinde 180 gün kalış hakkınız var.Nerde kaldığınız da belli ayrıca.Önümüzde yayınlanacak iki bülten daha var.Yaklaşık 12 gün sonra açıklanacak haziran bülteninde ben bizim açımızdan sevindirici bir sıçrayış olacağından emin gibiyim niyeyse.O yüzden Biraz daha sabretmekte yarar olabilir belki.Tercih sizin mutlaka ama ben bu bültenden ne hikmetse çok ümitliyim açıkcası.Umarm bi current olur da bu eziyetler biter.CN larımız aynı dilimdeymiş sizinle şimdi farkettim:))

• @kocayürek Ya ne yalan soyleyim ben de cok umitliyim. KCC bunca yil artan vizeleri almis baska bolgelere kullandirmis durmus, bu yil yok EU nun kotasi 18300 deyip birakicak olmasi hakikaten dram olur. Birakmazlar gibi de geliyor bana :) Insallah hissettigimiz gibi cikar. Evet 273XXlerde numaram. Bir kac kisi daha var forumda bu siralarda :) Cut offlarda aciklanirda ayni gun gorusmelere gidecegimiz gunleri de goruruz umarim. Bu stresli gunler biter...

• @jade çok haklısın ben de aynen katılıyorum.CN’larımız nerdeyse peşpeşe anladığım kadarı ile :)))) Aklımın ucundan geçen en ufak negatif yönlü düşünce yok ve herkes alacak vizeyi çok pozitifim bu konuda bu aralar))

• Meraba arkadaslar :) ben amerikaya B-1 vizesiyle gelmistim yakin zamanda burada ingilizce kursuna gitmeye karar verdim ancak bunun icin F-1 vizesi almam gerekiyor. Ben de buradayken change of statu yapmaya karar verdim. Ancak bunun icin turist vize oturum suresi olan 6 ayi uzatmam gerekiyormus. Bu surecte hangi belgeleri hazirlamam gerekir, yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkurler simdiden :)

Benzer Başlıklar

• Göçmen Olmayan Kişiler için Adres Değişikliği Prosedürleri

Amerikan Vizeleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    145 Bakış
    crazycellsC
    Amerika Birleşik Devletleri'nde Adres Değişikliği Yapmak Göçmen olmayan statüye sahip kişiler adres değişikliklerini USCIS' bildirmek durumundalar. ABD'de vize ile bulunan herkes bu adres değişikliği bildirimini yapmalı (A ve G gibi diplomatik vizeler bu kuraldan muaflar). Bu kişiler tüm adres değişikliğini USCIS AR-11 formu doldurarak gerçekleştirmeli: https://www.uscis.gov/addresschange AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gönderebilirsiniz. Online başvuru için şu sayfayı kullanabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do Adres değişikliği için kişisel beyan yeterlidir. Online başvuru yaptıktan sonra kendinize email onayı isteyebilirsiniz, fakat kendi kayıtlarınız için onay sonrası AR-11 formunun kopyasını siteden direkt indirmenizi tavsiye ederim. ABD'ye giriş yaptıktan sonraki 30 gün USCIS'e adres değişikliği yapmanız şart değil. Ayrıca ABD'de başka bir adrese taşınıyorsanız yapmanız gerekebilecek diğer işlemler için bu konuyu incelemelisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2019/abd-de-başka-bir-adrese-taşındıktan-sonra-yapılacaklar
  • I-539 Başvurusu Bildirim Mektubunun Çalınması veya Kaybolması

Amerikan Vizeleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    99 Bakış
    E
    Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim gibi talihsiz bir olay geldi başıma. Vize değişikliği için başvurdum onay kağıdım geldikten sonra çantam çalındı pasaportum ve birkaç belgem çantamda bulunuyordu o sırada vize değişiklik kağıdım da çalındı uscıs ile mail yoluyla görüştüm fakat I-824 formunu doldurmam gerektiği şeklinde mail atmışlar ama internetten araştırdığım zamanda bana ı-824 formunun başka amaçlarla kullanıldığı gözüküyor. Benim sorum şu elimde polis raporu var ve zorlama ile çalındığı raporda mevcut polis raporu ile birlikte hangi belgeleri göndermem gerekiyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi

Amerikan Vizeleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    373 Bakış
    deebeeD
    @erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ? Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k