Dolar Çıldırdı
-
@rasul1995, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@jamel86, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
u forumda binlerce insan eşini ailesini arkadaşını bırakarak geliyor da bunlar çifte vatandaş oldugu halde neden dönmüyorlar. Ortada bir dümen var anlamadım
ikiyüzlülük sebebiyle olabilir. yani bilgisizler, yaşamamışlar. euro bozdurunca burada lüks yaşıyorlar. sanki biz de öyle yaşıyormuşuz gibi sanıyorlar. Bir de bazı almanya'daki türkler türkiye'de ev kirası yok, herkesin yeri var falan sanıyorlar. sokaklar cıvıl cıvıl diyorlar. halbuki işsizlikten dolayı cıvıl cıvıl. yani onları anlamak imkansız. ama ikiyüzlülük, bilgisizlik ve cehalet sebebiyle denilebilir.
Bugün dükkana geldi bi tane kadın. Ağzından çıkan ilk kelimede ''Avrupacı'' olduğunu anladım. Almancı değil de Belçikacıymış kendisi. Karı koca çalışıp 2 şer binden 4000 euro ya zor geçindiklerini, ellerinde fazla para olduğunda devletin hesap sorduğundan, 800 yuro cuk işsizlik parasıyla 6 aydır burada idare etmeye çalıştığından şikayet etti durdu. Dönün geri, niye avrupanın pisliğini çekiyorsunuz madem dediğimde klasik, Alıştık, çocuklar orda büyüdü, işimiz evimiz borcumuz var orada gibi klişelerle geçiştirdi. Bizler burada harika bir hayat yaşıyormuşuz, kıymetini bilmeliymişiz. Herşey çok ucuz ve hayat çok rahatmış. Duyan avrupada yaşayan sadece Türkler değil, tüm milletler buraya gelmek için can atıyor da biz almıyormuşuz sanır. Çok üzüldüm haline kadıncağızın :)
-
@ibrahimasar ay kıyamam teyzeme çok hüzünlendim abi gözümden 2 damla yaş düştü.
-
Almanya'da yasayan turkler neden türkiyeye geldigi zaman, almanya bitik Almanya'da geçim zor almanya kötü turkiye süper herkes turkiyeyi kıskanıyor derler. Bilgisi olan varmı? Hayır yani bu insanlara neden turkiyeye dönmüyorsun sorusu soruldugu zaman eeeee ammaaaa yaaaaniiiii orada arkadaşlarim var cocuk okula başladı gibi cevaplar veriyorlar. Bu forumda binlerce insan eşini ailesini arkadaşını bırakarak geliyor da bunlar çifte vatandaş oldugu halde neden dönmüyorlar. Ortada bir dümen var anlamadım
Bilal'e anlatır gibi kendi mukayasem birebir araştırmam 7 ay öncesine ait

-
Almanya'da 1 askeri ucret maaşıyla Mercedes almak çok kolay. Turkiyede Mercedes degil tofaş için 15 maaş beklemen lazim
-
Almayada 1 kilo et icin 1 saat bile çalismazsin ama turkiyede 1 gun 1 kg et icin çalışırsın.
Ben yarim saatte abd de 1 kg et alabilirim turkiyede en az 8 saat. -
@jamel86 amaç ne acaba? Neyi söylemeye çalışıyor bunca insan? Kılışdaroğluna oy vermeyimi vs Türkiye düşmanlığımı? Ne bu şimdi başa sarıp duruluyo?devlet kötü tamamda olay nefret söyleminden öteye gitmiyor??hani siz sanıyormuşsunuz üretim sahibi dolar euroyla 8 kat farkımız yok?lafta tarım yok üretim yok sonra neden ekonomi bu halde.ama zaten böyleydi ve dolar 2 liraydı.ama faizden ordan burdan yediriyordular dolar artmıyordu.sonra bişeyde denmiyo unlike yiyoruz bide foruma yazarken sıraya koyuyorlar! İnsanları yanıltmayın amerikada yaşamasak gaza gelecez ya siz trumpla aynı maaşı alıyosunuz yada etim kilosu 7dolar..nerde O yarım saatlik et? Bn 2009 krizinde iyi bi saatlik kazancım vardı et 20 dolardı benzin 2.20 .. bnm wat arkadaşım para biriktircem diye 50centlik noodle yiyodu adı tunç tu noddle a tunç diyorduk.oda gezmeye param kalsın diyodu haftalık 300 dolar kazanıp 77dolar kalmaya para veriyordu..
-
@mahmutenis evet arkadaşlar bir alamancı zihniyeti bulduk. Yazisini okursanız cevabi sizde bulabilirsiniz. Amerikada çikolata ile karin doyuruluyormuş ve arkadas Green card a başvurmuş bunun gibiler kazanir isteyen kazanamaz
-
@ugurfbtr Türkiyede satılan neredeyse diğerinden 5 kat fazla km. yapmış.
-
@mahmutenis, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@jamel86 amaç ne acaba? Neyi söylemeye çalışıyor bunca insan? Kılışdaroğluna oy vermeyimi vs Türkiye düşmanlığımı? Ne bu şimdi başa sarıp duruluyo?devlet kötü tamamda olay nefret söyleminden öteye gitmiyor??hani siz sanıyormuşsunuz üretim sahibi dolar euroyla 8 kat farkımız yok?lafta tarım yok üretim yok sonra neden ekonomi bu halde.ama zaten böyleydi ve dolar 2 liraydı.ama faizden ordan burdan yediriyordular dolar artmıyordu.sonra bişeyde denmiyo unlike yiyoruz bide foruma yazarken sıraya koyuyorlar! İnsanları yanıltmayın amerikada yaşamasak gaza gelecez ya siz trumpla aynı maaşı alıyosunuz yada etim kilosu 7dolar..nerde O yarım saatlik et? Bn 2009 krizinde iyi bi saatlik kazancım vardı et 20 dolardı benzin 2.20 .. bnm wat arkadaşım para biriktircem diye 50centlik noodle yiyodu adı tunç tu noddle a tunç diyorduk.oda gezmeye param kalsın diyodu haftalık 300 dolar kazanıp 77dolar kalmaya para veriyordu..
Yemeklik et kilosu 3-4 civarindan basliyor poundu. En iyileri pound 10-13 arasi...
Ben kuzu but kemiksiz tercih ediyorum Costcodan... Kilosu 13-14 dolara geliyor.
"kopegimi hamilelik ve emzirme doneminde 10 pundu 4.88 dolar olan tavuk Leg quarter ile besledim. Yari fiyatina dusmustu bir ara, 2.5 dolardan aldim yaklasik 5 kiloluk tavugu... 4-5 paket almıştım :)
Burada delivery yapan arkadaslar 3-4k arasi yapiyor... hadi 2k diyelim net... oda paylasinca 500-600 oduyorlar kotu olmayan mahallelerde.Arkadasiniz cok az kazaniyormus. O paralar kazanilacaksa zaten buraya gelinmemeli..
Kendimden kopegime kadar son donemde aldigim seyleri yazdim...
-
@semavi Ben arkadaşın ne anlatmaya çalıştığını anlayamadım. Siz iyi anlayıp cevap vermişsiniz 😊
-
@mahmutenis Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla cevap veriyorum. Düşmanlık, Kılıçtaroğlu falan bişeyler yazmışsınız anlamadım o kısımları ve Amerika maceranızı. Boş Toyota Corolla 6.5 yıllık asgari ücret, benzin pahalı hybrid alalım derseniz 11 yıllık asgari ücret. Bu konu biraz canımızı sıkıyor da onu konuşuyoruz bazen.
-
Bu konular basit konular değil düşünülmesi anlanması gereken konular.bn düşündüm sen anla..bn gittim yaşadım gördüm.türkiyede tek mantık salladıktan sonra olması gerekeni bizi bu hale getirirken sen nerdesin nasıl düzelir onu söyleyin ytd lafları formda boşluktan başka bir işe yaramıyor.@semavi bnde et aldım tavuk aldım araba aldım youtubda izliyoruz dimi..
-
@mahmutenis sanırım az önce A haber izledin. Ver mehteri ver mehteri.
-
Yoo kazandım kazanalı formdan takip ediyorum haberi.bn izlicem şimdi unlike ları:))
-
@mahmutenis çikolata ile karnını doyuran arkadaşınla Birgün tanışmak isterdim. Bu arkadasın askıda ekmek kuyruğuna yoğunlaşmıştır bu aralar. Hayatta böyle cimri birşey görmedim. Yüzümü güldürdün saol. Bu adam allah bilir işe giderken otobuse bile bilmiyordur. ABD de yaşayıp karnını çikolata ile doyuran biri hakkında aklıma müthiş komik sahneler getirdi. Vallahi çok güldüm
-
Bu konular basit konular değil düşünülmesi anlanması gereken konular.bn düşündüm sen anla..bn gittim yaşadım gördüm.türkiyede tek mantık salladıktan sonra olması gerekeni bizi bu hale getirirken sen nerdesin nasıl düzelir onu söyleyin ytd lafları formda boşluktan başka bir işe yaramıyor.@semavi bnde et aldım tavuk aldım araba aldım youtubda izliyoruz dimi..
Basit konular. Kamuda israfı kesersin, bütçe açığı vermezsin, halktan dehşet vergiler almana gerek kalmaz. Bakan çocukları ithalattan kazanmasın, üretici kazansın dersin, üretim artar. Parayı betona gömmek yerine akıllı yatırımlar yaparsın, cari fazla verirsin, ülkede döviz kıtlığı olmaz. Türk lirası değer kazanır. Bu kadar kolay olduğu için bu kadar konuşuyoruz zaten.
-
@Ryback ısraf yetersiz daha büyük konular var.. Erdoğanın eşi çok sayın firstlady hazretleri 50 bin dolarlık çanta kullanabilmesi için erdogan 5 aylık maaşını hiç harcamaması gerekir. Hadi yarısını masraf yapsa 10 ayda ancak alabilir 50 bin dolarlık 1 çantayı. Devlet çalışanları ek iş yapamayacağına göre erdogan ailesinin geliri nereden geliyor.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@rasul1995, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
u forumda binlerce insan eşini ailesini arkadaşını bırakarak geliyor da bunlar çifte vatandaş oldugu halde neden dönmüyorlar. Ortada bir dümen var anlamadım
ikiyüzlülük sebebiyle olabilir. yani bilgisizler, yaşamamışlar. euro bozdurunca burada lüks yaşıyorlar. sanki biz de öyle yaşıyormuşuz gibi sanıyorlar. Bir de bazı almanya'daki türkler türkiye'de ev kirası yok, herkesin yeri var falan sanıyorlar. sokaklar cıvıl cıvıl diyorlar. halbuki işsizlikten dolayı cıvıl cıvıl. yani onları anlamak imkansız. ama ikiyüzlülük, bilgisizlik ve cehalet sebebiyle denilebilir.
Bugün dükkana geldi bi tane kadın. Ağzından çıkan ilk kelimede ''Avrupacı'' olduğunu anladım. Almancı değil de Belçikacıymış kendisi. Karı koca çalışıp 2 şer binden 4000 euro ya zor geçindiklerini, ellerinde fazla para olduğunda devletin hesap sorduğundan, 800 yuro cuk işsizlik parasıyla 6 aydır burada idare etmeye çalıştığından şikayet etti durdu. Dönün geri, niye avrupanın pisliğini çekiyorsunuz madem dediğimde klasik, Alıştık, çocuklar orda büyüdü, işimiz evimiz borcumuz var orada gibi klişelerle geçiştirdi. Bizler burada harika bir hayat yaşıyormuşuz, kıymetini bilmeliymişiz. Herşey çok ucuz ve hayat çok rahatmış. Duyan avrupada yaşayan sadece Türkler değil, tüm milletler buraya gelmek için can atıyor da wbiz almıyormuşuz sanır. Çok üzüldüm haline kadıncağızın :)
Vallahi bu ilk değil duyduğum.hani sokaklarda mikrofon uzatanlara denk geliyor bazıları.ablamız alamancı.eskiden türkiyede hiç bir şey yokmuş,şimdi varmış,çok ucuzmuş herşey güzelmiş ,işsizlik yokmuş,gençler iş beğenmiyormuş vs vs diyor.ablamız kendi dediklerine kendi inanıyormu bilemedim.bu tipler neyle besleniyorlar,n eyiyip ne içiyorlarsa bende aynısından istiyorum.bu ne yav insanların aklıyla dalga geçiyorlar.bu tipler dediğin gibi ne hikmetse tatillerde gelip türkiyeye ziyaret ediyorlar.temelli gelip yaşa ozaman bu kadar güzel ülkemizde sanada yer var.
-
et aldım tavuk aldım araba a
@mahmutenis @Ryback de onu diyor zaten sen alabiliyorsun da Türkiyedekiler alamıyor...Sen kendi tezini çürüttün bunu diyerek.
-
Ben polemik olsun diye yazmadım. Son satinaldigim şeyleri yazdım sadece...
Tavuk kanat vs yazamadım, onları 40 poundluk alıp atıyoruz genelde. Fiyatları aklımda değil...
Ama burada az kazanıp ekonomi yapanlara sonuna kadar saygım var...
Kazanıp cimrilik yapanlarla ise oturup bir sey yemek içmek zulüm oluyor...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum