Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @chemist ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@crazycells doğrudur. Amerikayla herhangi bir bağı yok.

Su konuda anlatilan F2A basvurusunu yapacaksiniz. Esinize mulakat sirasinda sponsor olabilmek icin ABD'de yasiyor ve yeteri kadar para kazaniyor olmaniz lazim, bilginize.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

Maalesef surece baslayabilmek icin beklemeniz gerekiyor. Eger esiniz egitim vs. nedeniyle ABD'ye gelemiyorsa, onu islemler bitene kadar ABD'de tutacak bir vize turu yok. Ayrica esinizin vizeyi alma nedeni de gocmenlik ya da sizinle evlenmek olmamali, aksi takdirde basvuru sirasinda "visa fraud"dan dolayi zor anlar yasarsiniz. ABD'ye girdikten sonra ilk 90 gun icinde evlenmeyin.

• @crazycells Çok teşekkür ederim. İki yıllık bir Community College tarzı bir okula başvurup, ABD'e giriş yaptıktan sonra evlenmek tarzında belki çözülebilir anladığım kadarıyla.

• Arkadaslar mesela son bultene baktiginda F2A icin 1 haziran 16 gibi bir tarih goruyorum. Yani bu , bu vize turu icin su anda yaklasik 2 yillik bir bekleme suresi oldugunu mu gosteriyor? Dogru mu yorumluyorum?

• @chemist ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Arkadaslar mesela son bultene baktiginda F2A icin 1 haziran 16 gibi bir tarih goruyorum. Yani bu , bu vize turu icin su anda yaklasik 2 yillik bir bekleme suresi oldugunu mu gosteriyor? Dogru mu yorumluyorum?

yok, A kismina degil B kismina bakacaksiniz. Dates for filling... diye baslayan kisim.

Su an F2A 22 Eylul 2017 gorunuyor. 8-9 ay once basvuru yapanlar surece basliyorlar.

• Merhaba, bir update vermek istedim. F2A surecindeyim sonunda vize mulakat tarihim geldi, Haziran Sonu Ankara'da olucak. Yani basvurduktan 2 yil 1 ay sonra mulakat tarihi geldi. Sureci merak edenlere belirtmek isterim. Bu surede F1 vizesiyle Amerika'daydim.

• @usstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Merhaba, bir update vermek istedim. F2A surecindeyim sonunda vize mulakat tarihim geldi, Haziran Sonu Ankara'da olucak. Yani basvurduktan 2 yil 1 ay sonra mulakat tarihi geldi. Sureci merak edenlere belirtmek isterim. Bu surede F1 vizesiyle Amerika'daydim.

Hayirli olsun :) Mulakat deneyiminizi de bu konuda bekliyoruz :)

• @chemist Merhaba, ben de ayni surecten gectim. Turist vizem vardi ama ogrenci olarak geldim. Dil okulu + Master. ilk basvurumuzdan 2 yil 2 ay sonra son asama olan mulakat tarihim geldi, Turkiye'de olacak.

• @usstory ayni surecten gecen birini bulmak cok mutlu etti beni. Musait bir zamaninizda ayrintilari konusmak isterim.

• @chemist biraz zorlu bir surec ama bir sekilde geciyor:) Varsa sorulariniz elimden geldigince yanitlamaya calisirim.

• Ben 30 Ağustosta Amerikaya giriş yapacağım 20 ağustos gibi Nikahım var. Bu ilerde sorun yaratır mı eşime F2A başvurusu yaptığımda @crazycells Ben onu öğrenci vizesi veya Turist vizesiyle sokacağım. Onun dışında Türkiyedeki işlerimizin başında durması gerekiyor.

• @nevermore ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Ben 30 Ağustosta Amerikaya giriş yapacağım 20 ağustos gibi Nikahım var. Bu ilerde sorun yaratır mı eşime F2A başvurusu yaptığımda @crazycells Ben onu öğrenci vizesi veya Turist vizesiyle sokacağım. Onun dışında Türkiyedeki işlerimizin başında durması gerekiyor.

F2A icin onemli olan iliskinin gecmisini gosterebilmek, o nedenle eger elinizde fotograflar vs. varsa hic dert olmaz ne zaman nikah yaptiginiz.

Fakat evlilik turist vizesi ve ogrenci vizesi durumunu etkiler. Zaten yakin zamanda gocmenlik islerine baslarsiniz diye tahmin ediyorum. Gocmenlik isteginiz varken, gocmen olmayan vizelerin onaylanmasi oldukca zorlasir, bilginize.

• @nevermore evet henuz vize almadiysaniz vize mulakatinizda soracaklardir tanidik var mi, gitmedeki amac nedir gibi. Bu konu biraz onemli. Bir de esiniz Amerika'ya girmeden gocmenlik isleri baslarsa sistemden kalici olmak istenildigini basvurunu gorup, tezatliktan oturu vermeyebilirler ve gocmenlik hakki kazanana kadar bekle diyebilirler. Bu da yaklasik 2-2.5 sene suruyor..

• Teşekkürler Yanıtlar için @usstory @crazycells . Göçmen vize başvurusu yapmadan , turist yada öğrenci başvurusu yapacağız artık. Hayırlısı artık , olmadı . re-entry permit almam gerekicek sanırım. 2 sene çok uzun zaman .

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Greencard talihlisiyim çıktığında direk nikah kıydım düğünüm olacaktı ama eşimi ilk başlangıç için götürmek istemiyorum. Şuanda ds260 formlarını doldurdum ama submit etmedim. eşiminkini silsem sadece kendimin kini submit etsem bir sorun yaşarmıyım. Önceliğim kendimin gitmesi eğer karar verirsel onada başvuruyu ilerleyen zamanda prosedürü ne ise o şekilde yaparım. Bilgi verirseniz çok memnun olacağım. @crazycells

• @mstfylmz32 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Merhabalar. Greencard talihlisiyim çıktığında direk nikah kıydım düğünüm olacaktı ama eşimi ilk başlangıç için götürmek istemiyorum. Şuanda ds260 formlarını doldurdum ama submit etmedim. eşiminkini silsem sadece kendimin kini submit etsem bir sorun yaşarmıyım. Önceliğim kendimin gitmesi eğer karar verirsel onada başvuruyu ilerleyen zamanda prosedürü ne ise o şekilde yaparım. Bilgi verirseniz çok memnun olacağım. @crazycells

Formu silemezsiniz maalesef, fakat bu dert degil. Sadece Green Card alacak kisilerin formlarini gondermelisiniz. Esinizin formunun bu sekilde kalmasinda bir sakinca yok.

• Dv 18 talihlisiyim. Mart ortasinda vizemi aldim, 2 Haziran tarihinde evlendim ve 26 Haziran tarihinde vizem iptal edildi( elcilik pasaportumu, vize paketimi, esimin pasaportunun fotokopisini ve evlenme cuzdani fotokopimizi istedi), esim dosyama eklendi ona da ds260 acildi. Yeni randevu tarihimiz 10 Agustos. Gelismelerden haberdar ederim.

• @green01 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Dv 18 talihlisiyim. Mart ortasinda vizemi aldim, 2 Haziran tarihinde evlendim ve 26 Haziran tarihinde vizem iptal edildi( elcilik pasaportumu, vize paketimi, esimin pasaportunun fotokopisini ve evlenme cuzdani fotokopimizi istedi), esim dosyama eklendi ona da ds260 acildi. Yeni randevu tarihimiz 10 Agustos. Gelismelerden haberdar ederim.

Bol sanslar!

DV vizelerinin -diger vizelerin aksine- zaman problemi var ve Ekim ayindan sonra vize alamayacaksiniz, bu nedenle dosyanizda gecikme yasamamaniz onemli, o nedenle normalde istenmiyor ama siz yine de evliliginizin iyi niyetli oldugunu gosteren fotograf ve belgeleri de yaninizda goturun.

Cok nadir oluyor ama konsolos bazi dosyalar icin bu tur kanitlar isteyebiliyor.

• @green01 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Dv 18 talihlisiyim. Mart ortasinda vizemi aldim, 2 Haziran tarihinde evlendim ve 26 Haziran tarihinde vizem iptal edildi( elcilik pasaportumu, vize paketimi, esimin pasaportunun fotokopisini ve evlenme cuzdani fotokopimizi istedi), esim dosyama eklendi ona da ds260 acildi. Yeni randevu tarihimiz 10 Agustos. Gelismelerden haberdar ederim.

Sürecinizle ilgili haberdar edebilir misiniz ? Benimde durumum aynı , nnceden teslim ettiğiniz belgeleri tekrardan istediler mi ? Diplomanız , mali evraklar , nüfus kayıt örnekleri , vs vs . . Yoksa sadece eşiniz için mi topladınız belgeleri .

• @crazycells aynen. Ben de yetismezse diye geriliyorum. Hayirlisi ins :)

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k