Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı


  • Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım.
    Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir?
    Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır?
    Siz ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler şimdiden


  • Bu ileti silindi!

  • @Claudia-J-Muslu Bu arada kaldığım 6 ay ve sonrasındaki 3 aylık covid19 zorunlu süresi içerisinde herhangi bir statü ihlali yapmadım ve normalde vizemin de süresi henüz bitmedi. Size danışmak istememin nedeni birçok farklı öneri almış olmam. Kimisi senin vizeni kapıda cancelled kaşesi vurup seni geri yollarlar, yeni vize alıp gel dedi. Kimisi de dedi ki sana artık kolay kolay vize vermezler, 3 yıl ya da 10 yıllık vize yasağı almamış olsan da overstay yapanlara kolay kolay konsolosluk memurları makul bir gerekçe öne sürsen de riske girmeyi sevmezler ve kolay kolay birkaç başvuru sonrasına kadar vize vermezler, sen en iyisi git kapıda durumu anlat overseen circumstance kategorisinden waiver'a başvur dedi, hatta bazen overstay yaptığını farketmeyerek seni içeri de alabilirler dedi. Ben de arada kaldım. Cancelled kaşesi vursalar bunu iptale götürebiliyor muyuz sınırdan onu da danışmak istedim. 🙂


  • @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

    Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım.
    Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir?
    Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır?
    Siz ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler şimdiden

    Sayın @metin1985,
    Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • J2 vizesinden H1B vizesine gecis

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    397 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    362 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    941 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı Sayın @basakksn, Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum