Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek


  • Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler.


  • @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

    Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler.

    Sayın @corneo37 ,
    Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    197 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • 0 Oy
    5 İleti
    326 Bakış
    ufuk_saU
    @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. USCIS karar aciklamadan US'den cikis yaptim simdi Turkiye'de interview tarihini bekliyorum. Uzatma talebine dair belgeler yanimda, konsoloslukta sorulmasi durumunda kendilerine gosterecegim.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    471 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum