Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 vizesinden H1B vizesine gecis

• Merhaba,

2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur.

Tesekkurler,

• @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Merhaba,

2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur.

Tesekkurler,

Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    590 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lordbolton, içinde söyledi: İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş... @claudia-j-muslu İltica sonrası green card statüsüne geçişten bahsediyor soruyu soran kişi, ve pratikte cezai durum derken adli sicil kaydının temiz olmasını mı kast ediyorsunuz? Evet temiz bir adli sicil kaydından bahsediyorum. Yine mültecinin kendi ülkesine gitmemiş olmasına da bakılır.
  • H1B Çalışma Vizesi Hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    278 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fgunarslan, içinde söyledi: H1B Çalışma Vizesi Hakkında Claudia Hanim merhaba, 2018 Eylül ayında turist olarak NYC'e gittim. Belli bir süre turistik olarak orada gezip dolaştıktan sonra burada neden çalışmayayım diye düşünmeye başladım ve yaptığım iş ile ilgili bana sponsor olacak bir firma buldum ve süreç başladı. 2019 yılı Nisan ayında yapılan H1B vizesi için çekilişe girdim ve o çekilişten çıktıktan sonra USCIS gerekli tüm incelemeleri tamamladı ve Kasım 2019 da "approval notice" mi gönderdi. Malum 2019 Kasım Aralık aylarında başlayan virüs salgını ve 2020 Mart ayında ilan edilen pandemi sonrası ülkelerin konsoloslukları kapatması ve özellikle Trump'ın vizeler ile ilgili aldığı kararlar ve ertelemeler benim bu sürece başvurmamı doğal olarak engelledi. Bildiğiniz üzere H1B Approval Notice in 3 yıllık bir süresi var ve benim sürem 2022 yılı Eylül ayında son bulacak. Size kısaca durumumu anlattıktan sonra sizden cevabını bulabileceğimi düşündüğüm bir kaç soru var. Şöyle ki; Tüm Dünya'da baş gösteren virüs ve sonrasında ilan edilen pandemiden dolayı kapanan konsolosluklar ve Trump'ın vizeler ile ilgili almış olduğu kararlar benim dosya süremin uzatılmasına yada ertelenmesine olanak sağlar mı? Şu an konsolosluklar H1B vize başvurularına turist vizelerine oranla F1 yada ticari vizeler gibi öncelik veriyor mu? Dosya süresi 2022 Eylül ayında dolacak olan H1B dosyam için DS160 formunu doldurup gerekli ödemeleri yaptıktan sonra eğer H1B vizelerinin de turist vizeleri gibi bir önceliği yok ise 1 belki 1,5 yıl sonraya verilecek randevu da bile hakkımız saklı kalır mı? H1B vizesi için gerekli formları doldurup randevu alıp görüşmeye girdikten sonra pasaportuma o vizeyi almış olmam o vize ile NYC (USA) gitmesem bile işveren, benim bu vizeyi almamdan kaynaklı herhangi bir vergi yüküne tabi olur mu? Mücbir bir sebep olduğu için H1B dosyalarında süre uzatmasına dair bir açıklama yapıldı mı? (hiçbir yerde denk gelmedim belki kaçırmış olabilirim.) Bu konuda sahip olduğunuz deneyimleriniz ile ilgili sorularımın cevapları konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. Fuat GÜNARSLAN Sayın @fgunarslan, Pandemi sureci ile göçmenlikte ekstra sorunlar yasandı ve yaşanmakta. Sizin dosyanız da herkesin dosyası ile ayni şekilde değerlendirilecektir. Kendiniz ayrıca bir acil vize değerlendirme talebi gibi bir talepte bulunursanız tabii ki bu farklı olacaktır. O zaman hisli bir değerlendirmeye tabii tutulursunuz. Su anda konsolosluklar öğrenci vizelerine öncelik veriyorlar. Ayrıca dünyanın değişik yerlerindeki bazı konsolosluklar hem 3. Ülke vatandaşı süreçlerini alabiliyorlar hem de daha çabuk donuş sağlayabiliyorlar. H1B vizenizi başka bir ülke konsolosluğundan almanız da mümkün olabilir. Vize ve surecin 1-2 yıl sonraki geçerliliği ile ilgili bütün durumunuza bakmadan cevap vermek doğru olmayacaktır. Zaten H-1B 3 yıllık bir vize olup, 3 yıldan sonra bir daha uzatma isteyip H-1B almak gerekecektir. Isıverenin vergi yüküne tabii olması için genelde sizin bir maaş veya bir ödeme alıyor olmanız gerekir. Genelde çalışana ödeme yapılmadan vergi yükü doğmaz. Ancak vergi uzmanı ile bunları teyit edebilirsiniz, vergi benim alanım değildir. “Extraordinary circumstances” denen durum bazı hallerde kullanılabilir. Sizin durumunuz da buna uygun olabilir. Bu andemiden dolay olan bir mücbir sebep değildir. Her zaman olabilecek mücbir sebepler için göçmenlikte kullanılabilir. Teşekkürler.
  • O-1B yada EB-1 vizeleri

2
    2 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artem, içinde söyledi: O-1B yada EB-1 vizeleri Merhabalar Öncelikle böyle bir danışma sayfası oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Türkiyede yaşıyorum, mesleğim airbrush ressamlığı. Mesleğim hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse ; motosikletlerin, kaskların, sürat teknelerinin vb araçların üzerine oto boyası ile tasarladığım deseni çiziyorum. Türkiyede bu mesleği yapan çok nadir kişilerden biriyim benim bildiğim iki kişiyiz. Amerikada bilinen bir meslek fakat yapan kişi sayısı çok az. Türkiyede birçok iş yaptım, gazete, dergi, tv ve internet röportajlarım var. İşime amerikada devam etmek istiyorum. O-1B ve EB1 vizelerini araştırıyorum. Size sormak istediklerim ; O1B deki sponsor yada iş teklifi kendi iş grubumdan mı olması gerekiyor yoksa, herhangi bir şirket aracımın dışına resim yaptıracağım diyede USCIS e başvuru yapabiliyormu? O-1B vizesinde 3 yıllık bir iş planı mı sunmam gerekiyor yoksa 2 aylık bir iş süreci içinde 3 yıllık çalışma vizesi verilir mi? Sponsor iş bulma konusunda yardım alabilmem mümkün mü? Yada farklı meslek gruplarına göre değişebildiği söylendiği için EB-1 vize türü benim için uygun mu? Şimdiden çok teşekkürler. Sayın @artem , Öncelikle sizin detaylı CVnize bakmak gerekir ve hangi kriterli yerine getirdiğinizi değerlendirmek gerekir. EB-1, O-1Bnin de daha üstünde bir yetenek gerektirir. O-1B vizesine genelde kendiniz başvuramazsınız, EB-1 ise hem direkt green card başvurusudur hem de koşulları yerine getiriyor iseniz kendi kendinize sponsor olabildiğiniz bir başvuru turudur. Yani EB-1 için sponsor kendiniz olursunuz ve bir işverene ihtiyacınız yoktur. O-1B vizesine sizin için bir işveren veya işveren için çalışan bir acenta başvurabilir. O-1B vizesine bazı durumlarda kendinizin kurduğu bir şirket de başvurabilir. Yani bir şekilde sizin yine kendinizi sponsor etme imkânınız olabilir ama bu cok daha zordur. Kendi alanınızda ne kadar başarılı olduğunuz, ABD’de is potansiyeliniz, ödüller kazanıp kazanmadığınız, ne kadar para kazandiginiz gibi konular önemlidir. Eğer bu isi yaparken Türkiye’de kendi firmanız aracılığı ile yapıyorsanız ve bu firma en az son 3 yıldır faaliyette is eve durumu iyi ise, firmanızın ofisini ABD’de açmak yolu ile kendinizi buraya transfer vizesi ile de transfer etmeniz mümkün olabilir. Sorularınızın cevabına gelince, is teklifi bir işverenden veya işverenin çalıştığı bir acenteden gelebilir. Teklifi görmeden bir şey söylemek mümkün değildir. Genelde birden fazla bağlantınız ve isiniz olacağını göstermeniz gerekir. Isin gerçek ve devamlı olması gerekir. Sadece bir kerelik ve iki ay sürecek bir is için bu vizeyi almanız hayli zor olur. Is bulma konusunda da yönlendirme alabilirsiniz. EB1 vizesi kriterleri için lütfen bu linke bakiniz. Bu linkteki 10 kriterden en az 3 veya daha fazlasına uymanız durumunda EB1 başvurusundan olumlu sonuç alabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-first-preference-eb-1 Gördüğünüz üzere buradaki kriterlerden bazısı alanınızdaki ulusal ve uluslararası ödüller almış olmanız, sizin hakkınızda önemli miktarda yazılı basın olması ve unlu olmanız, sizin diğer meslektaşlarınıza göre daha fazla ücret kazanmanız gibi kriterlerdir. Teşekkürler.
  • B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

8
    1 Oy
    8 İleti
    386 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k