Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

• Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım.
    Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir?
    Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır?
    Siz ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler şimdiden

• Bu ileti silindi!

• @Claudia-J-Muslu Bu arada kaldığım 6 ay ve sonrasındaki 3 aylık covid19 zorunlu süresi içerisinde herhangi bir statü ihlali yapmadım ve normalde vizemin de süresi henüz bitmedi. Size danışmak istememin nedeni birçok farklı öneri almış olmam. Kimisi senin vizeni kapıda cancelled kaşesi vurup seni geri yollarlar, yeni vize alıp gel dedi. Kimisi de dedi ki sana artık kolay kolay vize vermezler, 3 yıl ya da 10 yıllık vize yasağı almamış olsan da overstay yapanlara kolay kolay konsolosluk memurları makul bir gerekçe öne sürsen de riske girmeyi sevmezler ve kolay kolay birkaç başvuru sonrasına kadar vize vermezler, sen en iyisi git kapıda durumu anlat overseen circumstance kategorisinden waiver'a başvur dedi, hatta bazen overstay yaptığını farketmeyerek seni içeri de alabilirler dedi. Ben de arada kaldım. Cancelled kaşesi vursalar bunu iptale götürebiliyor muyuz sınırdan onu da danışmak istedim. 🙂

• @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım.
    Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir?
    Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır?
    Siz ne tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler şimdiden

Sayın @metin1985,
    Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

6
    0 Oy
    6 İleti
    504 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k