@snopdragon, içinde söyledi: Çifte vatandaşlar için GC süreci
Rhonster sn. Rhonster aydınlatıcı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.lakin kendimi tam olarak anlatamadığımı gördüm.diyelim ki ab ismim le GC katıldım ve kazandım daha sonrasında benim üniversite diplomalarını istediğinde usa hükümeti diplomada türk adı yazdığı için isim uyuşmazlığı nedeniyle red verir mi o kısmı netleyemedim yani kazanan sun isimli biri fakat diplomada güneş ya azıyor olacak böyle bir durumla karşılaşan varsa nasıl bir yöntem izledi paylaşırsa minnettar olurum.
Farklı isimlerle farklı ülke pasaportlarına sahip bir kişi bunların aynı kişiye olduğunu ispatlayabiliyorsa (anne-baba adları, doğum tarihi, doğum yeri, isim değişikliğine dair mahkeme kararları veya diğer kanuni belgeler vs) sorun çıkmaması lazım.
Zaten her halükarda bu belgeleri sunmak zorundasınız çünkü kazanırsanız gönderilen formlarda sahip olduğunuz bütün vatandaşlıkları, pasaportları, isimleri bildirmek zorundasınız. Ve sonrasında da mülakat sırasında bunların resmi belgelerini sunmak zorundasınız.

Astsubay okulunda uzmanlaştığın, sivilde de işine yarayacak bir mesleki eğitimin (acil tıp teknisyenliği, gemi makineleri bakım / onarım teknisyenliği, sualtı kaynak teknisyenliği, basınçlı oda operatörlüğü, radar operatörlüğü, vs) varsa, kesinlikle onun sivil versiyonu (yer / hava ambulansında acil tıp teknisyenliği, sivil gemide bakım / onarım teknisyenliği, boru hattı inşaatlarında sualtı kaynak teknisyenliği, hastanede basınçlı oda operatörlüğü, hava trafik kontrolörlüğü, vs). Amerika'da iyi yaşayacaksan, illa kalifiye işte çalışacaksın. Donanmada bir sözleşme dönemi geçirmek, yukarıda saydığım mesleklerin lisansını alma zorunluluğunu da ortadan kaldırabilir / kolaylaştırabilir. Zira, yukarıdakilerin tamamı, sertifikasyon gerektiren meslekler. Astsubay okulu diplomanın, orada denkliği olmayabilir. Ama o da yok ya da onu da istemiyorum dersen, Türkiye'deki eğitimi beş para etmeyen biz ölümlülerle beraber, Uber'den, Lyft'ten, Amazon Flex'ten başlayabilirsin
Ama verdiğin tüm bilgiler için teşekkür ederim.