@tfnsylmz Her kelimesine katılıyorum. Türkiye'de SEAL eğitimi aldığını söylemesi, Amerika'da SEAL olması için değil; Navy'ye başvuran adaylar arasından sıyrılarak, işe onların önünde yerleşmesi için bir rekabet üstünlüğü. Şimdi yaşım geçti ama, geçmemiş olsaydı; benim gibi bir "walrus"ı alıp, 16 haftalık temel eğitimle, müteakip görev başı eğitimlerle ondan bir "squid" yontmaya çalışmak yerine, arkadaş gibi bir "seal"ı alıp, onu "squid" olarak kullanmaları çok daha verimli ve maliyet etkin. Ben de onu vurgulamaya çalışmıştım.
Arkadaş şiddetten uzak kalmak istemese, onun için en ideali marine (yine vasıflı asker olur, ama SEAL kadar ince eleyip sık dokumazlar) olmak ama, madem hayatında şiddet istemiyor, Navy'de koyarlar bir Arleigh Burke'e; geçirirler bir 25 mm Bushmaster'ın başına; 4 senelik sözleşmesi boyunca, tatbikatlar hariç, bir kere ateşlerse, gelsin, Alaska'da dükkan hazır 
Amerikalılar, kendilerinde olmayan bilgi ve becerilere sahip olanlara çok saygı gösteriyorlar. Zaten bir tek, kendilerinde olmayan bilgi ve becerilere sahip olanlara saygı gösteriyorlar. Öyle ki, kırık / aksanlı İngilizce konuşsalar bile, kendilerinde olmayan bilgi ve becerilere sahip olanları anlamak zorunda hissediyorlar ve onlar söz konusu olduğunda, bir şekilde anlıyorlar. Malatyalı arkadaşımın Malatyalı halası, Malatya aksanıyla İngilizce konuşuyordu. Ama bizim okulun Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı olduğu için, bütün Amerikalılar, onun söylediklerinin her kelimesini anlıyordu. Ben Amerikan aksanıyla konuşuyordum. Benim söylediklerimin yarısını anlamıyorlardı 
Arkadaş o konuda da şanslı. YouTube'da, vs, Shayetet 13 emeklisi, İngilizce'ye dili dönmeyen ne İsrailli spec ops'çılar var, Amerika'da ne itibarlar görüp, ne paralar kazanan...