Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
@Ekto-Oktan bakalım daha neler göreceğiz
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Konsoloslukla nasıl iletişime geçebilcegimi konusunda bilgisi olan varmı ?
-
@enrique online dolmuyor bende öyle düşündüm ama..yok öyle bişey yazdıklarım dışında yapmanız gereken bişey yok bizde tonla fotokopi vs götürdük hiç bişey istemediler yazdıklarım hariç.
-
@Ozgur-tunali bunu yazdığınız icin aşırı mutluyum suan, bizde aynı şeyi yapacağız. Vatandaşlık icin vatandaş olan ebeveynin 5 yıllık kanıtını istediklerini söylemişlerdi. Ssn dokumu dediğinizi nerden temin ettiniz yeterli oldu mu kanıt icin acaba?
-
@berfin-pektas ssn dökümü Amerika'daki eşinizin muhasebeci verir.söyleyin o bilir.ancak 5 yıllık kanıt olayı doğru eşimin okul transkriptini istediler önce 2010 Lara falan aitti.sonra eşim ssn dökümü var deyince ozaman onu verin yeterli dediler ama 5 yıllık vatandaşlık kanıtı işi doğru..
-
@ukoru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Konsoloslukla nasıl iletişime geçebilcegimi konusunda bilgisi olan varmı ?
Suradan ulasabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
-
Randevu gününden 1 gün önceye doktor randevusu almak yeterli olur değil mi?
-
Arkadaşlar herkese merhaba
Ben yeşilkartforum un yeni üyelerinden sayılırım sizlerle gerçekleşmeyen (iptal olan) mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum ben Amerikan vatandaşı eşimle 2014 Temmuz ayında Bodrum’da tanıştım 2015 de Karayipler’de nişanlandık ve 6 ay Karayipler’de birlikte yaşadık 2016 Haziran ayında da Türkiye de evlendik ve aile birleşimi vize başvurusunu 2018 Şubat ayında eşim Amerikadan başlattı ben sadece Türkiye’den istedikleri belgeleri gönderdim tabi bu sürede eşim sık sık Türkiye’ye yanıma gelip gitti sürecimiz baya bi uzun sürdü en sonunda Ağustosun 17 sinde 28 Eylül’e mülakat tarihi aldık mülakata 5 gün kala ben unganlarda sağlık kontrolüne girdim yarın 3 gibi gelip sonuçları alabilirsiniz dendi ertesi gün gittiğimde sizin sağlık sonuçlarınız konsolosluğa gönderildi dedi hiç araştırma falan yapmadım bu konuda normalde sonuçları mülakat günü konsolosluğa biz götürüyoruz diye biliyordum 28 Eylül mülakat günü ben konsolosluğun önündeydim girişteki memur bey sizin listede adınız yok görüşmeniz iptal olmuş dedi şok oldum iptal edildiğine dair mail falan almadım dedim görüşme mektubunu verdim bekleyin içeri sorup geleyim dedi 5 dakika sonra geldi evet iptal olmuş dedi ve ekledi siz ilk değilsiniz diye sonra hayal kırıklığıyla otele döndüm eşimi arayıp anlattım oda 24 saat sonra tekrar görüşme tarihi alabileceğimizi söyledi ve ben akşam ankaradan ayrıldım ertesi gün eşim 5 Ekim’e tekrar mülakat tarihi almış ama heyecan bile yapamadım tekrar iptal olur mu endişesi içinde umarım 5 Ekim günü mülakata girip olumlu sonuçlanır ve eşime kavuşurum diye umuyorum yeni üye olduğum için başımdan geçenleri anlatmak istedim sizlerin de en kısa zamanda eşinize ve sevdiklerinize kavuşmanız dileğiyle sevgiler -
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Randevu gününden 1 gün önceye doktor randevusu almak yeterli olur değil mi?
Evet, yeterli... zaten saglik raporu online olarak konsolosluga gonderilecek.
-
Merhaba arkadaşlar,NVC aşamasında amerikalı eşin hangi belgeleri ceac sistemine yüklemesi gerekiyor? ben kendi yüklemem gereken bütün belgeleri biliyorum fakat eşimin yüklemesi gereken bütün belgeleri bilmiyorum,ı864 sponsor formu doldurup imzalayıp scan edip sisteme yükleyecek, peki başka hangi belgeleri yüklemeli?
Mesela kira kontratı,ya da banka hesap bilgileri vs? ya da sağlık sigortası bilgileri vs yüklemesine gerek var mı? -
@bulls ne istediklerine onlar size başlık açıyor yüklemek için ama genelde ı 864 form ve bir önceki vergi yılının federal vergi beyanı yani ne kadar gelir beyan ettiği..tabi varsa eski boşanma evrakları da istenecek
-
@muratb, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar herkese merhaba
Ben yeşilkartforum un yeni üyelerinden sayılırım sizlerle gerçekleşmeyen (iptal olan) mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum ben Amerikan vatandaşı eşimle 2014 Temmuz ayında Bodrum’da tanıştım 2015 de Karayipler’de nişanlandık ve 6 ay Karayipler’de birlikte yaşadık 2016 Haziran ayında da Türkiye de evlendik ve aile birleşimi vize başvurusunu 2018 Şubat ayında eşim Amerikadan başlattı ben sadece Türkiye’den istedikleri belgeleri gönderdim tabi bu sürede eşim sık sık Türkiye’ye yanıma gelip gitti sürecimiz baya bi uzun sürdü en sonunda Ağustosun 17 sinde 28 Eylül’e mülakat tarihi aldık mülakata 5 gün kala ben unganlarda sağlık kontrolüne girdim yarın 3 gibi gelip sonuçları alabilirsiniz dendi ertesi gün gittiğimde sizin sağlık sonuçlarınız konsolosluğa gönderildi dedi hiç araştırma falan yapmadım bu konuda normalde sonuçları mülakat günü konsolosluğa biz götürüyoruz diye biliyordum 28 Eylül mülakat günü ben konsolosluğun önündeydim girişteki memur bey sizin listede adınız yok görüşmeniz iptal olmuş dedi şok oldum iptal edildiğine dair mail falan almadım dedim görüşme mektubunu verdim bekleyin içeri sorup geleyim dedi 5 dakika sonra geldi evet iptal olmuş dedi ve ekledi siz ilk değilsiniz diye sonra hayal kırıklığıyla otele döndüm eşimi arayıp anlattım oda 24 saat sonra tekrar görüşme tarihi alabileceğimizi söyledi ve ben akşam ankaradan ayrıldım ertesi gün eşim 5 Ekim’e tekrar mülakat tarihi almış ama heyecan bile yapamadım tekrar iptal olur mu endişesi içinde umarım 5 Ekim günü mülakata girip olumlu sonuçlanır ve eşime kavuşurum diye umuyorum yeni üye olduğum için başımdan geçenleri anlatmak istedim sizlerin de en kısa zamanda eşinize ve sevdiklerinize kavuşmanız dileğiyle sevgilerGecmis olsun. 5 Ekim'de mutlu haberlerinizi bekliyoruz

-
@crazycells @muratb eşiniz tekrar görüşme tarihini nasıl aldı ? Online olarak mı yoksa arayıp falan ?
-
@muratb sizlerden de güzel haberler bekliyoruz. Sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde inşallah vizenizi alırsınız

-
@crazycells @fetihy Çok teşekkür ederim bundan sonraki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım

-
@Ozgur-tunali Teşekkürler özgür bey bilgi için,ödemeyi p.tesi yaptık hala ödemeyi almamışlar,işlemlere başlayamadık henüz..
-
@Ozgur-tunali evet online üzerinden aldı iptal olan mülakat gününden 24 saat sonra eğer boşluk varsa tekrar randevu alınabiliyormuş
-
@bulls hayırlısı olsun..bir kaç gün sürüyor paranız hesaba geçince istenen evraklar listesi gelicek ekrana yüklemeyi yapıcaksınız..
-
@muratb hayırlı olsun..en kısa zamanda gitmeniz dileğiyle..
-
@Ozgur-tunali özgür bey parayı tahsil etmişler bir sorum olacak ds 260 ile ilgili,Is your spouse immigrating to the U.S. with you? zaten eşim amerikada bu soruya hayır diyeceğiz değil mi?Is your spouse immigrating to the U.S. at a later date to join you? ve bu soruya da hayır diyeceğiz...
eşi türkiyede olanlar için bir soru galiba... -
@bulls biraz geç oldu ama cvp aynen öyle..orda yaşıyor zaten
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum