IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba biz de mülakat mailimizi aldık, 19 Ekimde ertelenmezse mülakatımız var. Darısı en kısa zamanda hepimize 🙏🏻
-
Merhaba bir 19 Ekim'de bende var :) Darısı en kısa zamanda herkese
-
@Ozgur-tunali teşekkürler bilgi için özgür bey,biz bir avukatlık bürosuyla anlaşmıştık,uscis sürecini de onlar hazırladılar, bu avukatlık bürosu aslında bir organizasyon,avukatların kurmuş olduğu ve diğer göçmenlik avukatların aldığı ücretin çok çok düşük ücrete yardımda bulunan bir organizasyon,evrak yükleme ve gönderme konusunda onlar muhakkak daha tecrübelidirler (umuyorum ki )
bütün evraklarımız onlarda mevcut,sadece bazı belgelerin güncellerini yollayacağım eşime,eşimde onlara iletecek...bu arada askerlik terhis belgesi istiyorlar mı türk vatandaşlarından ?
-
Merhaba, bizim randevumuz da 19 Ekim icin geldi! Bekleyen herkes guzel haberler duyar umarim bir an once :)
-
Arkadaşlar merhaba
8 ekime randevu tarihim geldi :) ama şöyle bi durum var mailin sonunda kurye seçim bilgileri yazmıyor . Avukatla çalışıyoruz (keşke çalışmasaydık) sanırım ptt seçimi yapmamış. Randevu tarihimde mail çıktısını alacağım ve ptt seçimi gözükmwyecek bu bir sorun teşkil eder mi ? Ve böyle bir hatayı nasıl düzeltebilirim? Çok teşekkür ederim -
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Ben NVC sürecinde 325+120=445 dolar bu ücrette bir değişiklik göremedim listede. Ben mi yanılıyorum?
Evet, USCIS kendi basvuru ucretlerini guncelliyor. Su an icin degisiklik DOS'u ilgilendirmiyor. NVC, DOS'un bir parcasi; yani vize ucretlerinde hicbir degisiklik olmadi.
-
@ggmellon, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar merhaba
8 ekime randevu tarihim geldi :) ama şöyle bi durum var mailin sonunda kurye seçim bilgileri yazmıyor . Avukatla çalışıyoruz (keşke çalışmasaydık) sanırım ptt seçimi yapmamış. Randevu tarihimde mail çıktısını alacağım ve ptt seçimi gözükmwyecek bu bir sorun teşkil eder mi ? Ve böyle bir hatayı nasıl düzeltebilirim? Çok teşekkür ederimKayit yapip mulakata gotururseniz, konsolos zaten o kayda ve PTT adresine ulasir.
-
@bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
bu arada askerlik terhis belgesi istiyorlar mı türk vatandaşlarından ?
hayir, gerekmiyor.
-
Selamlar herkese bizimde 22 Ekim e randevumuz geldi
-
@bulls ben e devletten askerlik durum belgesi attım her ihtimale karşı..
-
@Ozgur-tunali yani sisteme yüklediniz askerlik belgesini,terhis belgesini isteyeceklerini bende tahmin etmiyorum aslında,çünkü askerlik görevini yapmış olsanda olmasan da göçmenlik vizesini etkileyecek bir durum değil,kendi ülkemizle ilgili,ama yinede belki bende yüklerim..
-
Herkesin yavaş yavaş mülakat günü alması çok sevindirici bir durum,umarım iptal etmezler...
-
@bulls evet öyle ama orda işte başlık açılmış yükle diye mecbur yükledim.şimdi yüklemesen onu atmamışsın eksik evrak var derler falan aman yani😊
-
@Ozgur-tunali Gerçekten haklısınız,eğer sistemde öyle bir seçenek koyulmuşsa yapmamak olmaz...eksik evrak var derler 2-3 hafta sadece bu evrak için bekletirler ...!
-
Mulakattan once pttden pasaport icin teslim yeri secicez
Saglik kontrolune gidicez
Bugune kadar gonderdigimiz butun belgelerin orijinallerini alicaz
Ds260 formu barkodunu alicaz yanimiza
Baska bir sey var mi? -
@crazycells merhaba. Şubat ayında sanırım public charge kuralı diye birsey çıkmıştı. Sonra tekrar durduruldu sanırım, herhalde 13 ekimde tekrar uygulanacak diye okudum. Mesela bizler USCIS sürecini tamamladık, NVC sürecini bekliyoruz, bazı arkadaşlarda NVC sürecini tamamladı elçilik görüşme gününü bekliyor. Bu public charge bizleride etkiliyor mu? Ya da bu public charge daha önce green card ile Amerika'da yaşayan ve green cardı yenilemek isteyen kişiler için mi geçerli? Çünkü evlilik yolu ile green card alacak kişiler ilk defa green card alacak.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba. Şubat ayında sanırım public charge kuralı diye birsey çıkmıştı. Sonra tekrar durduruldu sanırım, herhalde 13 ekimde tekrar uygulanacak diye okudum. Mesela bizler USCIS sürecini tamamladık, NVC sürecini bekliyoruz, bazı arkadaşlarda NVC sürecini tamamladı elçilik görüşme gününü bekliyor. Bu public charge bizleride etkiliyor mu? Ya da bu public charge daha önce green card ile Amerika'da yaşayan ve green cardı yenilemek isteyen kişiler için mi geçerli? Çünkü evlilik yolu ile green card alacak kişiler ilk defa green card alacak.
AOS yapanlar icin gecerli o... siz CP yaptiginiz icin size gerekmiyor.
-
@Ozgur-tunali Özgür bey NVC aşamasında apostilli hiç bir evrak istenmediğini biliyordum,yanılıyor muyum?
hiç bir evrağımda apostil yok ,yaptırmadım.
-
@bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Ozgur-tunali Özgür bey NVC aşamasında apostilli hiç bir evrak istenmediğini biliyordum,yanılıyor muyum?
hiç bir evrağımda apostil yok ,yaptırmadım.
evet, apostile gerek yok.
-
@crazycells Merhaba @crazycells bir fikrinizi almak isterim,13 yıl önce boşanmıştım,haliyle boşanma ilamını yırtıp atmıştım,daha sonra uscis aşaması için mahkemenin arşiv bölümünden eski boşanma ilamımın ASLI gibidir damgası vurularak temin etmiştim. uscis aşamasında bir problem olmadı,yani dosyamız onaylandı,NVC aşamasında sıkıntı olur mu? Aynı zamanda türkçe yüklesek bir sorun yaşamayız değil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum