IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ozgur-tunali Çocuğunuz için hayırlı olsun sizin için geçmiş olsun :( bu arada Ankara'ya ulaştığınızda da NVC'nin dosyayı yollamasını bekliyoruz bizlik bir sorun yok diyecekler. Aynı işlemleri defalarca kez tekrarladım. Suçu birbirlerine atıyorlar zaman kazanmaya çalışıyorlar. Yani pek bir sonuca ulaşmayı beklemeyin
-
selam arkadaşlar, bugün nvc tüm evrakları onaylamış, bakalım ne zaman randevu alacağız.
-
@enrique tüm evrakların yanında accept yazıyor değilmi? Peki onayladık diye bir mail aldınızmı
-
@Ozgur-tunali evet tüm evrakların yanında accept yazıyor, bugün hepsi accept'e dönmüş. herhangi yeni bir mesaj da yok kutuda. benim birşey yapmam gerekiyor mu? sadece "The National Visa Center (NVC) updated the status of your immigrant visa application" şeklinde başlayan maili aldım bugün.
-
@enrique benimde aynı..bir şey yapmak gerekmez sanırım @crazycells daha ii bilir gerçi..sadece bir evrak yollayın demişlerdi oda onaylanmış..öylece bekliyoruz.şimdi sanırım Ankara bizden haber bekleyin maili atıcak.
-
@Ozgur-tunali tşkler özgür, umarım hepimiz için sorunsuz ve daha hızlı olur bundan sonra. gerçekten beklemekten bunaldık artık.
-
@enrique son aşama kaldı arkadaşlar. Vize görüşmesinde vizenizi alıp gideceksiniz.
-
@bonjour inşallah bunaldık vallahi
-
@Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@enrique benimde aynı..bir şey yapmak gerekmez sanırım @crazycells daha ii bilir gerçi..sadece bir evrak yollayın demişlerdi oda onaylanmış..öylece bekliyoruz.şimdi sanırım Ankara bizden haber bekleyin maili atıcak.
beklemek disinda yapilacak bir sey yok maalesef. Bol sabirli beklemeler :)
-
Sonunda dosyamız dün gece onaylandı,sadece uscis süreci 10 sürdü...ancak welcome letter almadık henüz,,yani case number vs.almadık..
ne zaman gönderirler ki ?🤔....sevindik sevinmeye fakat arkadaşların yazdıklarını okuyunca ve hala mülakat günü alamadıklarını görünce tekrar düşünceler düşünceler beliriyor kafamda...
-
@bulls hayırlı olsun..ben temmuz başı nvc ye aktarıldım nvc bitti.. burada 5.aydan Ankara'yı bekleyen insanları görünce kendimi 4 5 ay kadar giderim gibi göremiyorum.
-
@bulls birde nvc den mail bugün yarın gelir size..
-
@bulls Tebrik ederim! Eger dosya numaraniz IOE olaraksa size cok kisa zamanda donecekler bana bir sonraki gun donmuslerdi. Size tavsiyem hemen herseyi CEAC yukleyin cunku goruyorsunuzki bayagi zaman aliyor mulakat tarihi vermeleri. Biz 3 aydir bekliyoruz daha fazla bekleyende var. Moralinizi yuksek tutun burda hep bir birimize destek oluyoruz. Umarim en kisa zamanda hepimiz mutlu sona ulasacagiz. Eger CEAC sayfasinda yani AOS ve DS260 ta problem yasarsaniz burada yardimci olmaya calisiriz.
-
Biz de bekleyenlerdeniz! 24 Temmuz'da iki cocugumuz icin, Eylul 5'de benim icin NVC'den asagidaki mesaji aldik:
"The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.
NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).
Please do NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until you have received an immigrant visa from the U.S. Embassy/Consulate General."Umarim bir an once gelir hepimiz icin! Belirsizlik zor...
-
@Ozgur-tunali teşekkürler özgür bey,şu nvc sürecini hızlıca bitirip bizde mülakat günü bekleyen arkadaşlarımızın arasına katılırız umarım..
-
@Levent-Akkaya Levent bey teşekkür ederim,receipt numaramız İOE ile başlıyor,pazartesi günü umarım welcome letter 'ı alır ve işlemleri hızlıca yaparız.
bu forum sayesinde bir çok şeyi öğrendik,paylaşımlar sayesinde işlemleri başlattık ve hala devam ediyoruz.herkesin birbirine destek olması gerektiğine inanıyorum çünkü process 'ler çok karışık ve yorucu,özellikle de çok zaman alıyor...umarım en kısa sürede hepimiz sevdiğimiz insanlara bir an önce kavuşuruz. eşim 3 kez beni ziyarete geldi,maddi manevi çok yorucu bir durum bu...
-
@bulls inşallah bu arada bilginiz olsun ben bütün medeni belgelerimi Türkçe yükledim sadece arşivli sicil kaydı ingilizceydi..diğer herşeyi Türkçe olarak yükledim hiç bir sorun olmadı bilginiz olsun.nüfus kayıt örneği de aile işaretledim alırken ben eş çocuklar eski eş varsa eski eş listele yapın zira eski boşanma kayıtlarını yollayacaksınız ya o manada..he birde bu tarz bir boşanma ilamı vs yükleyecekseniz mutlaka apostil sayfasında taratın..ayrıca renkli olacak
-
Arkadaşlar 01 Ekim tarihinde USCIS bazı başvuru ücretlerini değiştiriyor. NVC sürecinde 325+120=445 dolar ödüyoruz şu an. 01 Ekim tarihinde bu ücrette bir değişiklik olacak mı?
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar 01 Ekim tarihinde USCIS bazı başvuru ücretlerini değiştiriyor. NVC sürecinde 325+120=445 dolar ödüyoruz şu an. 01 Ekim tarihinde bu ücrette bir değişiklik olacak mı?
Şurada zam miktarları listelenmiş: https://www.aila.org/advo-media/issues/all/changes-to-uscis-fee-schedule
Her şeye ortalama %20 zam gelecek. I-130 zam oranı şaşırtıcı şekilde düşük. N-400 (vatandaşlık) başvurusuna çok sağlam zam gelmiş (640 dolardan 1160 dolara çıkıyor).
-
Ben NVC sürecinde 325+120=445 dolar bu ücrette bir değişiklik göremedim listede. Ben mi yanılıyorum?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum