Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Fener12 tebrik ederim, hayırlı olsun 🙂 darısı bekleyen herkesin başına...


  • @Fener12 Tebrikler, cok sevindim adiniza 🙂 Darisi basimiza bakalim...


  • @sembaloglu merakla bekliyoruz 🙂


  • @Onur-Arpacay 325$ dı yanlış hatırlamıyorsam. Toplam tutar aşılar dahil.


  • Tekrar herkese merhaba. Sonunda mülakatına girdim ve zaferle çıktım. Öncelikle oraya girene kadar heyecanımı anlatamam. Bizim gibi olan bir çiftle kapıda sohbet edip birbirimizi motive etmeye çalıştık. İçeride en fazla 3 kişi olunmasına izin veriyorlar bu nedenle randevu saatinizi biraz ileri atabilirler tamamen covid önlemi yüzünden. Kapıda görevliler tüm nezaketiyle sizi içeri alıyorlar. Bana güvenlik noktasından içeri bankolara kadar bir beyfendi eşlik etti. Pasaportumu aldı ve bir numaralı vezneye yönlendirdi. Orada türk bir beyfendi evraklarımı aldı formumda eksik olanı düzeltti. Bir kaç resim istedi. Hepsini bir dosya yapıp 4 numaralı vezneye verdi ve benim tekrar beklememi istedi. Sıra bana geldiğinde önce covid nedeniyle bir ıslak mendille veznenin önünü temizlememi ve dosyalarımı öyle koymamı istedi😊 sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına şiddetle ilgili. Arkasındanda pasaportunuz 5 gün içinde gönderilecektir, iyi günler bitti gittiii😉Kafamda büyüttüğüm gibi değil aksine güzel rahat geçen bir 45 dakikaydı. En kısa zamanda sizlerin süreçlerini okumak dileğiyle...


  • @sembaloglu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına

    Hayırlı uğurlu olsun Gözünüz aydın 🙂 Darısı başımıza, inşallah biz de bir gün bu mutluluğu yaşarız


  • @Fener12 Hayirli ugurlu olsun darisi hepimizin basina umarim tez zamanda hepimiz guzel haberler aliriz.


  • @sembaloglu hayırlı olsun yeni yaşamınız. Bu arada eşiniz Amerika'da mı idi yoksa bu süreçte ikinizde Türkiye'de mi idiniz tüm green card başvuru ve işlemleri boyunca? Eğer US vatandaşı olan eş Türkiye'de yaşarsa sponsor olmada zorluklar olabiliyormuş.


  • Bizde eşim için başvuru yaptık bende 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve Amerika'ya beraber dönüş yapacağım eşime vize alınca... Bu durumda olan var mı acaba merak ettim..


  • @bonjour @Onur-Arpacay 2 seneden fazla oldu eşim ile evleneli. 2 Senedir Türkiye'de yaşıyoruz. Buradan başlattık tüm başvuruları ve 8-9 ayda vize mülakatı alma aşamasına geldik. Temmuz başından beri mülakat tarihi bekliyoruz.

    Sponsor olarak eşimin kardeşi oldu orada polis olarak görev yapıyor. ( Polislere ve askerlere sanırım sponsorluklarda ayrıcalık gösteriyorlar. Limit konusunda )


  • büyükelçiliğin (ingilizce) sitesinde ir1-cr1 yazısı kaldırılmış. Türkçe formatta duruyor. Acaba bir yanlışlık olabilir mi? @crazycells

    İngilizce..
    foto1.JPG

    Türkçe..
    foto 2.JPG


  • @EmBus

    eski metin buymuş:

    "
    As of July 13, 2020, the United States Embassy in Ankara, Turkey is resuming the following immigrant visa services:

    Spouses of U.S. Citizens (IR1/CR1 applicants)
    Minor children of U.S. Citizens (IR2/CR2 applicants)
    Adoptions (IR4 applicants)
    Certain Special Immigrant Visa applicants (SI and SQ applicants)
    Boarding foil applications for LPRs with lost or stolen green cards

    While the Embassy in Ankara aims to process cases as soon as practicable, there is likely to be increased wait times for completing such services due to substantial backlogs.   If you have an urgent matter and need to travel immediately, please follow the guidance provided at following links to request an emergency appointment.

    "

    Yeni metinde kalınlaştırılmış kısmı eklerken ingilizce kısmında IR1/CR1 silinmiş.

    "
    As of July 13, 2020, the United States Embassy in Ankara, Turkey is resuming the following immigrant visa services:

    Minor children of U.S. Citizens (IR2/CR2 applicants)
    Adoptions (IR4 applicants)
    Certain Special Immigrant Visa applicants (SI and SQ applicants)
    Boarding foil applications for LPRs with lost or stolen green cards
    Due to this limited services, immigrant visa appointments are limited to those applicants who are currently residing in Turkey.
    While the Embassy in Ankara aims to process cases as soon as practicable, there is likely to be increased wait times for completing such services due to substantial backlogs.   If you have an urgent matter and need to travel immediately, please follow the guidance provided at following links to request an emergency appointment.
    ...
    "

    Fakat Türkçeide aynı kısım eklenmesine rağmen IR1.CR1 silinmemiş.

    Yazım yanlışı olduğunu umuyor ve diliyorum.


  • @mango92 aynı şekilde ben de...


  • @EmBus
    Asagidaki 31 Agustos tarihli twitter linkine bakin. Disisleri bakanligi es ve cocuk vizesi en onemli vize kategorisi diyor. Ben Ekim gibi aile kategorisi vize turunde cok sayida randevu bekliyorum.

    Q: When will you resume processing immediate family member immigrant visas?

    A: US citizen spouses (IR/CR1) and children under 21 (IR/CR2, IR/IH3, IR/IH4) applications are considered the highest priority immigrant visa applications as our missions resume visa processing.


  • @Fener12 İnşallah benim pek umudum kalmadı artık. Beklemekten mahfolduk.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fener12, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar,

    Bugun (14 Eylul 2020) gorusmemiz vardi. Esim gorusmeyi gerceklestirdi. Bir 15-20 dakika kapida guvenlikte bekleyis, iceride bir 45 dakika bekleyis ve sadece 5 dakikayi asmayan bir gorusme. Pasaport, evlilik cuzdani, vukuatli nufus kayit ornegi, arsivli sicil kaydi, iliskiyi destekleyecek fotograflar ve yazismalar istenmis. Genel sorular sorulmus: nasil tanistiniz, ne zaman tanistiniz, nerede ve ne zaman evlendiniz, esiniz ABD'de ne yapiyor, nerede yasacaksiniz. Yaklasik kapidan giristen cikisa kadar gecen zaman 1 saat 10 dakika gibi.

    Esimin pasaportunu almislar ve tebrik etmisler. Vizeniz 5 is gunu icerisinde elinize ulasir demisler.

    Insallah herkes en kisa zamanda sevdiklerine kavusur. Ben Ekim gibi bekleyen es ve cocuk vizelerini hizli bir sekilde vereceklerini dusunuyorum.

    Bizim seruvenimiz su sekilde:

    NOA1: 3-Mayis-2019
    NOA2: 14-Kasim-2019
    NVC Dosya Numarasi Bildirimi: 21-Ocak-2020
    NVC Belge Gonderimi: 28-Ocak-2020
    NVC Belge Kabul (DQ): 7-Nisan-2020
    Konsolosluk Vize Gorusmesi: 14-Eylul-2020

    tebrikler, hayirli olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sembaloglu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Tekrar herkese merhaba. Sonunda mülakatına girdim ve zaferle çıktım. Öncelikle oraya girene kadar heyecanımı anlatamam. Bizim gibi olan bir çiftle kapıda sohbet edip birbirimizi motive etmeye çalıştık. İçeride en fazla 3 kişi olunmasına izin veriyorlar bu nedenle randevu saatinizi biraz ileri atabilirler tamamen covid önlemi yüzünden. Kapıda görevliler tüm nezaketiyle sizi içeri alıyorlar. Bana güvenlik noktasından içeri bankolara kadar bir beyfendi eşlik etti. Pasaportumu aldı ve bir numaralı vezneye yönlendirdi. Orada türk bir beyfendi evraklarımı aldı formumda eksik olanı düzeltti. Bir kaç resim istedi. Hepsini bir dosya yapıp 4 numaralı vezneye verdi ve benim tekrar beklememi istedi. Sıra bana geldiğinde önce covid nedeniyle bir ıslak mendille veznenin önünü temizlememi ve dosyalarımı öyle koymamı istedi😊 sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına şiddetle ilgili. Arkasındanda pasaportunuz 5 gün içinde gönderilecektir, iyi günler bitti gittiii😉Kafamda büyüttüğüm gibi değil aksine güzel rahat geçen bir 45 dakikaydı. En kısa zamanda sizlerin süreçlerini okumak dileğiyle...

    tebrikler, hayirli olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EmBus, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    büyükelçiliğin (ingilizce) sitesinde ir1-cr1 yazısı kaldırılmış. Türkçe formatta duruyor. Acaba bir yanlışlık olabilir mi? @crazycells

    İngilizce..
    foto1.JPG

    Türkçe..
    foto 2.JPG

    Guncellerken bir hata olmus olabilir, bugun mulakata girip vizesini alan forum uyelerinden hala islemlere devam ettiklerine eminiz...


  • @M-Emir tekrar selamlar, bu beni biraz telaşlandıran konu oldu malesef, bende 10 yıldır Türkiyede yaşıyorum. başvuru yapan kişinin Amerikada yerleşik olması gerektiğini yada Amerikaya kesin dönüş yapacağını kanıtlaması gerektiğini öğrendim. size hiç bu tarz soru sordular mı acaba ? beraber mi taşınacaksınız gibi ?


  • @Onur-Arpacay Hayır hiç böyle bir istek gelmedi. Herşey normal olarak ilerledi. Evliliği kanıtlayıcı belgeler istediler ilk daha sonra sponsor aşamasına geçtik ve şuanda vize mülakatı.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2938
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum