Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @enrique, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Fatma-Gergöy-Jalal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar tekrardan.
    Bizim süreç onaylandı evrakları yükledik ama şu evlilik sertifikasını (formul B ) yüklüyoruz 2 seferdir hatalı diyorlar. Apostil kısmında damga ya silik diyorlar ya da yanlış diyorlar. Size de bu durum oldu mu? gerçekten artık sinirlenmeye başladım. Belgey, nüfus müdürlüğünden aldım sonra kaymakamlığa gittim apostil yaptırdım. Hatta tercüme edip üzerine noter tatdikli olanı bile yapıp ekte koyuyoruz ama sürekli bir sıkıntı çıkıyor :( yıldım artık nerede hata yapıyorum acaba lütfen biri yardımcı olsun

    Evlilik cuzdani ve ingilizce cevirisini yuklemeniz yeterli.

    Ne noter onayina, ne apostile ,ne de Formul B 'ye gerek yok...

    @crazycells merhaba crazycells, doğum belgesi ve evlilik belgesi olarak formul A ve B yi yüklemiştim. kıl tüy derken 3. kere kabul etmediler. evlilik belgesi olarak dediğiniz gibi yapıp deneyeceğim. peki doğum belgesi olarak ne yükleyeyim?

    Formul A ve Formul B belgeleri ne USCIS ne de NVC tarafindan kabul gormuyor :) Gocmenlik surecinde bu belgeleri degil, kurumlarin istedigi belgeleri gondermelisiniz.

    Evlilik belgesi olarak evlilik cuzdaninizin cevirisini, Dogum belgesi olarak da vukuatli nufus kayit orneginin cevirisini kullanmalisiniz.

    Formul A ve B bilgisini kim, nerede yayiyor ben de henuz anlayamadim. Yanlis oldugunu forumda yazmamiza ragmen ayni hatalar yapiliyor. Neden bu belgeleri yuklediniz? Bir yerden mi okudunuz? Forumda mi gordunuz yoksa baska bir yerde mi? Bu kaynagi bulup duzeltelim :)

    Bu arada ben NVC'ye belge yüklüyorum.
    Birth Certificate olarak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini aldığım gibi tarayıp yüklesem olur mu?
    Birde evlilik cüzdanının orjinalini mi yükliyim yoksa translate i mi?

    NVC, Turkce belgeleri kabul ediyor. O nedenle ceviriye gerek yok.

    Evraklari taratip yukleyin, orijinallerini yukleyebilirsiniz...

    Teşekkürler.
    Üşenmeden tüm sorulara cevap veriyorsunuz vallahi bravo.
    Bir de amerikaya gittiğimde iş bulmama yardımcı olursan tam olacak :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @crazycells iyi güler ,eşim nvcye expedite mektubu göndermiş 7 gün sonra böyle bir cevap aldık (We are reviewing your request for expedited processing of this immigrant visa petition. We will notify you with the results when the review is complete.) inceleme aşaması ne kadar sürer acaba tam net cevabı ne kadar süre içinde söylerler acaba ? bir du bu duruma sevinmeli miyim sonuçta redlik bir durum değil dımı ? şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim:clapping_hands_medium-light_skin_tone:


  • @shahzoda, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells iyi güler ,eşim nvcye expedite mektubu göndermiş 7 gün sonra böyle bir cevap aldık (We are reviewing your request for expedited processing of this immigrant visa petition. We will notify you with the results when the review is complete.) inceleme aşaması ne kadar sürer acaba tam net cevabı ne kadar süre içinde söylerler acaba ? bir du bu duruma sevinmeli miyim sonuçta redlik bir durum değil dımı ? şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim:clapping_hands_medium-light_skin_tone:

    Maalesef ne kadar surecegini ben de bilmiyorum, ama birkac haftadan fazla surmemesi lazim diye dusunuyorum.

    Ama kesinlikle iyi bir sey, en azindan karar asamasinda olduklarini biliyoruz, umarim olumlu haberle donus yaparlar size.


  • Bu hafta da randevu alabilen yok mu acaba? Bir güncelleme yapsak :(


  • @crazycells anladim,çok teşekkür ederim cevabınız için . umarım bakalım bekleyişte kalalım


  • @EmBus ben de her gun gelisme vardir diye buraya bakip duruyorum ama sonuc hep husran. 14 eylulde mulakata gircek arkadaslarin yazacaklarini bekliyorum suanda.


  • Benim anlamadığım konu şu biz aylardır iki elin parmağını geçmeyecek kadar kişi randevu almak için bekliyoruz, o randevu verildiğinde de 1 ay sonrasına veriliyor. Ama DV talihlileri hak ettikleri haklarını yeniden dava ile kazandığında çalışmayan Büyükelçilik çatır çatır randevu dağıtmaya başlıyor. Bizim için bir randevu vermek bu kadar mı zor acaba? Kasım ayından beri eşimi göremiyorum ben. Bizi aradan çıkartsalar çok mu zor olacak. Çok üzgünüm ve öfkeliyim. Ne olacak böyle bilmiyorum.


  • @EmBus önümüzdeki haftada 3 gün için bahsettiğiniz kategoriden 15 kişiye randevu verilmiş, ben de çok üzülüyorum. Umarım en kısa zamanda bizler de randevu alırız


  • Merhaba, iki çocuğumuz ve benim için NVC onayımız 5 Eylül'de geldi. Randevu için bekliyoruz. Şu anda görüşmelerin başlamış olması güzel bir gelişme ancak söz konusu kategori ile birlikte eş durumundan olanları da almaları daha adil olurdu! Randevu alanlar veya ertelenenler goruma güncelleme yaparsa hepimiz için hatika olur 🙏


  • Merhaba bugün mülakata gireceklerden biriyim. Konsolosluğa yakın bir yerde heyecanımla birlikte beklemekteyim. Çok şükür bu günümde eşim yanımda. Umarım bekleyen herkesin bir an önce sırası gelir ve bu zorlu bol beklemeli süreci bitirebilir. Mülakat deneyimimi ve sonucumu sizlere aktarıcam.


  • @sembaloglu hayırlı olsun, inşallah herşey dilediğiniz gibi geçer. güzel haberlerinizi bekliyoruz :)


  • @sembaloglu bir de sayın Unganlara ne kadar ödediğinizi merak ettim açıkcası :) yakında bizde kendilerini ziyaret edicez eğer şaşar beşer bir ara bize de görüşme tarihi verirlerse :)


  • Merhabalar,

    Bugun (14 Eylul 2020) gorusmemiz vardi. Esim gorusmeyi gerceklestirdi. Bir 15-20 dakika kapida guvenlikte bekleyis, iceride bir 45 dakika bekleyis ve sadece 5 dakikayi asmayan bir gorusme. Pasaport, evlilik cuzdani, vukuatli nufus kayit ornegi, arsivli sicil kaydi, iliskiyi destekleyecek fotograflar ve yazismalar istenmis. Genel sorular sorulmus: nasil tanistiniz, ne zaman tanistiniz, nerede ve ne zaman evlendiniz, esiniz ABD'de ne yapiyor, nerede yasacaksiniz. Yaklasik kapidan giristen cikisa kadar gecen zaman 1 saat 10 dakika gibi.

    Esimin pasaportunu almislar ve tebrik etmisler. Vizeniz 5 is gunu icerisinde elinize ulasir demisler.

    Insallah herkes en kisa zamanda sevdiklerine kavusur. Ben Ekim gibi bekleyen es ve cocuk vizelerini hizli bir sekilde vereceklerini dusunuyorum.

    Bizim seruvenimiz su sekilde:

    NOA1: 3-Mayis-2019
    NOA2: 14-Kasim-2019
    NVC Dosya Numarasi Bildirimi: 21-Ocak-2020
    NVC Belge Gonderimi: 28-Ocak-2020
    NVC Belge Kabul (DQ): 7-Nisan-2020
    Konsolosluk Vize Gorusmesi: 14-Eylul-2020


  • @Fener12 Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim darısı başımıza :)


  • @Fener12 tebrik ederim, hayırlı olsun :) darısı bekleyen herkesin başına...


  • @Fener12 Tebrikler, cok sevindim adiniza :) Darisi basimiza bakalim...


  • @sembaloglu merakla bekliyoruz :)


  • @Onur-Arpacay 325$ dı yanlış hatırlamıyorsam. Toplam tutar aşılar dahil.


  • Tekrar herkese merhaba. Sonunda mülakatına girdim ve zaferle çıktım. Öncelikle oraya girene kadar heyecanımı anlatamam. Bizim gibi olan bir çiftle kapıda sohbet edip birbirimizi motive etmeye çalıştık. İçeride en fazla 3 kişi olunmasına izin veriyorlar bu nedenle randevu saatinizi biraz ileri atabilirler tamamen covid önlemi yüzünden. Kapıda görevliler tüm nezaketiyle sizi içeri alıyorlar. Bana güvenlik noktasından içeri bankolara kadar bir beyfendi eşlik etti. Pasaportumu aldı ve bir numaralı vezneye yönlendirdi. Orada türk bir beyfendi evraklarımı aldı formumda eksik olanı düzeltti. Bir kaç resim istedi. Hepsini bir dosya yapıp 4 numaralı vezneye verdi ve benim tekrar beklememi istedi. Sıra bana geldiğinde önce covid nedeniyle bir ıslak mendille veznenin önünü temizlememi ve dosyalarımı öyle koymamı istedi😊 sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına şiddetle ilgili. Arkasındanda pasaportunuz 5 gün içinde gönderilecektir, iyi günler bitti gittiii😉Kafamda büyüttüğüm gibi değil aksine güzel rahat geçen bir 45 dakikaydı. En kısa zamanda sizlerin süreçlerini okumak dileğiyle...


  • @sembaloglu, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    sonra ki ilk iş parmak izi almaktı. Arkasından bir kaç soru. Amerikada kiminle yaşayacaksınız? Eşiniz ne iş yapıyor? Daha önce gittiniz mi? Çocuğunuz var mı? Ne zaman evlendiniz? Eşinizle ayrıldınız mı hiç? Yurtdışında yaşadınız mı? Son bir ayda çıkış yaptınız mı? Tüm sorular bundan ibaretti. Hopp bir kağıt kadına

    Hayırlı uğurlu olsun Gözünüz aydın :) Darısı başımıza, inşallah biz de bir gün bu mutluluğu yaşarız


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum