Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Gündem
1.1k 208 88.3k 201

  • @tolgamg, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    KCC ve konsolosluğa 5 Eylül’den beri gönderdiğim bir çok mailin 1 tanesine bile cevap alamadım. Bunu avukatlara ve ilgili yerlere rapor edeceğim. Maillerine cevap alabilen var mıdır?

    selam,
    ben KCC ile konuştuğumda özellikle mahkeme kararı açıklandıktan sonra günde 10 binden fazla mail geliyor demişlerdi.
    sanırım şu anda o glen maillere bakmıyorlar bile
    priority liste göre mailleri gönderiyorlar.
    o yüzden bizler gibi case number yüksek olanlar için ne olacak belli değil.


  • @sinan-ruscuklu maillere bir şekilde ve belli bir süre içerisinde cevap vermek zorundalar. Cevaplamamaları veya cevaplayamamaları mahkeme kararının belirttiği “iyi niyet veya hızlı hareket etme” koşullarını sağlayamadıkları anlamına gelecektir diye düşünüyorum.


  • @amehmet, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    insanların yanlış yönlendirmelerine bakmayınız

    Insanlari yanlis yonlendiren kisiler kimlermis? Daha net aciklar misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ebc, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Nasil bir yol izlemeliyim?

    Case no: 2020EU14XXX

    Hem su sayfadan:

    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    Hem de [email protected] adresinden konsolosluga ayni mesajlari bir daha gonderin lutfen. Maalesef konsoloslukla su an icin daha saglam bir iletisim yolu yok.


  • Daha once eminim paylasilmistir, ben mailime soyle donus aldim, bana priority'i tekrarladilar ozetle.. Muhtemelen otomatik mail.

    Thank you for your email regarding the scheduling of a Diversity Immigrant Visa interview appointment.

    Consistent with the court order in Gomez v. Trump, the Department of State is making a good-faith effort to adjudicate as many Diversity Visa applications as possible notwithstanding Presidential Proclamation 10014. Please note, however, the DV-2020 Program expires on September 30, 2020 and, in accordance with law, diversity visas may no longer be issued after that date. The Department expects that, due to resource constraints, limitations due to the COVID-19 pandemic, and country conditions, we will not be able to adjudicate applications for all Diversity Visa selectees by that expiration date.

    As ordered by the court, we are prioritizing individual named plaintiffs in the court case Gomez v. Trump and its companion cases who are applying for Diversity Visas. Beyond that, we have established priorities based on statutory standards and categories of cases most likely to result in timely issuances for eligible applicants. Accordingly, we are prioritizing applicants who have already been interviewed and who either have been determined eligible for a visa or may be determined eligible for a visa with additional information. We will also prioritize applicants with appointments that were cancelled in March, April, or May due to the COVID-19 pandemic and worldwide suspension of routine processing. Diversity Visa Selectees who have heard from the Kentucky Consular Center (KCC) that they are documentarily qualified, but awaiting an interview date, will be scheduled in accordance with their rank order and post’s capacity, consistent with our standard processes. For more details, see https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-DV-2020-update.html.

    Buradaki "rank order" saniyorum case numarasi..


  • @tolgamg, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @sinan-ruscuklu maillere bir şekilde ve belli bir süre içerisinde cevap vermek zorundalar. Cevaplamamaları veya cevaplayamamaları mahkeme kararının belirttiği “iyi niyet veya hızlı hareket etme” koşullarını sağlayamadıkları anlamına gelecektir diye düşünüyorum.

    kararı verecek olan hakimin olayları yorumlamasına bağlı aslında herşey
    zaten 21 Eylüle de 1 hafta kaldı.
    bakalım o zaman belli olacak.
    bu olayların başından beri benim içime uzatma kararı çıkacak olarak doğuyor :)
    umarım çıkar.


  • @crazycells, @tolgamg, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Yargıç Mehta 25 Eylül tarihini 21 Eylül’e çekmiş

    harika haber

    @crazycells Nasıl bir avantajı olacağını düşünüyorsunuz?


  • Dava açan arkadaşlar nasıl açtılar forumda paylaşılmışmıydı.


  • ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️

    Arkadaşlar nisan mülakatı iptal olan arkadaşlarımız için ais sistemi açıldı çok şükür (davacı yada davacı farketmiyor iptallerde hepsi dahil) arkadaşlarımız bir bir mülakat tarihi alıyor, hadi güzel günler bizim için başlıyor, hepimize hayırlı olsun


  • Merhabalar
    Ais ten randevu aldım. 18 eylül 9.30 için. Elçilikten mail gelmedi. Şimdi bu tarih alma işlemi elçilik nezdinde dikkate alınıyor mu?


  • @Muhtaradana sen alabiliyomusun?gidebilecek misin


  • @hadiharmandar Hangi seceneği seçtiniz randevu alırken ?


  • @pawlover Randevumu kaçırdım seçeneği ile ilerlemiştim. 22 nisanda hemen yapmıştım o işlemi. Sonrasında çok geçmeden mail ile randevu hakkımın olduğunu belirtmişlerdi.


  • Aker/Gomez avukatlarının yargıç Mehta’ya bakanlığın Schengen yasağı dahil kararla ilgili iyi niyet sergileyemediği, konsoloslukların randevuları geri çevirdiği ve KCC’nin sadece davacıların işlem göreceğini söylemesi konularıyla ilgili acil durum konferansı başvurusuyla ilgili tweet:


  • @hadiharmandar randevumu kaçırdım seçeneğini seçince sadece bilgilendirme yazısı çıktı. Yeni randevu tarihi ile ilgili bir seçenek çıkmadı.


  • @pawlover siz o işlemi bugün yaptınız sanırım. Ben onu randevudan hemen bir gün sonra 22 nisan tarihinde yapmıştım. Ondan birkaç gün sonra iki adet mail geldi. Bu maillerde yeni bi randevu hakkımın olduğu yazıyordu. Yani randevumu kaçırdım işlemini bugün yapmadım. Randevuya neden katılmadığımı gerekcelendirmemi istiyordu. Ben de Covid-19 yüzünden kaçırdığımı yazıp göndermiştim.


  • @hadiharmandar evet ben bugün denedim. Konsolosluğu beklemekten başka çare yok sanırım.


  • Yaric Mehta baba elinde sopa bekliyor. İndirecek kafalarina az kaldi.



  • @Muhtaradana merhaba, hergün ais'den kaydımı kontrol ediyorum. şimdi yine ettim ancak "Seçtiğiniz lokasyonda mevcut randevu yok. Lütfen daha sonra tekrar deneyin." ibaresi çıkıyor. Acaba neden olabilir? randevular lotlar halinde mi açılıyor olabilir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum