Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • MErhabalar Arkadaşlar yaklaşık 9 ay önce 2 arkadaş iş ve turist vizesine başvurdum arkadaşımın vizesi aynı gün çıktı ben sanırım isimden dolayı bir kaç soru daha sormamız lazım mail yolluyacağız denilerek idari soruşturmaya kaldığımı öğrendim gelen maile en kısa sürede cevap vererek geri yolladım diğer kişilere sorduğumda 1 ay en fazla 2 3 aya çıkar denildi ama iyisi kötüsüyle 9 ayı geçti ve hala bekliyorum nisan ayında sanırım gelen günccelemede tarih değişmedi yalnız refused olarak idari soruşturma yazısı değişti bu süreçte 2 veya 3 defa mail atmama rağmen devamlı otomatik cevap dönüşü bir cevaplar alabildim bakalım ne kadar daha bekliyeceğim.Bütün idari soruşturmadaki arkadaşlara sabır diliyorum


  • @Quaresmarda maalesef bende 11 aydır bekliyorum daha önce Amerika’ya gitmeme rağmen bu kadar uzadı perşembe günü mail attım güncelleme neden olmuyor gelişme var mı öğrenmek için ama hala mailime bir cevap verilmedi inşallah en kısa zamanda herkes hayırlı haberler alır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Quaresmarda, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    MErhabalar Arkadaşlar yaklaşık 9 ay önce 2 arkadaş iş ve turist vizesine başvurdum arkadaşımın vizesi aynı gün çıktı ben sanırım isimden dolayı bir kaç soru daha sormamız lazım mail yolluyacağız denilerek idari soruşturmaya kaldığımı öğrendim gelen maile en kısa sürede cevap vererek geri yolladım diğer kişilere sorduğumda 1 ay en fazla 2 3 aya çıkar denildi ama iyisi kötüsüyle 9 ayı geçti ve hala bekliyorum nisan ayında sanırım gelen günccelemede tarih değişmedi yalnız refused olarak idari soruşturma yazısı değişti bu süreçte 2 veya 3 defa mail atmama rağmen devamlı otomatik cevap dönüşü bir cevaplar alabildim bakalım ne kadar daha bekliyeceğim.Bütün idari soruşturmadaki arkadaşlara sabır diliyorum

    Bol sabirli beklemeler. Maalesef surece etki edilemiyor, beklemek disinda yapilabilecek bir sey de yok.

    Idari islemleri konsolosluk bitiremiyor, kendilerinin disinda NVC islemleri yaptigi ve bitirdigi icin konsoloslugun herhangi bir inisiyatifi de olamiyor. Daha once mulakatlar sirasinda gerceklesen konusmalardan dolayi, idari islem bitmeden sistemin vize vermeye izin vermedigini de biliyoruz. Yani bir kez girince, maalesef beklemek disinda hicbir sey yapilamiyor.


  • Selam arkadaşlar,11/02/2020 tarihinde vize mülakatına saglık raporsuz(ek balgam testi istendiği için) olarak girmiştim,görevli tarafından saglık raporum çıktıktan sonra vizemin basılacağı söylendi,mayıs ayında raporum Unganlar tarfından konsolosluğa yollandı fakat Covid_19 sebebiyle vizem basılamadı,sağlık raporumun geçerlilik tarihi de 14/07/2020 tarihinde bitti,şu an konsolosluğa bir kaç kez mail attım fakat cevap göndermediler,telefonla da ulaşamıyorum,şu an ne yapmalıyım,yeni saglık raporu alsam tekrar balgam testi isterlerse zaten 2 ay sürüyor raporun çıkması ve 30 Eylül'e kadar yetişmeyecek,eğer balgam testi istemezlerse tekrar ,bir kaç gün içinde cıkıyor rapor ,pasaportumla saglık raporumu konsolosluğa yollarım fakat vizeyi basıp basmıyacakları da belli değil,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alpergldkn, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Selam arkadaşlar,11/02/2020 tarihinde vize mülakatına saglık raporsuz(ek balgam testi istendiği için) olarak girmiştim,görevli tarafından saglık raporum çıktıktan sonra vizemin basılacağı söylendi,mayıs ayında raporum Unganlar tarfından konsolosluğa yollandı fakat Covid_19 sebebiyle vizem basılamadı,sağlık raporumun geçerlilik tarihi de 14/07/2020 tarihinde bitti,şu an konsolosluğa bir kaç kez mail attım fakat cevap göndermediler,telefonla da ulaşamıyorum,şu an ne yapmalıyım,yeni saglık raporu alsam tekrar balgam testi isterlerse zaten 2 ay sürüyor raporun çıkması ve 30 Eylül'e kadar yetişmeyecek,eğer balgam testi istemezlerse tekrar ,bir kaç gün içinde cıkıyor rapor ,pasaportumla saglık raporumu konsolosluğa yollarım fakat vizeyi basıp basmıyacakları da belli değil,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    Maalesef doktorun takdirine kalmis, saglik raporu olmadan vize almaniz mumkun degil, eger doktor gerekli gorurse yeni test yapacaktir ve dediginiz gibi uzun surecektir raporu almaniz...


  • @crazycells PTT gorevlileri musteri numarasini sistemden cikaramadi, manuel olarak girdiler bilgileri. Dun oglen teslim edildi gozukuyor. Bir problem cikarmi sizce? doktor raporuda tamamlandi gonderildi. Suan yapmamiz gereken birsey var mi? CEAC statue hala refused 😞 sizce ne zaman gonderirler pasaportu?
    Bir de benim daha onceden SSN vardi ayni numarayi mi kullanacagim yoksa bana baska bir SSN mi yollayacaklar? Baska yollayacaklar ise simdiden basvurmam mumkun mu?


  • @ozlemc sizin sozlerinizi dinlemedim.simdi vizem basiliyordu.((


  • @ozlemc siz plaintiff oldunuzmu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Chavez, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells PTT gorevlileri musteri numarasini sistemden cikaramadi, manuel olarak girdiler bilgileri. Dun oglen teslim edildi gozukuyor. Bir problem cikarmi sizce? doktor raporuda tamamlandi gonderildi. Suan yapmamiz gereken birsey var mi? CEAC statue hala refused 😞 sizce ne zaman gonderirler pasaportu?
    Bir de benim daha onceden SSN vardi ayni numarayi mi kullanacagim yoksa bana baska bir SSN mi yollayacaklar? Baska yollayacaklar ise simdiden basvurmam mumkun mu?

    Bir problem cikmaz. Konsolosluga 1 hafta-10 gun zaman verin, bu sure icerisinde pasaportunuz elinize gecmis olur diye dusunuyorum.

    ABD'ye girdikten sonra SSN icin basvuru yapabilirsiniz. Ayni numarayi kullanacaksiniz, eger kartiniz eskiyse veya gocmen olmayan bir vizeyle aldiysaniz SSA'ya basvuru yapip yeni kart isteyin (ayni numara ile)...


  • @crazycells Bu süreçte hiç sorun çıkardıklarını gördünüz mü? Peki başvurduktan sonra ssn kartı almadan çalışmaya başlayabilirmiyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Chavez, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells Bu süreçte hiç sorun çıkardıklarını gördünüz mü? Peki başvurduktan sonra ssn kartı almadan çalışmaya başlayabilirmiyim?

    Evet, cogunlukla SSN yeterli, yani numarayi vermeniz kafi olacaktir ama yine de basvuruyu yapin, yeni kartiniz gelsin. Is yeri SSN kartini da gormek isteyebilir...

    Bu asamadan sonra dosyada ciddi bir sorun yoksa (ki oldugunu sanmiyorum) herhangi bir problemle karsilacaginizi sanmiyorum.


  • @Adama-Coulibaly insallah hepimiz aliriz.


  • @crazycells merhaba .6 aralikta 2019 da mulakatimi gerceklestirdim.pasaportlarim 40 gun konsoloslukta kaldi.O sirada ais kime bakiyordum. pasaporlarim konsolosluktayken butun aile uyelerinin adlari va pasaport numaralari gorunuyordu.pasaportlar gunderildikten sonra ais ekranda isimler ve pasaport numaralari kayip oldu bos bir sayfa gorunuyordu.Dun itibariyle ais ime baktim butun aile uyelerinin isimleri ve pasaport numaralari yeniden eklendi.En son guncelleme 19 agustosta oldu sizce bu durumdan ne anlayalim tesekurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdestheval21, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells merhaba .6 aralikta 2019 da mulakatimi gerceklestirdim.pasaportlarim 40 gun konsoloslukta kaldi.O sirada ais kime bakiyordum. pasaporlarim konsolosluktayken butun aile uyelerinin adlari va pasaport numaralari gorunuyordu.pasaportlar gunderildikten sonra ais ekranda isimler ve pasaport numaralari kayip oldu bos bir sayfa gorunuyordu.Dun itibariyle ais ime baktim butun aile uyelerinin isimleri ve pasaport numaralari yeniden eklendi.En son guncelleme 19 agustosta oldu sizce bu durumdan ne anlayalim tesekurler.

    bilemiyorum maalesef, ben genelde boyle guncellemelerden cok fazla cikarim yapmama taraftariyim; ama surecte sona yaklasiliyor, o nedenle isterseniz konsolosluga ulasip son durumu sorun:


  • @serdestheval21 hocam sen sağlık raporu gönderiyormusun ungandan randevu için yada vize için


  • @mahmutenis eger pasaportlarimizi istediklerinde unganlarda randevu alip yeni saglik raporu almamiz gerekecek tabi


  • @crazycells konsolosluk ne tefonlarimiza nede maillerimize cevap vermiyor.


  • @crazycells peki bunlar 30 eylul bittikten sonra idari sureci tamamlamadik diyebiliyorlar mi


  • @serdestheval21 maaelef evet

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdestheval21, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells konsolosluk ne tefonlarimiza nede maillerimize cevap vermiyor.

    evet, maalesef yapabilecek baska bir sey yok su an icin. Eger bir guncelleme olsaydi zaten size email gonderirlerdi diye dusunuyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum