Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar amerikada evlendim 2 hafta once sonra social security icin basvuruya gittim bana imitation a gitmemi soylediler heryerde ayri evrak soyluyorlar ne yapmam gerekiyor bu ayin 29 un da randevum var lutfen yardimci olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammed054 Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    Arkadaslar amerikada evlendim 2 hafta once sonra social security icin basvuruya gittim bana imitation a gitmemi soylediler heryerde ayri evrak soyluyorlar ne yapmam gerekiyor bu ayin 29 un da randevum var lutfen yardimci olun.

    Ben sorunuzu net anlayamadim @muhammed054 bey, eger SSN ile ilgili soru soruyorsaniz lutfen sorunuzu su konuda sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu


  • Merhaba umarım doğru başlık altına yazıyorumdur. Erkek arkadaşım greencardlı ve 1 Mayısta (daha yeni) Amerikaya giriş yaptı ve şuan da orada ssn geldi ve delivery işi yapmakta. Bu sene bana maalesef greencard çıkmadı. İşleri hızlandırıp biran önce evlenmek ve benim de amerikaya girişimi yapmak istiyoruz. Kendisi işi riske atmak istemediği için greencard sürecinde bana bir form açtırmadı(eş için alıp beklenilen). Şimdi turist vizesi alıp (bana) amerikaya girişimi sağladıktan sonra hemen orada evlilik yapıp bana ssn almamız gerektiği gibi bir araştırma yaptık.Bunun için işe giricem(3 aylık maaş bordrosu için) .Sizce doğru bir yol mu izliyoruz ? Ben orada evlendikten sonra türkiyeye gelemeyecek miyim 5 yıl boyunca? Turist vizesini almak mantıklı mı ? Daha kısa bir yol var mı ? Orada evlenme sürecimiz nasıl işler ? Evlenememe riskimiz var mı henüz vatandaş olmadığı için ? Kafam oldukça karışık . Yardımlarınızı bekliyorum . Şu anda son finallerimi teslim ettim ama sistemde diplomamı almadığım için hala öğrenci olarak görünüyorum diye düşünüyorum . En erken oraya nasıl gidebilirim ? şimdiden çok teşekkürler. @crazycells


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metoart Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    Merhaba umarım doğru başlık altına yazıyorumdur. Erkek arkadaşım greencardlı ve 1 Mayısta (daha yeni) Amerikaya giriş yaptı ve şuan da orada ssn geldi ve delivery işi yapmakta. Bu sene bana maalesef greencard çıkmadı. İşleri hızlandırıp biran önce evlenmek ve benim de amerikaya girişimi yapmak istiyoruz. Kendisi işi riske atmak istemediği için greencard sürecinde bana bir form açtırmadı(eş için alıp beklenilen). Şimdi turist vizesi alıp (bana) amerikaya girişimi sağladıktan sonra hemen orada evlilik yapıp bana ssn almamız gerektiği gibi bir araştırma yaptık.Bunun için işe giricem(3 aylık maaş bordrosu için) .Sizce doğru bir yol mu izliyoruz ? Ben orada evlendikten sonra türkiyeye gelemeyecek miyim 5 yıl boyunca? Turist vizesini almak mantıklı mı ? Daha kısa bir yol var mı ? Orada evlenme sürecimiz nasıl işler ? Evlenememe riskimiz var mı henüz vatandaş olmadığı için ? Kafam oldukça karışık . Yardımlarınızı bekliyorum . Şu anda son finallerimi teslim ettim ama sistemde diplomamı almadığım için hala öğrenci olarak görünüyorum diye düşünüyorum . En erken oraya nasıl gidebilirim ? şimdiden çok teşekkürler. @crazycells

    Genel olarak bu konudaki bilgileri su forum konusunda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Ayrica F2A vize kategorisi hakkindaki bilgiler icin su konuya da kesinlikle goz atin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    Gocmen olmayan vizeler, gocmenlik amaciyla kullanilmamali. Boyle bir niyetiniz var ise bile bu konuda cok dikkatli olmalisiniz, daha sonra "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Green Card'li biriyle evlenip ABD'ye gitmenin yolu F2A kategorisindeki gocmen vizeden gecer.

    Sizin de dediginiz gibi gocmenlik amaciyla bir dosya actiktan sonra, sizin turist vizesi gibi gocmen olmayan vizeleri alma ihtimaliniz kalmaz. Eger F2A gocmen vize surecine baslamadan once bir turist vizesine basvurmak isterseniz yine de Turkiye'ye geri doneceginizi ve amacinizin ABD'de kalmak olmadigini belgelerle gosterebilmek zorundasiniz. Soyle birkac senaryoyu anlatayim ve birkac tavsiye vereyim, durumu daha net anlarsiniz.

    Diyelim ki, siz turist vizesine basvuru yaptiniz. ABD'ye gidip evlenseniz bile (ABD'de sorunsuz bir sekilde evlenebilirsiniz) F2A icin siranizin gelmesini beklemek zorundasiniz. Maalesef ABD vatandaslarinin esleri icin bekleme suresi yok ama Green Card sahiplerinin esleri icin bekleme zamani var. Haziran 2018 bultenine gore su an 22 Eylul 2017 ve oncesinde basvuru yapilanlar surece basliyorlar. Dolayisiyla 8-9 aylik bir bekleme zamani var. Siz bu surede ABD'de kalsaniz bile gocmen vize basvurusu yapmis olmaniz size ABD'de bir statu saglamaz. Dolayisiyla sizin ABD'de sizi 8-9 ay boyunca kalmanizi saglayan bir vize almaniz lazim. Diyelim ki turist vizesiyle gittiniz ve sonrasinda 6 ay uzatma aldiniz. Ve dolayisiyla ABD'de 1 yil boyunca kalabildiniz (Siraniz gelince basvuru icin I-130'i ve AOS icin I-485'i beraber gonderebilirsiniz) fakat sizin USCIS'te gorusme gununuz geldiginde bu turist vizelerini nasil aldiginiz ve ne amacla uzattiginiz basiniza dert acacak. Cunku green card almak amaciyla turist vizesi alamazsiniz, turist vizesi sadece ABD'yi gecici olarak ziyaret eden kisilere verilir. Eger USCIS gorevlisi yaptiklarinizin bir "visa fraud" olduguna kanaat getirirse dosyaniz duser.

    Diyelim ki ABD'ye girdiniz ama vizenizin (daha dogrusu statunuzun) suresi bitti ve ABD'de kalmaya devam ettiniz. O durumda maalesef F2A kategorisinde AOS yapanlarin, ABD'de yasal olmalari gerektigi icin surece baslayamayacaksiniz. (not: ABD vatandaslarinin esleri icin yani CR1/IR1 basvurularinda ABD'de yasal bulunma sarti aranmiyor)

    Peki diyelim ki F1 ogrenci vizesiyle gittiniz ve gider gitmez evlendiniz. O durumda USCIS evliligin gercek bir evlilik olup olmadigiyla ilgilenir. Eger siz F1 vizesini alirken asil amacinizin gocmenlik olduguna kanaat getirirlerse yine "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Burada dikkat etmek gereken seylerden biri de ne zaman evlendiginiz. USCIS'in 30-60-90 kurali uyguluyor evliliklerde, eger ABD'ye girisinizden 30 gunden az bir surede evlenirseniz dosyaniz hemen red flag yiyor ve genelde eleniyor, eger 30-60 gun arasindaysa daha ince elenip sik dokunuyor sizin gorusmenizde ama otomatik olarak fraud olarak damgalanmiyor. Su an 90 gun altindaki butun evlilikleri daha cok arastiriyorlar, o nedenle ilk 90 gun icinde evlenmemeniz kesinlikle sizin yarariniza olur.


  • @crazycells Acaba F2A kategorisi için bekleme süresi 2 sene değilmiydi ? Siteden kontrol ettiğimde F2A için Haziran ayı sırası için 08 haziran 2016 gösteriyor.


  • @metoart Yapacağınız şey şu olabilir. Turist vizesini alın. Turist vizesini almadan evlenir ve başvuru yaparsanız size turist vizesi verilmeme olasılığı yüksek. Eğer Türkiyede evlenirseniz daha iyi olur. Çünkü Turist vizesi ile abd ye girip hemen evlenirseniz Ali Bey'in söylediği gibi elenme ihtimaliniz yüksek olur. Kısaca özetlersek:
    Adım 1 : Turist vizesini al.
    Adım 2: Türkiyede evlen
    Adım 3: Green Card başvurusunu yap.

    Turist vizesi ile genellikle abd de 6 ay kalabilirsiniz. Green Card başvurunuzu yaptıktan sonra eşinizi orada her sene için 6 ay ziyaret edebilirsiniz. Aynı süreci ben yaşadığım için biliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redur47 Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    @crazycells Acaba F2A kategorisi için bekleme süresi 2 sene değilmiydi ? Siteden kontrol ettiğimde F2A için Haziran ayı sırası için 08 haziran 2016 gösteriyor.

    o dediginiz "final action date" sanirim? Iki ayri tarih var cunku. Su an surece baslayabilecek olanlar ve eger surece baslamazlarsa hakkini kaybedecek olanlar (Aslinda bu final action date'in nasil calisitigina cok emin degilim).


  • @crazycells bunu daha önce bilmiyordum ancak zaten uscis sitesinde california işlem süresine bakınca i130 un approve olması süresi için 15 ay diyor. 9 ay olması bence çok zor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redur47 Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    @crazycells bunu daha önce bilmiyordum ancak zaten uscis sitesinde california işlem süresine bakınca i130 un approve olması süresi için 15 ay diyor. 9 ay olması bence çok zor.

    Evet, boyle bir ikilem de var. Numaraniz aktif olmasina ragmen, surece baslayamayabilirsiniz, forumda su an o durumda olan kisiler var. Ozellikle de yurtdisinda vize almasi gereken kisiler NVC'den onay beklemeli, bu da basvuruyu uzatiyor. Bu arada I-130 NVC'ye aktarilmadan I-485'e baslayabiliyor musunuz? Bilginiz var mi?


  • @crazycells kesin olarak bilmesem de büyük ihtimalle dosya Approve olmadan i485 doldurulmuyor. Ben zaten süreci Türkiye den takip edeceğim için onu doldurmayacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redur47 Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    @crazycells kesin olarak bilmesem de büyük ihtimalle dosya Approve olmadan i485 doldurulmuyor. Ben zaten süreci Türkiye den takip edeceğim için onu doldurmayacağım.

    evet, sadece AOS ve CP arasinda boyle bir fark olabilir diye dusunuyorum. Teorik olarak numaraniz aktif olunca AOS islemlerine baslayabiliyorsunuz cunku.


  • @crazycells Evet numaranın aktif olması şuanki duruma göre de 2 seneyi buluyor ve sanırım bu süre git gide artacak. Şubat ayında iken 1 sene 11 ay'dı. Şuan Haziran bültenine göre tam 2 sene. Bari red yemesek o kadar beklemeden sonra 🙂


  • @redur47 @crazycells ikinize de yardımlarınız için çok teşekkür ederim . Kafam oldukça karıştı oraya gidip evlendiğimizde direkt hiçbir sorun olmadan bir görüşmeye gitmeden onay almadan sadece 5 yıl türkiyeye geri dönemeyeceğimi sanıyordum. Sanırım bu süreçte sancılı .Turist vizesi alıp evlenmek sonrasında orada süreci takip etmek yine de en kolayı gibi. 6 aylık vizem kabul olursa 3. ayda evlensek ben yine de dediğiniz form açılana kadar vizem biteceği için dönmek zorunda mıyım orasını tam anlayamadım. Yoksa artık evlendik o form açılana kadar orada mı duracağım ?


  • Amerika’da(Amerika vatandaşı ile) evlilik yapma durumunda Green Card verilene kadar SSN number veriliyor mu yani çalışabiliyormuyuz @crazycells üstadım?

    @tanti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @likable Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    Amerika’da(Amerika vatandaşı ile) evlilik yapma durumunda Green Card verilene kadar SSN number veriliyor mu yani çalışabiliyormuyuz @crazycells üstadım?

    @tanti

    Evet, calisma izni icin ayni anda basvuru yapabilirsiniz. su konunun ilk post'una bakabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak


  • @metoart 10 senelik turist vizesi aldığınızı farzedersek, Hayır evlendikten sonra kalamazsınız. Size verilen kalış süresi bitmeden dönmek zorundasınız. 10 senelik vizenizin olması sizin abd de 10 sene aralıksız kalmanız anlamına gelmez. 10 senelik vizeniz olsa bile genellikle kapıda ki gümrük görevlisi 1 sene için Maximum 6 ay kalma izni verir. Dolayısıyla o 6 ay içerisinde evlenip dönmemiz lazım. Ertesi sene tekrar ziyaret edebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metoart Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    @redur47 @crazycells ikinize de yardımlarınız için çok teşekkür ederim . Kafam oldukça karıştı oraya gidip evlendiğimizde direkt hiçbir sorun olmadan bir görüşmeye gitmeden onay almadan sadece 5 yıl türkiyeye geri dönemeyeceğimi sanıyordum. Sanırım bu süreçte sancılı .Turist vizesi alıp evlenmek sonrasında orada süreci takip etmek yine de en kolayı gibi. 6 aylık vizem kabul olursa 3. ayda evlensek ben yine de dediğiniz form açılana kadar vizem biteceği için dönmek zorunda mıyım orasını tam anlayamadım. Yoksa artık evlendik o form açılana kadar orada mı duracağım ?

    f2a basvuru yapmaniz size ABD'de kalma sansi tanimaz, bunun icin ayri gecerli bir vizeniz ve I-94'unuz olmali (ABD'de kalis tarihinizi vize degil, vize ile ulkeye girerken aldiginiz I-94 belgesi belirliyor) sayin @redur47 'un da dedigi gibi turist vizesiyle ABD'de en fazla 6 ay kalabilirsiniz. Fakat bu 6 ayda size sira gelmesi imkansiz ve sonrasinda yasalliginizi kaybedeceginiz icin surece devam edemeyeceksiniz. Yukarida yazdigim cevabi bir daha okuyun isterseniz. Surece ve terimlere asina olmanin tek yolu, buradaki bilgileri tekrar tekrar okumaktir. Cunku sorulariniza verecegim cevap degismeyecek 🙂


  • @crazycells merhaba benim de ufak bir sorum olacak. Erkek arkadaşım Amerikan vatandaşı 2 yıl kadar önce Türkiyede tanışmıştık kendisiyle, Ağustosta Amerikaya yanına gideceğim ve evlenme planları yapıyoruz ama turist vizesi ile gitsem ve evlilik yapsak bu bize büyük bir sıkıntı çıkarır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynepd Amerikada evlendim lutfen yardimci olun içinde söyledi:

    @crazycells merhaba benim de ufak bir sorum olacak. Erkek arkadaşım Amerikan vatandaşı 2 yıl kadar önce Türkiyede tanışmıştık kendisiyle, Ağustosta Amerikaya yanına gideceğim ve evlenme planları yapıyoruz ama turist vizesi ile gitsem ve evlilik yapsak bu bize büyük bir sıkıntı çıkarır mı?

    Turist vizesini bu amacla kullanmamalisiniz, ama turist vizesiyle ABD'ye girdikten sonra planlarinizda elde olmayan nedenlerle evlilik yapmaya karar verirseniz o durumda ilk 90 gun evlilik yapmamanizi tavsiye ederim.

    Su konudan yararlanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum