Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @likable ABD genelde 10 yıl vize veriyor haklısınız. Arkadaşımın vizesi sona ermek üzere olduğu için TR ye dönüş yaparak tekrar vize başvurusu yaptı ve red yedi. Uzun yıllar önce gezme amaçlı vize almış zaman içinde ABD de yaşama kararı vermiş ve tekrar gitmişti. Son 2 yıldır uzun süreler ABD de kaldı. Şuan tekrar vize alamıyor.


  • Anlaşıldı hocam şimdi. Hem o sebepten olabilir hemde herkesin bildiği Siyasi Kriz dolayısıyla. Ban yemediği sürece bir sonraki başvurusunda alacağını düşünüyorum.

    @darkred Green card olmadan amerikaya yerleşenler içinde söyledi:

    @likable ABD genelde 10 yıl vize veriyor haklısınız. Arkadaşımın vizesi sona ermek üzere olduğu için TR ye dönüş yaparak tekrar vize başvurusu yaptı ve red yedi. Uzun yıllar önce gezme amaçlı vize almış zaman içinde ABD de yaşama kararı vermiş ve tekrar gitmişti. Son 2 yıldır uzun süreler ABD de kaldı. Şuan tekrar vize alamıyor.


  • @zaferb, içinde söyledi: Green card olmadan amerikaya yerleşenler

    @fatmucu

    Merhabalar evet çalışıyordum, ben çoğu okuduklarımı kafamdan silerek bir türke güvendim tabikide yarı yolda bıraktı. 😄 15 gün sonra whatsapptan işten çıkarttı resmen. KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE Amerika da gerçekten hiçbir türke güvenmeyin. Herkes sizi yüz üstü bırakıyor. Yaşadıklarım ile ilgili sizi neler bekliyor ne yapmanız gerekiyor konusunda yarımcı olabilirim. Örneğin dolandırıcılara nasıl yem olmazsınız ve turist vizesiyle ev tutma iş nasıl bulursunuz. Mesela ehliyetimi aldım en kolay iş burda bu olsa gerek. İngilizce seviyenizin soruları anlayabilecek ve mantık yürütmenize olanak verirse 3 saatte ehliyetinizi alıp çıkabiliyorsunuz. Burda geldiğinizde kolayca iş bulabilme ve çalışmak istiyorsanız öncelikle kesinlikle MUST olarak yapmanız gereken ilk işi söylüyorum. Araba alın. Bunu sakın gözardı etmeyin araba size hem para kazandıracaktır hemde eğer floridadaysanız büyük özgürlük sunacak. İş için arabanız ve ehliyet olması yeterli hem türklerle çalışmassınız hem rahat çalışır hemde daha fazla kazanırsınız. Türk restaurantında çalışırken işe başladığımda bana tipler senin dokunmıcam istediğin gibi çalış dedi. Baktı günde 200-350 dolar kazanıyorum(12-13 saat) ,çekti kenara beni artık saatlik çalışcaksın dostum dedi tipler benim dedi onada tamam dedim günde 7 saat 70 dolarımı alıp çıktım. Yarın izin yap dedi sabah kalktım kendine iş bul dedi. Yerin ismini sizinle paylaşmıcam ama inanılmaz bilendim umarım bu forumdadır kendisi ve bunu okur. Ve umarım kaçak çalıştırmanın cezası ve yükümlülüklerini biliyordur. Eşimle burdayım ingilizcesi seviyesi az ve bundan dolayı zorluk çekiyor ancak ingilizceniz orta seviyede, ehliyetiniz ve arabanız var ise günde 8-10 saat çalışarak 150-200 dolar kazanırsınız. Çok iyi biliyorum aklınızdaki soruları bu yüzden herhangibir sorun varsa sana dmden telefonumu yazıyorum ordan sorabilirsin.

    @zaferb hala abd de misiniz hayat nasil devam ediyor son gelismeler nedir merakla bekliyoruz. 🙂


  • Bence bu konuyu biraz canlandırmak gerekiyor. Green Card olmadan Amerika'da yaşamak ne kadar mümkün? Hangi aşamalardan geçilir, nedir, ne yapmalı, ne yapmamalı. Bu konuda bilgi sahibi kişilerin buraya kendi hikayelerini yazması güzel olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum