Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • @israfil Gro Pro alayım bir tane başlıyorum. İlk geldiğimde alamadım malum para sıkıntısı vardı. Bu son konu ile alakasız mesajım olsun kusura bakmayın meşgul ettim konu başlığını.


  • Merhaba,
    esim H1B vizesinde SSN var, ben H4 vizesindeyim ve ITIN'im var. Oglumuz Amerika vatandaşı. 4 yıldır vergi ödüyor olmamıza ve gelir bandının icinde olmamıza ragmen benim ITIN'im olmasından dolayı (SSN olmamasından dolayı) bu ceki alamıyoruz. Ama ayni durumda olup alanlar da varmis? Bu durumu düzeltmek veya mail ile başvuru yapacagimiz herhangi bir yer var mi ? Alabilmiş arkadasimiz var ise burda, nasıl aldiklarini paylaşabilirler mi?

    Tax'imizi birlikte file ettik tabiki kurallar gereği ile. ve ayrı olanların aldigi söyleniyor. Bir çözüm öneriniz var mi bu süreç hakkında?

    'when spouses file jointly, both spouses must have valid SSNs to receive a Payment with one exception. If either spouse is a member of the U.S. Armed Forces at any time during the taxable year, only one spouse needs to have a valid SSN.
    If spouses file separately, the spouse who has an SSN may qualify for a Payment; the other spouse without a valid SSN will not qualify.'

  • ⭐⭐⭐

    @Minevra
    IRS'in asagidaki linkte Q22 altinda belirttigi gibi, maalesef eslerden biri ITIN sahibi oldugu durumda odeme yapilmiyor.


  • Bazi istisnalar disinda, eger tax file joint ise, her iki esin de SSN sahibi olmasi gerekiyor.

  • ⭐⭐

    Biz 2 kişi birde çocuk için başvurmuştuk. 2400$ yatırmışlardı. Oğlan için 500$ yatmamıştı. Herhangi bir başvuruda yapmadık ama bugün aylar sonra 500$ ı hesaba yatırmışlar.


  • taraflar masadan kalkmış. anlasma sağlanamadı maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kundekari Hayret biz niye bu masada yokuz?

    EIIqMkBWwAEfPj7.jpg


  • @knnrn masa biziz. yarın kongreye bizzat gidicem bu ne kepazelik ; )


  • İkinci teşvik çeki Eylül Sonuna sarkmış durumda

    İkinci teşvik çeki ödeme planı: IRS paranızı ne kadar sürede gönderebilir?

    Teşvik paranızı ilk çekle yaptığınızdan daha hızlı almanız mümkündür, ancak son bir faturayı geçirme zaman çizelgesi şu anda akış halinde. Mevcut durum göz önüne alındığında bunun ne zaman olabileceğine dair bazı potansiyel tarihler belirledik.

    Senato Eylül ayına kadar ara verdiğine ve Temsilciler Meclisi 14 Eylül'e kadar tatilde olduğuna göre, Washington'da yeni bir ekonomik canlandırma paketi için görüşmeler şu anda duraklıyor. Bu, uygun Amerikalıların başka bir teşvik kontrolü yaptırabileceklerini tespit etmeyi zorlaştırıyor , ancak nihai bir anlaşmaya varıldıktan sonra bunun ne kadar kısa sürede gerçekleşebileceğini düşündüğümüzü özetledik. (Ve teşvik müzakerelerinin yakında yeniden başlamasının nedeni işte burada .)

    Koridorun her iki tarafı da ikinci bir 1.200 $ 'lık teşvik kontrolünü izliyor, ancak GOP, tasarı büyüklüğünde ortadaki Demokrat liderlerle buluşmaya direnç gösterdi . Cumhuriyetçiler 1 trilyon dolarlık bir banknot için bastırırken, Demokratlar en az 2 trilyon dolar istiyorlar ki bu da başlangıç ​​noktaları olan 3,4 trilyon dolarlık başlangıç ​​noktasından daha düşük.

    Senatör Bernie Sanders , Pazar günü CNN'in Birlik Durumunda yaptığı açıklamada , "Şu anda bir kriz var. Bu, demokraside bir kriz. Çalışan ailelerin çoğunun mücadele ettiği bir kriz. Kongrenin harekete geçmesi gerekiyor," dedi .

    Hazine Bakanı Steven Mnuchin, CARES Yasası'nın Mart ayında yürürlüğe girmesinden sonra ilk turun çıkması için geçen 19 günden daha kısa bir süre içinde yeni bir teşvik çeki gönderebileceğini söyledi . Şimdi her şey Capitol Hill'de yapılacak son anlaşmaya bağlı olsa da, biraz para kazanabileceğiniz bazı olası tarihler belirledik.

    IRS, ikinci uyaran kontrolünü ne kadar hızlı yapabilir?

    Birkaç senaryo ortaya çıkabilir. Bu aşamada pek olası olmasa da, Cumhuriyetçi ve Demokrat müzakereciler tartışmaları tekrar toplayıp Ağustos sonunda bir anlaşmaya varabilirler. Yeni oturum başladıktan sonra müzakereler Eylül ayına kadar kayabilir.

    • zaman çizelgesi karmaşık hale, her iki taraf bu ay kendi ulusal kuralları tutun gelecek hafta Demokratlar ve Cumhuriyetçiler hafta sonra . Bu arada Temsilciler Meclisi ve Senato da 7 Eylül İşçi Bayramı sonrasına ertelendi .

    İşte başka bir teşvik faturasının geçebileceği ve IRS'nin ilk çekleri gönderebileceği olası tarihler. Referans olarak, artık süresi dolan CARES Yasasının zaman çizelgesini de ekledik . Önce ödemelerini kimin alabileceğini görmek için okumaya devam edin.

    İkinci uyaran kontrolleri ne zaman yapılabilir?

    Senato tarafından kabul edilen tarih Kurum tarafından geçen tarih İmza tarihi İlk çekler gönderildi.

    Senato geçerse
    House geçerse
    Başkan imzalarsa
    İlk çekler gönderilme tarihi

    Orijinal CARES Yasası
    25 Mart
    26 Mart
    27 Mart
    15 Nisan

    8 Eylül
    9 Eylül
    10 Eylül
    21 Eylül Haftası

    10 Eylül
    11 Eylül
    14 Eylül
    28 Eylül Haftası

    14 Eylül
    15 Eylül
    16 Eylül
    28 Eylül Haftası

    Bu grup önce uyaran kontrolünü alacaktı.
    Muhtemelen IRS , teşvik çek ödemenizi izlemek ve doğrudan para yatırmaya kaydolmak için IRS Get My Payment aracı da dahil olmak üzere, ikinci teşvik çeki göndermek için kabaca aynı hesaplamaları ve araçları kullanacaktır .

    Yollar ve Araçlar Meclisi Komitesi'ne (PDF) göre IRS, 2018 veya 2019 vergi beyannamelerini dolduran ve IRS'ye doğrudan para yatırma bilgilerini sağlayan kişilere ilk teşvik çeklerini gönderdi . Bu modelin ardından, bir sonraki teşvik ödemesi, önce 2019 vergi beyannamelerinin bir parçası olarak veya daha önce doğrudan para yatırmak için kaydolmuş kişilere ulaşabilir.

    Bir sonraki grup, federal kurumlarda kayıtlı bilgilerine doğrudan sahip olan Sosyal Güvenlik faydalanıcılarıydı. ( IRS'ye göre, yaklaşık 80 milyon kişi çeklerini ödendikleri ilk hafta doğrudan depozito yoluyla aldı.)

    Doğrudan para yatırmaya kaydolmamış kişilere kağıt çekler yaklaşık bir hafta sonrasına kadar postalanmaya başlamadı, ancak elektronik banka havalesi için 13 Mayıs'a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. İlk Ekonomik Etki Ödemesi banka kartları ön ödemeli olan, Mayıs ortasında yaklaşık 4 milyon kişiye gönderildi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    İkinci teşvik çeki Eylül Sonuna sarkmış durumda

    Bence once yasa cikmasini bekleyelim 🙂 Yasa cikarmadan masa basindan kalkmazlar diyorduk ama her sey normalmis gibi Kongre Eylul'e kadar ara verdi 🙂

  • ⭐⭐

    Bu sabah irs den gelen zarfi gorunce cok sevinmistim. IRS Nisan ayinda postaladigim vergi beyanimi eksik evrak formu 3531 irs formu yollamislar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Bu sabah irs den gelen zarfi gorunce cok sevinmistim. IRS Nisan ayinda postaladigim vergi beyanimi eksik evrak formu 3531 irs formu yollamislar.

    spesifik olarak neyin eksik oldugu yaziyordur, o kismi tamamlayip gonderin....

    Eger her seyi dogru anladiysaniz (buna emin olmalisiniz!) ve yanlislik olmadigini dusunuyorsaniz o durumda soyle bir cumle ile formu gonderebilirsiniz:

    "I acknowledge that all of information given by me is true and correct to the best of my knowledge."


  • Merhaba Arkadaşlar,
    2019 yılında Ekim ve Kasım aylarında Permanent Resident olarak ben ve eşim US de bulunduk. Mart 2020 ayı içinde Turbotax üzerinden Tax Refund 0.- Gelir ile beyan yaptım hiç çalışmadığım için . Ayrıca Nisan ayında IRS'in sayfasından Non-Filler olarak 1040 US Individual Income Form doldurdum. Amerika'da banka hesabım olmadığından daha önce beyanda bulunduğum kızımın yaşadığı adrese Çek olarak talepte bulunmuştum. Formumu aldıklarına dair bilgi notu aldım. Get my Payment sayfasından zaman zaman kontrol ettiğimde '' We Scheduled your check to be mailed on May 01, 2020 to the address we have on file for you. We will mail you a letter with additional information on this payment.'' şeklinde mesaj alıyordum. IRS 'in sayfasından araştırma yaptığımda bu şekilde ödeme alamayanların 3911 Taxpayer Statement Regarding Refund formunu doldurarak gönderilmesi gerektiğini öğrendim. Bu arada hala banka hesabımız olmaması sebebiyle Non-Filers 1040 2019 Formunu doldurduğum adres üzerinden kızımın banka hesap numarasını ( Last Name bizimki ile aynı) girerek güncelleme yaptım. Bu arada 3911 Form üzerindende kızımın banka hesap numaralarını bildirdim. Bu formu henüz göndermedim. Kızımın banka hesabını bildirmek bir sorun teşkil eder mi? Ne önerirsiniz? Halen bu ödemeyi alamamış olmak bende endişe yaratıyor. Sıkıntı ne olabilir acaba?


  • @ZaferY merhaba,bizde de benzer durum vardı,check kargolandı yaziyordu ama hiç elimize ulaşmadı.IRS i arayıp durumu anlattık takip başlattılar,IRS sürecin 6 hafta süreceğini,6 hafta sonra aramamız gerektiğini söyledi.8 hafta sonra sistemde(get my payment) tekrar yeni tarihle check in adrese gönderildiği yazdı ve ulaştı.Kızınızın hesap numarası sorun yaratır mı bilmiyorum ama aile dışı birinin hesap numarasını paylaşmak sorun yaratıyor diye biliyorum.


  • @evsna IRS takip sürecini nasıl başlattı? Telefon ile görüşmenizden sonra mı yoksa bir form ile başvurduktan sonra mı?


  • @ZaferY Telefonla durumunuzu anlatıp başlatabiliyorsunuz. +18009199835 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.Bağlanmak 1 saati bulabiliyor.


  • Trump 2. stimulus check için kongreye çağrı yapmış. gerçekleşecek gibi görünüyo.


  • @redsat2000 Merhaba, çok önceki bir entryinize yazıyorum ama benim durumum ile ilgili olabileceği için yazıyorum. Ne yapacağımı şarşırdım artık. Ben 2019 Eylül de geldim ama 2020'de çalışmaya başladım. 2019 için vergi beyanında bulundum ama çalışmadığım için gelirimi 0 olarak belirttim. Herhangi bir vergi iadesi de çıkmadı tabiki. Stimulus çek ise hala gelmedi. Vergi beyanında bulunduğum için de non-filler toolsa giriş yapmıyorum. Bu arada vergi beyanı sürecim de ilginç oldu. İlk defa gönderdiğim ve hiç gelirim olmadığı için sanırım, online olarak kabul etmedi. TurboTax üzerinden doldurdum ama çıktı alıp posta ile gönderdim. Benimle aynı durumda olan var mı, onlar alabildiler mi bilmiyorum. Biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz veya yönlendirebileceğiniz bir kaynak varsa sevinirim. Yardımcı olsanız da olmasanız da şimdiden çok teşekkürler.


  • @knnrn Merhaba, ben vergi beyanında bulundum ama 2019 da çalışmadığım için 0 olarak belirttim. Ayrıca ilk vergi beyanım olduğu ve gelirim de 0 olduğu için(sanırım) TurboTax online göndermemem izin vermedi, çıktı alıp gönderdim. Gelirim olmadığı için tax return de çıkmadı tabiki. Şimdiye kadar bekledim ama halen stimulus çek gelmedi. Non-fillers uygulamasına banka bilgilerimi de giremiyorum çünkü en başta vergi beyanında bulunduysan girme diyor. Bir öneriniz var mı, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bilgin-Tasyurek Şuraya girip bakınca ne çıkıyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum