Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Geçtiğimiz cuma 20 dakika telefonda bekledikden sonra sonunda cevap verdiler ama sadece sistemden dosyamıza baktılar,şuanda normal prosedürde ve herhangi bir problem yok dedi. 30 gün bekleyip eğer doyanızda bir gelişme olmazsa tekrar arayın dediler..yani spesifik bir yanıt alamadık.
    bizde kasım ayında gönderdik 9. aya geldik..


  • @Ozgur-tunali özgür bey bizde 1-130 için bekliyoruz 8 ay oldu dosya California centerda ancak eşim green card sahibi süreci daha uzatıyor biliyorum ancak arasam işe yarar mı hizlandiabilir mi?


  • @Ozgur-tunali Tebrikler. NVC asamasi digital oldugu icin bizim case approved olduktan bir gun sonra hemen NVC den email geldi case number felan ve CEAC websitesinde giris yaptiktan sonra hersey digital olarak ilerledi. Bizim case CR1 oldugu icin evraklar ona gore yukledik. Oncelikle 2 ayri bolum var 1. AOS yani finansal sponsor evraklari ve I-864 formu ( Formla beraber son 3 yilin vergilerini ve ben calistigim yerden calistigima dair yazi ve son 3 ayin odeme cikintilarini yukledim. 2. bolum ise DS260 formu ve civil evraklar ( Formla beraber evlilik cuzdani, Nufus kayit ornegi, pasaport, adli sicil kaydi ve bazi esimle ve ailelerimizle olan resimler). Bu dokumanlari yazicida okutup digital olarak yukleyebiliyorsun ve dosya ebati 2MB gecmiyecek sekilde ve bazi dosyalari birlestirerek gonderebilirsin mesela adli sicil kaydinin orijinali ve turkce cevirisini veya son 3 yilin vergi cikintilarini bir dosya olarak yukleyebilirsin. Dikkat etmen bir baska konu ise websitenin bazen tam dosyalari yuklerken donmasi veya hata vermesi. Dosyalarinin boyutunu kontrol ederek tekrar denemelisin. Umarim yardimci olabilmisimdir. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Selamlar bütün forum dostlarina..Uzun bekleyiş sonrası caseimin nvc ye yollandigina dair bir bildirim aldık..nvc aşamasını geçen arkadaşlardan neler hazırlamamiz gerektigi konusunda bilgi rica ederim.

    gozunuz aydin... ilk iletileri incelemeyi unutmayin...


  • @Levent-Akkaya Levent bey aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.cok guzel açıklamışsiniz..kafama tek bir şey takildi.sponsorluk icin sitede son yılına ait tax formu diyor ama siz IR1 olduğunuz icinmi 3 yıl istediler acaba?


  • @crazycells çok teşekkür ederim tebrik ve faydalı bilgileriniz için.


  • @Ozgur-tunali bey son 3 yil vergi alintisi opsiyonlu bu secenegi I-864 da goreceksiniz zaten ben saglam olsun diye son 3 yilin hepsini gonderdim. Dediginiz gibi son bir yil yeterli oluyor sanirim ama ben I-864 formda son 3 yil secenegini isaretledigim icin gonderdim. Bu arada bilmiyorum ne kadar bilginiz var ama sadece IRS websitesinden alacaginiz transcript (bunun turkcesini bilmiyorum kusura bakmayin) yeterli oluyor ben oyle yaptim. Bizim vize CR1 bu arada IR1 degil, yani evliligimiz daha yeni 2 yili gecmedi.


  • Arkadaşlar bizimdw ır1 vizemiz nvc tarafından haziran 2 sinde onaylandı.Randevu tarihi beklemekteyiz herkese bol bol sabırlar diliyorum ve teşekkür etmek istiyoruz çok yardımcı oldu bu platform bize 🙏🏻🙏🏻🙏🏻


  • @ggmellon Az kaldi kardesim biraz daha sabir insallah bugun yarin guzel haberler alicaz. Onemli olan pozitif enerjiyi yayalim arkadaslar.


  • bende guncelleme paylasayim NVC den hizlandirma talebin kabul olup dosyam konsolosluga gonderildikten sonra konsolosluk ile e mail ile iletisime gecip dosyamizin tarafiniza ulastigini en yakin zamanda esim icin mulakat tarihi vermeleribi talep ettigimi belirttim.2 gun sonra Ankaradan gunumuzu verdiklerine dair bir e mail geldi 28 agustosa gun verilmis.En yakin zamanda gerekli evraklar listesi ve mulakat konfirme maili alacagimizi yazmislar. Hayirlisiyla insallah bir erteleme yapmazlarsa mulakat tarihimizi hizlandirilmis olarak aldik.Darisi tum bekleyenlere diyelim.


  • @ice, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    bende guncelleme paylasayim NVC den hizlandirma talebin kabul olup dosyam konsolosluga gonderildikten sonra konsolosluk ile e mail ile iletisime gecip dosyamizin tarafiniza ulastigini en yakin zamanda esim icin mulakat tarihi vermeleribi talep ettigimi belirttim.2 gun sonra Ankaradan gunumuzu verdiklerine dair bir e mail geldi 28 agustosa gun verilmis.En yakin zamanda gerekli evraklar listesi ve mulakat konfirme maili alacagimizi yazmislar. Hayirlisiyla insallah bir erteleme yapmazlarsa mulakat tarihimizi hizlandirilmis olarak aldik.Darisi tum bekleyenlere diyelim.

    hayırlı uğurlu olsun. darısı başımıza 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ice hayirli olsun, gozunuz aydin... darisi diger forumdaslarin basina 🙂


  • @Levent-Akkaya yanlış yazmışım..çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..umarım en kısa sürede açılır konsolokluk sizin adınıza da


  • Merhaba

    Konsolosluk 7 agustosda bize randevu verdi .
    İstenilen evrakların arasında 2019 ırs transcripti sisteme yüklememiz gerektiğini ilettiler . Yeni bir sponsor bulmak zorunda kaldık çünkü eski sponsorun geliri yetmemişti . Evrakları sisteme yükleyecegim fakat kendi işi oldugu için birden fazla 1099 formu var 3-4 ünü yüklemem yeterlimi yoksa hepsinimi yüklemem gerekiyor.

    Birde ben hamileyim Ve haftamda 7 agustosda doluyor . 🤲🏻 Konsolosluk için ekstra hazırlamam gereken bir belge varmıdır biraz heycanlıyızda bu konuda .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neslikaan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba

    Konsolosluk 7 agustosda bize randevu verdi .
    İstenilen evrakların arasında 2019 ırs transcripti sisteme yüklememiz gerektiğini ilettiler . Yeni bir sponsor bulmak zorunda kaldık çünkü eski sponsorun geliri yetmemişti . Evrakları sisteme yükleyecegim fakat kendi işi oldugu için birden fazla 1099 formu var 3-4 ünü yüklemem yeterlimi yoksa hepsinimi yüklemem gerekiyor.

    Birde ben hamileyim Ve haftamda 7 agustosda doluyor . 🤲🏻 Konsolosluk için ekstra hazırlamam gereken bir belge varmıdır biraz heycanlıyızda bu konuda .

    Gozunuz aydin, cifte dugun 🙂
    dedikleri gibi acil dosyalardan baslamislar...

    Son yillara ait tum 1099'lari yuklesinler.

    Siz su an ABD'de misiniz?


  • Çok teşekkür ederim ☺
    Şuan abd deyim pazartesi doktoruma gidip yine güncel bir rapor iletecegim eşime dogumumla ilgili ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neslikaan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Çok teşekkür ederim ☺
    Şuan abd deyim pazartesi doktoruma gidip yine güncel bir rapor iletecegim eşime dogumumla ilgili ☺

    Evet, dogumla ilgili bir rapor olursa cok iyi olur. Esiniz mulakatta hizli bir sekilde vize almayi talep etsin, konsoloslar yardimci olacaktir.
    Hayirli olsun simdiden 🙂


  • Çok teşekkür ederim .
    İşlem bittiginde bütün detayları en başından itibaren burda paylaşacıgım . İlginizden olayı teşekkür ederim ☺☺


  • @neslikaan hayırlı uğurlu olsun inşallah en kısa sürede gelir eşiniz yaniniza ve doğuma yetişir..biz yetistiremedik bir ay gibi kaldı doğuma bizimde..doğum burda;tr de olacak şekilde ayarladık kendimizi şimdide oldukça hızlı şekilde ilerliyor..Hrrgun yeni bir bildirim alıyoruz nvc den..Eğer doğumdan önce biterse işimiz yazık olacak boşuna doğum için buraya gelmiş olacak eşimde 😊😊


  • @Ozgur-tunali

    Çok teşekkür ederim . Umarım bi aksilik çıkmazda vize onayını hemen alabilir .
    Olsun direk vatandaş olabiliyorsa bebeginiz orda yada burca farketmez bence dilerim tez zamanda hepimiz güzel sonuçlarla beklemeyi sona erdirebiliriz . Ve sizde hemen randevunuzu ve onayınızı alabilirsiniz inşallah 🤲🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum