Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Tam olarak yerleş(e)meyen herkesin olduğu gibi benim de kafamı oldukça meşgul eden bu konu hakkında son tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Kısaca durumumu özetlersem, Ekim'de ilk girişi ailece yaptık. Türkiye'deki işlerimizi düzenleyip tüm opsiyonlarımızı netleştirene kadar Nisan ayına geldik. Bu süre içinde daha önce hiç bulunmadığımız Florida bölgesinin daha uygun olabileceğine karar verdik ve ben Nisan ayının ortasında tek başıma Miami'ye doğru yola çıktım.
Aralık ayı gibi green cardlarımız Amerika'daki adresimize ulaşmıştı. O bölgeden Türkiye'ye gelen bir arkadaşımız vasıtasıyla da kartlarımızı temin ettik.
Miami'ye indiğimizde görevliler amerikan vatandaşları ve green card sahiplerini citizen bölümüne yönlendirdi. 2'si öğrenci vizesi, 1'i geçici göçmen vizesi ve 1'i de gc olmak üzere 4. girişimde ilk defa citizen bölümüne geçtim, pasaport memurundan önce de kiosklardan basit ve kısa bir işlem yapmak için yönlendirildim. Kiosktaki işlem adımlarını başarıyla takip etmeme rağmen üzerinde X olan bir çıktı ile pasaport memuruna yönlendirildim. Kendimi memura hazırladığım için çok dert etmeden pasaport memuru sırasına girdim. Bu arada kiosklardaki işlemler için şu video ve benzerleri yardımcı olacaktır. (
)Gelelim asıl mevzu olan pasaport memuru görüşmesine, bu noktada durumu etkileyen gerçekten çok fazla parametre var ve bunların çoğu kontrolümüz dışında, kendi tecrübelerim sonucundaki subjektif görüşüm; çocuklu ailelerin her zaman bir adım önde olduğu ve memurla kurulan iletişimin büyük önem taşıdığı. Gerisi olayın akışıyla şekilleniyor.
Bence en önemli nokta pasaport memurunun sorabileceği soruları düşündüğünüzde vereceğiniz cevapların kendinizi ikna edip etmediği, öncelikle kendinizi ikna edip bu cevaplara inanırsanız karşınızdakini de ikna etmeniz daha kolay olur diye düşünüyorum. Sonuçta karşımızdaki adamın işi bu ve günde yüzlerce insanla benzer durumları yaşıyor.
Sonuçta bu işin matematiksel bir formülü yok, 5. ayda giriş yaparken sorun da yaşayabilirsiniz 8. ayda rahatça giriş de yapabilirsiniz. Önemli olan nedenleriniz ve bunu nasıl aktardığınız.
Kendi tecrübeme gelince pasaport memuru beni oldukça sıcak karşıladı, daha öncesinde sevgili crazycells'in daha önce bahsettiği gibi Florida bölgesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Genel anlamıyla girişteki hava ve diyaloglar New york tecrübelerime göre çok daha rahattı. Memur öncelikle klasik sorularını sordu (yanımdaki nakit tutar vs.), bilmiyorum benim şansım mıydı ama memurun pozitif tutumu beni çok rahatlattı. Parmak izi prosedürüne geldiğinde espirili bir şekilde bozuk bir türkçe ile parmak izimi aldı, adamın neşeli tavrı üzerine türkçe de konuşunca ben guardımı indirmiş ve artık bu iş bitti derken, forma yazdığım adresin benim olup olmadığını sordu, ben de adresin bir arkadaşımın olduğunu benim de taşınma sürecinde olup işlerimi organize etmeye çalıştığımı söyledim. Adres konusundan sonra birden ciddileşti, vücut dilini ve ses tonunu tamamen değiştirerek ne zaman yerleşmeyi planladığımı sordu, ben de en kısa zamanda bunu istediğimi ama taşınmanın zor bir süreç olduğunu ve elimden geleni yaptığımı belirttim. Fazla uzatmadan zor olduğunun farkındayım ama fazla zaman geçmeden yerleşmemin benim için iyi olacağını belirtip beni yolcu etti.
Kısaca şahsi fikrim memurların ana amacı gc'nin suistimal edip edilmediği, sonuçta bu işin sonunda Amerikan vatandaşlığı var ve bunun için de belirli şartlar sağlanmak zorunda.
@crazycells Merhaba arkadaşlar,2012 greencard talihlisiyim.aynı yıl eşimle beraber kartlarımızı aldık geri dönük.bi sene sonra tekrar sorunsuz giriş yaptık.fakat tr de işlerimizi tamamlamak için geri döndük 5 yıldır giriş yapmadık..bu şekilde olup tekrar giriş yapmaya çalışan var mı aranızda.yoksa her türlü girişte kartıma el koyup geri gönderirler mi..süreç nasıl işliyor.mahkemeye aynı gün mü çıkıyorsun.bilgisi olan varsa çok sevinirm.hiç bir forumda bu tür bi durumda olan göremedim
@emrahcan1 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
@crazycells Merhaba arkadaşlar,2012 greencard talihlisiyim.aynı yıl eşimle beraber kartlarımızı aldık geri dönük.bi sene sonra tekrar sorunsuz giriş yaptık.fakat tr de işlerimizi tamamlamak için geri döndük 5 yıldır giriş yapmadık..bu şekilde olup tekrar giriş yapmaya çalışan var mı aranızda.yoksa her türlü girişte kartıma el koyup geri gönderirler mi..süreç nasıl işliyor.mahkemeye aynı gün mü çıkıyorsun.bilgisi olan varsa çok sevinirm.hiç bir forumda bu tür bi durumda olan göremedim
once yasal cevabi, sonra da pratikte en iyi olacak cevabi vereyim 
Yasal olarak su an gocmenliginizi kaybetmis durumdasiniz ama Green Card'inizin suresinin devam etmesi bir avantaj. ABD'den 1 yildan uzun sure disarda kaldiginiz icin yeni bir vize almaniz gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi
Fakat SB1 almasi cok zor bir vize, o nedenle uygulamaniz gereken yasal yok bu olsa da, pratikte Green Card'inizi kaybetmenize neden olur.
Pratikte en iyi olacak sey, sanki ABD'yi cok uzun sureli terketmemis gibi ABD'ye giris yapip en kotusune hazirlanmalisiniz, maalesef ki CBP gorevlisinin insafina kalmis durumdasiniz. Eger neden bu kadar uzun sure ABD disinda kaldiginizi ve bu seferlik girisinizin kalici olduguna ikna edebilirseniz sizi ABD icine sokabilir, cunku halihazirda gecerli bir Green Card'iniz var. Bu ihtimali olan ama yuksek olmayan bir olasilik, hatirlamis olayim. Cok buyuk ihtimal ABD disinda kalis surenizi uzun bulacagindan mahkemeye sevkedecek sizi. Maalesef sonraki surecteki timeline'i cok iyi bilmiyorum. Ne zaman mahkemeye girersiniz, ne kadar sure havalimaninda tutulursunuz... Fakat ayni gun mahkeme yapilacagini hic zannetmiyorum.
@crazycells zaman ayırıp beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Türkiyenin şimdiki durumunu sorguladıgımda riske atmayı göze alacağım.SB-1 vizesi için ankaradan randevu talep ettim sebepleride yazarak.fakat başvurunuz red edilmiştir diye bi mail geldi.sebepte bildirmemişler..aylardır yabancı ve türk forumları takip ediyorum.herkes aynı şeyi söylüyor.ama kimsede ben denedim başıma bu geldi demiyor :)abd den türk bi avukat sınırda temsili hakları olmadığını,bazen gçrmezden gelip içeri aldıklarını bazende takdir haklarını kullandıklarını söylemiş.Geri gönderileceğime emin olsam bileti gidiş dönüş alıcam ,o da belli değil..bi yazıda abd de güney eyaletlere giriş yapmak biraz daha rahat diyor.bu konuda bilgisi olan var mı.Ben daha çnce ikamet göaterdiğim nevada eyaletine girmeyi düşünüyorum.ordaki insanlar biraz daha medeni gibi geldi bana:)
@emrahcan1 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
@crazycells zaman ayırıp beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Türkiyenin şimdiki durumunu sorguladıgımda riske atmayı göze alacağım.SB-1 vizesi için ankaradan randevu talep ettim sebepleride yazarak.fakat başvurunuz red edilmiştir diye bi mail geldi.sebepte bildirmemişler..aylardır yabancı ve türk forumları takip ediyorum.herkes aynı şeyi söylüyor.ama kimsede ben denedim başıma bu geldi demiyor :)abd den türk bi avukat sınırda temsili hakları olmadığını,bazen gçrmezden gelip içeri aldıklarını bazende takdir haklarını kullandıklarını söylemiş.Geri gönderileceğime emin olsam bileti gidiş dönüş alıcam ,o da belli değil..bi yazıda abd de güney eyaletlere giriş yapmak biraz daha rahat diyor.bu konuda bilgisi olan var mı.Ben daha çnce ikamet göaterdiğim nevada eyaletine girmeyi düşünüyorum.ordaki insanlar biraz daha medeni gibi geldi bana:)
Evet, SB1 sorunlu maalesef. ben zamaninda Ankara konsoloslugundaki resmi istatistiklere bakmistim, maalesef red orani cok yuksek bir vize turu. Ama zaten siz o kadar yil icin eminim ne soylerseniz, konsolos ikna olmayacaktir.
Evet, ABD vatandasi olmadiginiz surece CBP gorevlileri sizi kapidan geri cevirebilirler maalesef. Ben de insanlarin yogunluktan sabirlarinin tukenmedini ve hayatlarini daha rahat yasadiklari guney eyaletlerden giris yapmanizi tavsiye ederim. Bence de ihtimali kucuk de olsa arttirmis oluyorsunuz.
@emrahcan1 sb-1 mulakatına girmedenmi başvurunuz red edildi acaba
https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv burdan randevu telap ettinizmi
yoksa konsolusluğa mail attıp sordunuz merakdan soruyorum
Evet randevu talebini o adres üzerinden mail yolu ile yaptım.2 hafta sonra randevu başvurunuz red edilmiştir diye cevap geldi.hiç bir sebep sunmaksızın
Hayır riske aticam da orda ne ile karşılacağımı bi bilsem içim rahat biletimi alicam.ayni gün dönebiliyormusun,nezaretemi atiyorlar,mahkeme gününü mü bekliyorsun...bi tabe tecrübe yok bütün forumlarda,yabanci forumlarda bile yok, bu da bana bi umut veiryor aslinda bi sekilde girebilirim gibi geliyor
@emrahcan1 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
Hayır riske aticam da orda ne ile karşılacağımı bi bilsem içim rahat biletimi alicam.ayni gün dönebiliyormusun,nezaretemi atiyorlar,mahkeme gününü mü bekliyorsun...bi tabe tecrübe yok bütün forumlarda,yabanci forumlarda bile yok, bu da bana bi umut veiryor aslinda bi sekilde girebilirim gibi geliyor
forumda New York'taki JFK havalimaninda calisan bir arkadas var, ben kendisine ulasayim belki bilgisi vardir. Oradaki turist girislerinde gordugu problemlerden daha once bana bahsetmisti, bu konuda da bilgisi olabilir...
Peki soyle birsey sormada fayda var.
Hic green cardina el konulan tanidik, arkadas felan var mi cevrenizde?
Bu daha bir net onguru sayglar bize.
crazy.. arkadaş tekrardan green card cekilişine katıla bilirmi
@yapay-zeka Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
crazy.. arkadaş tekrardan green card cekilişine katıla bilirmi
emrahcan1 beyden mi bahsediyorsunuz? Kanimca katilamaz, halihazirda gocmenken gocmenlik basvurusu yapmasi problem yaratabilir. Once resmi olarak Green Card'i teslim etmesi gerekir diye dusunuyorum.
crazycells jfk de çalışan arkadaşa sorabilirseniz gerçekten çok sevinirim.Biliyorum durumun tahminlere ve şansa dayalı olduğunu ,fakat insan yinede olumlu veya olumsuz bir şeyler duymak istiyor.Sonuçta geri dönme olasılığını illa ki kabullendim.Ama insanoğlu işte her zaman umut ile yaşamak ister....Fazla kurcalamak istemiyorum ama benim anladığım şu,Amerikaya girerim veya dönerim hiç farketmez.Yapacağım ilk iş birebir bütün yaşadıklarımı buraya foruma yazmak olucak.Çok teşekkür ederim ilginize...
@emrahcan1 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
crazycells jfk de çalışan arkadaşa sorabilirseniz gerçekten çok sevinirim.Biliyorum durumun tahminlere ve şansa dayalı olduğunu ,fakat insan yinede olumlu veya olumsuz bir şeyler duymak istiyor.Sonuçta geri dönme olasılığını illa ki kabullendim.Ama insanoğlu işte her zaman umut ile yaşamak ister....Fazla kurcalamak istemiyorum ama benim anladığım şu,Amerikaya girerim veya dönerim hiç farketmez.Yapacağım ilk iş birebir bütün yaşadıklarımı buraya foruma yazmak olucak.Çok teşekkür ederim ilginize...
cok tesekkurler. Arkadasa sordum, cevap geldigi zaman foruma donus yapacagim.
Merhaba herkese hayırlı forumlar. Sormak istediğim bir şey var. Acaba yeşilkart süresini doldurup ( yani amekada 5 yıllık süreyle çalışıp) vatandaşlık başvurusu hakkını aldıktan sonra ve başvuruyu gerçekleştirdikten sonra, vatandaşlık onaylanma süreci içerisinde amerikada yaşama ve çalışma zorunluluğu devam ediyor mu? Yani vatandaşlık onaylanma süreci içinde türkiyeye dönüş yapılsa ve sonuç açıklanana kadar türkiyede kalınsa sorun oluyor mu? Cevap için şimdiden teşekkürler
@emrahcan1 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
crazycells jfk de çalışan arkadaşa sorabilirseniz gerçekten çok sevinirim.Biliyorum durumun tahminlere ve şansa dayalı olduğunu ,fakat insan yinede olumlu veya olumsuz bir şeyler duymak istiyor.Sonuçta geri dönme olasılığını illa ki kabullendim.Ama insanoğlu işte her zaman umut ile yaşamak ister....Fazla kurcalamak istemiyorum ama benim anladığım şu,Amerikaya girerim veya dönerim hiç farketmez.Yapacağım ilk iş birebir bütün yaşadıklarımı buraya foruma yazmak olucak.Çok teşekkür ederim ilginize...
sayin @emrahcan1 gelen cevabi aktariyorum, biraz daha beklememiz gerekecek maalesef.
"su an Turkiye'deyim, fakat JFK'de boyle bir sorunla hic karsilasmadim. ABD'ye giriste sorun olursa genelde havalimanindaki polis departmanin'dan polisler geliyor hemen ve kisiyi tutukluyorlar ama bu genelde sorunlu kisiler icin oyle oluyor. Green card'la giren birinin su ana kadar nasil sorun yasadigina tanik olmadim. Genelde polisler gelince islemler basliyor ve sonra da kanunlara gore hareket ediyorlar, kisi neden tutuluyorsa ona gore muamele yapiyorlar. Su an icin bildigim bu kadar ama ABD'ye donunce arkadaslarla konusup yazarim tekrardan"
@meray Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
Merhaba herkese hayırlı forumlar. Sormak istediğim bir şey var. Acaba yeşilkart süresini doldurup ( yani amekada 5 yıllık süreyle çalışıp) vatandaşlık başvurusu hakkını aldıktan sonra ve başvuruyu gerçekleştirdikten sonra, vatandaşlık onaylanma süreci içerisinde amerikada yaşama ve çalışma zorunluluğu devam ediyor mu? Yani vatandaşlık onaylanma süreci içinde türkiyeye dönüş yapılsa ve sonuç açıklanana kadar türkiyede kalınsa sorun oluyor mu? Cevap için şimdiden teşekkürler
gecici olarak Turkiye'ye gidebilirsiniz ama vatandaslik mulakati sirasinda USCIS gorevlisi ABD ile iliskilerinizin kalmadigini dusunurse vatandaslik vermeyebilir. Vatandaslik sureci basladiktan sonra her asamada size eger bu sure icerisinde yurtdisina ciktiysaniz bildirim yapmaniz gerektigi hatirlatiliyor. Siz geri donusten bahsediyorsunuz, eger geri dondugunuze kanaat getirirlerse dosyanizi onaylamayabilirler, bilginize.
2004 Yılında aldığım green kartımla 2012 yılına kadar değişik sürelerde giriş çıkış yaptım ancak hastalığım nedeniyle 6 yıldır giriş yapmıyorum. Kartım 2014 yılında expire oldu. Elimde hastane belgeleri var. Ancak (SB-1, Returning Resident vizesi için) reddedilir ve kartımı alırlar düşüncesiyle TR'de elçiliğe başvurmak istemiyorum. Meksika sınırından girmeyi denesem daha mı kolay olur acaba? Olmadığı taktirde avukat bulup mahkemeye çıkmayı düşünüyorum. Önerisi olan kimse ve forumda bu konu ile ilgilenecek bir avukat var mıdır?
NOT: ABD'de hiçbir işte çalışmadım, vergi formu vermedim. Kredi kartım, banka hesabım, telefon numaram ve ehliyetim var.
@taurussian Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:
2004 Yılında aldığım green kartımla 2012 yılına kadar değişik sürelerde giriş çıkış yaptım ancak hastalığım nedeniyle 6 yıldır giriş yapmıyorum. Kartım 2014 yılında expire oldu. Elimde hastane belgeleri var. Ancak (SB-1, Returning Resident vizesi için) reddedilir ve kartımı alırlar düşüncesiyle TR'de elçiliğe başvurmak istemiyorum. Meksika sınırından girmeyi denesem daha mı kolay olur acaba? Olmadığı taktirde avukat bulup mahkemeye çıkmayı düşünüyorum. Önerisi olan kimse ve forumda bu konu ile ilgilenecek bir avukat var mıdır?
NOT: ABD'de hiçbir işte çalışmadım, vergi formu vermedim. Kredi kartım, banka hesabım, telefon numaram ve ehliyetim var.
Bol sanslar dilerim! Umarim deneyimli bir avukat bulabilirsiniz...
Resmi ve tek oneri SB-1, onun da dediginiz gibi kabul edilme ihtimali dusuk. Size ise yarayacak bir oneri veremiyorum maalesef, o nedenle ben de konu disi kalip yonlendirme yapmamayi tercih ederim. Tekrardan bol sans dilerim.
Merhaba @taurussian ,
Konu hakkinda bilgilerinizi paylasabilir misiniz?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum