Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
-
Arkadaşlar, kredinin onayı için benden green card ve schedule C belgelerini istediler. Ben bu belgeleri isteyen e maili reply yaparak mı dosyoları ekleyeceğim? Ya da başka hangi yolla gönderebilirim?
-
Bu işsizlik maaşı ileride naturalization sürecinde sorun çıkarır mı acaba? NC yüksek artış görülen yerlerden biri. Bu şartlarda çalışmak istemiyorum.
-
@ayhanhan reply diyerekten cevap veriyorsunuz
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin. Turkish style derken neyi kasdettiniz acaba ? Mall de calisan kim ? Anlayamadim kusura bakmayin
Hem UI alan hem de mallerde çalışan arkadaşlar var, Türk. Onlar gibi diyorum :) normalde EDD'ye bildirilmesi gerekiyor ama kimse bildirmiyor :)
-
@Anka
1-kredi. İçin bana hala onay maili gelmedi
2- 1000 d o ları aldım
3- verilen krediyi istediğimşz uerde kullanabilirmiyşz -
@HockeyUmpire2 2 gunde donus alan var (1k olan hibe kismini) ama ben basvurali 2 ayi gecti sadece bekleyin islemleriniz yapiliyor epostasi aldim. Bekliyoruz bakalim.
-
@Tugba, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin. Turkish style derken neyi kasdettiniz acaba ? Mall de calisan kim ? Anlayamadim kusura bakmayin
Hem UI alan hem de mallerde çalışan arkadaşlar var, Türk. Onlar gibi diyorum :) normalde EDD'ye bildirilmesi gerekiyor ama kimse bildirmiyor :)
Ben başvururken bildirdim uberden kazanıyorum diye o zaman da maaş vermediler 😂 ama kazandığım para 5’te 2 azalmıştı çok sallamadılar yani 😂😂😂
-
@caglaror hibe için ben de hala beklemedeyim, 3 hafta oldu herhalde başvuralı.
-
Sadece fikir yurutuyorum, bazi bilgileri onaylamak icin bazi dosyalari bekletiyor olabilirler...
Ve bu bilgiler icin 15 Temmuz'da son gonderim tarihi olan vergi bildirimlerini kullanacak olabilirler. O nedenle 2019 yilinin vergi bildirimini yapmayan arkadaslar varsa hizlica yapmalarini tavsiye ederim, belki bu sekilde daha hizli onay almak mumkun olur...
-
Başvuru yaptığım kredi 18.300 olarak approved oldu. Kredi şartlarını okuduğumda 3 yıl boyunca prayla yapılan tüm harcamaların receipt lernin saklanması gerektiğini belirttiklerini gördüm. Biraz kafa karıştırıcı bu yüzden parayı henüz çekmedim. Bu konuyla ilgili daha detaylı olanlar bilgi paylaşımı yaparsa çok faydalı olur.
-
@maranty, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Başvuru yaptığım kredi 18.300 olarak approved oldu. Kredi şartlarını okuduğumda 3 yıl boyunca prayla yapılan tüm harcamaların receipt lernin saklanması gerektiğini belirttiklerini gördüm. Biraz kafa karıştırıcı bu yüzden parayı henüz çekmedim. Bu konuyla ilgili daha detaylı olanlar bilgi paylaşımı yaparsa çok faydalı olur.
Bu parayi zarar goren isiniz icin harcamalisiniz ve bu harcamalarin dokumantasyonunu yapmalisiniz. Eger "audit" edilirseniz, parayi dogru sekilde kullandiginizi gostermeniz gerekiyor, bu konuda tum sorumluluk size ait.
-
@gkhanfeez teşekkür ederim
-
Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.
-
@Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.
yanlis hatirlamiyorsam, 31 Ocak 2020 oncesinde isinizin olmasi gerekiyor.
Siz kriz yardim kredisi degil de, normal krediye basvuru yapmalisiniz dediginiz durumda.
-
Henuz bir gelisme yok ! Siz ne durumdasiniz ?
-
@caglaror SBA yeni bir gecikme icin uzgunuz mesaji gondermis.
Thank you for contacting the U.S. Small Business Administration Customer Service Center regarding assistance related to the Coronavirus (COVID-19) Pandemic.
Your application is currently being reviewed by our processing department.
Due to the unprecedented volume of applications for COVID-19, you may experience some delays in processing your application. We are committed to getting you a determination as quickly as possible and apologize for any delays.
If you have additional questions or require further assistance, please call our Disaster Customer Service Center at 1-800-659-2955 or, for the deaf and hard-of-hearing 1-800-877-8339 (Monday through Friday from 8:00 am to 8:00 pm, Saturday and Sunday from 8:00 am to 8:00 pm Eastern Time) or email us at: [email protected].
Sincerely,
Sheraz D.Office of Disaster Assistance, Customer Service Center
U.S. Small Business Administration
1-800-659-2955
[email protected] -
Umarim aldiginiz isyeri yardim kredilerini bu haberdeki gibi harcamazsiniz :D
https://www.foxnews.com/us/miami-man-29-used-ppp-loans-to-buy-2020-lamborghini-huracan-doj
-
Yardim kredileri icin yapilan sorgulama banka kayitlarinda geciyor. Experian bu kaydi gostermesine ragmen digerleri gostermedi. Hard inquiry oldugundan kredi notuna negatif etki ediyor.
Not: Sorgu yapan taraf aciklamasinda US SM BUS ADMIN ODA gorulecektir. -
@caglaror Gecen hafta bir kontratli agent bana mesaj atti, IRS verilerime ulasmak icin izin belgesi gondermis, doldurup imzalayip yolladik. Belgeyi upload ettim SBA sistemlerine diye confirme etti. Bu gun SBA dan mesaj gelmis yeterli veri dogrulamasi yapilamadigindan basvurunuzun reddine diye.
Amerika da herseye itiraz edilir dusturu ile Turbo'nun bana verdigi IRS dokumunu ekleyip durumumu anlatan ve benim durumumda olanlarin destek aldigini belirten bir yazi ile gonderdim ve durumumun/basvurumun yeniden degerlendirilmesini istedim.
Bakalim gorecegiz. Gelismeleri buradan yazarim size. Teorik olarak 2019 vergi beyani olanlara ilkin 1k$ geri odemesiz destek sonrasinda da gelir durumlarina gore kredi teklifi sunuyorlardi. Ben neredeyse 6 ay olmasina ragmen henuz ancak red aldim. -
@caglaror Reconsideration yapmak icin ek belge istediler.
Soyle bir eposta aldim:
Dear SBA Applicant
Application Number: [330411*******]
We have reviewed your request for reconsideration of the above referenced disaster loan application. At this time, we are unable to complete the evaluation of your request until the following information is provided:
Documentation of US Citizenship, Permanent Resident Card, or Qualified Alien documentationThe requested information can be attached to an email and returned to [email protected].
Sincerely,
Application Processing Department
Office of Disaster Assistance
U.S. Small Business AdministrationGonderelim bakalim GC nin gorselini.
Amerikada herseye itiraz edebilirsiniz dusturundan hareketle israrliyiz...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum