Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları


  • @HockeyUmpire2 issizlik maasindan bahsediyorsan, TX da 2 haftada bir sana tayin edilen gunde pay request denen ve 10 kadar sorudanolusan bir form submit etmen gerekiyor. 600$/hafta + eyaletin senin gecmis kazancin gibi kriterlere gore ekledigi para ilk basvuruda sectiysen banka hesabina yoksa debit kart gonderiyorlar ona yatiyor.
    TX icin benim 3k ortalama aylik kazancim icin 2 haftalik 1452$ yatiyor. Ben ilk basvuruda vergiyi dusecek sekilde sectim. 160$ gibi vergi dusuldukten sonra verilen net para bu.
    Vergi sonrasi eyalet bana haftalik 126$ veriyor.
    Bu rakamlarin 600 $ disinda kalanlari eyalete ve onceki maas/gelir durumuna gore degisecektir. 21 July sonrasi odemelerde 600$ olmadan almaya devam edecegim. Eger destek devam karari alirlarsa ona gore devam eder. Her pay requeste can alici soru (her hafta icin ayri soruluyor) bu hafta calistin mi? Calistiysan me kadar kazandin? Arkadaslar tecrube ettiler, ne mebla yazarsan yaz issizlik destegi ya komik rakamlara dusuyor ya da sifir$ yatiyor hesaba. Calisip belirtmezsen de suc.
    Secenek ya calisip aylik 2900$ ustu net kazanc elde etmeye calismali ya da calismamali.
    Basvurulari red olan veya sonradan odenegi kesilenler var. Sebepler cok net degil.

  • ⭐⭐

    @caglaror Abicim bu sba loan I soruyorum 😊 bundan bahsetmende iyi oldu. Is yerinde bir amerikali arkadas hem calisip hemde federalin destegini aliyor. Bana sende basvur dedi ama aklim almadi bence yanlis bir durum var ama o cok emin .


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @caglaror Abicim bu sba loan I soruyorum 😊 bundan bahsetmende iyi oldu. Is yerinde bir amerikali arkadas hem calisip hemde federalin destegini aliyor. Bana sende basvur dedi ama aklim almadi bence yanlis bir durum var ama o cok emin .

    Loan başvuran Arkadaşlarımdan biliyorum. Kimisi 3 günde, kimisi 10 günde. Değişiyor. ( $1000 3 günde yatıyor). Ödemeler seneye başlıyor. Bu ay çektiniz, seneye temmuzda başlıyor. Taksitler de henüz loan almadan sistemde görünüyor zaten.

    NOT: Turkish style her yerde aynı demek ki. UI alıp mallde çalışanlar :D

  • ⭐⭐

    @Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin. Turkish style derken neyi kasdettiniz acaba ? Mall de calisan kim ? Anlayamadim kusura bakmayin


  • Arkadaşlar, kredinin onayı için benden green card ve schedule C belgelerini istediler. Ben bu belgeleri isteyen e maili reply yaparak mı dosyoları ekleyeceğim? Ya da başka hangi yolla gönderebilirim?


  • Bu işsizlik maaşı ileride naturalization sürecinde sorun çıkarır mı acaba? NC yüksek artış görülen yerlerden biri. Bu şartlarda çalışmak istemiyorum.

  • ⭐⭐

    @ayhanhan reply diyerekten cevap veriyorsunuz


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin. Turkish style derken neyi kasdettiniz acaba ? Mall de calisan kim ? Anlayamadim kusura bakmayin

    Hem UI alan hem de mallerde çalışan arkadaşlar var, Türk. Onlar gibi diyorum :) normalde EDD'ye bildirilmesi gerekiyor ama kimse bildirmiyor :)


  • @Anka
    1-kredi. İçin bana hala onay maili gelmedi
    2- 1000 d o ları aldım
    3- verilen krediyi istediğimşz uerde kullanabilirmiyşz


  • @HockeyUmpire2 2 gunde donus alan var (1k olan hibe kismini) ama ben basvurali 2 ayi gecti sadece bekleyin islemleriniz yapiliyor epostasi aldim. Bekliyoruz bakalim.

  • ⭐⭐

    @Tugba, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    @Tugba tesekkur ederim cevabiniz icin. Turkish style derken neyi kasdettiniz acaba ? Mall de calisan kim ? Anlayamadim kusura bakmayin

    Hem UI alan hem de mallerde çalışan arkadaşlar var, Türk. Onlar gibi diyorum :) normalde EDD'ye bildirilmesi gerekiyor ama kimse bildirmiyor :)

    Ben başvururken bildirdim uberden kazanıyorum diye o zaman da maaş vermediler 😂 ama kazandığım para 5’te 2 azalmıştı çok sallamadılar yani 😂😂😂


  • @caglaror hibe için ben de hala beklemedeyim, 3 hafta oldu herhalde başvuralı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sadece fikir yurutuyorum, bazi bilgileri onaylamak icin bazi dosyalari bekletiyor olabilirler...

    Ve bu bilgiler icin 15 Temmuz'da son gonderim tarihi olan vergi bildirimlerini kullanacak olabilirler. O nedenle 2019 yilinin vergi bildirimini yapmayan arkadaslar varsa hizlica yapmalarini tavsiye ederim, belki bu sekilde daha hizli onay almak mumkun olur...


  • Başvuru yaptığım kredi 18.300 olarak approved oldu. Kredi şartlarını okuduğumda 3 yıl boyunca prayla yapılan tüm harcamaların receipt lernin saklanması gerektiğini belirttiklerini gördüm. Biraz kafa karıştırıcı bu yüzden parayı henüz çekmedim. Bu konuyla ilgili daha detaylı olanlar bilgi paylaşımı yaparsa çok faydalı olur.


  • @maranty, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Başvuru yaptığım kredi 18.300 olarak approved oldu. Kredi şartlarını okuduğumda 3 yıl boyunca prayla yapılan tüm harcamaların receipt lernin saklanması gerektiğini belirttiklerini gördüm. Biraz kafa karıştırıcı bu yüzden parayı henüz çekmedim. Bu konuyla ilgili daha detaylı olanlar bilgi paylaşımı yaparsa çok faydalı olur.

    Bu parayi zarar goren isiniz icin harcamalisiniz ve bu harcamalarin dokumantasyonunu yapmalisiniz. Eger "audit" edilirseniz, parayi dogru sekilde kullandiginizi gostermeniz gerekiyor, bu konuda tum sorumluluk size ait.


  • @gkhanfeez teşekkür ederim


  • Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.

    yanlis hatirlamiyorsam, 31 Ocak 2020 oncesinde isinizin olmasi gerekiyor.

    Siz kriz yardim kredisi degil de, normal krediye basvuru yapmalisiniz dediginiz durumda.

  • ⭐⭐

    Henuz bir gelisme yok ! Siz ne durumdasiniz ?


  • @caglaror SBA yeni bir gecikme icin uzgunuz mesaji gondermis.

    Thank you for contacting the U.S. Small Business Administration Customer Service Center regarding assistance related to the Coronavirus (COVID-19) Pandemic.

    Your application is currently being reviewed by our processing department.

    Due to the unprecedented volume of applications for COVID-19, you may experience some delays in processing your application. We are committed to getting you a determination as quickly as possible and apologize for any delays.

    If you have additional questions or require further assistance, please call our Disaster Customer Service Center at 1-800-659-2955 or, for the deaf and hard-of-hearing 1-800-877-8339 (Monday through Friday from 8:00 am to 8:00 pm, Saturday and Sunday from 8:00 am to 8:00 pm Eastern Time) or email us at: [email protected].

    Sincerely,
    Sheraz D.

    Office of Disaster Assistance, Customer Service Center
    U.S. Small Business Administration
    1-800-659-2955
    [email protected]


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum