Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gkhanfeez teşekkür ederim


  • Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları

    Benim takildigim bir nokta var. Ben temmuzun 1 i itibari ile firma kurdum(kurulusu mart ama ilk satisimiz july 1 de oldu). bu yardimlar kapsaminda destek almam mumkun mudur tam emin olamadim. durust olmak gerekirse su an ki gidisatimiz iyi, ama mevcut butcemizi zorlamadan para cevirmek amaciyla basvurmak istiyorum.tabi bunun yaninda borclarimiz da var halaa.bi yandan da etik mi degil mi diye de kendime soruyorum ama cikamiyorum isin icinden.hani loan sa loan alip duzenli bir sekilde borclarimi yaymak isime gelir dogrusu, cunku isi kurarken bankalar kredi vermediler ve kendi birikimimi ve kredi kartlarimi zorladim biraz.

    yanlis hatirlamiyorsam, 31 Ocak 2020 oncesinde isinizin olmasi gerekiyor.

    Siz kriz yardim kredisi degil de, normal krediye basvuru yapmalisiniz dediginiz durumda.

  • ⭐⭐

    Henuz bir gelisme yok ! Siz ne durumdasiniz ?


  • @caglaror SBA yeni bir gecikme icin uzgunuz mesaji gondermis.

    Thank you for contacting the U.S. Small Business Administration Customer Service Center regarding assistance related to the Coronavirus (COVID-19) Pandemic.

    Your application is currently being reviewed by our processing department.

    Due to the unprecedented volume of applications for COVID-19, you may experience some delays in processing your application. We are committed to getting you a determination as quickly as possible and apologize for any delays.

    If you have additional questions or require further assistance, please call our Disaster Customer Service Center at 1-800-659-2955 or, for the deaf and hard-of-hearing 1-800-877-8339 (Monday through Friday from 8:00 am to 8:00 pm, Saturday and Sunday from 8:00 am to 8:00 pm Eastern Time) or email us at: [email protected].

    Sincerely,
    Sheraz D.

    Office of Disaster Assistance, Customer Service Center
    U.S. Small Business Administration
    1-800-659-2955
    [email protected]


  • Umarim aldiginiz isyeri yardim kredilerini bu haberdeki gibi harcamazsiniz 😃


  • Yardim kredileri icin yapilan sorgulama banka kayitlarinda geciyor. Experian bu kaydi gostermesine ragmen digerleri gostermedi. Hard inquiry oldugundan kredi notuna negatif etki ediyor.
    Not: Sorgu yapan taraf aciklamasinda US SM BUS ADMIN ODA gorulecektir.


  • @caglaror Gecen hafta bir kontratli agent bana mesaj atti, IRS verilerime ulasmak icin izin belgesi gondermis, doldurup imzalayip yolladik. Belgeyi upload ettim SBA sistemlerine diye confirme etti. Bu gun SBA dan mesaj gelmis yeterli veri dogrulamasi yapilamadigindan basvurunuzun reddine diye.
    Amerika da herseye itiraz edilir dusturu ile Turbo'nun bana verdigi IRS dokumunu ekleyip durumumu anlatan ve benim durumumda olanlarin destek aldigini belirten bir yazi ile gonderdim ve durumumun/basvurumun yeniden degerlendirilmesini istedim.
    Bakalim gorecegiz. Gelismeleri buradan yazarim size. Teorik olarak 2019 vergi beyani olanlara ilkin 1k$ geri odemesiz destek sonrasinda da gelir durumlarina gore kredi teklifi sunuyorlardi. Ben neredeyse 6 ay olmasina ragmen henuz ancak red aldim.


  • @caglaror Reconsideration yapmak icin ek belge istediler.
    Soyle bir eposta aldim:
    Dear SBA Applicant
    Application Number: [330411*******]
    We have reviewed your request for reconsideration of the above referenced disaster loan application. At this time, we are unable to complete the evaluation of your request until the following information is provided:
    Documentation of US Citizenship, Permanent Resident Card, or Qualified Alien documentation

    The requested information can be attached to an email and returned to [email protected].
    Sincerely,
    Application Processing Department
    Office of Disaster Assistance
    U.S. Small Business Administration

    Gonderelim bakalim GC nin gorselini.
    Amerikada herseye itiraz edebilirsiniz dusturundan hareketle israrliyiz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuda bana aktarilan baska gelismeler de var, SBA verilen kredilerin takibini bankalara vermis. Bankalar teker teker bu krediyi alan kisilerin dogru basvuru yapip yapmadigini, is yerine ait belge ve bilgilerin dogrulugunu ve paranin dogru harcanip harcanmayacaginin kontrolunu yapacak.

    Eger gercek bir is yeriniz yoksa ya da bagimsiz olarak da olsa calismiyorsaniz ve yine de bu krediyi alip kendi ozel isleriniz icin harciyorsaniz problem yasayacaksiniz. Zaten bunun olmamasi gerektigini ve sadece is yeri sahibiyseniz (self-employed ve freelance calisanlar da dahil) bu kredilere basvuru yapmaniz gerektigini forumda ve facebook grubunda defalarca aktarmistik. O nedenle hicbir basvuruda yanlis veya eksik bilgi vermemelisiniz.


  • @crazycells pratik olarak zaten isleyemeyen bir isyerine yatirim veya idame odemeleri yapip o parayi da batirmak hayatin akisina ters. Buyuk kisim SBA kredisi kullanan bence hayati ihtiyaclarinda kullandi. En azindan bir kismini. 1 yil geri odemesi olmadigindan ancak seneye sorgulanabilir. Seneye zaten pandemi etkisini kaybederse krediler odenmeye baslandiginda sorun kalmayacaktir. Bu arada cok alakasiz kisilere kredi veren (sartlari gevsek tutan) SBA da sorunlu. 1 gunde 20k-40k kredi verilen geliri dusuk kisiler oldugunu duyuyoruz. 1k hibe ise kime nasil verildi belli degil. Ben ilk basvuranlardanim ama alamadim. Benden 2 ay sonra basvuran arkadaslar var 2 gunde hesaplarina yatti para. Diger parametreler de ayniydi.
    Firtina henuz dinmedi. Sag cikarsak ne ala...


  • @caglaror yanlış bilmiyorsam @crazycells in bahsettiği PPP kredisi ki bunda geri ödeme olmuyor doğal olarak ta parayı nereye harcadığınızı kontrol ediyorlar. SBA nın direk kendi verdiği (benimde başvurup aldığım) kredisi ise aylık taksitler ve faizi ile beraber bir sene sonra başlayarak geri ödüyorsunuz. Bunda herhangi bir kontrol olmuyor. Başvurduğum dönemde benden de greencartımı istemişlerdi ve sonra birkaç gün içerisinde hesabıma geçti. Yani yüksek ihtimalle bir sorun yaşamadan alırsınız. Şimdiden güle güle kullanın 👍


  • @ckanak benim bildiğim sba dan alınan kredilerde de kontrol yapılıyor parayı gösterdiğin işte harcaman gerekiyor diye biliyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ckanak Evet, SBA'nin verdigi EIDL (Economic Injury Disaster Loan ) kredisinden bahsediyorum. PPP daha farkli.

    SBA'dan aldiginiz bu kredileri 1 yil sonra odemeye baslayacaksiniz ve 30 yillik taksit olacak ama yine de o paralarin isiniz icin harcanmasi gerekiyor.


  • @caglaror SBA'nin amaci zaten kucuk isletmelerin islerini yapmaya devam edebilmesi. Mukemmel bir organizasyon ama restoranlar dahil bu krediyi alanlarin yuksek ihtimalle cogunlugu dogrudan isi ile iliskilendiremeyecegi bazi hayati taraflara harcadilar. Disaster ile ilgisini kurabildiginiz surece harcamanin isinizle bagini da kurabilirsiniz diye dusunuyorum.
    Kendim icin ornek verirsem (ki serbest meslekte isle ilgili Injury cok sinirli metadir) Lyft yapamadim. Hastalik bulas riski cok yuksekti. Hala da yapabilecegimi sanmiyorum. Bu arada Lyft'i yeniden yapabilmek icin (Lyftten kazandigim parayla) gecinmem icin gereken giderleri karsilarsam SBA kredisi ile aslinda Lyft'i devam ettirebilmis olmami (6 ay sonra) saglamis olurum.
    Ben SBA kredisi basvurusundan red aldim zaten. Reconsider etsinler diye israrla eposta yolluyorum. En son belge eksik dediler IRS dokumune ve SSN'e ragmen. Her durumda ben yeni bir XL arac alir ve onunla Lyft yaparsam veya aracimin bakim masraflarinin yapildigini ispat edebilirsem, vb. bu amaca hizmet olur. Dogrudan sahis hizmeti seklinde serbest meslek yapanlarin SBA kredisini nereye harcadiklarini belgelendirmeleri cok daha zor olabilir.
    SBA kredisi ile ev alirsak iste o zaman aciklamak epey zor olur 🙂 . Evi ofis olarak gosterip home-ofis calisan bir yazilimciyim dersek belki 😛
    Saka bir yana bana $1k yi da vermediler zaten.


  • @caglaror Bu gun SBA reconsider talebimi kabul ettigini bildiren bir eposta atti. Evraklari kronolojik siraya gore isleme aldiklarini da belirtmisler. Ilgili memura gonderdik dediler. Beklemeye devam.


  • @caglaror Yaklasik 2 haftadir onerilen 6.5k rakaminin onaylanacagi sayfada durum statik. Ekran goruntusunde gorundugu gibi bekliyorum. Acaba yapmam gereken baska seyler var mi diye merak ettim. Dokuman yuklemede elimdeki dokumanlari yukledim ama sanirim henuz dokuman istenmedi benden.
    ![alt metni](SBA-sondurum-info-anonym.JPG görsel url)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror sizden kaynaklanan bir durum oldugunu sanmiyorum, son zamanlarda bu konuda bilgi aktaran ya da soru soran herkes cok fazla belge istenip kontrollerin arttiginden ve surecin cok yavas islediginden bahsediyor.



  • @israfil 600 dolarlik bir yardim çeki olacağı söyleniyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum