Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler
-
@nikbinlik esinizi etkileyecegini zannetmem... doktora ogrencisi dersler bittikten sonra full time research aliyor... dolayisi ile okulun online olmasi onu etkilemez... muhum olan okulun kapali olmamasi... mesela advisor'i okula gidip geliyor mu... teknik bir alansa lab ler acik mi... okul acik oldugu surece onun icin ortada online'lik bir durum yok...
-
Allow F-1 students to stay in the US through the fall semester if instruction is online due to the pandemic
-
Birgunde demesin vatandas olmayan greencardlilar ulkeyi terketsin diye ?
-
@HockeyUmpire2 Daha önce sınırlı da olsa denedi. Elinde kalem dilediğince yazıp çiziyor.

-
Dun gece saatlerce anketleri inceledim. benim tahminim garanti cumhuriyetci gozuken 1-2 state'i bile kaybedip, rezil olup gidecek.
-
@gizem19 evet teknik bir alan ve lablar da kapalı
-
-
Olaya bak, bu yıl Ekim ayında F1 görüşmesine gidecektim göya.... Anlamadığım konu ABD F1 vizelerini açtı diyelim. Kayıt olacağım okul uzaktan eğim verse dahi gidip F1 vize mülakatına mı gireceğim

-
@Majezik Muhtemelen en gec 2021 basi vizeye ihtiyaciniz olacak dolayisi ile F1 vizenizi almaniz lazim... nasil bir egitim icin ABD ye geleceginizi bilmiyorum... fakat okula baslamadan ABD vizesi alabileceginizi gostermek gerekli yada onemli olabilir... mesela graduate school ya da competitive college icin...
-
@Majezik, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler
Olaya bak, bu yıl Ekim ayında F1 görüşmesine gidecektim göya.... Anlamadığım konu ABD F1 vizelerini açtı diyelim. Kayıt olacağım okul uzaktan eğim verse dahi gidip F1 vize mülakatına mı gireceğim

Hayır, online eğitim veren bir okula kaydolursanız konsolosluk vize vermeyecek.
-
@gizem19, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler
@Majezik Muhtemelen en gec 2021 basi vizeye ihtiyaciniz olacak dolayisi ile F1 vizenizi almaniz lazim... nasil bir egitim icin ABD ye geleceginizi bilmiyorum... fakat okula baslamadan ABD vizesi alabileceginizi gostermek gerekli yada onemli olabilir... mesela graduate school ya da competitive college icin...
Vize almaya uygun bir okuldan kayıt olup I-20 almadığınız sürece öğrenci vizesi alamazsınız. Önce kayıt, sonra vize randevusu.
-
@mydream, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler
@Majezik, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

Su anda hemen hemen hepsi online egitime gectiler ve buyuk ihtimalle de onumuzdeki 2-3 semester bu boyle devam edecek. Tabii ki bazi okullar bu vize uygulamasini delmek icin yeni yontemler gelistirebilirler ama her okulun da bunu yapacagini sanmiyorum.
-
@MySea, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler
@mydream, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

Su anda hemen hemen hepsi online egitime gectiler ve buyuk ihtimalle de onumuzdeki 2-3 semester bu boyle devam edecek. Tabii ki bazi okullar bu vize uygulamasini delmek icin yeni yontemler gelistirebilirler ama her okulun da bunu yapacagini sanmiyorum.
Davalar başladı bu konuda Harvard, MIT Sue Feds Over Rules Barring International Students
-
Dil okullari da sinif egitimine gecis yapip, surece hizli sekilde adapte olmaya baslamis:
https://yesilkartforum.com/forum/post/152631
Sevindirici haberler, bu sekilde magdur kisi sayisi oldukca azalacaktir. Eger bulundugunuz bolge online egitim vermek zorundaysa, baska bir sehirdeki bir okula transfer olmak en mantiklisi gibi gorunuyor.
-
Ogrenci vizelerinin askiya alinmasi sonucu eyaletlerin tahmini kayiplari hakkinda:
-
@MySea elinize saglik...
Eyalet basina dusen uluslararasi ogrenci sayisinin haritasi:

Bu durumdan en cok California ve New York eyaletleri etkilenmis gibi gorunuyor...
-
öğrenciler hakkındaki karar iptal edilmiş. sırada iltica var.
-
Guzel haberler...
Massachusetts Bolgesi Hakimi Allison Burroughs'un duyurdugu habere gore, MIT ve Harvard gibi universitelerin tepkisi ve davasi nedeniyle hukumet bu uygulamadan geri adim atiyor...
Fakat hakim henuz dosyanin tamamen kapanmadigini da duyuruyor, dolayisiyla nasil bir anlasmayla durumun cozume kavusacagini bekleyecegiz.
-
Yeni gelecek ogrencilere giris yasaklari hala var:
-
First-year international students “will not be able to enter the United States” if enrolled in entirely virtual course loads.
BU sadece tüm derslerini online alan öğrenciler için geçerli.
Amerika'da kayıt olacağınız okulla görüşürseniz onların da önlemlerini yasaya uygun hale getirerek. Belirli bir sayıda krediyi sınıfda veya hibrit olarak vereceklerdir ve bu sayede F-1 visa almanız gerçekleşebilir.
Benzer Başlıklar
141
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.5k