IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@okyay96 merhabalar. NVC ye ne zaman belgelerinizi yüklediniz? Toplam belgelerinizin yükleme ile approve olması ne kadar bir zaman aldı?
-
@okyay96 bu tarihleri ve bilgileri imzaniza aktarirsaniz iyi olur.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
@neslikaan bizde aynı dertten magdur olduk..Derdimizi kimseye anlatamadik.onlar onları o onu arayıp söyleyin diyip duruyor.ve esimin burada tr de doğum yapmasına karar verdik.insanlar onbinlerce dolar harcar oraya gidip doğum yapabilmek için bizede bu düştü..uscis onayı aldık.enazindan bir aylık bir haftalık bir kaç günlük sadece doğum için gidip döneyim talebimize bile olumsuz cvp verdiler..umarım siz başarırsınız arkadaşlar
-
@Ozgur-tunali
Ne yazıkki nvc bir şekilde dönüş saglamıyor . Tek yapmaları gereken dosyamı ankaraya göndermek . Onun için bile cevap alamadım -
@crazycells merhabalar
bugun nvcden 2. kez ek belge maili geldi iki tane. size danismak istiyorum bir tanesinde;
Sevin does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants for this case. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 for a joint sponsor may be submitted. FINANCIAL SPONSORSHIP RESPONSIBILITIES: Financial sponsors, joint sponsors, and applicants should be aware of responsibilities when signing an I-864 and the consequences for a sponsored immigrant's acceptance of federal means-tested public benefits. For more information visit https://nvc.state.gov/aos.
yaziyor. benim zaten gelirim yetersiz oldugu icin sponsor gostermistik bununla ilgili yapacagim ya da yukleyecegim bir sey yok saniyorum ki. biraz bilgilendirme gibi bir mesaj anladigim kadariyla.
ikinci mesaj ise benim suanda calistigimi kanitlamami istiyorlar. ben ilk basvurdugumuzda calismiyordum suanda ise ailemizden birinin yaninda calisiyor gozukuyorum sadece turkiyede. Sizce bu isle ilgili belgelerimi yuklemeli miyim yoksa en basta calismiyorum dedigim icin yine calismadigimi yazan bir mektup mu yazmaliyim? kafam birazcik karisti. -
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhabalar
bugun nvcden 2. kez ek belge maili geldi iki tane. size danismak istiyorum bir tanesinde;
Sevin does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants for this case. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 for a joint sponsor may be submitted. FINANCIAL SPONSORSHIP RESPONSIBILITIES: Financial sponsors, joint sponsors, and applicants should be aware of responsibilities when signing an I-864 and the consequences for a sponsored immigrant's acceptance of federal means-tested public benefits. For more information visit https://nvc.state.gov/aos.
yaziyor. benim zaten gelirim yetersiz oldugu icin sponsor gostermistik bununla ilgili yapacagim ya da yukleyecegim bir sey yok saniyorum ki. biraz bilgilendirme gibi bir mesaj anladigim kadariyla.
ikinci mesaj ise benim suanda calistigimi kanitlamami istiyorlar. ben ilk basvurdugumuzda calismiyordum suanda ise ailemizden birinin yaninda calisiyor gozukuyorum sadece turkiyede. Sizce bu isle ilgili belgelerimi yuklemeli miyim yoksa en basta calismiyorum dedigim icin yine calismadigimi yazan bir mektup mu yazmaliyim? kafam birazcik karisti.Evet, ilk mesaj bilgilendirme amacli. Konsolosluga ilgili belgeleri goturmeniz yeterli olacak.
Ikinci mesajda nasil bir ifade kullanmislar acaba? Garip bir istek... ABD'de calisip, domicile olma ile ilgili belgeleri konsoloslugun almasi yeterli oluyor cunku normalde.
-
@crazycells su sekilde yazmislar, birazdan arayip bilgi alacagiz.
Please submit proof of Sevin 's current employment. For more information, visit https://nvc.state.gov/fin. -
@crazycells aradik az once daha issiz olduguma dair ve amerikada ne is yapacagimi acikladigim bir mektup istediklerini soylediler. sanirim onceden buna konsoloslukta bakarken simdi artik NVC den istiyorlar ya da bize oyle denk geldi :)
-
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells aradik az once daha issiz olduguma dair ve amerikada ne is yapacagimi acikladigim bir mektup istediklerini soylediler. sanirim onceden buna konsoloslukta bakarken simdi artik NVC den istiyorlar ya da bize oyle denk geldi :)
olabilir... su sponsorluk konusunun ilk iletilerini inceleyin, nasil bir belge duzenleyeceginizi anlarsiniz zaten:
-
Konsolosluklardan haber var mı arkadaşlar tahmininizce ne zaman açılır?
-
@hjkkll Henüz bir tarih yok . Verilen randevularda iptal edilmiş tekrardan sanırım .
-
@hjkkll Youtube da Avukat Volkan Anik bir video paylasti yavastan randevular Ankara konsoloslugunda verilmeye baslanmis diye bir bilgi paylasti.Kendi musterilerinden pandemi surecinde mulakati iptal edilenler temmuz sonuna randevu almis.Umarim bu haber dogrudur ve bizlerede sira gelir 🤲🏻
-
@ice şimdi ben de dinledim. Çok çok iyi bir haber muhtemelen Ağustos sonunda Amerika'ya giriş yapabileceğiz. Herkesin gözü aydın
-
@Nihan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Nihan sanki size telefon veya email yolu ile bir bilgi gelmişti diye hatırlıyorum ben yanlış mi hatırlıyorum acaba. Bize hiç Birsey gelmedi 🙄
Esimin telefonuna bir mesaj geldi sadece. Uc basvurumuz icin ayri ayri IOEXXXXX numaralari ile birlikte. Sonrasinda USCIS sayfasinda 10 Ekimde onlara ulastigini okuduk ve postaya verildigini. O gunden beri bekliyoruz biz de.
Nihayet uzun bir bekleme sureci sonunda NVC asamasina gectik ve odemelerimizi yaptik. Ds-260 formu icin odeme onayi bekliyoruz. Surecle ilgili gelismeleri paylasmak istedim.
PD: October 10, 2019
NVC: July 7, 2020 -
@ice inş 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
Bu ileti silindi! -
Mrs.Cakal zaten senin gelirin yeterli olmadığından yada Türkiye'de çalıştığın için Amerika'da çalışan ve geliri yeterli olan birisini sponsor göstermene rağmen halen senin iş durumunu sormaları çok ilginç geldi. Sadece şunu biliyorum, interview sırasında Amerika'ya taşınma niyetine yönelik Amerika'da işinin olması, iş aramaya yönelik girişimlerinin olması vb gibi şeyler Amerika'ya taşınma niyetini gösterecek gibi birseyler okumuştum.
-
@crazycells
3 martta gönderdiğimiz evraklarımız dün itibariyle onaylandı ve nvc asamasına gectim.online olarak takıp ediyoruz.nvc aşamasına geçtiğime dair mail de aldım- şimdi yapmam gereken ds260 için para yatırmak mi?
- ilk evliliğinden olan oğlum için ek evrak istemişler.çocugun bana ait olduğunu ispatlayan evraklar.bunları göndermiştim (pasaport,velayet,resim vs..)
şimdi ne tür bir evrak göndermeliyim? nüfus cüzdanı ve bir kaç resim ve doğum evrakini göndermem yeterli mi? ve benm evrak sürecim ilerlerken oğlumun süreci geride mi kalacak? biraz panik oldum sanırım.kendi dosyam ilerlerken oğlumun onay süresi geriden gelecek? bu durum için öneriniz nedir ali bey
tesekkürler
-
@bonjour ocak ayının başında ilk evrakları yükledik 3 kere evrak eksiği maili aldık sonuç olarak temmuz ayının başında tüm evraklar approve oldu eğer eksik evrak olmasaydı 2 ay içinde onaylanacaktı diye düşünüyorum her eksik evrak süreci 2 ay uzatıyor
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Mrs.Cakal zaten senin gelirin yeterli olmadığından yada Türkiye'de çalıştığın için Amerika'da çalışan ve geliri yeterli olan birisini sponsor göstermene rağmen halen senin iş durumunu sormaları çok ilginç geldi. Sadece şunu biliyorum, interview sırasında Amerika'ya taşınma niyetine yönelik Amerika'da işinin olması, iş aramaya yönelik girişimlerinin olması vb gibi şeyler Amerika'ya taşınma niyetini gösterecek gibi birseyler okumuştum.
ben de daha once duymamistim, yeni veya sadece bazi dosyalara yapilan bir uygulama olabilir...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum