Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    COVID-19 ve USCIS uzerine etkilerini diger konulardan ayirmak gerektigini dusunuyorum. Bu baslik altina USCIS ozelindeki gelismeleri aktarabiliriz...

    ABD icinde statu degisikligi ve uzatmasi (COS ve EOS) yapan veya Green Card basvurusu (AOS) yapan herkesin surecini USCIS degerlendiriyor.

    USCIS, COVID-19 pandemi surecinde uzun bir sure kapaliydi, randevu vermiyordu ama basvurulari hala degerlendiriyordu. Sonra yer yer acilmaya basladi, fakat gectigimiz gunlerde USCIS butcesi ile ilgili aciklama yayimlandi:

    Eger Kongre, istenilen butceyi 3 Agustos'a kadar onaylamazsa ya da geciktirirse, USCIS'teki tum islemler de gecikme bekleyebiliriz... Zaten USCIS randevulari uzun sure yapamamisti, eger butce onaylanmazsa islemlerde ciddi gecikmeler yasanabilir.

    Bildigim kadariyla Kongre ayin 20'sine kadar tatile girdi, 20 Temmuz-7 Agustos arasi bir daha calisip sonra yeniden tatile girecek. Bu surecte eger cikarsa yeni stimulus paketi ve USCIS konusunda yasalar bekleniyor...

    USCIS, daha once (30 Mart) postalarda yasanan gecikmeler ve pandemi dolayisiyla evrak surecini 60 takvim gunu uzatmisti... Bu surec 1 Mart ve 11 Eylul arasini alacak sekilde yeniden duzenlendi. Eger asagidaki belgeler konusunda USCIS'e gonderim yapmaniz gerekiyorsa normalde verilen sure +60 takvim gunu otomatik olarak uzatildi.

    • Requests for Evidence;
    • Continuations to Request Evidence (N-14);
    • Notices of Intent to Deny;
    • Notices of Intent to Revoke;
    • Notices of Intent to Rescind and Notices of Intent to Terminate regional investment centers;
    • Filing date requirements for Form N-336, Request for a Hearing on a Decision in Naturalization Proceedings (Under Section 336 of the INA); or
    • Filing date requirements for Form I-290B, Notice of Appeal or Motion.

    kaynak:
    https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-extends-flexibility-responding-agency-requests-0

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Kongrenin tatiliyle ilgili bilgileri Forbes'ta gormustum, ilgili sayfadan direkt aktariyorum:

    If Congress includes a second stimulus check, your second stimulus check could be sent as early as August. It’s all based on this congressional schedule. Here’s why:

    • No stimulus check in July: Don’t expect a second stimulus check in early July.
    • Congress on vacation: Congress is on recess starting Friday, July 3 and members will not return to work until Monday, July 20.
    • Will there be a second stimulus check? During this recess, members will decide whether to include a second stimulus check in the next stimulus.
    • Congress back to work: Congress is only in Washington from July 20 to August 7.
    • Next stimulus: That means that Congress has 15 working days to approve a second stimulus check.
    • August 7, 2020: Congress likely will approve the next stimulus package before August 7. Why? Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-KY) has said that he wants to approve the next stimulus before Congress is on recess in August.
    • August recess: That’s right. Congress is also on recess from August 10 to September 7.
    • Congress back in session: Congress is next in session from September 10 to September 25. While it’s unlikely Congress would wait until September to approve the next stimulus package, it’s a possibility.
  • ⭐⭐

    Vatandaslik basvurumu subat ayinda covid sorunlari baslamadan yapmistim. O zaman case tamamlanma suresi ocak 2021 gozukuyordu. Basvurduktan hemen 1 ay sonraya randevu vermislerdi. Ancak covid nedeniyle iptal oldu. Yeni randevuyu bekliyoruz. Case tamamlanma suresi olan ocak 2021 web sitelerinde hala ayni degismedi


  • Bugün re-entry permit evraklarını postaladım. Bakalım bizim işlemler ne kadar sürecek ? Plan ekim başı ancak USCIS işini önce Allah sonrada bizim Trump efendi bilir.


  • @redsat2000 Turkiye'ye donus?


  • @MySea, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    @redsat2000 Turkiye'ye donus?

    @MySea Bir senede esimi sadece 20 gun gordum. ABD durumlar ic acici degil .Sikintili donemde yapacagimin maksimumunu tamamladim. Kalmam gereken surenin yarisi bitmis olacak yarisini da 2 yil sonra tamamladigim taktirde 5 sene bitmis olacak. Ancak bu gidis sadece 2 sene icin Abd ile ilgili fikrimde degisiklik yok yola devam


  • @redsat2000 Anladim, kolay gelsin o zaman..


  • @redsat2000 repermit alınca kaldığın süreker sıfırlanıyor diye hatırlıyorum isterseniz bir daha bakın. gerçi araştırmışsınızdır diye tahmin ediyorum. ne olur be olmaz


  • Uscis in kapalı olmasından dolayı kartlar uzun sure gelmeyecek sanırım. Birde ssn icin calısan ofisler de mi aynı sekilde acaba? Cunku son zamanlarda giris yapan bircok arkadasa ssn leri gelmemis henuz
    Birde giris yapılan sehirde önemli oluyor soylenenlere göre


  • Değerli forum üyeleri ; green card kazanipta işlemlerini ABD içinde yapan var mi ? Ya da ABD içindeki aşamalar hakkinda bilgisi olan var mi ? Mesela Türkiyede ds 260 formu doldururken, abd icinde I 485 formu USCIS e gonderiliyor. Daha sonraki süreç nasil işliyor forum içinde bu konu ile alakali bir linke ulaşamadim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Herkeze bol şans.


  • @Onur-Deveci, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    Değerli forum üyeleri ; green card kazanipta işlemlerini ABD içinde yapan var mi ? Ya da ABD içindeki aşamalar hakkinda bilgisi olan var mi ? Mesela Türkiyede ds 260 formu doldururken, abd icinde I 485 formu USCIS e gonderiliyor. Daha sonraki süreç nasil işliyor forum içinde bu konu ile alakali bir linke ulaşamadim. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Herkeze bol şans.

    Konu asagida:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1594298188652

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supermario, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    @redsat2000 repermit alınca kaldığın süreker sıfırlanıyor diye hatırlıyorum isterseniz bir daha bakın. gerçi araştırmışsınızdır diye tahmin ediyorum. ne olur be olmaz

    Permiti almak direkt etki etmiyor ama eger ABD disinda uzun sure kalirsaniz oluyor o... Re-entry permiti alip 6 ayi gecirmeden hala ABD'ye giris cikis yapmak mumkun... Re-entry permit son tarihine kadar sizi hala korumus oluyor...


  • @Ryback Çok teşekkürler


  • Baska basliga yazmistim ama buraya da aktarayim:

    USCIS butcesinde durumlar biraz karisik. Normalde tum federal kurumlarin butcelerini mali yil baslamadan bir onceki yilin Subat ayinda, ABD Baskanligi nezdinde OMB ve GAO officeleri hazirlar ve kongreye sunar. Konge onaylar ve sonra her kuruma ayrilan butceler, mali yil basi olan 1 Ekim'de gecerli olmak uzere, dagitilir.

    USCIS'in butcesi ise cogunlukla vize ve vatandaslik gibi durumlardan dolayi alinan feelerden olusuyor. Yani federal butceden cok kisitli para geliyor onlara. O yuzden, covid-19 nedeniyle, butcelerine kaynak girisi Mart ayindan bu yana durmus durumda ve simdi kongreden para talep edecekler. Tabii ki onlar direct isteyemiyorlar ve Trump'in bunun icin istekli olup olmamasi cok onemli cunku parayi kongreden USCIS icin istemesi gereken Baskan. Yani bir sure icin furlough yapin da diyebilir veya baska biryerden kaynak da aktarabilir.


  • @crazycells aynen bende onun için yazmıştım arkadaşa. permit alıp 2 yıl hiç gelmiyecekse burada geçirdiği süre sıfırlanacak.


  • Uscis in kapalı olmasından dolayı kartlar uzun sure gelmeyecek sanırım. Bide ssn icin calısan ofisler de mi aynı sekilde acaba? Cunku son zamanlarda giris yapan bircok arkadasa ssn leri gelmemis henuz
    Ayrıca giris yapılan sehrin ssn nin erken ya da gec gelmesinde bi etkisi var mıdır? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: Coronavirus'un USCIS'e etkileri

    Uscis in kapalı olmasından dolayı kartlar uzun sure gelmeyecek sanırım. Bide ssn icin calısan ofisler de mi aynı sekilde acaba? Cunku son zamanlarda giris yapan bircok arkadasa ssn leri gelmemis henuz
    Ayrıca giris yapılan sehrin ssn nin erken ya da gec gelmesinde bi etkisi var mıdır? @crazycells

    USCIS diyoruz ama giris-cikislari kontrol eden CBP (Custom and Border Protection) adindaki farkli bir birim. USCIS'le beraber calissalar da farkli bir birim, dolayisiyla ne kadar etkili bilemiyorum. SSN'leri veren SSA ise bunlardan cok daha farkli bir birim...


  • USCIS ve CBP Homeland Security bakanligi altindaki iki ayri kurum.

    SSA ise bagimsiz federal bir kurum, herhangi bir bakanliga ait degil. Eskiden Saglik ve Insan Hizmetleri bakanligina bagliydi, sonradan ayirdilar.


  • @Erkangeziyor şu an Uscis kapalı değil sadece slow motion . SSN ofis kapalı evden işi götürmeye çalışıyorlar


  • ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri, kurtarma işlemi olmadan yaz sonuna kadar çalışmayı durdurabilir

    Yaklaşık 50.000 yeşil kart ve 75.000 çalışma izni basılmadı ve binlerce yasal göçmen limboda kaldı

    Germania Rodriguez Poleo

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), Kongre'den kurtarma almazsa ve operasyonları gelirdeki keskin düşüşten önemli ölçüde etkilenmişse, yaz sonuna kadar çalışmayı durdurabilir.

    Ajans, son birkaç ay içinde koronavirüs pandemisinin neden olduğu göçte bir düşüşe işaret ederek Mayıs ayında 1,2 milyar dolarlık kurtarma istedi, ancak binlerce yasal göçmen ajansın hayatlarını etkilediğini görüyor. kriz.

    Demokratlar, Trump yönetiminin daha önce ajansı göçmenlik üzerindeki tutuşunu sıkılaştırmak için kullandığını ileri sürerek ajansa acil durum finansmanı sağlama konusundaki endişelerini paylaştılar.

    USCIS’in finansmanı neredeyse tamamen yeşil kartlar, vizeler, çalışma izinleri, ABD vatandaşlığı ve sığınma başvuruları için yapılan ve çok az vergi mükellefi fonu almayan ya da hiç ödenmeyen ücretlere dayanmaktadır.

    Koronavirüs pandemisi gibi faktörlerin yanı sıra Trump yönetiminin yasal göçü sınırlama yönündeki son hareketleri nedeniyle, bu taleplerde keskin bir düşüş olmuştur. Ajans, gelirlerde büyük bir düşüş gördü ve uygulamaların Eylül ayına kadar yüzde 61 oranında düşeceği tahmin edildikten sonra daha da kötüleşmesi bekleniyor.

    Trump koronavirüs 'hatalar' için Fauci'yi suçlamaya çalışıyor

    USCIS şefi Joseph Edlow, BuzzFeed News’in Hamed Aleaziz’e Mayıs ayında yaptığı açıklamada, mali krizi azaltmaya yardımcı olmak için ajansın şu anda yüzlerce dolara mal olabilen uygulama ücretlerine yüzde 10 ek ücret ekleyeceğini söyledi.

    Ağustos ayına kadar bir kongre kurtarma olmadan, ajans 13.400 çalışanı - işgücünün yüzde 70 kadarı yummak zorunda olacağını söyledi.

    Koronavirüs pandemi sırasında, Trump yönetimi USCIS ofislerini kapattı, yeni yeşil kartların verilmesine 60 günlük bir yasak uyguladı ve ABD-Meksika sınırında sığınma taleplerinin işlenmesini neredeyse durdurdu.

    Haziran ayında USCIS'in yeşil kartlar ve çalışma izinleri gibi belgeleri basan şirketle sözleşme, yaklaşık 50.000 yeşil kart ve 75.000 çalışma izni basılmamış ve binlerce yasal göçmen limboda bırakılmıştır. Ajans, Washington Post'a bunun "ajansın mali durumu" ndan kaynaklandığını ve "işlem sürelerinin gelecekteki tahminleri hakkında spekülasyon yapamayacağını" söyledi.

    Dahası, yüz binlerce kişi vatandaşlık yemini edemedi ve bu nedenle Kasım ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dışında bırakılabilir.

    US Citizenship and Immigration Services could stop running by end of summer without bailout

    About 50,000 green cards and 75,000 other work permits haven't been printed, leaving thousands of legal immigrants in limbo

    Germania Rodriguez Poleo

    US Citizenship and Immigration Services (USCIS) could stop running by the end of the summer if it doesn’t receive a bailout from Congress, and its operations have already been significantly affected by a sharp decline in revenue.

    The agency asked for a $1.2 billion bailout back in May, citing a decline in immigration caused by the coronavirus pandemic over the last few months, but it still hasn't received an answer, as thousands of legal immigrants see their lives affected by the agency's crisis.

    Democrats have shared concerns about providing the agency with emergency funding, arguing the Trump administration has previously used the agency to tighten its grip on immigration.

    USCIS’ funding depends almost entirely on fees from filing applications for green cards, visas, work permits, US citizenship and asylum, receiving little to no taxpayer funds.

    Because of factors such as the coronavirus pandemic as well as the Trump's administration's recent moves to limit legal immigration, there has been a sharp decline in these requests. The agency has seen a massive drop in revenue, and it is only expected to get worse, as applications are estimated to drop by 61 percent through September.

    Watch more

    Trump attempts to blame Fauci for coronavirus ‘mistakes’
    Acting USCIS chief Joseph Edlow told BuzzFeed News’ Hamed Aleaziz back in May that to help mitigate the financial crisis, the agency was would add a 10 per cent surcharge to application fees, which currently can cost hundreds of dollars.

    Without a congress bailout by August, the agency has said it will have to furlough as many as 70 per cent of its workforce - 13,400 employees.

    During the coronavirus pandemic, the Trump administration has shut USCIS offices, implemented a 60-day ban on the issuing of new green cards and practically stopped processing asylum requests at the US-Mexico border.

    In June USCIS's contract with the company that prints documents such as green cards and work permits, so about 50,000 green cards and 75,000 other work permits haven't been printed, leaving thousands of legal immigrants in limbo. The agency told the Washington Post this was due to “the agency’s financial situation" and that it it could not "speculate on future projections of processing times.”

    Moreover, hundreds of thousands haven't been able to take the citizenship oath, and thus could be left out of the November presidential elections.

    USCIS could stop running by end of summer https://www.independent.co.uk/news/world/americas/uscis-immigration-green-cards-visas-congress-bailout-a9612881.html


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum