Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.7k 361
  • ⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer_83 Hoş geldiniz


  • @redsat2000 teşekkürler :)


  • @civilengineer_83 oncelikle hosgeldiniz, insallah her sey gonlunuzce olur. Thy ile ucus nasildi? Doluluk orani, yiyecek ikrami, ucaktaki video/eglence sistemi, maske dagitimi vs...?


  • @Murat-Yılmaz teşekkürler hoşbulduk :) Bana göre ucuş maske ile çok sıkıcıydı, uçak çok dolu değildi aslında. İkramlar sadece soğuk sandeviç, meyve suyu şeklinde oldu. Bu virüs herşeyi vurdu :)


  • Ben United ile geldim, uçakta sıcak yemek de dağıtıldı, içecek de dağıtıldı. THY hem fahiş fiyata bilet satıyor, hem de yolcuya üç kuruşa doğrudüzgün bir yemek vermekten kaçınıyor.


  • Su aralar Amerikaya gidecek var mi acaba ? Tiroid ilaci gondermem gerekecek. Tesekkurler


  • Ben ABD'ye gelirken Türkiye'den Almanya'ya sunexpress ile Almanya'dan ABD'ye united ile geldim. Bavul konusunda çok endişeliydim. Çünkü bavulu almak için transit alandan çıkacak mıyım, birisi bavulumu getirecek mi, Transit vize gerekir mi diye çok yeri aradım ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Eğer siz de benim gibi farklı havayollarından bilet alıp transit vizeye sahip değilseniz yapmanız gereken şey şu : TR'den binerken check-in sırasında görevliye ABD içi uçuşunuz olduğunu ve biletlerinizi (elektronik veya basılı) gösterip uçuşları bağlatın. Böyle olunca Almanya'da bavullar direkt sizinle hareket ediyor. Ben sadece ABD'ye inişte bavulumu alıp son durak öncesi United bandına bıraktım, gayet kolay oldu.

  • ⭐⭐

    @okvekilic, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Ben United ile geldim, uçakta sıcak yemek de dağıtıldı, içecek de dağıtıldı. THY hem fahiş fiyata bilet satıyor, hem de yolcuya üç kuruşa doğrudüzgün bir yemek vermekten kaçınıyor.

    Fahiş fiyat verdiği doğru hiç kullanmak nasip olmadı. Ama bazı insanlarla konuşuyorum Türk olmayan yemekleri servisi çok beğendiklerini söylüyorlar. San Francisco ve etrafında. Ben tek lufthansa kullandım çok beğenmiştik yemek konfor hepsi iyidi.


  • selamlar, 18 temmuz girişim için son gün ve artık girdi çıktı yapmak istiyorum. thy'nin 12 temmuz günü miami'ye bir uçağı var. saat 18:55'te iniyor. yine aynı gün 21:00'de dönüş uçağı var. havaalanına girip göçmenlik işlerini yaptırıp tekrar uçağa binebilir miyim? yoksa uçağa 2 saat önceden binmek gerekiyor da işlemler yaparken havaalanında olmama rağmen uçağa yetişememe gibi bir durumum olur mu? özellikle sayın @crazycells nezdinde hepinize sorumdur. teşekkürler.


  • Çok zor işlemler en az 1,5-2 saat sürüyor ordan oraya yetişmeniz çok zor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rigsmaer, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    selamlar, 18 temmuz girişim için son gün ve artık girdi çıktı yapmak istiyorum. thy'nin 12 temmuz günü miami'ye bir uçağı var. saat 18:55'te iniyor. yine aynı gün 21:00'de dönüş uçağı var. havaalanına girip göçmenlik işlerini yaptırıp tekrar uçağa binebilir miyim? yoksa uçağa 2 saat önceden binmek gerekiyor da işlemler yaparken havaalanında olmama rağmen uçağa yetişememe gibi bir durumum olur mu? özellikle sayın @crazycells nezdinde hepinize sorumdur. teşekkürler.

    İşlemleri yapıp diğer uçağa yetişmeniz imkansız . En son Miami gelişimde normal giriş işlemleri sadece 1,5 saat sürdü. Siz ayrıca daha sonrası CBP de en azından 45 dk daha bekleyeceksiniz. Daha sonra Miami'den çıkış için en azından 1 saate daha ihtiyacınız var. Çünkü ABD çıkışta sıkı güvenlik kontrolü var kuyruk uzun oluyor. Uçağı bu şartlar altında kesinlikle kaçırırsınız.


  • @redsat2000 aslında bir yere çıkmayacağım. havaalanında ben geldim diye vizemi bastıracağım sonra havaalanından çıkış yapmadan tekrar giden yolcu bölümüne geçeceğim.


  • @rigsmaer, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    selamlar, 18 temmuz girişim için son gün ve artık girdi çıktı yapmak istiyorum. thy'nin 12 temmuz günü miami'ye bir uçağı var. saat 18:55'te iniyor. yine aynı gün 21:00'de dönüş uçağı var. havaalanına girip göçmenlik işlerini yaptırıp tekrar uçağa binebilir miyim? yoksa uçağa 2 saat önceden binmek gerekiyor da işlemler yaparken havaalanında olmama rağmen uçağa yetişememe gibi bir durumum olur mu? özellikle sayın @crazycells nezdinde hepinize sorumdur. teşekkürler.

    Eger cok sansli bir duruma denk gelmezseniz ben de yeterli oldugunu dusunmuyorum. Ilk giriste ek islemler yapacaklar, ayrica uluslararasi ucuslarda kapilar ucus saatinden daha da once kapaniyor, yani 9'da ucacak ucaga binis zamaninizi 9 degil, 8 olarak dusunmelisiniz...


  • @rigsmaer 2 saatlik surede donus ucagina yetismeniz cok zor.

    Ucaktan cikis, passport kontrolde sirada bekleme, ilk giris icin islemler, valiz alma, sonra cikis yapip, donus ucagi icin departures da check-in yapma, guvenlikten gecme ve ucagin kalkacagi gate'e ulasma. 2 saatte imkansiz...


  • @rigsmaer bizim de 15 temmuz son gündü. 3 temmuzda washington dc den giriş yaptık 8 temmuzda döneceğiz. Uçağın inmesiyle bizim gümrükten çıkışımız yaklaşık 4 saat sürdü. Bizim işlemimiz toplam 15 dk sürdü ancak sıra gelene kadar 3 saat bekledik. Bence işi şansa bırakmayıp aynı uçağa değil bir sonraki uçağa bilet alın. 2-3 gün izole şekilde vakit geçirin benim tavsiyem


  • Merhaba, Amerika'ya bu aralar gidenlere sorum olacaktı, turist vizesiyle giden var mıydı uçakta? Ya da orda yaşayanlar öğrenebilir mı? Turist vizesiyle kabul ediyorlar mı?THY net bilgi vermiyor, biz satıyoruz gerisine karismiyoruz dediler, böyle bir yaklaşım var mı😕


  • @ira bizim uçakta turist vizesiyle gelenler vardı. Bazıları direkt geçti bazısıyla görüşme yapıp bagajlarını kontrol ettiler. Sonuçta hepsi bir şekilde giriş yaptı.


  • @verdal çok teşekkür ederim


  • @rigsmaer Merhabalar, sana şöyle bir öneride bulunayım.. ABD, anlaşmalı olduğu ve gerekli altyapının olduğu, çoğu Kanada ve Karayipler'de olmak üzere 16 havaalanında "CBP PreClearance" yapıyor. Yani ABD için pasaport ve gümrük kontrolünü daha kalkış noktasında uçağa binmeden yapıyor, pasaporta damgayı basıyor.. ABDdeki noktaya inince el kol sallayarak bagajı alıp çıkıyorsunuz..

    PreClearance olan tavsiye edeceğim havaalanı da AbuDhabi.. biraz tuzlu olabilir ama ABDye girişte yiyeceğiniz zamanı ce prosedürü Abudhabide atlatırsınız.. Etihad Havayollarıyla IST-AUH-USA şeklinde alacağınız bir bilet, dönüş için de vakti tutuyorsa mesela bir TK direkt uçuşu olabilir.. Saatlere vs bakmadan yazarak düşünüyorum şu an..

    Ama preclearance olayını bence bir araştırın.. Kolay Gelsin..


  • @verdal peki PCR testi yaptırdınız mı? Girişlerde isteniyor mu?


Benzer Başlıklar

  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

    Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
  • Öğrenci olarak sadece gidiş bileti

    Yolculuk
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    O
    Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim. Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

    Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

    Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum