Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim yardımınız için.


  • @murattoirimazu çok teşekkür ederim yardımınız için.

  • ⭐⭐⭐

    Aksi belirtilmedikce, asagidaki hiz limitleri tum NC eyaletinde gecerlidir. Herhangi bir hiz tabelasi olmadiginda bu hiz limitlerine uyulmasi gerekiyor.

    Yerlesim birimlerinde 35 MPH
    Kirsal bolgelerde 55 MPH

    kaynak

  • ⭐⭐⭐

    Bu arada, Aclik Oyunlari (The Hunger Games) North Carolina eyaletinde ve cogunlukla Charlotte bolgesinde cekilmistir.

    Film hayranlari icin, su linkte detaylari verilen turlar halen duzenlenmektedir.


  • Herkese merhaba.
    Birkaç konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. Ailem ile birlikte Amerika North Carolina bölgesine göç etmek istiyoruz. Turistik vizem var ve geldikten sonrada E2 vizesi almayı düşünüyorum. North carolina bölgesini tercih etmemizin sebebi yaptığımız iş ile Bağlantı olması. Türkiye’de mobilya çanta kırtasiye ve Ayakkabı sektörlerine suni deri ve kumaş (ham madde, yarı mamül) üretimi yapan bir ihracat müdürlüğünü yapıyorum. High Point bölgesi mobilyanın başkenti diyorlar. Fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlar ise eğer bize çok büyük iyilik edeceklerdir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.


  • Merhabalar arkadaşlar,

    Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?

    Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Stickezz, içinde söyledi: North Carolina

    Merhabalar arkadaşlar,

    Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?

    Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın 🙂

    Charlotte icin konusmak gerekirse;
    Uzun suredir ilk defa Charlotte merkezinde dun araba turu yaptim ve neredeyse hayalet sehir havasi vardi. Insanlar hala tedirgin ve tedbirli. Fakat, Charlotte etrafi kucuk kasabalar icin ayni seyleri soyleyemem. Berberler artik acilsin tarzi dusuncelerdeler.

  • ⭐⭐⭐

    1950’lere ait turizm amaçlı çekilen North Carolina tanıtım videosu;

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte, NC downtown;
    (Aslında Charlotte merkezi Uptown olarak geçmekte)


  • Selamlar. 2021 talihlisiyiz. Abd'ye sanırım North Carolina üzerinden gireceğiz. Çok eyalet araştırdık eşimle ama burada karar kıldık gibi. Şehir olarak Raleigh (wake county bölgesi) ya da Charlotte düşünüyoruz.
    Not: İş bu entry ileriki zamanlarda editlenecektir 😊


  • Charlotte’da 6 ay bitiyor neredeyse, şehrin şu zamana kadar çok sıkıntılı bir tarafını görmedim. Bu şehrin değinilmeyen bir güzel tarafına değineyim. 2 saat kadar uzakta Blue Ridge Mountains ve Little Switzerland denilen cennet gibi bir bölge var, dağ havası için güzel yerler, bol kamping imkanı mevcut. Ayrıca 3,5 saat uzakta Myrtle Beach var, ucu bucağı olmayan sahiller ve çok iyi bir plaj kumsalına sahip, eğlence hayatı da gayet hareketli. Myrtle Beach’de kafa dinlemek ve rahatça suya girmek için State park’ı tavsiye ederim


  • @caglarcan peki North Carolina eyaletinin sizce en yaşanılası şehri/bölgesi neresidir? Var mı bir fikriniz bunun hakkında? Yani diğer şehirleri de gördünüz mü yani?
    Bir de biraz olumsuz yönlerinden bahsetsek. Mesela Charlotte'da sizi rahatsız eden bir durum olu mu yada şehrin olumsuz/negatif olarak gördüğünüz bir özelliği?


  • @Ghost

    Merhaba, internette çok fazla bilgi gezinse de ben değerlendirme için alttaki linkde yer alan kaynağı öneririm. Ben bu listede 5. sıradaki yerde yaşıyorum, tabi seçimimi bu listeye göre yapmadım ama fikir verecektir.

    https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-to-live/s/north-carolina/

    NC’de baya bir şehir gezdim, hatta Abd’nin doğu tarafındaki onlarca şehri görme ve kalma fırsatım oldu iş dolayısıyla. Yer seçim konusu hep söylendiği gibi kişiye, mesleğine gelir durumuna da bağlı. Bu belirsiz ekonomide bence sanayisi gelişmiş, ve endüstri olarak çeşitlilik sunan yerleri düşünmek yerinde olur. Raleigh IT şehri diye biliniyor, Charlotte ise finans olarak bilinse de birçok Fortune500 şirketini içinde barındırıyor, ayrıca eğlence, dışarıda yeme kültürü ve spor faaliyetleri anlamında ortalamanın çok üstü bir Amerikan şehri.

    Benim beğenmediğim yanı, insanlar Teksas’daki kadar sıcak değil, çok daha para odaklı, resmi gibi duruyorlar. Bir zararı olduğundan değil ama siyahi nüfus çok fazla Charlotte’da %35 den fazla sanırım, bazı bölgeleri bu sebeple tehlikeli, suç oranı yüksek. Bunun dışında şehir sanki nemli tropikal bir ormanın içine kurulmuş gibi yazın havası bunaltıcı olabiliyor, kışın ise sorun yok. Şehir aşırı geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle, burada da arabasız yaşam imkansız denebilir. Vergi olarak, eyalet vergisi uyguluyorlar, ilk defa vergi ödeyeceğiz bakalım ne kadar ek maliyet yaratacak.

    NC’de başka bir şehir düşünmezdim orası net. Başlangıç ve adaptasyon için kolay bir şehir, giderler görece düşük. Burda niyetimiz 2-3 yıl yaşayıp, Denver veya San Diego’ya gitmek.


  • Charlotte veya Winston-Salem'de 2.el 5-6bine temiz japon arabası arıyorum. Forumda bu civarda araba alım satımı yapan var mı acaba?


  • Charlotte biraz pahalı gözüküyor. Raleigh daha çok kafama yattı. Raleigh biraz küçük olduğu için yeterince iş imkanı olup olmadığını merak ediyordum. Yardımcı olabilecek Raleigh'li varsa sevinirim 😃


  • @zıpzıp +1 🙂 Raleigh olur Cary olur Apex olur farketmez 🙂 bir de saatlik $7.5 ile günde 8 saat çalışma ile ayda 22 gun çalışma ile geçinebilir miyiz? (Kaba hesapla 7.5822=1300$)


  • @Ghost selamlar, bu sizin evli-bekar, cocuk vs. gibi durumlariniza gore degisir. eger aile olarak geliyorsaniz bu rakam ile cok zor. diger turlu bekar oldugunuzu varsayarsak paylasimli ev ile gecinilebilir. ek ise ihtiyaciniz olur uber, doordash vs. gibi.


  • @okvekilic o tarafta degil fakat cary tarafinda onerebilirim.


  • Önerilerinizi bekliyorum @murattoirimazu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    herkese merhaba,

    son dönemin en çok merak edilen eyaletlerinden biri sanirim NC oldu 🙂 ben de uzun süredir araştırıyorum ve bulduğum faydalı linkleri buradan paylaşacağım. fırsat buldukça editlemeye çalışacağım bu entryi..

    bu linkte, 2020 yılı için NC'de yaşanabilecek eyaletlerin bir listesi yapılmış. 1. sırada sn. @murattoirimazu da yaşadığı Morrisville var 🙂

    https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-to-live/s/north-carolina/

    elbette farklı sitelerde daha farklı şehirler olacaktır ama genelde ilk 5 sanırım çok değişmiyor.

    herkese tekrardan bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum