North Carolina
-
Merhabalar arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın :)
-
@Stickezz, içinde söyledi: North Carolina
Merhabalar arkadaşlar,
Umarım iyisinizdir ve sağlıklısınızdır. Malum Covid19 sebebi ile çoğu eyalet çeşitli kısıtlamalara gitti ve uygulamalar devreye koyuldu. North Carolina özelinde durumlarla ilgili; nasıl sosyal yaşam, iş durumları, insanların genel yönelimi(yasaklar kalksın/biraz daha devam edelim), neler değişti? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Takip edebileceğimiz tek medya Twitter üzerinden Gov. Roy Cooper oluyor. Orada yaşayanlar olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci North Carolina özelinde?
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın :)
Charlotte icin konusmak gerekirse;
Uzun suredir ilk defa Charlotte merkezinde dun araba turu yaptim ve neredeyse hayalet sehir havasi vardi. Insanlar hala tedirgin ve tedbirli. Fakat, Charlotte etrafi kucuk kasabalar icin ayni seyleri soyleyemem. Berberler artik acilsin tarzi dusuncelerdeler. -
1950’lere ait turizm amaçlı çekilen North Carolina tanıtım videosu;
-
Charlotte, NC downtown;
(Aslında Charlotte merkezi Uptown olarak geçmekte) -
Selamlar. 2021 talihlisiyiz. Abd'ye sanırım North Carolina üzerinden gireceğiz. Çok eyalet araştırdık eşimle ama burada karar kıldık gibi. Şehir olarak Raleigh (wake county bölgesi) ya da Charlotte düşünüyoruz.
Not: İş bu entry ileriki zamanlarda editlenecektir 😊 -
Charlotte’da 6 ay bitiyor neredeyse, şehrin şu zamana kadar çok sıkıntılı bir tarafını görmedim. Bu şehrin değinilmeyen bir güzel tarafına değineyim. 2 saat kadar uzakta Blue Ridge Mountains ve Little Switzerland denilen cennet gibi bir bölge var, dağ havası için güzel yerler, bol kamping imkanı mevcut. Ayrıca 3,5 saat uzakta Myrtle Beach var, ucu bucağı olmayan sahiller ve çok iyi bir plaj kumsalına sahip, eğlence hayatı da gayet hareketli. Myrtle Beach’de kafa dinlemek ve rahatça suya girmek için State park’ı tavsiye ederim
-
@caglarcan peki North Carolina eyaletinin sizce en yaşanılası şehri/bölgesi neresidir? Var mı bir fikriniz bunun hakkında? Yani diğer şehirleri de gördünüz mü yani?
Bir de biraz olumsuz yönlerinden bahsetsek. Mesela Charlotte'da sizi rahatsız eden bir durum olu mu yada şehrin olumsuz/negatif olarak gördüğünüz bir özelliği? -
Merhaba, internette çok fazla bilgi gezinse de ben değerlendirme için alttaki linkde yer alan kaynağı öneririm. Ben bu listede 5. sıradaki yerde yaşıyorum, tabi seçimimi bu listeye göre yapmadım ama fikir verecektir.
https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-to-live/s/north-carolina/
NC’de baya bir şehir gezdim, hatta Abd’nin doğu tarafındaki onlarca şehri görme ve kalma fırsatım oldu iş dolayısıyla. Yer seçim konusu hep söylendiği gibi kişiye, mesleğine gelir durumuna da bağlı. Bu belirsiz ekonomide bence sanayisi gelişmiş, ve endüstri olarak çeşitlilik sunan yerleri düşünmek yerinde olur. Raleigh IT şehri diye biliniyor, Charlotte ise finans olarak bilinse de birçok Fortune500 şirketini içinde barındırıyor, ayrıca eğlence, dışarıda yeme kültürü ve spor faaliyetleri anlamında ortalamanın çok üstü bir Amerikan şehri.
Benim beğenmediğim yanı, insanlar Teksas’daki kadar sıcak değil, çok daha para odaklı, resmi gibi duruyorlar. Bir zararı olduğundan değil ama siyahi nüfus çok fazla Charlotte’da %35 den fazla sanırım, bazı bölgeleri bu sebeple tehlikeli, suç oranı yüksek. Bunun dışında şehir sanki nemli tropikal bir ormanın içine kurulmuş gibi yazın havası bunaltıcı olabiliyor, kışın ise sorun yok. Şehir aşırı geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle, burada da arabasız yaşam imkansız denebilir. Vergi olarak, eyalet vergisi uyguluyorlar, ilk defa vergi ödeyeceğiz bakalım ne kadar ek maliyet yaratacak.
NC’de başka bir şehir düşünmezdim orası net. Başlangıç ve adaptasyon için kolay bir şehir, giderler görece düşük. Burda niyetimiz 2-3 yıl yaşayıp, Denver veya San Diego’ya gitmek.
-
Charlotte veya Winston-Salem'de 2.el 5-6bine temiz japon arabası arıyorum. Forumda bu civarda araba alım satımı yapan var mı acaba?
-
Charlotte biraz pahalı gözüküyor. Raleigh daha çok kafama yattı. Raleigh biraz küçük olduğu için yeterince iş imkanı olup olmadığını merak ediyordum. Yardımcı olabilecek Raleigh'li varsa sevinirim :D
-
@zıpzıp +1 🙂 Raleigh olur Cary olur Apex olur farketmez 🙂 bir de saatlik $7.5 ile günde 8 saat çalışma ile ayda 22 gun çalışma ile geçinebilir miyiz? (Kaba hesapla 7.5822=1300$)
-
@Ghost selamlar, bu sizin evli-bekar, cocuk vs. gibi durumlariniza gore degisir. eger aile olarak geliyorsaniz bu rakam ile cok zor. diger turlu bekar oldugunuzu varsayarsak paylasimli ev ile gecinilebilir. ek ise ihtiyaciniz olur uber, doordash vs. gibi.
-
@okvekilic o tarafta degil fakat cary tarafinda onerebilirim.
-
Önerilerinizi bekliyorum @murattoirimazu
-
herkese merhaba,
son dönemin en çok merak edilen eyaletlerinden biri sanirim NC oldu :) ben de uzun süredir araştırıyorum ve bulduğum faydalı linkleri buradan paylaşacağım. fırsat buldukça editlemeye çalışacağım bu entryi..
bu linkte, 2020 yılı için NC'de yaşanabilecek eyaletlerin bir listesi yapılmış. 1. sırada sn. @murattoirimazu da yaşadığı Morrisville var :)
https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-to-live/s/north-carolina/
elbette farklı sitelerde daha farklı şehirler olacaktır ama genelde ilk 5 sanırım çok değişmiyor.
herkese tekrardan bol şans.
-
Ozellikle aile olarak geleceklere, sn @murattoirimazu nin de yasadigi bolgeleri tavsiye ederim. Ayrica, turk topluluguda bizim Charlotte tarafina gore daha guclu o bolgede. Ara sira, o bolgedeki turk restaurantlarina ve turk marketine biz de 2 saat yol yaparak ugruyor, ihtiyacimizi karsiliyoruz.
Morrisville, Cary, Chapel Hill gibi bolgeler oldukca guzel ve aileye uygundur. Eger isim nedeni ile Charlotte bolgesinde olmasaydim, kesinlikle tercih edecegim bolgeler bunlar olurdu.
-
north carolina'yi gelecek arkadaslara tavsiye ederim. nezih, sakin ve yasanacak bir eyalet. fiyatlar su an uygun ve ortalama seviyesinde fakat cok goc aliyor son zamanlarda. @FreeWoRLD un de bahsettigi gibi turkler bayagi var, 3 adet turk restorani ve turk marketi mevcut. ayrica unuttugum, eksik veya yanlis yazdigim seyler var ise @FreeWoRLD ekleme yapabilir.
yasayan insanlarin egitim seviyesi yuksek ve daha mutevazi bir yasam tarzlari var. mesela teksas'da ki gibi cok luks araba gormezsiniz.
tabiki eyalet ve sehir secerken mesleginize uygun is imkanlarina sahip olup olmadigini arastirmanizi oneririm. cunku burasi cok buyuk bir eyalet degil. bunu neden belirttim, cunku geldiginiz zaman uber, lyft vs. gibi gundelik islerle gecinme olasiligi diger kalabalik eyaletlere gore daha az olacaktir.
onceden bir yazi yazmistim onu biraz guncelleyerek paylasabilirim burada, gelecek arkadaslara fikir verebilir. yalniz bu yaziyi pandemi oncesi yazmistim, issizlik verileri vs. degisiklik gosterecektir.
su an icin amerika`da yasanabilecek nezih ve hayat kalitesi yuksek eyaletlerden biridir.
dogasi cok guzeldir, hemen hemen dort mevsim yasanir, kislari cok soguk gecmez. iklimi bizim karadeniz taraflarina benzer. hava acikken bir anda bulutlanir, saganak yagmur yagar ve on dakika sonra kurur. sonbaharlari harikadir her yer rengarenk olur. kislari isi belki bir veya iki gun bazen ise hic kar yagisi olmadan gecer. yazin sahillerinde guzel vakit gecirilebilir. ayrica meshur (bkz: virginia beach) e ise uc bucuk saat de varabilirsiniz. diger belli basli yerlere ulasim sureleri ise,washington 4 saat, new york 8.5 saat, orlando 9 saat, atlanta 6 saat.
is imkanlari acisindan bakacak olursaniz, bir cok buyuk teknoloji firmalarini barindiran ve uc buyuk universite (bkz: duke university), (bkz: north carolina state university) ve (bkz: university of north carolina) tarafindan kurulan (bkz: research triangle park) bulunur. kuzeyin silikon vadisi denir. rtp bolgesinde ve north carolina da bulunan buyuk teknoloji firmalarindan bazilari;
(bkz: ibm)
(bkz: red hat)
(bkz: sas institute)
(bkz: lenovo)
(bkz: citrix)
(bkz: infosys)
(bkz: epic games)
(bkz: cisco)uydu ofisi olarak ise:
(bkz: microsoft)
(bkz: oracle)
(bkz: nvdia)
(bkz: google)ve bunun gibi daha bir cok firmanin bilgilerine rtp directory map web sitesinden ulasabilirsiniz.
teknoloji ile direk alakasi olmayan fakat bu alanda cok elaman alan diger buyuk sirketler:
(bkz: bank of america)
(bkz: fidelity)
(bkz: lowe's)
(bkz: duke energy)
(bkz: bb&t)
(bkz: iqvia)
(bkz: metlife)
(bkz: credit suisse)
(bkz: allstate)
(bkz: deloitte)
(bkz: carolina health care system)
(bkz: volvo)diger sektorlerden fortune 500 sirketleri
(bkz: basf)
(bkz: nucor)
(bkz: vf corporation)
(bkz: laboratory corp. of america)
(bkz: sonic automotive)
(bkz: hanesbrands)
(bkz: sealed air)bunlarin disindaki belli basli sektorler ise bankacilik, finans, tekstil, saglik ve kimyadir. hatta trump'in gecen hafta ziyaret ettigi, asinin ilk uretiminin yapilacagi FUJIFILM Diosynth Biotechnologies buradadir.
issizlik cok dusuktur. son verilere gore is imkanlari bakimindan amerika`da 9. eyalet secilmistir. cok goc almaktadir son yillarda. ev almak istediginizde bulamayabiliyorsunuz. eger eli yuzu duzgun bir ev ise su an icin en fazla bir hafta ilanda duruyor.
insanlar genelde egitimli ve saygililardir. vergi olaylarinda ise tax-friendly olarak gecer, yani ne cok cok dusuk, ne de yuksektir vergiler.
(bkz: raleigh) tarafi icin konusacak olursak, oturabileceginiz cok nezih semtler mevcuttur. (bkz: cary), (bkz: apex), (bkz: morrisville) gibi. son yillarda buyuk goc almaktadir.
-
High Pointle ilgili bilgisi olan var mi acaba? yakin zamanda oraya tasinacagiz
-
1 yıl olacak neredeyse Charlotte’da yaşıyorum, herşey iyi hoş gibi ama inanılmaz bir ev krizi var. Aşırı göçten dolayı şehir hazırlıksız yakalanmış durumda, kiralar da Teksas’a göre yüksek sayılır. Almaya kalkınca da 300k civarı bütçe ile Charlotte’da iyi bir ev bulmak çok zor iken, Houston veya Teksas’da malikane alınabiliyor.
Görece yeni yerleşimlerden, Indian Trail ve S.Carolina’da Fort Mill yerleşim açısından gelişen bölgeler. Buralarda ev alıp oturup, Charlotte’da çalışan çok kişi var.
-
@Ghost Sağlık sigortaları dahil, normal bir yaşamda, aylık 2 kişilik gider ortalama 3500 usd düzeyinde
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum