Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
-
@Blaze63, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Arkadaşlar merhaba.
-Ben birkaç gün önce independent contractor olarak başvurumu yaptım ve bugün $1000 ım yattı. Ama ne bir posta ne bir e-mail aldım bununla ilgili. Status'umu nasıl takip edebilirim?
-Bir de bu yardımı sene sonunda tax return yaparken belirtmek gerekecek mi?
Bilgisi olanlar cevaplandırırsa sevinirim. Teşekkürler.evet, bildirmeniz gerekir. Ama "business" amacli harcarsaniz onlari "harcama" olarak gosterip vergiden dusebilirsiniz.
-
@crazycells Teşekkürler reis. Bi sorum daha olacaktı arkadaşım için:
Bu arkadas 2018 de independent contractor olarak calisti ama 1099 almadi. Fakat 2019 tax returnde bunu cash olarak gosterdi.2019 da calismadi ve 2020 tax return de birsey gostermedi.
2020 ocak - Mart arasi yine independent contractor olarak calisti ve hala calisiyor, geliri $1000 civari ve gideri de $1000 civari. Ancak calistigi bu is cash Ile oldugu icin yine sene sonu 1099 alamayacak.
Bu sartlarda, yine ocak - mart 2020 aylarinin gelir giderini gostererek basvuru yapip $1000 alabilir mi?
$1000 alirsa , $10,000 loan a basvurmasi mecburi mi?
-
@Blaze63, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@crazycells Teşekkürler reis. Bi sorum daha olacaktı arkadaşım için:
Bu arkadas 2018 de independent contractor olarak calisti ama 1099 almadi. Fakat 2019 tax returnde bunu cash olarak gosterdi.2019 da calismadi ve 2020 tax return de birsey gostermedi.
2020 ocak - Mart arasi yine independent contractor olarak calisti ve hala calisiyor, geliri $1000 civari ve gideri de $1000 civari. Ancak calistigi bu is cash Ile oldugu icin yine sene sonu 1099 alamayacak.
Bu sartlarda, yine ocak - mart 2020 aylarinin gelir giderini gostererek basvuru yapip $1000 alabilir mi?
$1000 alirsa , $10,000 loan a basvurmasi mecburi mi?
31 Ocak 2020'den once ise basladiysa o durumda basvuru yapabilir diye dusunuyorum. Zaten orada yazan bilgileri dogru verirse telaslanmasini gerektiren bir durum yok... SBA sartlari saglayip saglamadiginiza bakip sizi onaylar.
1000 dolari almak icin, krediyi almak sart degil, basvuru yapip sonra reddedebilirsiniz. Krediyi reddetseniz de 1000 dolari alabilirsiniz.
o 10.000 dolar farkli... Eger yanlis yaziyorsam arkadaslar duzeltir diye dusunuyorum... Benim anladigim kadariyla 10.000 dolar hibe icin zaten, ama calisan basina 1000 dolar aldiginiz icin (10K maksimum oluyor) ve tek basiniza calistiginiz icin 1000 dolar hibe aliyorsunuz, bir de bunun ustune kendi belirledikleri olcude bir kredi aliyorsunuz. Daha dogrusu size teklif veriliyor ama kabul etmek zorunda degilsiniz. Dolayisiyla o 10.000'e basvuru yapin, daha sonra verilen krediyi reddedirsiniz eger istemiyorsaniz.
-
Merhaba,
Oncelikle yesilkartforum uyelerine ve kurucularina tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Eger bu ve bunun gibi konulara ulasamasaydik, yardimlara da ulasamamis olacaktik.
25 June 2020'de SBA'ya basvurdum. 2019'da lyft ve amazon flex yapmistim. Bilgileri doldurdum. Hesap numaramiz BOA ve esimle ortak kullaniyoruz, ticari hesap degil. 29 June 2020'de create acount olarak mail geldi. Hesap olusturdum ve giris yaptim. Eligible oldugumu gordum ve cok sevindim. Bugun 30 June 2020'de 1.000$ hesabimiza gecti. Krediyi alip almamak konusunda kararsizim.
Tesekkurler -
Merhaba,
2019 senesinde geçici olarak bir okulda basketbol eğitmenliği yapmıştım.Bugün gelen maile göre kredi başvurum kabul edilmiş ama 1000$ hibe başvurum kabul edilmemiş böyle birşey mümkün mü ?Teşekkürler
-
@bilbo, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Merhaba, ben virüs basladiginda Lyft driver olarak çalışıyordum virüsden sonra bırakmak durumunda kaldim ve yaklaşık 1-1,5 ay calismadim ama şuanda maaşlı sabit bir işte çalışıyorum ara ara da doordash ve GrubHub yapmaktayım ek olarak. Sizce sba desteğine basvurabilir miyim? Basvursam en kötü ret mi yerim yoksa yalan beyan vs diye başıma iş açmış olur muyum?
Sanirim yapabiliyorsunuz. Size benzer durumdaki bir arkadas gecenlerde yapmis ve 1000 dolarlik grant'i almis, krediyi ise kabul etmemis.
Sanirim soyle dusunebiliriz, bu sizin belki ana mesleginiz degildi ama gelir kapinizdan birisiydi ve sartlari saglayan bir gelir kapisiydi; pandemiden de etkilendigi icin basvuru yapabilme hakki oluyor gibi? Ara ara devam ettiginizi soylemissiniz zaten, o nedenle bir sorun olmamasi gerekiyor sanki... Sizce?
-
@Doğukan-Hacıoğlu, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
Merhaba,
2019 senesinde geçici olarak bir okulda basketbol eğitmenliği yapmıştım.Bugün gelen maile göre kredi başvurum kabul edilmiş ama 1000$ hibe başvurum kabul edilmemiş böyle birşey mümkün mü ?Teşekkürler
bunu ilk defa gordum, acaba bir neden belirtmisler mi?
-
@crazycells Bir neden belirtmemişler sadece tekrar başvuru yapabilme imkanı sağlamışlar aslında lyft yada uber yapmadığım için sonuçtan pek emin değildim çünkü maaşlı olarak çalışmıştım.SBA'nın sitesini incelediğim zaman kredi almak için grant almakta gerekli olduğu yazıyordu , ondan dolayı 1000$ lık hibeye tekrardan başvuru yaptım.O kadar incelemeye rağmen hala kimlerin başvuru yapıp kimlerin yapamayacağını anlamadım çok açık uçlu cevaplar var
:) -
@Doğukan-Hacıoğlu, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
@crazycells Bir neden belirtmemişler sadece tekrar başvuru yapabilme imkanı sağlamışlar aslında lyft yada uber yapmadığım için sonuçtan pek emin değildim çünkü maaşlı olarak çalışmıştım.SBA'nın sitesini incelediğim zaman kredi almak için grant almakta gerekli olduğu yazıyordu , ondan dolayı 1000$ lık hibeye tekrardan başvuru yaptım.O kadar incelemeye rağmen hala kimlerin başvuru yapıp kimlerin yapamayacağını anlamadım çok açık uçlu cevaplar var
:)Bence de bir daha basvuru yapin :) Belki de gecici oldugu icin olmamistir, ben de emin degilim...
-
@Blaze63 Siteden normal başvuru yapınca $1000 alıyor muyuz? Özel bir seçenek seçmemize gerek var mı?
-
Denemekten zarar gelmez diye e mail attim. 2019 dan beri greencardli oldugumu fakat 2020 mart ayindan beri self employed oldugumu ve 1 hafta sonra tax bildirimi yapacagimi soyledim. (Is yerindeki patronum ,yeni oldugum icin 3 ay 'da bir onun muhasebecisi ile birlikte tax beyani yapmali istedi)
-
Arkadaslar selam,
28 haziranda gonderdigim mesajda basvuru linki vardi. Ben de oradan 1000 usdlik hibe icin basvuru yaptim. Herhangi bir sekilde grubhub, doordash veya calistigim bir kurumun adini yazmadim. Kendi adima doldurdum. Bugun 1000 usd hesabima yatti. Fakat ek kredi onaylanmamis. Buyuk bir ihtimalle kendi is yerim olmadigi icin onay almadim fakat 1000 usd hesabima yatti. Bilgilerinize
-
@tractor12 sizden neler istediler basvuru esnasinda ?
-
@HockeyUmpire2 Merhaba, SSN ve banka bilgileri haricinde ekstra herhangi bir sey istemediler. Buradayi ornege gore aynen doldurdum. https://entrecourier.com/2020/06/24/eidl-grant-grubhub-doordash-uber-eats-lyft/
-
Bu ileti silindi! -
Selamlar. Peki 31 ocak 2020 den önce mi yapmaya baslamstınız. ( grubhub vs ). Ben bu subat ayında baslamıştım dün basvurdum 1000 dolarlık yardıma. Gelir kısımlarına 0 yazdım cunku 31 ocak 2020den once hic yapmamıstım. Bugun mail gelmis 1000 dolar kredi cıkmış sadece karsılıksız olan 1000 dolar degil galiba :) sadece sansımı denemek istemiştim.
-
Bana da 1000$ hibe, 21000$ kredi çıkmış. Kredi işlemini iletletme konusunda kararsızım çünkü 30 yıllık ikinci bir borca hazır mıyım bilmiyorum. Şuan uberde kullandığım 2 arabanın taksitlerinde kullanabilirim, fakat 5 yılda bitecek araba taksitini 30 yıla çıkarmış olurum diye düşünüyorum.
-
Bende basvurdum dayanamadim 😊 simdi surec nasil olacak arkadaslar ? Uygun olup ,olamama durumunu e-mail mi atacaklar ?
-
EIDL Advance
If you requested the Advance in your EIDL application, your request will be processed using the information you provided. The amount of your Advance is determined by the number of employees you indicated on your EIDL application at $1,000 per employee, up to a maximum of $10,000. As a reminder, the Advance does not have to be repaid, and you can receive an Advance even if you do not qualify for the loan.
Once the information in your EIDL application is validated, your Advance will be deposited directly into your bank account in the next 7-10 days. If we are unable to validate your information and process your request, you will receive an email notification inviting you to update your business and bank information. -
@caglaror, içinde söyledi: Coronavirus nedeniyle verilen iş yeri kredileri ve yardımları
EIDL Advance
If you requested the Advance in your EIDL application, your request will be processed using the information you provided. The amount of your Advance is determined by the number of employees you indicated on your EIDL application at $1,000 per employee, up to a maximum of $10,000. As a reminder, the Advance does not have to be repaid, and you can receive an Advance even if you do not qualify for the loan.
Once the information in your EIDL application is validated, your Advance will be deposited directly into your bank account in the next 7-10 days. If we are unable to validate your information and process your request, you will receive an email notification inviting you to update your business and bank information.evet, bilgilendirme icin tesekkurler. Dedigimiz gibi o basvurulan 10.000 , zaten hibe parasi... Kisi basi 1000 oldugu icin (max. 10.000) eger tek kisi calisiyorsaniz, o durumda maksimum 1000 dolar hibe alabiliyorsunuz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum