Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

  • ⭐⭐⭐⭐

    1. stimulus Ödemesi yapılacak mı ? İle ilgiii güncelleme makalesi

    Senato ve Meclis size başka bir ekonomik teşvik ödemesi göndermeyi kabul ederse - ve hiçbir garanti yoksa - gerçekte ne kadar paranın gelebileceği hakkında işittiğimiz şey budur.

    Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Amerikalıların ikinci bir uyaran kontrolü görüp görmeyeceklerine karar vermek için Temmuz'a kadar bir süre belirledi . Ancak Başkan Donald Trump da dahil olmak üzere Washington'daki bazı kişilerin zaten kararlarını vermiş gibi görünüyor.

    Washington Post gore , Başkan turunun "büyük ölçüde destekleyici" dir coronavirüs uyaran ödemeler yardım desteğine ABD ekonomisi . Ve geçen hafta boyunca, başka bir çek için beyanda bulundu. Scripps Washington muhabiri Joe St. George ile yaptığı röportajda Trump , "Başka bir teşvik paketi yapacağız. Çok iyi olacak. Çok cömert olacak." Dedi .

    Sorun şu ki, Senato ve Beyaz Saray danışmanları detaylar üzerinde anlaşamıyorlar ve müzakere henüz başlamadı. 2. Tur gelse bile, farklı insanlar ekstra ödeme almaya hak kazanabilir.

    Üç rakip hükümet önerisi hakkında ne bildiğimiz ve ne kadar para sağlayabilecekleri aşağıda açıklanmıştır. Bu hikaye sık sık güncellenmekte ve mevcut duruma bir genel bakış niteliğindedir. Hala ilk ödemeyi bekliyorsanız, gecikmenin 10 olası nedeni ve ödemenizin kaybolduğunu veya çatlaklardan düştüğünü düşünüyorsanız neler yapabileceğinizi burada görebilirsiniz .

    İkinci sitimulus çok cömert' olabilir
    İkinci bir uyaran kontrolünden ne kadar para alabilirim?

    İşte etrafa atılan sayılar:

    1.200 dolara kadar ekstra kontrol. Mayıs ayında Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen Kahramanlar Yasası tarafından önerilmiştir . (Bu yasa değildir. Daha fazlası aşağıdadır.)
    Bir 2.000 $ aylık ödeme virüs salgını sonuna kadar .Senatör Kamala Harris tarafından önerildi.
    Pandemi bitene kadar ayda 2.000 dolar . Ro Khanna tarafından önerilmiştir.
    4.000 $ geçici seyahat vergisi kredisi (PDF). ABD Seyahat Derneği tarafından önerilen, Trump fikri Mayıs ayında ortaya koyduktan sonra .
    0 dolar - bunun yerine, insanları işe geri getirmenin bir yolu olarak işletmeler için vergi indirimleri.
    Ne kadar alacağınızın sonunda kim olduğunuza bağlı olacağını unutmayın. Örneğin, yasa tasarısı geçse bile, ilk teşvik kontrolüne uygulanan birkaç niteliği belirtmek için yılda ne kadar para kazandığınız, yaşınız ve ABD vatandaşlığınız veya ikamet durumunuz gibi kriterlere dayanan uygunluk kısıtlamaları olacaktır.

    İkinci bir teşvik kontrolü ekonomiye nasıl yardımcı olabilir?
    İkinci uyaran kontrolünün amacı birinciyle aynı olacaktır: koronavirüs salgınından etkilenen bireylere ve işletmelere yardımcı olmak. Bunlar, hasta COVID-19'un yayılmasını yavaşlatmak için kapandığında, hastalandıkları, yarı zamanlı oldukları veya yarı zamanlı olarak kesildikleri veya işlerini kaybettikleri için çalışamayan insanları da içerir.


  • @redsat2000 Canada aylık $2.000 veriyormuş bence o mantıklı olur. Ben kabul ediyorum.


  • Herkese merhaba,ilk girisimizi yaptık ancak henüz ABD ye yerleşmedik.Stimulus check e başvurduk arkadaşlarımızın adreslerine check talep ettik ancak bir sebepten dolayı ulaşmadı ve irs te need more information seçeneği çıktı,şimdi adresle zaman kaybetmeyip banka hesabına aktarım yapmak istiyoruz ancak bank of america uzaktan hesap açmayı onaylamadı.Arkadaslarimizin banka hesabını verebilir miyiz?Verilecek hesabın kendi adımıza mı olması gerekiyor? Teşekkürler.


  • Merhabalar bir sorum olacak,ben amerikaya dv 2020 ile geldim subat ayinda bir avmde trampoline isinde calistim parayi elden aldim.virus cikti isimi kaybettim.ben 1200 dolar yardimi alamiyormuyum green cardli olarak?yada baska bi durum var mi yardim almak icin teşekkürler simdiden saglikli günler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evsna, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Herkese merhaba,ilk girisimizi yaptık ancak henüz ABD ye yerleşmedik.Stimulus check e başvurduk arkadaşlarımızın adreslerine check talep ettik ancak bir sebepten dolayı ulaşmadı ve irs te need more information seçeneği çıktı,şimdi adresle zaman kaybetmeyip banka hesabına aktarım yapmak istiyoruz ancak bank of america uzaktan hesap açmayı onaylamadı.Arkadaslarimizin banka hesabını verebilir miyiz?Verilecek hesabın kendi adımıza mı olması gerekiyor? Teşekkürler.

    Baskasinin hesabina gonderim yapmanizi tavsiye etmem, banka isimlerin uyusmamasindan dolayi bunu kabul etmeyebilir veya daha sonra cikacak problemlerde parayi tumden kaybedebilirsiniz.

    Bu tur yontemler, karapara aklamaya calisanlarin veya terorist gruplarin da kullandigi yontemler oldugu icin gereksiz bir risk almis olursunuz.

    IRS de sitesinde soyle yazmis:

    Your refund should only be deposited directly into accounts that are in your own name; your spouse’s name or both if it’s a joint account.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tansel, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Merhabalar bir sorum olacak,ben amerikaya dv 2020 ile geldim subat ayinda bir avmde trampoline isinde calistim parayi elden aldim.virus cikti isimi kaybettim.ben 1200 dolar yardimi alamiyormuyum green cardli olarak?yada baska bi durum var mi yardim almak icin teşekkürler simdiden saglikli günler

    Esin Hanim @HockeyUmpire2 , siz alabildiniz mi stimulus check'i? sayin @tansel 'in durumu da sizinki gibi...

    2020 oncesinde ABD'de olmadiginiz icin alamiyorsunuz diye dusunuyorum, eger verilecekse ve su an sistemsel bir hata yapilsa bile vergi bildirimleri sirasinda daha sonra "tax credit" olarak verilme ihtimali olabilir... Fakat su anki bilgilere gore alamayacaksiniz diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐

    @crazycells hayir alamadik malesef. 2019 giris -cikis yapmistik . Benim gibi 2019yilinda giris-cikis yapip ,2020 de yerlesen kisilere hep yatti. Bilmiyorum artik kismet.


  • @HockeyUmpire2 Yenisi geliyor bu sefer alırsınız

  • ⭐⭐

    @nicely ilki yatmadiki ikincisi gelsin 😊 umudumu kestim . Ne yapmak lazimmis 2. Yardimi almak icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @nicely ilki yatmadiki ikincisi gelsin 😊 umudumu kestim . Ne yapmak lazimmis 2. Yardimi almak icin.

    henuz resmi bir karar yok, bekliyoruz... 🙂


  • Sayın @crazycells 2019 kazananı 2020 girişli bir arkadaşımız yardım aldı,tax ödemiş olma zorunluluğu olmadığını burdan çıkarım yapabiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ONROZR, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Sayın @crazycells 2019 kazananı 2020 girişli bir arkadaşımız yardım aldı,tax ödemiş olma zorunluluğu olmadığını burdan çıkarım yapabiliriz.

    Dogrudur sayin @ONROZR...

    Fakat IRS'in olusturdugu ilk basvuru formunda eger 2019'da GC sahibi ya da vatandas degilseniz bu basvuruyu yapmayin diye bir uyari vardi. Dolayisiyla bu kisilerin alip alamayacagina dair suphelerim hala var. Tabii, bu arkadaslarin hak etmedigini soylemiyorum 🙂 Fakat IRS, yasalara gore karar veriyor buna... o nedenle bu arkadaslar iyice emin olup basvurularini yapsinlar... Zaten 2020 vergi bildirimleri yapilirken bu konuyla ilgili ekstra sorular da gelecektir diye dusunuyorum, orada yapilan hatalar veya eksiklikler varsa bunlari gidereceklerdir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells 2 sitimulus check de bazi incelemeler ve sorgulama konusunda haklisiniz Cunku Trump bu konuda bir gazetede beyani vardi. Eski hatalari bu sefer yapmama konusunda bazi onlemler aldiklarini ve duzenlemeler yaptiklarini bildirmisti.


  • Stimulus checklerde yapilan hatalari Sayin @crazycells 'in de belirttigi gibi onumuzdeki yil 2020 tax returnlerini yaparken duzelteceklerdir. Eger almasi gerekenden az almis olan varsa, onlara ek refund yaparlar, almasi gerekenden fazla alanlar varsa, onlardanda kesinti yaparlar.


  • Biz 2019 talihlisi olarak vergi formlarimizi posta yolu ile gonderdik. Ne alacak ne borc cikti. Bu durumda bizim de bu cekten yararlanma hakkimiz var bildigim kadari ile. Posta ile gonderdigim icin isleme gec girekece, peki bu durumda bu cek daha sonra gonderilir mi ? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Biz 2019 talihlisi olarak vergi formlarimizi posta yolu ile gonderdik. Ne alacak ne borc cikti. Bu durumda bizim de bu cekten yararlanma hakkimiz var bildigim kadari ile. Posta ile gonderdigim icin isleme gec girekece, peki bu durumda bu cek daha sonra gonderilir mi ? Tesekkurler

    Suradan da ayrica basvuru yapin isterseniz, ben de emin degilim nasil duzenlediklerine veya parayi nasil gondereceklerine... fakat eger iki kez odeme yaparlarsa bilin ki bir tanesini geri alacaklar o nedenle o parayi harcamayin 🙂


  • @crazycells tesekkurler. online yapmaynca isler yavas gidiyor 🙂 nasil olacak gorecegiz.


  • Trump demişki Demokratların önerdiğinden daha fazla yardım yapmayı düşünüyoruz demiş, yaşadık 😃 Aldığım yardımların bir kısmıyla stock yatırımı yaptım paralar artıp duruyor, amerikanın taşı toprağı altın diyorlardı doğruymuş gelir gelmez param artıyor 😃


  • @nicely Temel'e Amerika'da yerden para topluyorsun derler ve kendisi New York'a varinca, havaalanindan disariya cikar cikmaz yerde $100 kagit para gorur ve "Amann daha ilk gunden de calismaya baslamayayim" diye soylenip parayi almaz. 😃


  • @nicely aldiginiz stocklari bizle de paylasin lutfen bizde degerlendirelim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum