K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@MySea, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@crazycells Teknik bir konu gibi ama nisanlilar henuz evli degiller, yani es (spouse) olarak gecmiyorlar. Buna bir bakmak, incelemek lazim.
Haklisiniz sayin @MySea , bu tartismali bir konuydu; daha once Nisan 2020 kararnamesinin konusunda tartismistik, twitter'da bazi avukatlar alir demislerdi, bazilari da alamaz demislerdi sanirim...
Ben daha once soyle yorumlamisim, hala da etkilememesi gerektigini dusunuyorum, ama konsolos ne yapar bilemiyorum. Zaten konsolos mulakat tarihi verirse vizeyi verecek demektir diye yorumlayabiliriz.
@crazycells, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)
@Ali-Naci-Okay, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)
K vizelerini etkiliyomu bilginiz varmi?
Hayir, Section 1'de
The entry into the United States of aliens as immigrants is hereby suspendeddiyor kararda, K vize sahipleri gocmen olarak ABD'ye girmiyor, ABD'de evlilik yapinca gocmen oluyor. O nedenle K vizelerini kapsamiyor diye dusunebiliriz. -
NOA1 8 ocak 2020
NOA2 12 Haziran 2020 -
Herkese selamlar, son açıklanan kararname K1 vizelerini kapsıyor mu bu konuda net bilgi sahibi olan var mı? 9 hafta önce önce NOA2 mektubu geldi ama henüz dosyamız NVC'ye ulaşmamış, bu süre normal mi?
-
@Furkan-Çoban, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Herkese selamlar, son açıklanan kararname K1 vizelerini kapsıyor mu bu konuda net bilgi sahibi olan var mı? 9 hafta önce önce NOA2 mektubu geldi ama henüz dosyamız NVC'ye ulaşmamış, bu süre normal mi?
Hayir, kapsamiyor.
Ben de kararnameyi okuyunca kapsamadigini dusunuyorum (cunku K1 vizesi sahipleri ABD'ye gocmen olarak giris yapmiyorlar), Avukat @Yasin-B-Akalan Bey de facebook grubumuzda paylastigi video'da kapsamiyor diye aciklamis... Bir de Muslu Hukuk Burosu'na sorayim isterseniz
iciniz rahatlasin 
-
Hocam normal sartlarda Noa2yi alali hemen hemen 5-6 ay oluyor surekli randevular ertelendigi icin basvuru yapamadik. Peki bizim dosyamizin gecerlilik suresini uzatirlar mi? Bir cok mail attik ama hic cevap alamadik. Yada i-134 belgelerini guncellememiz gerekiyor mu? Hicbir bilgi alamiyoruz konsolosluktan.
-
@lordgaladriel evet süreyi konsolosluk kendisi uzatma hakkına sahip ve uzatacaklardir.
-
@lordgaladriel Konsolosluk gectıgımız gunlerde acıklama yaptı suan tum randevu alımlarına kapalılar ve ıslemlere sadece cok cok acıl durumlar ıcın acıklar buda sanırım sadece saglık amaclı eger tekrar acılması soz konusu olur ıse ılk sadece f1 vızelerıne oncelık vereceklerı konusunda acıklama yaptılar
-
@graombze email attik birkackere cevap atmadilar.Bizim bisey yapmamiz gerekiyor mu acaba bu konuda yoksa sadece beklememiz mi lazim
-
@lordgaladriel çok zor bilmiyorum ama beklemekten başka yapılacak birsey yok.
-
@nothing34 Konsolosluk o aciklamayi nerde yapti bir link atabilirmisin?
-
Ben daha önce prag'da yaşamıştım 5 ay erasmus öğrencisi olarak. K1 için gereken belgelere gelecek olursak Çek cumhuriyetinden adli sicil kaydı almam gerekir mi? Teşekkürler
-
@I_am_ugur, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Ben daha önce prag'da yaşamıştım 5 ay erasmus öğrencisi olarak. K1 için gereken belgelere gelecek olursak Çek cumhuriyetinden adli sicil kaydı almam gerekir mi? Teşekkürler
Hayir, eger bu surede suc islemediyseniz veya mahkemede suclu bulunmadiysaniz 5 aylik sure icin almaniza gerek yok.
-
Büyükelçilik ne zaman açılır bilgisi olan yok sanırım
aylardır mail bekliyoruz -
@el-nino-9, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Büyükelçilik ne zaman açılır bilgisi olan yok sanırım
aylardır mail bekliyoruzmaalesef, henuz bir gelisme yok bu konuda.
-
Normal süreçte bir yıl sürdü benim onay almam. Şuan ki usa durum göz önüne alınırsa işlemlerin gecikmesi çok normal her yer kapalı. Bu süreçte tüm arkadaşlarıma sabırlı olmalarını dilerim
-
@xdjsez
Randevunuz iptal oldumu acaba yoksa hal duruyor mu ? -
@neslikaan merhaba duruyor 7 agustos sizin yokmu randevuzunuz veya iptal mi oldu
-
Merhaba, K-1 vizesi ile ilgili bir sorum var.
Erkek arkadasimla Ekim 2018 de tanistik, Kasim ortasi gibi de cikmaya basladik. Ikimizde Amsterdam'da yasiyorduk. Ben hala Amsterdam'dayim ancak o buradaki expat kontrati bittigi icin Haziran 2020 sonunda Amerika'ya geri dondu, su anda Indianapolis'te ayni firmada calismaya devam ediyor.
Vize basvurusu icin aranan sartlardan birisi en az 2 sene once tanisilmis olmasi diye yaziyor.
1- Tam olarak ne zaman tanistigimizi nereden nasil bilecekler? Belki biz Agustos'da tanistik, ancak Ekim'de mesajlasmaya basladik vs. (kanit acisindan)
2-Tanisma tarihi mi yoksa birlikte olmaya baslama tarihi mi onemli? Yine bu nasil kanitlanacak?
Kisacasi su anda erkek arkadasim Amerika'da, vizeye 1 ay icerisinde basvurumuzu yapmayi planliyorduk. Ancak 2 sene sarti cok kesin ise, en azindan basvuru formunu yollamayi Ekim ayina ertelememiz gerekecektir.
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. -
@Ozge-Guler En az 2 sene önce tanışılmış olması gerekmiyor. En az 2 sene içinde yüz yüze görüşmüş olmanız gerekiyor.
-
@Ozge-Guler sayin @Fahri 'nin dedigi gibi...
Yani 5 yil once tanistiysaniz ve yuzyuze gorustuyseniz ama son 2 yil hic yuzyuze gorusmediyseniz basvuru icin bu bir problem ve bu durumun neden boyle oldugunu makul nedenlerle aciklayamiyorsaniz basvurunuz kabul edilmez demek. Ama sizin durumunuz boyle degil, basvuru yapabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum