Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea kesinlikle katılıyorum. Bu iş birçok şeye gebe ve bir o kadar da uzun sürecek. Bakalım vücudumuz cüzdanımız ve sabrımız nereye kadar dayanacak.


  • @redsat2000 Dun bazi alisveris islerimizi halletmek icin biraz dolastik, birkac tane store falan gezdik. Dikkatimi ceken seyler:

    Trafik eskisi gibi, yani hersey normal salgin oncesi gibi trafikte.

    Shopping centerlerde ve storelarda herkes maske kullaniyor. Zaten maskesizseniz hemen giriste uyariyorlar. Iceride ve kasalarda odeme yaparken hemen hemen herkes sosyal mesafe kuralina uyuyor.

    Buyuk marketlerde temizlik ve deterjan urunlerini sinirli satiyorlar, kisi basi 1 veya 2 taneden fazla almaniza izin vermiyorlar. Bunun haricinde hicbir kisitlama yok.

    Kirmizi et urunleri fiyatlari birazcik yukselmis, onun haricinde hemen hemen hersey ya ayni yada indirimde.

    Kagit coupon ile indirim olayi bizim gittigimiz yerlerde artik yok, hersey electronic.

    Cash para neredeyse artik hic kullanilmiyor, cok aza inmis, herkes credit veya debit card kullaniyor.

    Benzin fiyatlari hala dusuk ($2.10 gallonu).

    Restaurantlar ve coffee shoplar acik, sadece iceride oturup yeme isi yok. Yani garsonlar hala issiz!

    Spor salonlari (gym) ve bazi open buffet restaurantlar haric, heryer acik.


  • Suudi Arabistan bu yilki hac ziyaretine sinirlama getirdi, sadece ulke icindekilere serbest olacak. Disaridan hac icin ziyaretler kabul edilmeyecek.

    https://www.yourvalley.net/stories/saudi-arabia-to-hold-very-limited-hajj-due-to-virus,166876


  • @MySea Diyanete soralim, Suudi Arabistan bunu engelleyebilir mi ? Saglik konusunda kesinlikle haklilar ama dini olarak bu sarti yerine getirmeye haiz kişileri engelleyerek bir tartisma acacaklar. Su corona bazi gelismelerin her kesime uygulanacagina dair bir ornek. Birisi hersey zamana gore update olmalidir demisti ama kim hatirlayamadim. Bu hac konusu da yeni tartismalara yol acabilir, gorecegiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Suudi Arabistan bu yilki hac ziyaretine sinirlama getirdi, sadece ulke icindekilere serbest olacak. Disaridan hac icin ziyaretler kabul edilmeyecek.

    https://www.yourvalley.net/stories/saudi-arabia-to-hold-very-limited-hajj-due-to-virus,166876

    doğru karar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist hac durumu bir seneliğine fetva ile çözülür. @MySea iyi gözlemlemişsin. Alışverişte Normal trafiğe geçiş yanında çalışanların kovid riskini artırdı. Bu hafta 2 kişi bizden pozitif çıktı. Bakalım sıra kime gelecek bilmiyorum. Dün Miami valisi tweet attı. Son 14 günde 18-34 yas arası grupta vaka sayısında ciddi artış var.Vali gençlere maske takın uyrarısında bulundu. Buna muhalefet Maske insanı daha çok hasta yapıyor diye protestolar başladı.Otobüsler yine çok dolmaya basladı. Aileler koltuk arası vermeden dip dipe oturuyorlar. Maske takmayanların sayısı bayağı çoğunlukta. Polis gelince maskeyi takıyor yada çil yavrusu gibi kaçıyorlar.


  • Florida covid-19 vakalarinda artis var...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar Abd de yeni bir evreye daha girdik. Çalıştığım ve yaşadığım bölge nedeniyle Covid sonrası artan işsizlik ve biten paralar nedeniyle insanlar marketlerde dilenmeye başladılar. Geçen aylarda kredi kartlarının limitlerinin bitişi çok rastlanıyordu. Ancak bugün gelinen nokta aç insan boyutuna devretti. Bu bir anlamda sokaklarda gasp ve hırsızlıkları da beraberinde getirebilir. Bu konuda herkesin ihtiyatlı olmasında fayda var. İşsizlik parasının kesilmesi bu durumu daha da tetikleyebilir.


  • Texas'dada vaka artislari yukseliyor..


  • Ve genel olarak ABD:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Florida covid-19 vakalarinda artis var...

    Geçenlerde 17 yaşında bir genç koronadan vefat etti. Bununla birlikte bütün anonslar gençler üzerine çevrildi. Basında bu konuda bayağı haber çıkmaya başladı.Özellikle 18-39 yaş arası şuan büyük risk grubu. Olaya bu grubun sağlıklı olması nedeniyle cabuk atlatacağı konusunda .Ancak gençlerle birlikte olanları dikkate almıyorlar. Bu düz mantık 2. Dalgayı hızlandırabilir.


  • @redsat2000 Plajlardan dolayi. Haber siteleri ve facebook/instagram gruplarinda paylasilan bilgi ve resimlere bakilirsa, plajlar cok dolu ve genelde gencler var.


  • @redsat2000 Buradada hafta sonunda barlarda hep gencler vardi. Ayrica yaz olmasi nedeniyle evlerde ve havuz baslarinda BBQ partileri falanda basladi tabii ki...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @redsat2000 Plajlardan dolayi. Haber siteleri ve facebook/instagram gruplarinda paylasilan bilgi ve resimlere bakilirsa, plajlar cok dolu ve genelde gencler var.

    Son iki pazartesi plajlarda idim.çok fazla genç yoktu. Doluluk fazla degil ancak maske konusu endişe verici boyutta maske takan kişi sayısı yüzde 25 idi. Restaurantta eğer ayakta isen maske zorunlu ama masada isen takmıyorsun. Yanından bir sürü maskesiz insan geçiyor. Türk usulü caddelere masalar konmuş restaurant alanları uzamış .

  • ⭐⭐

    Arkadasimin sirketine yazi gelmis ve August da 2. Dalga'nin gelecegi ,hazirlikli olunmasi gerektigi soylenmis. Bu durum beni cok fazla dusunduruyor. Yeni gocmen olarak 1. Dalgadan cok etkilenmisken 2. Dalga 'da ne yapmaliyim konusunda hixbir fikrim yok.


  • San Diego'da da artis var maalesef. Hicbir sey olmamis gibi, restaurant'lar, parklar dolmaya basladi. Gym salonlari da acik. Her yeni gun, bir onceki gunden daha fazla vaka sayisi iceriyor.


  • ABD nin umrundamı corona dan kim ölmüş kim kalmış.Paran varsa hastanede tedavi olursun paran yoksa evde yada sokakta ölürsün.Obamacare 5-10 $ lık sağlık sigortası ile ne bekliyorsunuz ki ?


  • AB sinirlarini 1 Temmuz'da seyahat icin aciyor ama ABD'den gelecek yolculara yasak gelebilir:


  • Avrupa'daki ulkelerdeki son seyahat durumu icin:


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    ABD nin umrundamı corona dan kim ölmüş kim kalmış.Paran varsa hastanede tedavi olursun paran yoksa evde yada sokakta ölürsün.Obamacare 5-10 $ lık sağlık sigortası ile ne bekliyorsunuz ki ?

    Guzel yorum! Yalniz bir duzeltme yapmaliyim: Paraniz veya sigortaniz yoksa bile hastanelerde tedavi olabilirsiniz. Uygunsaniz medicaid calistirirlar, aksi takdirde sonradan adresinize hastane faturasi gonderirler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum