Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
400 75 21.5k 67

  • Merhaba,
    5 kişilik aile olarak şubat ayında vizemiz basılmıştı. Haziran ayı için plan yapmıştık ancak Covid 19 sebebi ile sıkıntı olabileceğini düşünüp sadece talihli olduğum için kendime 12 Mart ta IST-JFK bileti aldım, 19.03 gidiş 26.03 dönüş... Pandemi Amerikayı özellikle NY vurunca uçmadım. JFK Customs ile birebir telefonda görüştüğümde karantina uygulaması veya sınırın içeri ve dışarı kapatılması durumu net değildi, dönüşte Türkiye de nasıl bir prosedür olacağı net değildi. Açığa aldığım bileti THY den 2 defa Washington DC olarak yeniden kestirdim ama uçuşlar gerçekleşmedi. Son olarak 19 Haziran İST-ORD direkt uçuşu ile gittim ve ne olur ne olmaz diyerek aynı uçakla döndüm.
    Bu süreç içerisinde giriş yapabileceğimi teyid amaçlı Chicago daki ofis ile yaptığım telefon görüşmesinde 13 Nisan öncesi basılmış IV ile ABD vatandaşı veya GC sahibi haklarına sahip olduğumu, yani avrupa aktarmalı uçuş ile gelmemin de problem olmayacağını öğrendim.

    IV 20 haziranda bitiyordu 19.06 yerel saatle 23.58 de giriş yaptım... darısı herkesin başına.

    Şimdi Ailemin geri kalanı için hangi süreç başlayacak onu araştırıyorum, konsolosluktan yeni vize yetişir , Eylül 30 a kadar ticari uçuşlar devam ederse giriş yapabiliriz. Herkes gibi bizde pandemi sebebiyle özel uygulama olabilir mi diye ümitleniyoruz ama zayıf bir şans... En kötü ihtimal USCIS in çekirdek aile kapsamında GC verdiği sürece gireceğiz ama o daha uzun ve zor bir yol...

    uçma imkanı olanlar gidişte problem yok, TR- ABD giden insanlar daha bilinçli, ama ABD-TR yolculuğunda Covid - 19 konusunda aynı hassasiyet yok, İnişte bir kağıt doldurduk, arayan soran karantina diyen olmadı, kendi karantinamızı yapıyoruz.


  • @Zerzevat aileden en azindan bir kisinin Green Card'i garantilemesi iyi olmus. Eger vizelerin tarihi gectiyse artik kullanilmayacaktir, bu durumda 30 Eylul'e kadar durumda bir degisiklik olmazsa 1 Ekim'de vakit kaybetmeden esiniz ve cocuklariniz icin F2A surecini baslatmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • f2a ne kadar sürer?


  • @Alpay25 Merhaba telefonla iletişime geçmemiz mümkün mü?


  • Yasaklı

    @mesuthhh tabiki 05055838268 arayabilirsiniz


  • @Ist-to-NY direkt uçuş yaparsanız kapsamıyor. Aktarmalı uçuşlarda EU dan kabul etmiyorlar.


  • Merhaba,

    Vize tarihimiz pandemi dolayısıyla biz giriş yapamadan 28 Nisan’da bitmişti ve biz konsolosluk açıldığında vizemizi yenilemelerini hayal ediyorduk yeni yönetmelik bizide kapsıyacak mı acaba bir bilginiz var mı?

    Teşekkürler.


  • @Caghan Malesef benim dusunceme gore vize durumunuz kotu. Keske Nisan ayi oncesi giris yapabilseydiniz! Bildigim kadariyla (yanlisim olabilir, bilenler duzeltebilir), durum soyle:

    Size 2020 mali yili icerisinde DV vizesi verildi ve passportlara 6 aylik vize muhuru basildi. Yani vize sizin icin ayrilmis (allocate edilmis) oldu.

    Fakat, 6 aylik surede giris yapmadiginiz icin, su anda vize "expired" olmus durumda. Yani suresi doldu, gecersiz.

    Normal sartlarda, gecerli bir mazeret bildirmeniz halinde, konsolosluk passportdaki vizenizi yenileyebilir (tekrar saglik kontrolu ve diger vize ucretlerini tekrardan odemeniz sarti ile). Ancak, su anda konsolosluk kapali, ama acik olsa bile, kararname nedeni ile yeni vize duzenleyemiyorlar.

    Bu durumda, mantiken vize hakkiniz varmis gibi gorunuyor ama 6 aylik surede kullanmadiginiz icin passportdaki vize "expired" oldugunudan, su anda aslinda gecerli bir vizeniz yok.

    Kararnamenin yururluge girdigi tarih itibari ile gecerli vizeniz olmadigindan dolayi ve kararname nedeni ile yeni gocmenlik vizesi duzenleyemeyecekleri durumundan dolayi, benim dusuncem, bu yilin sonuna kadar tekrar vizenizi yenileyemezsiniz. Zaten 30 Eylul'de DV2020 sona erecek.

    Aksi yonde gorusu olanlar varsa, burada aciklarlar...


  • Bu ileti silindi!

  • daha once sormustum, kendi cevabimi buldum , sayin @Caghan konsolosluklarda calismiyor ve son eo sebebi ile maalesf yeni vize basilmiyor bildigim kadari ile.


  • Merhabalar bu çabanız için sizi kutluyorum. Burada kazanıp da yok canım istemedi yok kaynımın çocuğu oldu da sonra pandemi oldu da gidemedim gibi sudan sebeplerle başka kazanacak insanların hakkını suistimal edenler var.
    Hele daha yok emin değilim mıy mıy yapanlardan söz etmiyorum bile. Tekrardan kutlarım sizi. İnşallah siz ve aileniz amerikada mutlu bir yaşam sürersiniz. Saygılar

    @Zerzevat


  • @ankaralıdoktor43 teşekkürler


  • @MySea Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim açıkcası malesef bende aynı düşüncedeyim umarım tahmin ettiklerimizin dışında bir gelişme olur ve hak eden herkes sürecine devam edebilir.


  • @Caghan, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Merhaba,

    Vize tarihimiz pandemi dolayısıyla biz giriş yapamadan 28 Nisan’da bitmişti ve biz konsolosluk açıldığında vizemizi yenilemelerini hayal ediyorduk yeni yönetmelik bizide kapsıyacak mı acaba bir bilginiz var mı?

    Teşekkürler.

    Maalesef buyuk ihtimal sizin gibi arkadaslar da magdur olmus olacak. Tabii konsolosluk acilirsa yeni vize basip basmamaya kendileri karar verecek, ama ben de yukaridaki aciklamalar gibi dusunuyorum, EO yeni vize basilmasini engelleyecek.


  • @crazycells Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Gerçekten neye üzülsek şaşırdık artık en azından konsolosluk açılsa ve hepimizin kafasındaki soru işaretleri gitse. Belirsizlik daha çok yoruyor :)

  • Yasaklı

    Arkadaşlar Facebook grubumuzda Nuri Kara beyin gidiş dönüş Amerika biletini aldım. Kendisine hayırlı olsun. Arkadaşla iletişime geçip referanss alabilirsiniz.


  • Arkadaşlar turist vizesi ile şuan ABD giriş yapabiliyormuyuz


  • @horoz, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Arkadaşlar turist vizesi ile şuan ABD giriş yapabiliyormuyuz

    Evet, gecerli bir nedeniniz varsa sorun yasamazsiniz. Fakat su ulkelere dikkat edin:

    @crazycells, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Sanirim daha once derli toplu sekilde aktarmamistik foruma... Konsolos bulunmasi sorunlu olan ulkeleri listelemis, burada da bulunsun...

    Eger gocmen olmayan vizelerle (turist, ogrenci, calisma) ile ABD'ye girecekseniz; ayrica asagidaki ulkelerde bulunduysaniz veya bu ulkelerden transit gececekseniz ABD'ye giriste problem yasayabilirsiniz.

    Vize başvuru sahipleri için yeni korona virüs hakkında acil bilgilendirme:

    Aşağıda belirtilen ülkelerin herhangi birinde, ABD’ye seyahatlerinden 14 gün öncesine kadar fiziksel olarak bulunmuş olan yabancı ülke vatandaşlarının ABD’ye girişleri; Başkanlık Kararnameleri 9984, 9992, 9993, 9996 ve 24 Mayıs 2020’de çıkarılmış müteakip kararname ile geçici olarak durdurulmuştur.

    • Brezilya
    • Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı (Avrupa dışında bulunan bölgeleri hariç)
    • İrlanda Cumhuriyeti
    • Schengen bölgesini kapsayan 26 ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya )
    • İran İslam Cumhuriyeti
    • Çin Halk Cumhuriyeti (Hong Kong ve Makao Özel Yönetim Bölgeleri hariç)

  • Vizesi basilmia ama bir sekilde ilk girisini yapamayanlar icin konsolosluklar ile ilesitsime geclmesi yonunde bilgiler veriliyor. Umalim ki konsolosluklar acilinca expiry olan vizeler yeniden baslabilsin.


Benzer Başlıklar

  • Bulgaristan Vatandaşı Olarak ABD’ye Giriş

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    0 Oy
    1 İleti
    200 Bakış
    M
    Türk vatandaşlığından çıktım ve şu an sadece Bulgaristan vatandaşıyım. ABD’ye vizesiz giriş yapabilir miyim? 1 aylık turistik bir seyahat için herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Sınırda benden hangi belgeler istenebilir? Teşekkürler.
  • Amerikaya ilk giriş hakkında

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    18
    0 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    sorunuzu surada sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris
  • İlk girişte minimum kalış süresi

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @magleneco İlk girişte minimum kalış süresi içinde söyledi: Yanıtınız için teşekkür ederim. Kısa kalacak olmamın sebebi işimden ötürü izin alamamış olmam. Halihazirdaki işimden stifa ettikten sonra bir süre daha çalışmak durumundayım çünkü. Bir haftalık izin alamadım, yıllık iznime de daha çok var. Suandaki durumda maksimum 4 gün kalabiliyorum. Sizce sıkıntı çıkmaması adına durumumu anlatmak dışında yapabileceğim birşey var mıdır? Zaten giriş çıkış yaptıktan 2 ay sonra temelli gideceğim için Re entry yapmaya gerek duymadım, yapmalı mıyım? Re-entry permit'e gerek yok. "Sikinti cikmak" derken tam olarak ne demek istiyorsunuz? Eger ABD'ye alinmamaktan bahsediyorsaniz, ABD'ye oyle ya da boyle alinirsiniz. Elinizde gocmen vize var... Ama 2 soruyla mi alinirsiniz, 20 soruyla mi :) bu belli degil. Sizin makul nedenleriniz var, sadece sorulan sorulara dogru ve tam cevap vermeniz yeterli olacak. Zaten yapabilecek baska bir sey de yok.
  • Aşılarla ilgili kafamda beliren bir kaç soru ?

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8
    0 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    M
    Hepinize teşekkürler bugün aşılarını yaptırdık oğlumuzun içiniz ferah olabilir :) sağlıcakla kalın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum