Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Alternatif Yasam nasil birsey?

Hobi
56 20 2.2k 14

• Charlotte'da site icinde mustakil bir evde yasiyorum. Universiteye ve cok buyuk bir AVM'ye 7-8 dakika uzaklikta. Ev 670 m2 arsa ustune kurulmus. Sagi, solu, arkasi, onu sus agaci ve cimen kapli. Site icinde oldugu icin, bahcede yapacagim en ufak degisiklik icin bile yazili izin almam gerekiyor. Olcekli bir kroki uzerinde yapacagim butun degisiklikleri belirttim. Simdi cevap bekliyorum. Insaallah kabul ederler, daha ugrastirmazlar.
    250 m2 lik arka bahce planlarim: cimenler sokulecek. 3 sus agaci sokulup, yerine seftali, erik ve limon agaci dikilecek. Mutfak kapisinin yakinina asma cardagi kurulacak. Yaban mersini (blueberry) ve frambuaz (raspberry) fidanlari bahce citine paralel olarak buyuyecek.
    Site'den (HOA) daha izin gelmeden tohum siparisi verdim. Bamya, beyaz kabak, biber, patlican, domates ve taze fasulye yetistirecegim. Bir de nane, maydanoz. Hepsi 250 m2'ye sigar mi dersiniz? 🤣🧐😬
    On bahcede de edible landscaping denen seyi yapmaya calisiyorum. Eger izin cikarsa, ve planladiklarimi yapabilirsem, hasat zamani resim atarim.
    Aslinda sehirden yaklasik 20-30 dakika uzakta genis bir arsa ustunde yerler de var. Belki emekli olunca oyle bir yer alip, tavuk ve ari yetistiriciligi planlarimi da hayata gecirebilirim. Hayaller insani hayata bagliyor. Hele de boyle koronavirus karantina zamani. En hayirli hayallerimizin gercek olmasi temennisiyle..

• @Senay-Sirin Malesef site icinde yasamanin en buyuk dezavantaji HOA olayi. Yapacaginiz her bir degisiklik icin izin almaniz gerekiyor.

Bizim evimizde HOA olayi olmadigindan o konuda cok rahatiz. Istedigimiz degisiklikleri yapabiliyoruz.

Evi aldigimizdan bu yana 5 yil gecti. Bu surede yan taraftaki bahceye sirasiyla erik, seftali ve elma fidanlari alip ektik. Turkiye'den esim valizde dut ve visne fidanlari getirmisti 😁 Iki yil oncede onlari ektik. Arka tarafa Chicago inciri ve blackberry ektik.

Diger tarafta ise kucuk bir bahce olusturduk ve sebze ekiyoruz. Oncelikle her yaz domates, biber, salatalik, fasulye ve patlican ekiyoruz. Ayni zamanda degisik yerlerde nane ve maydonoz var. Yine citlerin kenarlarina ise aycicegi/gunebakan ekiyoruz.

Yine birisi bordeaux cinsi koyu mor renk digeri ise yesil renk iki tane asma var. Cit kenarinda bulunuyorlar. Gecen yaz bol bol uzum yedik. Birde kucuk bir seramiz var, hem sebze fideleri yetistirmek hemde cicek yetistirmek icin.

Esim bahce islerini cok seviyor ve kendisinin Mart ayindan Eylule kadar en buyuk ugrasi bahcemiz. Burada topraga ekim olayi Nisan sonu, Mayis basinda oluyor. Ama Mart ayinda tohumlardan sebze fideleri yetistirmeye basliyoruz. Once evin icinde bos bir odada basliyoruz, sonra biraz buyuyunce, seraya aliyoruz. Ekim zamani gelince de toprakla bulusturuyoruz.

Umarim gerekli izinleri alabilirsiniz! Bu cok guzel bir ugras 😀

• @MySea Harika, benim hayallerimi gerceklestirmissiniz :) Esinize selamlar. Bahce islerini ben de cok seviyorum. Zihnimi dinlendirmenin tek yolu toprakla ugrasmak. HOA istemedim, 3-4 ay aradim ama butceme uygun evler eskiydi. Eski evin tamiratiyla ugrasamam diye dusundum. Tek basima olunca, altindan kalkamayacagim islere girismeyeyim diye burasi oldu. Cimenleri sokmek yorucu is, sabah sabah biraz yer actim. Agaclara karisacaklari kesin de sebze bahceme bari karismasinlar. Burda havalar isindi, cogu gunler 70 derece civari, tam zamani aslinda. Kolay gelsin, bol bereketli hasatlar olsun :)

• @Senay-Sirin Tesekkurler! Cim kaldirma olayi biraz ugrastirici. Onun icin ozel bir alet var, Lowes veya Home Depot dan kirayabilirsiniz ama getirmek icin truck lazim.

• Yasaklı

@Senay-Sirin, içinde söyledi: Alternatif Yasam nasil birsey?

planladiklarimi yapabilirsem, hasat zamani resim atarim.

umarim dilediginiz gibi olur, hasat zamanini beklemeyin resimleri simdiden paylasin ki onerilerde bulunalim. Ovunmek gibi olmasin bahce duzenlemesi isinde iddialiyimdir. Epey bir sure Landscape, Country Gardens gibi magazinlerin abonesiydim. Sizinki gibi site icersinde veya dar alanlarda cok kok salan agaclar pek tavsiye edilmiyor. Eger agac 10 metre yukari dogru buyuyorsa bu 10 metre de dibe kok saliyor demek. Bazi agaclar dikey kok salarken bazilari yatay kok saliyor buda zaman zaman yanda ki komsularin cit'ine (fence) veya direk bahcesine ve hatta bazen sewage sistemine bile zarar verebiliyor. Bu yuzden meyve agaclari yerine boyu 3-4 metreyi gecmeyen evergreen agaclar tercih ediliyor. Gerci limon agaci da olur, o fazla uzamiyor. Fakat herb garden gercekten iyi fikir. Yemek yaparken hemen yanibasinizda mis gibi kokan taze birkac maydanoz, oregano, nane koparip yemegin icine katmak cok zevkli. Resimler gelsinde daha konusuruz :)

• @Zafer23 dwarf fruit trees dusunuyorum. 3 metre civari uzayip, dogru budama ile sacak gibi yanlara acilirsa meyveleri toplamak da kolay olur. Bir yandan full time calisip, bir yandan universiteden ders alinca, ne bahceye ne foruma fazla zamanim kalmiyor. Ara ara paylasirim resimler de asil paylasilasi guzellikler @MySea bahcesinde sanki ;)

• Bizde dwarf elma fidani var bahcede. Digerleri normal agaclar ama cok buyumesinler diye budama yapiyoruz her Mart ayinda.

Elma agaci dwarf olmasina ragmen gecen yaz 10 kadar elma verdi. Seftali agaci sanirim 50-60 kadar seftali verdi, henuz daha 3 yasindaydi gecen yaz. Erik agaci da 10-15 kadar erik verdi.

Esimin Turkiye'den getirdigi dut fidani daha ilk yazinda dut verdi. Kirmizi dut. Henuz boyu 1 metre falandi. Visne ise bu yil iki yasinda ve cicek acti.

Gecen yaz bol bol uzum yedik. Saraplik Bordeaux uzumu. Hatta yan komsularlada bir suru paylastik.

• Yasaklı

Bayiliyorum boyle ciftlere. Tam istedigim gibi yapmislar evi. Hersey boyle tas ve tahtadan olmali doga'nin icinde. Rustic style.
    https://www.youtube.com/watch?v=khMON7k5kWk

• 20200608_180544.jpg

20200608_180503.jpg

Bahcedeki ciceklerden secmeler...

• Yasaklı

Al basini git dogaya diyen biri daha..
    https://www.youtube.com/watch?v=MwCrOvRviFY

• Arka bahceden sebzeler ve bazi fidanlar.

20200619_134941.jpg

• @MySea elinize saglik, mukemmel gorunuyor :) sira sira salatalik, domates ve biber diye dusunuyorum... yakin kenardaki bitkinin yapraklarini taniyamadim...

• @crazycells Tesekkurler! Taniyamadiginiz buyuk yaprakli olan kabak (zucchini), onun onundeki kucuk yaprakli olanlar ise ispanak.

• @MySea, içinde söyledi: Alternatif Yasam nasil birsey?

@crazycells Tesekkurler! Taniyamadiginiz buyuk yaprakli olan kabak (zucchini), onun onundeki kucuk yaprakli olanlar ise ispanak.

çiçek dolduruyonuz mu abi :D

• @MySea çiçekler çıkmış bol ekşili of ne güzel olur :D

• @Rhonster Esim ilgileniyor genelde o islerle 🤔 Asma yapragi, kabak ve patlicanla guzel oluyor..

• @MySea, içinde söyledi: Alternatif Yasam nasil birsey?

@Rhonster Esim ilgileniyor genelde o islerle 🤔 Asma yapragi, kabak ve patlicanla guzel oluyor..

kabağı çiçekken doldurmadınız mı abi hiç ? ben kabağını sevmiyorum pek ama çiçeği efsane ötesi birşey :D

• @Rhonster ilk defa duyuyorum bunu, ilgincmis 😎

• ⭐⭐⭐

@MySea elinize sağlık çok güzel olmuş bahçeniz

• ⭐⭐⭐

@Rhonster ben de hiç yemedim ama merak ediyorum bir ara denemek lazım:grinning_face:

Benzer Başlıklar

• Evde pet besleme

Hobi
    36
    0 Oy
    36 İleti
    1k Bakış
    ozgur gO
    bu sitede pet'imi kaydettim profil sayfası da oluşmuş oldu. [image: 1782491925445-3f2f44b0-914a-4311-8356-d6b939ab11ac-image-resized.png] https://mypet.my/pet/49b83ffa-7efa-4b15-8120-4456ad79b5b6
  • Türkiye'den kitap siparişi

Hobi
    8
    9 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    S
    .....kendimde kitap okumayi cok severim, daha dogrusu severdim...internet uzerinden televizyonumuza o kadar cok app ve programlar yukleyebiliyoruz,dokumanterler diziler.spor filan.kendim icin soyluyorum kitap okumaya pek vaktim olmuyor, bir yere tatile gidersem bir kac kitap alip goturuyorum,okuduktan sonra kitaplari hayir kurumlarina bakiyorum..kendi fikrim olarak insanlar eskisi gibi kitap okumuyorlar, eskiden AVM lerde kitapci dukkanlari vardi bir bir kayboldular.
  • Kilo,diyet ve sağlıklı yaşam hakkında

Taşındı Hobi
    17
    2 Oy
    17 İleti
    1k Bakış
    ProgrammerP
    Antep'te kilo vermek mümkün değil. Nereye dönseniz dönerci, kebapçı, dürümcü var. Burada her pide fırının yanında kasap mutlaka vardır. Kasaplarda tepsi yemeklerini yaptırabilirsiniz. Patlıcan kebabı, soğan kebabı, kilis tava, patates veya domates tava, lahmacun vb. derken bir bakıyorsunuz kilo almış başını gidiyor. :) Yemek kültürümüz kilo vermeye pek uygun değil anlayacağınız. Daha baklavadan, burma kadayıftan, Antep fıstıklı katmerden bahsetmiyorum bile 😂 (Kilolu değim ama fazla kilom var tabi - Not: Antepli değilim)
  • sizi derinden etkileyen birden fazla izlediğiniz film tavsiyelerinize açığım...

Taşındı Hobi
    32
    1 Oy
    32 İleti
    5k Bakış
    Murat 4M
    Silindi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k